„Riscul de intrare a României în infringement, din cauza legislaţiei RCA, este aproape exclus”

vicepresedinte_asf___cristian_rosu_57739700

Dimensiune font:

| 14-01-2019 14:23

* susţine Cristian Roşu, noul vicepreşedinte pentru asigurări al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), într-un interviu referitor la obiectivele şi oportunităţile în piaţa asigurărilor în acest an

În vară, Comisia Europeană a anunţat că România a primit, pe 19 iulie, o scrisoare de punere în întârziere (primul pas al procedurii de infringement) cu privire la normele sale naţionale referitoare la asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA). Cristian Roşu, noul vicepreşedinte pentru asigurări al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), susţine, într-un interviu acordat financialintelligence.ro, că, din discuţiile avute cu Comisia Europeană, au rezultat abordări comune ale problemelor semnalate, sunt în continuare în discuţie câteva reformulări ale 2-3 articole de lege, urmând ca în cursul lunii februarie să fie transmise Ministerului Finanţelor propunerile finale de modificare legislativă, pe baza cărora se va demara procedura de revizuire solicitată.

 

- Domnule Cristian Roşu, ce obiective aveţi pentru mandatul de vicepreşedinte pentru asigurări în ASF?

- Aş începe prin a spune că obiectivul principal este stabilitatea pieţei. Dar, având în vedere că piaţa asigurărilor din România este o piaţă relativ mică, raportată la populaţia ţării, la PIB-ul României şi la dimensiunea pieţelor din celelalte ţări europene, cred că un alt obiectiv important este dezvoltarea acestei pieţe, astfel încât să poată deveni o sursă atât de creştere a PIB-ului, cât şi a acoperirii riscurilor, din ce în ce mai multe, cu care se confruntă atât populaţia, cât şi mediul de afaceri.

În acest sens, obiectivele mele personale, dar şi ale Autorităţii de Supraveghere Financiară, se vor devzolta pe două paliere :

  • asigurările obligatorii;

  • asigurările facultative.

În cazul asigurărilor obligatorii, vom revizui cadrul legistativ, atât cel primar, cât şi cel secundar, pentru a crea posibilitatea creşterii gradului de cuprindere, dar şi înţelegerea utilităţii acestor tipuri de asigurări, astfel încât consumatorii să înţeleagă rostul unor astfel de asigurări.

În cazul asigurărilor facultative, aş separa asigurările de viaţă de cele non-viaţă şi mi-aş dori ca această zonă să reprezinte motorul creşterii şi dezvoltării pieţei asigurărilor la care mă refeream la început.

Această creştere se va putea realiza doar prin crearea unui cadru concurenţial adecvat, astfel încât toate produsele de asigurare să devină atractive, conduita asiguratorilor să vină în întâmpinarea nevoilor consumatorilor, iar consumatorul să devină elementul central al atenţiei noastre, a tuturor, pentru a fi deplin mulţumit de serviciile oferite şi nu numai de promisiunile făcute. Printr-o responsabilizare maximă a tuturor celor ce oferă servicii în piaţa asigurărilor, asiguratori, intermediari şi nu în ultimul rând ASF, se va putea îmbunătăţi atât tipologia produselor oferite, cât şi calitatea serviciilor prestate.

- Care sunt problemele identificate în sectorul asigurărilor?

- Nu aş numi probleme ceea ce există acum în sectorul asigurărilor, ci mai corect le-aş cataloga ca oportunităţi sau provocări.

Aici aş exemplifica prin supravegherea mai atentă pe bază de riscuri a comportamentului, hai să spunem a conduitei, atât a asiguratorilor cât şi a intermediarilor, principalele probleme de aici apar. Atât nemulţumirea consumatorilor, cât şi petiţiile formulate de aceştia provin fie din neînţelegerea corectă a prevederilor legale, cât mai ales din tratamentul neadecvat al derulării contractelor de asigurare, cu precădere în zona producerii riscului asigurat, mai pe scurt al producerii daunei.

Sper ca prin apariţia şi implementarea legii IDD, cât şi a normelor de aplicare ale acesteia, dar şi printr-o activitate mai incisivă în acestă zonă a ASF, să reuşim echilibrarea acestei probleme pe parcursul anului 2019.

- În ce stadiu este actualizarea legislaţiei RCA? Cum evaluaţi riscul ca România să intre în infringement, în momentul de faţă?

- Riscul de intrare a României în infringement este aproape exclus. Din discuţiile pe care le-am avut cu Comisia Europeană, au rezultat abordări comune ale problemelor semnalate, sunt în continuare în discuţie câteva reformulări ale 2-3 articole de lege, urmând ca în cursul lunii februarie să fie transmise Ministerului Finanţelor propunerile finale de modificare legislativă, pe baza cărora se va demara procedura de revizuire solicitată.

Deci, niciun risc, nici de infringement, nici de modificare substanţială legislativă, astfel încât legea ce reglementează RCA să devină o nouă problemă.

- Un sfert din maşinile înmatriculate în România nu au RCA, potrivit aprecierilor Consiliului Concurenţei. Care sunt masurile luate de ASF pentru remedierea acestei situatii?

- Pornind de la date concrete şi nu de la aprecieri, pot spune că analizăm împreună, cu factori de decizie din M.A.I această speţă pentru a identifica cele mai bune măsuri, dar care intră şi în sfera noastră de competenţă, astfel încât acest subiect să nu mai ţină capul de afiş de fiecare dată.

- Aveţi în vedere renunţarea la posibilitatea încheierii RCA pe o lună? Vă rog să motivaţi răspunsul.

- Deocamdată nu renunţăm la prevederile din lege, după cum am spus şi mai devreme, se vor face acele modificări discutate cu Comisia Europeană fără a schimba structural legea. Pot spune că monitorizăm atent în perioada care urmează acest subiect şi în măsura în care nu produce convulsii sau derapaje, un bun câştigat nu-l schimbi după un an, că unii sau alţii nu-l agrează din varii motive.

- Aţi declarat că asigurătorii sancţionaţi de Consiliul Concurenţei au rate de solvabilitate peste valorile minime necesare, iar cerinţa minimă de capital este îndeplinită. Ce ne puteţi spune despre evoluţia acestor indicatori după plata amenzilor de către fiecare asigurător, amenzile fiind executorii?

- Da, este adevărat, asigurătorii sancţionaţi de Consiliul Concurenţei au rate de solvabilitate peste valorile minime necesare atât înainte de amendă, cât şi după achitarea acesteia, stabilitatea pieţei asigurărilor nefiind periclitată în vreun fel.

- Mai există posibilitatea să asistăm la falimente pe piaţa asigurărilor, în perioada următoare?

- Având în vedere valorile SCR şi MCR (n.r. Cerinţa de capital de solvabilitate (SCR) şi cerinţa de capital minim (MCR)) ale companiilor de asigurare, nu se estimează să avem nici macar o deteriorare a stării financiare a acestora. Dar nu pot spune că nu urmărim cu atenţie evoluţia acestor indicatori, ca eventual să putem interveni daca situaţia o va impune.

- Sute de clădiri din Bucureşti sunt considerate pericol public în caz de cutremur. Ce ne puteţi spune despre situaţia asigurărilor obligatorii de locuinţe? Cum poate creşte procentul de cuprindere la nivel naţional? Care este situaţia asigurărilor facultative de locuinţe?

- Asigurarea obligatorie de locuinţe este un alt element în atenţia noastră, datorat gradului mic de cuprindere, având în vedere că este o asigurare obligatorie. Suntem într-un proces complex de analiză a legislaţiei primare, pe care să o adaptăm condiţiilor concrete, să o facem atractivă şi funcţională în acelaşi timp, având în vedere toate neajunsurile semnalate în aplicarea ei.

Sperăm ca noua formă să o propunem ministerelor cu drept de iniţiativă legislativă în prima parte a acestui an.

- Care sunt evenimentele/reglementările cu impact pe piaţa asigurărilor în acest an?

- Primele reacţii din 2019 sunt cele generate de legea IDD, precum şi de normele de aplicare a acesteia. Aceste acte normative responsabilizează mai mult distribuitorii de asigurări în sprijinul consumatorului final. Sunt acte normative cu impact profund, care creează şi un grad ridicat de birocraţie, dar si de responsabilizare. Vom urmări cu atenţie implementarea lor şi vom aduce corecţii atât în aplicarea lor, cât şi în structură, dacă semnalele pe care le vom colecta vor crea premizele îmbunătăţirii acestora, dar doar în ajutorul consumatorului.

Ca final al acestei discuţii, vreau doar să subliniez rolul major pe care îl vor juca asigurările de sănătate, pe care eu le vad ca un principal element de dezvoltare al pieţei asigurărilor şi o foarte importantă sursă de finanţare a sistemului public de sănătate, dar despre acest aspect, poate cu altă ocazie. financialintelligence.ro

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Acuz!

23:55

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Conditii minime pentru un imprumut rapid, cu gestionarea optionala a creditului la domiciliu
21/09/2020 10:47

  Conditii minime pentru un imprumut rapid, cu gestionarea optionala a creditului la domiciliu     Indiferent ca vrei sa faci o mica reparatie in casa, sa investesti mai mult in educatia copi ...

EXPLOZIV Cele mai mari bănci din lume, acuzate că au spălat sume astronomice de bani
21/09/2020 09:14

Sume astronomice de bani murdari au trecut ani de zile prin cele mai mari instituţii bancare din lume, dezvăluie o investigaţie internaţională a Consorţiului Internaţional al Jurnaliştilor de Investiga ...

Loto 6 din 49. Rezultatele tragerilor de duminică, 20 septembrie, 2020
20/09/2020 21:46

  Numerele extrase duminică, 20 septembrie, 2020   Loto 6/49 34 4 2 3 35 46   Joker 6 39 28 9 25   + 2 Loto 5/40 25 3 38 14 27 33     Noroc 9 3 6 4 0 7 4   ...

Leul, atacat din toate părțile
20/09/2020 19:48

Adoptarea de către comisiile reunite pentru buget ale Parlamentului, la jumătatea săptămanii trecute, a unui raport care prevede mentinerea majorării pensiilor cu 40%, la care se adaugă presiunile venite ...

 Motorina, mai ieftină decât benzina
20/09/2020 11:30

  Motorina s-a ieftinit semnificativ in ultima perioadă şi a ajuns să coste mai puţin decat benzina. Litrul se vinde, in medie, cu 4 lei şi 31 de bani, dar preţurile pot fi chiar mai mici de atat. D ...

VIDEO Gabriela Firea a deschis podul Ciurel: Cifrele impresionante ale construcției
19/09/2020 09:34

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că podul Ciurel a fost deschis circulaţiei sambătă. "Începand din această dimineaţă, bucureştenii pot circula pe Ciurel (...) care simp ...

ANAF, pusă la colț de transportatori. Se anunță proteste
19/09/2020 09:26

 Transportatorii rutieri de mărfuri se pregătesc de proteste de amploare, generate de impozitarea diurnei ca venit salarial, potrivit unui comunicat remis de Federaţia Operatorilor Romani de Transport ( ...

 Şeful Erste Bank Austria a renunțat la funcție
18/09/2020 21:30

  Şeful Erste Bank Austria, Peter Bosek, a anunţat intenţia de a demisiona din funcţie, după 13 ani in cadrul grupului bancar, urmand să preia conducerea Luminor Bank din Ţările Baltice, scrie zf. ...

 Din cauza pandemiei, Ryanair reduce capacitatea de zbor
18/09/2020 19:57

  Ryanair Holdings PLC a anunţat că a fost forţat să-şi reducă capacitatea in octombrie şi ar putea fi nevoit să procedeze la fel pe durata sezonului de iarnă, dacă guvernele UE nu-şi vor atenu ...

Piață exclusiv pentru pensionari și studenți, la București
18/09/2020 18:04

  Primăria Sectorului 2 anunţă că va deschide, sambătă, prima piaţă dedicată „exclusiv produselor romaneşti ieftine pentru pensionari şi studenţi”, pe strada Cremeniţa nr. 15 din ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei