Unul din cinci angajaţi din România se simte deprimat din cauza pandemiei

angajat-extenuat-620x400

Dimensiune font:

| 01-04-2021 12:41

Aproximativ 20% dintre angajaţii care au participat la un studiu spun că se simt deprimaţi şi doar o treime dintre cei care au avut nevoie de consiliere psihologică au apelat la această formă de ajutor, se arată într-un studiu realizat de platforma de recrutare online eJobs, remis, joi, AGERPRES.

‘Ultimele 12 luni au adus schimbări majore în viaţa românilor, atât în plan personal, cât şi profesional. Cum elementul de control a fost limitat asupra multora dintre aceste schimbări, echilibrul emoţional al angajaţilor şi al candidaţilor a fost adesea pus la încercare, iar cel mai recent sondaj derulat de eJobs România arată că starea de spirit pe care o invocă cei mai mulţi respondenţi este incertitudinea, asociată cu o puternică teamă de viitor. O treime dintre cei care au participat la studiu spun, însă, că au acum o perspectivă mult mai clară asupra priorităţilor din viaţa lor şi tot atâţi declară că ultimul an i-a făcut mai puternici şi sunt, prin urmare, optimişti cu privire la ce urmează să se întâmple’, se arată într-un comunicat al platformei de recrutare.

Cu toate acestea, după un an deloc uşor, 20% dintre participanţii la cercetare se simt deprimaţi. Lor li se alătură destul de mulţi respondenţi care spun că şi-au pierdut echilibrul emoţional în pandemie sau care se simt singuri.

‘Când anul trecut, pe vremea aceasta, la aceeaşi întrebare exista un număr la fel de mare de persoane care se simţeau însingurate, nesigure cu privire la viitor sau deprimate, aveam tendinţa să credem că este firesc şi că toate aceste stări sunt un efect imediat al declanşării pandemiei. Un an mai târziu vedem însă că problema s-a cronicizat şi că sunt foarte mulţi angajaţi şi candidaţi care fac faţă foarte greu provocărilor de zi cu zi. Vorbim în special de cei care şi-au pierdut jobul şi nu au reuşit să îl înlocuiască, de cei care lucrează în companii a căror activitate a fost afectată sau este în pericol sau de cei care încă nu s-au acomodat la munca de acasă. Iar efectele acestor stări ajung, din păcate, aproape întotdeauna să îşi pună amprenta asupra performanţei de la locul de muncă’, spune Roxana Drăghici, Head of Sales, eJobs România.

În acest context, o treime dintre cei chestionaţi au spus că au simţit în ultimul an nevoia de a primi suport psihologic specializat, însă, în ciuda acestui fapt, 62% nu au făcut nimic în acest sens, motivul cel mai des invocat fiind lipsa banilor. 18% nu s-au simţit confortabil să discute despre problemele lor cu cineva străin, iar 5% s-au temut că ar putea fi judecaţi de cunoscuţi.

‘Companiile conştientizează faptul că sănătatea emoţională a angajaţilor este un aspect pe care nu îl mai pot neglija pentru că impactul pe care îl are în business este uriaş. Pe acest fond, consilierea psihologică începe să îşi facă loc, ca beneficiu, în structura pachetelor extrasalariale oferite de companii. Datele acestui studiu ne arată că doar 4% dintre cei care au făcut terapie în ultimul an au avut acest serviciu plătit de angajator. Din păcate, o altă concluzie a studiului arată că 40% dintre respondenţi simt că managerii din compania pentru care lucrează nu sunt interesaţi de sănătatea emoţională a angajaţilor’, mai spune Roxana Drăghici.

Sondajul a fost derulat în luna martie a acestui an, pe un eşantion de 850 de respondenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 56 de ani. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
S.C. Galaxy Design S.R.L – ANUNȚ ÎNCEPERE PROIECT „Grant pentru capital de lucru”
20/04/2021 18:05

 Comunicat de presă 20.04.2021 ANUNT ÎNCEPERE PROIECT „Grant pentru capital de lucru”   

OSCAR EIGO FOOD SRL – Anunț începere proiect finanțat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”
20/04/2021 17:35

Comunicat de presă 20.04.2021 Anunt incepere proiect finantat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru OSCAR EIGO FOOD SRL

LICTRANS INTERNAȚIONAL SRL anunță lansarea proiectului  “CAPITAL DE LUCRU”
20/04/2021 16:53

 LICTRANS INTERNATIONAL SRL anuntă lansarea proiectului ,,CAPITAL DE LUCRU”  

FOTO - Poza zilei - prietenii în natură
20/04/2021 15:29

Sursa foto - Drumetii in natură (Facebook)

A fost descoperită o nouă specie de cafea
20/04/2021 13:00

O specie de cafea nemaiintalnită in sălbăticie de decenii, redescoperită in pădurile tropicale din Sierra Leone, ar putea contribui la asigurarea viitorului pentru această marfă valoroasă, ameninţată ...

Certificarea ISO: există și dezavantaje? Și chiar merită această certificare pentru compania ta?
20/04/2021 12:37

O certificare ISO aduce avantaje clare companiilor in lupta pentru noi comenzi si cote de piată. În unele industrii, precum cea auto sau in sectorul ingrijirii - este chiar si astăzi o ne ...

Românii nu mai vor freelancing şi joburi part-time; joburile full time strâng 86% dintre aplicări
20/04/2021 12:36

Candidaţii romani nu mai vor freelancing şi joburi part time, astfel că 86% dintre aplicările din acest an sunt pentru joburi full-time, potrivit datelor publicate de o platformă de recrutare. ‘Una ...

Finalizare proiect Școala de antreprenoriat „România Start Up Plus” în regiunea Nord-Est
20/04/2021 12:16

 Comunicat de presă Iasi, 20 Aprilie 2021 Finalizare proiect Scoala de antreprenoriat „Romania Start Up Plus” in regiunea Nord-Est

SC SER CONSTRUCT SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ” Sustinere activitate” proiect nr. RUE 4979, înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
20/04/2021 12:00

SC SER CONSTRUCT SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ” Sustinere activitate” proiect nr. RUE 4979, inscris in cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG ...

CREȘTEREA CAPACITĂȚII DE PRODUCȚIE ÎN CADRUL UBY MOB S.R.L. PRIN ACHIZIȚIA DE UTILAJE ȘI ECHIPAMENTE –  ANUNȚ DE PRESA
20/04/2021 11:20

 ANUNT DE PRESA Data: 20.04.2021 LA LANSAREA PROIECTULUI ”CRESTEREA CAPACITĂTII  DE PRODUCTIE ÎN CADRUL UBY MOB S.R.L. PRINACHIZITIA DE UTILAJE SI ECHIPAMENTE”  

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei