Un fost director de investiţii al băncii Goldman Sachs, în funcţia de preşedinte al grupului BBC

bbc

Dimensiune font:

| 07-01-2021 12:54

Marea Britanie îl va numi pe Richard Sharp, un fost director de investiţii al băncii Goldman Sachs, în funcţia de preşedinte al grupului BBC, care va avea misiunea de a implementa un nou model de finanţare pe termen lung a radioteleviziunii publice britanice într-o perioadă marcată de intensificarea concurenţei şi a controlului politic, informează Reuters.

Richard Sharp este un fost finanţator al Partidului Conservator şi a lucrat cu actualul ministru britanic de Finanţe, Rishi Sunak, la banca Goldman Sachs, potrivit BBC. Recent, el a devenit unul dintre consilierii ministrului Rishi Sunak.

Preşedintele BBC, care, în mod oficial, este numit de regina Elisabeta a II-a la recomandarea Guvernului, este responsabil cu menţinerea şi protejarea independenţei radioteleviziunii publice din Marea Britanie, finanţată printr-o taxă plătită de fiecare gospodărie în care se află un televizor.

Numirea lui Richard Sharp în această funcţie a fost anunţată în premieră de Sky News. Informaţia a fost publicată apoi şi de BBC.

Noul preşedinte se va alătura grupului BBC într-o perioadă în care acesta se confruntă cu unele dintre cele mai mari ameninţări la adresa viitorului său de la înfiinţarea acestei companii media, în urmă cu 98 de ani.

Prim-ministrul Boris Johnson şi-a exprimat scepticismul în legătură cu acea taxă radio-TV în contextul în care audienţele BBC sunt în scădere, iar serviciile de streaming, precum Netflix, se bucură de o popularitate tot mai mare.

Richard Sharp îi va urma în această funcţie lui David Clementi, fost guvernator adjunct al Băncii Angliei, care va părăsi postul de preşedinte în luna februarie, după o activitate de patru ani. Potrivit BBC, David Clementi a primit un salariu de 100.000 de lire sterline pe an.

Parlamentarii dintr-un comitet care supraveghează activitatea Departamentului pentru Online, Cultură şi Media din cadrul Guvernului britanic s-au declarat dezamăgiţi după ce informaţia referitoare la numirea lui Richard Sharp în funcţia de preşedinte al BBC a ajuns în presă.

O analiză a finanţării grupului BBC este programată pentru 2022, înainte ca statutul său de funcţionare să fie reînnoit prin decret regal în 2027.

Grupul BBC este adeseori acuzat de părtinire de ambele extreme ale spectrului politic. În timp ce unii dintre reprezentanţii Partidului Conservator consideră că BBC promovează cu prioritate ştirile din Londra şi că are înclinaţii politice de stânga, politicienii din Partidul Laburist, aflat în opoziţie, sunt de părere că BBC duce o politică îndreptată împotriva lor.

David Clementi a confirmat în iunie 2020 că va părăsi funcţia de preşedinte al BBC, la scurt timp după ce Tim Davie a fost numit noul director general al grupului media.

Tim Davie este editor-şef şi coordonează conţinuturile difuzate de BBC pe posturile TV, posturile radio şi serviciile sale online, fiind totodată şi directorul operativ al grupului.  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
CREȘTEREA CAPACITĂȚII DE PRODUCȚIE ÎN CADRUL UBY MOB S.R.L. PRIN ACHIZIȚIA DE UTILAJE ȘI ECHIPAMENTE –  ANUNȚ DE PRESA
21/04/2021 10:20

 ANUNT DE PRESA Data: 21.04.2021 LA LANSAREA PROIECTULUI ”CRESTEREA CAPACITĂTII  DE PRODUCTIE ÎN CADRUL UBY MOB S.R.L. PRINACHIZITIA DE UTILAJE SI ECHIPAMENTE”  

LICTRANS INTERNAȚIONAL SRL anunță lansarea proiectului  “CAPITAL DE LUCRU”
21/04/2021 09:46

 LICTRANS INTERNATIONAL SRL anuntă lansarea proiectului ,,CAPITAL DE LUCRU”  

Ministerul mediului lansează astăzi  programele Rabla Clasic şi Rabla Plus pentru anul 2021
21/04/2021 09:00

Ministerul Mediului va lansa miercuri, incepand cu orele 9,00, in cadrul unui eveniment programat in faţa sediului instituţiei, programele Rabla Clasic şi Rabla Plus pentru anul 2021. Acţiunea va avea lo ...

SC SER CONSTRUCT SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ” Sustinere activitate” proiect nr. RUE 4979, înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
21/04/2021 09:00

SC SER CONSTRUCT SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ” Sustinere activitate” proiect nr. RUE 4979, inscris in cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG ...

Anunț privind începerea proiectului finanțat prin Măsura 2 „Granturi pentru capi-tal de lucru acordate IMM-urilor”  pentru societatea MUNCHEN HOLDING AGENCY SRL
21/04/2021 09:00

Anunt privind inceperea proiectului finantat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru societatea MUNCHEN HOLDING AGENCY SRL

GOLD FOOD R.D.F. SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ”GOLD” proiect  nr. RUE 7686 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
21/04/2021 09:00

 GOLD FOOD R.D.F. SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ”GOLD” proiect  nr. RUE 7686 inscris in cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 13 ...

Pădurarii ies în stradă. Ei cer Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor alocații pentru administrarea ariilor protejate și susținerea împăduririlor
21/04/2021 08:48

Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva (FSSS) organizează miercuri pichetarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), potrivit unui comunicat remis de organizaţia sindicală. Una din ...

S.C. Galaxy Design S.R.L – ANUNȚ ÎNCEPERE PROIECT „Grant pentru capital de lucru”
20/04/2021 18:05

 Comunicat de presă 20.04.2021 ANUNT ÎNCEPERE PROIECT „Grant pentru capital de lucru”   

OSCAR EIGO FOOD SRL – Anunț începere proiect finanțat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”
20/04/2021 17:35

Comunicat de presă 20.04.2021 Anunt incepere proiect finantat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru OSCAR EIGO FOOD SRL

FOTO - Poza zilei - prietenii în natură
20/04/2021 15:29

Sursa foto - Drumetii in natură (Facebook)

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei