EXCLUSIV Promoţia de aur a Iaşului GALERIE FOTO

default

Dimensiune font:

| 30-06-2015 17:56

Anii de liceu au fost de neuitat pentru elevii ieşeni şi, poate, mai mult pentru cei 41 de şefi de promoţie din 28 de unităţi de învăţământ cu clase liceale. 17 dintre ei au acceptat invitaţia de a se întâlni în redacţia cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”. A fost o oră în care personalităţi diverse, cu pasiuni nenumărate, au stat la aceeaşi masă, oferind o fărâmă din ceea ce sunt, depănând amintiri din viaţa de elev şi împărtăşindu-şi visurile, dorinţele şi planurile pe care le vor atinge încetul cu încetul, aşa cum au demonstrat deja. De fapt, viitorul este bine conturat pentru majoritatea dintre ei, care, deşi sunt atât de diferiţi, toţi au dat dovadă de rigurozitate, perseverenţă, creativitate şi pasiune, indiferent de domeniu, acestea fiind caracteristici ale succesului. Cu toţii au amintit dascăli ce le-au îndrumat paşii pe drumul performanţei în diferite domenii, devenindu-le mentori şi, de multe ori, prieteni dragi, pentru că „toţi profesorii merită distincţii, deoarece sunt adevărate modele şi mereu ne vor oferi o perspectivă în anumite momente ale vieţii”. Andreea IGNEA

Bianca Alexandra Capră: „Ca orice elev, bineînţeles că nu am avut doar perioade foarte bune, ci au fost şi unele când eram prea solicitată şi cu moralul la pământ, însă pe parcursul anilor de liceu m-am străduit să dau tot ce am mai bun, să le ofer părinţilor şansa de a fi mândri de mine. Iar, în tot acest timp, sora mea mi-a fost model. Pe mai departe, aş vrea să dau la Medicină Generală, iar a doua opţiune ar fi Kinetoterapie, în Iaşi”.

 

Cătălina Brănişteanu: „Eu am fost atrasă mai mult de proiectele sociale ale liceului, unul dintre cele mai importante fiind „Worl School”, la care am participat ca reprezentant al României în urmă cu doi şi care a avut loc în Japonia. Îmi place foarte mult să cânt şi am avut ocazia să urc pe scenă de mai multe ori, inclusiv în renumitul musical „Sunetul muzicii”. Facultatea pe care vreau s-o urmez este Medicina. Într-adevăr, este o tradiţie de familie, însă am făcut această alegere deoarece înglobează toate pasiunile mele”.

 

Cosmin Pascaru: „Îmi place foarte mult informatica, absolvind şi liceul în acest domeniu, şi astfel am participat la olimpiadele de profil, inclusiv la faza naţională. De fapt, mă atrag toate ştiinţele exacte – matematica, chimia, fizica, însă nu am avut o pasiune pentru ele, ca pentru informatică. Bineînţeles, voi continua formarea în acelaşi domeniu, la Facultatea de Informatică din Iaşi”.

 

Dumitra Mădălina Petraru: „În principal, m-au atras olimpiadele de chimie, dar şi concursurile de matematică. De asemenea, îmi place foarte mult să citesc, să scriu şi să cânt, chiar dacă nu am talent. Am optat deja pentru a continua studiul Chimiei Aplicate în Anglia, iar acum aştept rezultatele la Bacalaureat pentru a şti dacă voi fi admisă. Însă, în caz contrar, vor rămâne să studiez chimia în Iaşi”.

 

Cristian Ciupilan: „În timpul şcolii am organizat numeroase competiţii, participând, în acelaşi timp, la multe alte activităţi. Am fost la olimpiada de matematică în clasele a IX-a şi a X-a, însă, apoi m-am reorientat, dezvoltând o adevărată pasiune pentru psihologie. De asemenea, îmi plac foarte mult voluntariatul, fotbalul şi jocurile video. În continuare, voi studia Psihologia la Universitatea din Bucureşti, unde cred că sunt mai multe deschideri spre străinătate”.

 

Ekaterina Maria Ştifiuc: „Pasiunea mea este ştiinţa exactă, orientându-mă, în special, spre concursuri de chimie, matematică, fizică. Acum, la facultate voi aborda un domeniu cu totul diferit, pregătindu-mă intens pentru admiterea la Arhitectură. Am făcut această alegere pentru că tot timpul mi-a plăcut să fac ceva pentru societate şi cred că arhitectura este cel mai indicat domeniu, întrucât ceea ce voi crea va dura în timp”.

 

Cristian Druţă: „Am participat la mai multe concursuri de specialitate din domeniul economic, cum ar fi „Dumitru Rusu”, absolvind şi profilul de liceu în acestă direcţie. De fapt, acesta este domeniul pe care mă voi axa şi în viitor, de mic dorindu-mi să devin un specialist în economie. Cred că voi urma facultatea la Iaşi. Asta şi pentru că, deşi sunt din Republica Moldova, cu uşurinţă m-am acomodat în noul cerc de prieteni, de profesori, fiind primit cu mult drag”.

 

Mădălina Epuri: „Pe parcursul liceului mi-a plăcut să particip la olimpiade şi diverse concursuri. Asta şi datorită doamnei diriginte, care m-a ajutat foarte mult, la fel ca şi domnul profesor de engleză. Mai departe aş vrea să merg la Facultatea de Litere, pentru că îmi plac foarte mult limbile română şi engleză. A doua opţiune este Pedagogia. Oricum, mă atrage foarte mult cariera didactică”.

 

Georgiana Calancea: „Pot spune că pe parcursul liceului am fost inspirată să particip la mai multe olimpiade, având o istorie ce începe din clasa a V-a cu cea de matematică. Adevărata mea dragoste, însă, a fost fizica, pentru care a trebuit să renunţ la alte pasiuni, cum ar fi engleza sau matematica. Am oferte de a-mi continua studiile în fizică şi informatică în Anglia sau Olanda, dar cel mai probabil vor rămâne în Iaşi, pentru că nu ştiu cât s-ar merita să studiez informatica, de exemplu, în străinătate”.

 

Marius Ilău: „Niciodată nu am văzut şcoala ca o ţintă, ci am avut foarte mare grijă de timpul meu liber. Cred că cea mai importantă evoluţie am avut-o în afara şcolii. Până acum, am avut tangenţe cu muzica, făcând chitară de aproximativ 6 ani, însă informatica este viitorul meu. Cel mai mare noroc al meu a fost vara trecută, când am participat la un stagiu de mentorat la Google, în Londra, iar acum mă pregătesc să aplic în iarnă la Google Summer of Code. De asemenea, sunt într-un stagiu de pregătire pentru o firmă de game development din Iaşi”.

 

Ingrid Stoleru: „Aş putea spune că mi-au plăcut deopotrivă limba română şi matematica, iar până în clasa a X-a am mers la ambele olimpiade. De asemenea, am mers la concursuri de dezbateri şi pentru că mişcarea a stârnit entuziasm în cadrul şcolii, am alcătuit un club de acest tip, alături de doamna Chiharoi, profesor de religie şi coordonator în ceea ce priveşte dezbaterile. Întotdeauna mi-a plăcut să mă orientez spre toate palierele educaţiei, să evoluez. Acum îmi doresc să rămân în Iaşi, să studiez Dreptul sau Informatica”.

 

Irina Popa: „Profesorii noştri ne spuneau Dacă vrei să mergi la olimpiade, mergi, însă nu asta îţi arată adevăratul talent, ci ceea ce eşti tu în esenţă! Am participat la olimpiade de limbă română, religie, de artă şi arhitectură, precum şi la concursuri naţionale şi internaţionale în domeniul artelor. La început îmi doream să fiu medic, apoi, am descoperit că arta este mult mai puternică decât medicina pentru a ajuta oamenii. Un om care este capabil să schimbe problema, nu doar fizic, ci şi mental, la nivelul spiritului, reuşeşte mai mult decât poate cineva prin medicina clasică”.

 

Lucia Indrei: „De-a lungul liceului am participat la olimpiadele de matematică, inclusiv la etapele naţionale, acesta fiind una dintre pasiunile mele şi, chiar dacă voi continua într-un alt domeniu, cred că va rămâne mereu plăcerea de a descoperi o rezolvare frumoasă în spatele unei probleme. Astfel, voi opta pentru Facultatea de Medicină, continuând tradiţia familiei. În plus, cred că aceasta este una dintre cele mai frumoase meserii, în care chiar ai posibilitatea să simţi că schimbi ceva în viaţa oamenilor”.

 

Melania Maria Tolea: „Una dintre pasiunile mele este istoria şi, astfel, m-aş îndrepta spre acelaşi domeniu, însă a doua opţiune ar fi Dreptul. Pentru a-mi fructifica pasiunea, am participat la numeroase concursuri şi la olimpiada de profil. Activitatea care mi-a marcat o perioadă din viaţă, însă, este „O zi din comunism”, când am fost alături de alţi 13 colegi din întreaga ţară în Făgăraş şi am participat la diverse workshop-uri. De asemenea, îmi place voluntariatul şi să mă implic în activităţi ce ţin de partea umană, de comunicare”.

 

Miruna Cezara Chirilă: „Mi-am ocupat tot timpul liber participând la concursuri care îmi dezvoltă anumite deprinderi, pentru că nu am vrut să mă orientez către clasicile olimpiade. În continuare, aş vrea să urmez Facultatea de Drept din Iaşi, pentru că îmi place să dezbat anumite teme şi spre să îmi materializez visul prin prisma facultăţii. Nu cred că o întâlnire cu avocaţi sau judecători m-ar fi ajutat să îmi dau seama dacă îmi place sau nu Dreptul, voi şti sigur răspunsul doar când voi studia exact miezul problemei”.

 

Nicoleta Lazăr: „Disciplina preferată din liceu a fost chimia, motiv pentru care am participat la olimpiada naţională în toţi cei patru ani. Ca şi activităţi extraşcolare, fac parte din Clubul IQ, dedicat olimpicilor, şi am făcut un an voluntariat la clubul şcolii, „Impact”. De asemenea, am fost coordonatorul principal al Concursului IQ, pe care l-am organizat împreună cu ceilalţi olimpici pentru elevii de gimnaziu. Pe viitor, am aplicat deja la Facultatea de Chimie şi, astfel, din toamnă voi merge la Oxford”.

 

Oana Gorduza: „În timpul şcolii, principalele rezultate le-am avut la franceză, începând în clasa a VI-a să particip la olimpiadele de profil. În rest, rezultate frumoase am avut şi la sport, participând cu echipa şcolii la competiţii de fotbal feminin şi de baschet. Pe viitor voi urma Medicina la Iaşi, crescând într-o familie de medici care mi-a insuflat pasiunea pentru acest domeniu. Acesta este cea mai bună variantă pentru mine, pentru că, deşi îmi place foarte mult franceza, nu m-aş vedea cadru didactic sau translator”.

 

Câteva recomandări de la şefii de promoţie pentru viitorii liceeni...
Întâlnirea s-a încheiat cu invitaţia de a le oferi colegilor mai mici câteva sfaturi. Au fost multe, amintind, din nou, una dintre trăsăturile comune ale celor 17 invitaţi ai ziarului „Evenimentul Regional al Moldovei” - creativitatea. Recomandările au avut câteva puncte comune, cum ar fi ca noii liceeni să facă tot posibilul pentru a se descoperi pe ei înşişi, să nu se lase influenţaţi de părerile celor din jur, să nu se simtă presaţi dacă nu ştiu de la început ce facultate îşi doresc să urmeze, dar şi să evite stresul sau să nu plece de la ideea că vor să fie şefi de promoţie, ci, mai degrabă, să îşi găsească domeniul în care îşi doresc să exceleze.
„Este un şoc foarte mare când vezi că ai foarte multe titluri, diplome şi vezi că, de fapt, nu ştii să faci prea multe. În niciun caz nu spun să abandoneze studiile, bineînţeles! Acestea trebuie făcute, pentru a exista o bază, însă fără stres!” - Marius Ilău
„Eu le-aş spune să nu se streseze. Nici eu nu m-am stresat şi nu a fost un capăt de ţară” - Oana Gorduza
„Să facă voluntariat. M-am uitat la cei care vin în clasa a IX-a şi am observat că sunt atât de timizi, de tăcuţi. Dacă ai o părere, spune-o! Implică-te! Cunoscând foarte mulţi oameni prin voluntariat, ţi se lărgeşte orizontul” - Irina Pop

 

Vă invităm să cunoaşteţi şi Promoţia de aur a Iaşului din anul 2014!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Trei zile de foc pentru candidaţii la „examenul maturităţii”
11/06/2019 00:00

  * calendarul de Bacalaureat 2019 prevede că absolventii de liceu sustin pană astăzi, 11 iunie, competentele digitale, iar pe 12-13 iunie sunt examenele orale de limbă străină * probele scrise ince ...

„Dacă nu poți vedea punctele tari ale copilului, nu te atinge de slăbiciunile lui”
18/05/2019 00:00

  * in primăvara acestui an s-a organizat, pentru prima dată in Romania, un curs de formare in evaluarea dinamică a potentialului de invătare la copil - LPAD (Dispozitiv de evaluare a tendintei de inv ...

Fiecare şcolar va primi, din toamnă, câte o tabletă!
11/05/2019 00:25

  * Guvernul doreşte modernizarea sistemului de invăţămant cu ajutorul noilor tehnologii, urmand a investi cateva sute de milioane de lei pentru a instala sisteme wi-fi in 4.500 de şcoli * asta in co ...

Drama de la Buda l-a scandalizat pe şeful statului
16/04/2019 18:45

  * după ce luni, un copil de trei ani din satul Buda, comuna Brăeşti - Iaşi, a decedat, inecat in fosa septică din curtea şcolii, directorul respectivei unităţi de invăţămant a fost destituit ...

Elevii, educaţi în spiritul practicilor sustenabile de consum
11/04/2019 00:00

  În perioada 1- 6 aprilie 2019, un grup de elevi şi cadre didactice din Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iaşi au participat la cea de-a patra activitate de predare- invăţare din ...

Înscrierea în clasa pregătitoare, etapa a doua
03/04/2019 00:00

  * a inceput cea de-a doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor de inscriere in invăţămantul primar pentru anul şcolar 2019-2020 * se adresează copiilor care nu au fost insc ...

Au rămas neocupate 954 locuri la „clasa zero”
27/03/2019 10:37

  * in judetul Iaşi au fost depuse 6.735 de cereri de inscriere pentru clasa pregătitoare * şcolile care au depăşit numărul stabilit prin planul de şcolarizare sunt Colegiul National „Garabet ...

„Sărbătorim oamenii, nu celebrăm zidurile care ne înconjoară”
17/11/2017 05:04

Gheorghe Asachi este promotorul infiinţării primei linii de educaţie in inginerie, care s-a concretizat in naşterea unei ,,clase de ingineri hoţarnici”, la data de 15 noiembrie 1813. Evenimentul care ...

Munţi de bani pentru angajaţii din învăţământ
10/11/2017 16:00

Luna trecută a fost marcată de apariţia in spaţiul public a unuia dintre cele mai aşteptate, dar şi controversate documente. Este vorba despre proiectul Legii salarizării unitare, proiect promis de alian ...

Cercetarea şi inovarea, susţinute prin Universitatea Tehnică
03/11/2017 04:06

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (UTI) invită doritorii la o Sesiune de informare privind oportunităţile de finanţare din cadrul acţiunilor „Marie Skłodowska-Curie&r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei