EXCLUSIV Promoţia de aur a Iaşului GALERIE FOTO

default

Dimensiune font:

| 30-06-2015 17:56

Anii de liceu au fost de neuitat pentru elevii ieşeni şi, poate, mai mult pentru cei 41 de şefi de promoţie din 28 de unităţi de învăţământ cu clase liceale. 17 dintre ei au acceptat invitaţia de a se întâlni în redacţia cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”. A fost o oră în care personalităţi diverse, cu pasiuni nenumărate, au stat la aceeaşi masă, oferind o fărâmă din ceea ce sunt, depănând amintiri din viaţa de elev şi împărtăşindu-şi visurile, dorinţele şi planurile pe care le vor atinge încetul cu încetul, aşa cum au demonstrat deja. De fapt, viitorul este bine conturat pentru majoritatea dintre ei, care, deşi sunt atât de diferiţi, toţi au dat dovadă de rigurozitate, perseverenţă, creativitate şi pasiune, indiferent de domeniu, acestea fiind caracteristici ale succesului. Cu toţii au amintit dascăli ce le-au îndrumat paşii pe drumul performanţei în diferite domenii, devenindu-le mentori şi, de multe ori, prieteni dragi, pentru că „toţi profesorii merită distincţii, deoarece sunt adevărate modele şi mereu ne vor oferi o perspectivă în anumite momente ale vieţii”. Andreea IGNEA

Bianca Alexandra Capră: „Ca orice elev, bineînţeles că nu am avut doar perioade foarte bune, ci au fost şi unele când eram prea solicitată şi cu moralul la pământ, însă pe parcursul anilor de liceu m-am străduit să dau tot ce am mai bun, să le ofer părinţilor şansa de a fi mândri de mine. Iar, în tot acest timp, sora mea mi-a fost model. Pe mai departe, aş vrea să dau la Medicină Generală, iar a doua opţiune ar fi Kinetoterapie, în Iaşi”.

 

Cătălina Brănişteanu: „Eu am fost atrasă mai mult de proiectele sociale ale liceului, unul dintre cele mai importante fiind „Worl School”, la care am participat ca reprezentant al României în urmă cu doi şi care a avut loc în Japonia. Îmi place foarte mult să cânt şi am avut ocazia să urc pe scenă de mai multe ori, inclusiv în renumitul musical „Sunetul muzicii”. Facultatea pe care vreau s-o urmez este Medicina. Într-adevăr, este o tradiţie de familie, însă am făcut această alegere deoarece înglobează toate pasiunile mele”.

 

Cosmin Pascaru: „Îmi place foarte mult informatica, absolvind şi liceul în acest domeniu, şi astfel am participat la olimpiadele de profil, inclusiv la faza naţională. De fapt, mă atrag toate ştiinţele exacte – matematica, chimia, fizica, însă nu am avut o pasiune pentru ele, ca pentru informatică. Bineînţeles, voi continua formarea în acelaşi domeniu, la Facultatea de Informatică din Iaşi”.

 

Dumitra Mădălina Petraru: „În principal, m-au atras olimpiadele de chimie, dar şi concursurile de matematică. De asemenea, îmi place foarte mult să citesc, să scriu şi să cânt, chiar dacă nu am talent. Am optat deja pentru a continua studiul Chimiei Aplicate în Anglia, iar acum aştept rezultatele la Bacalaureat pentru a şti dacă voi fi admisă. Însă, în caz contrar, vor rămâne să studiez chimia în Iaşi”.

 

Cristian Ciupilan: „În timpul şcolii am organizat numeroase competiţii, participând, în acelaşi timp, la multe alte activităţi. Am fost la olimpiada de matematică în clasele a IX-a şi a X-a, însă, apoi m-am reorientat, dezvoltând o adevărată pasiune pentru psihologie. De asemenea, îmi plac foarte mult voluntariatul, fotbalul şi jocurile video. În continuare, voi studia Psihologia la Universitatea din Bucureşti, unde cred că sunt mai multe deschideri spre străinătate”.

 

Ekaterina Maria Ştifiuc: „Pasiunea mea este ştiinţa exactă, orientându-mă, în special, spre concursuri de chimie, matematică, fizică. Acum, la facultate voi aborda un domeniu cu totul diferit, pregătindu-mă intens pentru admiterea la Arhitectură. Am făcut această alegere pentru că tot timpul mi-a plăcut să fac ceva pentru societate şi cred că arhitectura este cel mai indicat domeniu, întrucât ceea ce voi crea va dura în timp”.

 

Cristian Druţă: „Am participat la mai multe concursuri de specialitate din domeniul economic, cum ar fi „Dumitru Rusu”, absolvind şi profilul de liceu în acestă direcţie. De fapt, acesta este domeniul pe care mă voi axa şi în viitor, de mic dorindu-mi să devin un specialist în economie. Cred că voi urma facultatea la Iaşi. Asta şi pentru că, deşi sunt din Republica Moldova, cu uşurinţă m-am acomodat în noul cerc de prieteni, de profesori, fiind primit cu mult drag”.

 

Mădălina Epuri: „Pe parcursul liceului mi-a plăcut să particip la olimpiade şi diverse concursuri. Asta şi datorită doamnei diriginte, care m-a ajutat foarte mult, la fel ca şi domnul profesor de engleză. Mai departe aş vrea să merg la Facultatea de Litere, pentru că îmi plac foarte mult limbile română şi engleză. A doua opţiune este Pedagogia. Oricum, mă atrage foarte mult cariera didactică”.

 

Georgiana Calancea: „Pot spune că pe parcursul liceului am fost inspirată să particip la mai multe olimpiade, având o istorie ce începe din clasa a V-a cu cea de matematică. Adevărata mea dragoste, însă, a fost fizica, pentru care a trebuit să renunţ la alte pasiuni, cum ar fi engleza sau matematica. Am oferte de a-mi continua studiile în fizică şi informatică în Anglia sau Olanda, dar cel mai probabil vor rămâne în Iaşi, pentru că nu ştiu cât s-ar merita să studiez informatica, de exemplu, în străinătate”.

 

Marius Ilău: „Niciodată nu am văzut şcoala ca o ţintă, ci am avut foarte mare grijă de timpul meu liber. Cred că cea mai importantă evoluţie am avut-o în afara şcolii. Până acum, am avut tangenţe cu muzica, făcând chitară de aproximativ 6 ani, însă informatica este viitorul meu. Cel mai mare noroc al meu a fost vara trecută, când am participat la un stagiu de mentorat la Google, în Londra, iar acum mă pregătesc să aplic în iarnă la Google Summer of Code. De asemenea, sunt într-un stagiu de pregătire pentru o firmă de game development din Iaşi”.

 

Ingrid Stoleru: „Aş putea spune că mi-au plăcut deopotrivă limba română şi matematica, iar până în clasa a X-a am mers la ambele olimpiade. De asemenea, am mers la concursuri de dezbateri şi pentru că mişcarea a stârnit entuziasm în cadrul şcolii, am alcătuit un club de acest tip, alături de doamna Chiharoi, profesor de religie şi coordonator în ceea ce priveşte dezbaterile. Întotdeauna mi-a plăcut să mă orientez spre toate palierele educaţiei, să evoluez. Acum îmi doresc să rămân în Iaşi, să studiez Dreptul sau Informatica”.

 

Irina Popa: „Profesorii noştri ne spuneau Dacă vrei să mergi la olimpiade, mergi, însă nu asta îţi arată adevăratul talent, ci ceea ce eşti tu în esenţă! Am participat la olimpiade de limbă română, religie, de artă şi arhitectură, precum şi la concursuri naţionale şi internaţionale în domeniul artelor. La început îmi doream să fiu medic, apoi, am descoperit că arta este mult mai puternică decât medicina pentru a ajuta oamenii. Un om care este capabil să schimbe problema, nu doar fizic, ci şi mental, la nivelul spiritului, reuşeşte mai mult decât poate cineva prin medicina clasică”.

 

Lucia Indrei: „De-a lungul liceului am participat la olimpiadele de matematică, inclusiv la etapele naţionale, acesta fiind una dintre pasiunile mele şi, chiar dacă voi continua într-un alt domeniu, cred că va rămâne mereu plăcerea de a descoperi o rezolvare frumoasă în spatele unei probleme. Astfel, voi opta pentru Facultatea de Medicină, continuând tradiţia familiei. În plus, cred că aceasta este una dintre cele mai frumoase meserii, în care chiar ai posibilitatea să simţi că schimbi ceva în viaţa oamenilor”.

 

Melania Maria Tolea: „Una dintre pasiunile mele este istoria şi, astfel, m-aş îndrepta spre acelaşi domeniu, însă a doua opţiune ar fi Dreptul. Pentru a-mi fructifica pasiunea, am participat la numeroase concursuri şi la olimpiada de profil. Activitatea care mi-a marcat o perioadă din viaţă, însă, este „O zi din comunism”, când am fost alături de alţi 13 colegi din întreaga ţară în Făgăraş şi am participat la diverse workshop-uri. De asemenea, îmi place voluntariatul şi să mă implic în activităţi ce ţin de partea umană, de comunicare”.

 

Miruna Cezara Chirilă: „Mi-am ocupat tot timpul liber participând la concursuri care îmi dezvoltă anumite deprinderi, pentru că nu am vrut să mă orientez către clasicile olimpiade. În continuare, aş vrea să urmez Facultatea de Drept din Iaşi, pentru că îmi place să dezbat anumite teme şi spre să îmi materializez visul prin prisma facultăţii. Nu cred că o întâlnire cu avocaţi sau judecători m-ar fi ajutat să îmi dau seama dacă îmi place sau nu Dreptul, voi şti sigur răspunsul doar când voi studia exact miezul problemei”.

 

Nicoleta Lazăr: „Disciplina preferată din liceu a fost chimia, motiv pentru care am participat la olimpiada naţională în toţi cei patru ani. Ca şi activităţi extraşcolare, fac parte din Clubul IQ, dedicat olimpicilor, şi am făcut un an voluntariat la clubul şcolii, „Impact”. De asemenea, am fost coordonatorul principal al Concursului IQ, pe care l-am organizat împreună cu ceilalţi olimpici pentru elevii de gimnaziu. Pe viitor, am aplicat deja la Facultatea de Chimie şi, astfel, din toamnă voi merge la Oxford”.

 

Oana Gorduza: „În timpul şcolii, principalele rezultate le-am avut la franceză, începând în clasa a VI-a să particip la olimpiadele de profil. În rest, rezultate frumoase am avut şi la sport, participând cu echipa şcolii la competiţii de fotbal feminin şi de baschet. Pe viitor voi urma Medicina la Iaşi, crescând într-o familie de medici care mi-a insuflat pasiunea pentru acest domeniu. Acesta este cea mai bună variantă pentru mine, pentru că, deşi îmi place foarte mult franceza, nu m-aş vedea cadru didactic sau translator”.

 

Câteva recomandări de la şefii de promoţie pentru viitorii liceeni...
Întâlnirea s-a încheiat cu invitaţia de a le oferi colegilor mai mici câteva sfaturi. Au fost multe, amintind, din nou, una dintre trăsăturile comune ale celor 17 invitaţi ai ziarului „Evenimentul Regional al Moldovei” - creativitatea. Recomandările au avut câteva puncte comune, cum ar fi ca noii liceeni să facă tot posibilul pentru a se descoperi pe ei înşişi, să nu se lase influenţaţi de părerile celor din jur, să nu se simtă presaţi dacă nu ştiu de la început ce facultate îşi doresc să urmeze, dar şi să evite stresul sau să nu plece de la ideea că vor să fie şefi de promoţie, ci, mai degrabă, să îşi găsească domeniul în care îşi doresc să exceleze.
„Este un şoc foarte mare când vezi că ai foarte multe titluri, diplome şi vezi că, de fapt, nu ştii să faci prea multe. În niciun caz nu spun să abandoneze studiile, bineînţeles! Acestea trebuie făcute, pentru a exista o bază, însă fără stres!” - Marius Ilău
„Eu le-aş spune să nu se streseze. Nici eu nu m-am stresat şi nu a fost un capăt de ţară” - Oana Gorduza
„Să facă voluntariat. M-am uitat la cei care vin în clasa a IX-a şi am observat că sunt atât de timizi, de tăcuţi. Dacă ai o părere, spune-o! Implică-te! Cunoscând foarte mulţi oameni prin voluntariat, ţi se lărgeşte orizontul” - Irina Pop

 

Vă invităm să cunoaşteţi şi Promoţia de aur a Iaşului din anul 2014!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Aproape 9.000 de elevi din satele ieșene încă nu au dispozitive pentru a participa la școala online
27/11/2020 15:07

În prezent, din totalul de 41.443 de elevi inscrisi in invătămantul preuniversitar iesean la scolile din mediul rural, 8.971 nu beneficiază incă de dispozitive pentru a putea participa la lectiile o ...

Curtea de Apel Iași - Decizia de suspendare a cursurilor în regim față în față în școli este legală
27/11/2020 12:50

Curtea de Apel Iasi a decis, vineri, 27 noiembrie, că actele normative luate la nivel national prin care s-a decis suspendarea cursurilor in regim fată in fată in scolile din Romania sunt legale. Magistratii ...

Doi noi prorectori desemnați la UAIC
27/11/2020 08:10

În sedinta Senatului Universitătii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC), prof. univ. dr. Tudorel TOADER, rectorul UAIC, a desemnat doi noi prorectori pentru mandatul 2020-2024. Astfel, cei ...

VIDEO - Scandal la Bistrița. Cum explică o profesoară de limba română o relație de iubire dintr-un manual
26/11/2020 11:13

Cum explică o profesoară de limba romană o relatie de iubire dintr-un manual.   Profesoara Daniela Fulga, de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, este protagonista unor im ...

FOTO/VIDEO - Câștigătoarea concursului „Zootehniștii au talent”
25/11/2020 17:38

   La Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitătii de Stiinte Agronomice si Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” a avut loc ieri festivitatea de premiere a tinerilor care a ...

Cyberbullyingul, un nou pericol care îi paște pe copii
25/11/2020 13:56

Cursurile online au un efect major asupra psihicului elevilor. Unii psihologi atrag atentia că multi părinti vin deja la terapie cu copii nevrotici. Psihologul Gabriela Maalouf a explicat cat de periculos est ...

Servicii unice în Moldova - Consultanță online pentru fermieri, oferite de o doctorandă a USAMV
25/11/2020 13:00

O doctorandă a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi vine in sprijinul micilor fermieri oferindu-le consultanţă personalizată prin se ...

Decizia de închidere a școlilor a ajuns în atenția Avocatul Poporului
25/11/2020 11:54

Instituţia Avocatului Poporului a cerut Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii un punct de vedere in legătură cu inchiderea şcolilor, in condiţiile in care OMS recomandă ca elevii să inveşe in clas ...

Magistrații și-au spus cuvântul – decizia de suspendare a activităților didactice față în față în școli este NELEGALĂ
19/11/2020 16:18

În sedinta din 19 noiembrie, instanta de Contencios Administrativ si Fiscal a admis cererea de anulare a articolelor 8 si 9 din hotărarea Comitetului pentru Situatii de Urgentă Iasi, care prevăd susp ...

17 noiembrie, Ziua Internațională a Studenților
17/11/2020 09:15

Ziua internaţională a studenţilor este sărbătorită, in fiecare an, la 17 noiembrie, fiind declarată oficial in anul 1941 de către Consiliul Internaţional al Studenţilor pentru a comemora evenimentele ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei