Iaşul se dezvoltă!

investitii 1
investitii 2
investitii 3
investitii 4

Dimensiune font:

| 18-06-2021 17:00

În perioada următoare vor fi finalizate, în ordine, lucrările la Palatul Braunstein, la linia de tramvai Cinci Drumuri – Nicoriţă, la Creşa 1, la linia de tramvai Piaţa Virgil Săhleanu – Rond Ţuţora, la Mănăstirea Frumoasa, va fi încheiată şi modernizare campusului școlar al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” şi vor fi finalizate mai multe spaţii de joacă * anul viitor va fi gata Muzeul de Istorie Naturală, Baia Turcească, va fi finalizat şantierul Iaşi – Dancu şi vor fi recepţionate grădiniţele din Dacia şi Bucium

 

 

Primarul Mihai Chirica a făcut o scurtă prezentare a stadiului principalelor proiecte ale municipalității aflate în curs de implementare, menționând și datele estimate pentru finalizare. O parte dintre aceste proiecte vor fi finalizate în câteva luni, altele la sfârşitul anului, iar ultimele, în 2022. „După 12 mai, data la care a fost aprobat bugetul Municipiului Iași, am încercat să recuperăm din timpul pierdut. Am dat drumul la toate procedurile tehnice de achiziție pentru proiectele noi și am revizuit toate proiectele în derulare. Anul acesta și anul viitor vor fi dedicați recepției unor obiective importante”, a anunțat primarul Mihai Chirica. 

Primele investiţii care se apropie de finalizare sunt cele din cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”. Având o valoare totală de 114.359.729,95 lei (aproape 24 milioane de euro), lucrările de modernizare a liniilor de tramvai din zona Pădurii continuă conform graficului (tronsonul Cinci Drumuri - strada Pădurii - strada Nicoriță, cu o lungime de 614 metri). Calea de rulare a tramvaiului este finalizată, iar în prezent se lucrează la carosabilul străzii. Cel târziu în cursul lunii septembrie vor avea loc probele cu tramvaie pe liniile modernizate. Partea de coborâre a străzii Pădurii, dintre intersecția Cinci Drumuri spre bulevardul Tudor Vladimirescu, va deveni pietonală! Cu alte cuvine, pietonii vor putea circula pe stradă, nu doar pe trotuar. Potrivit proiectului, circulația vehiculelor va fi interzisă pe aceste sectoare de drum, cu excepția tramvaielor, a autobuzelor și a riveranilor. Aceștia din urmă nu vor putea circula pe partea pietonală, ci doar pe linia de tramvai, doar până la proprietățile corespunzătoare. În ceea ce privește bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora, către localitatea Tomești este construit un punct intermodal, întreg transportul public urmând să fie preluat de acolo către interiorul orașului. Lucrările urmează a se finaliza în acest an.

În ceea ce priveşte reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu, proiectul are o valoare totală de 104.022.631,88 lei, inclusiv TVA (aproximativ 21 milioane de euro), și implică realizarea elementelor componente necesare funcționării căii de rulare tramvai Iași – Dancu pe tronsonul cuprins între intersecția străzilor Vasile Lupu și Aurel Vlaicu și limita intravilanului Municipiului Iași (în lungime de 2.460 metri cale dublă), reabilitarea podului Ciurchi II pe o suprafață de 275 de metri pătrați, construirea a opt stații de transport public pentru tramvaie, reabilitarea trotuarelor pe lungimea liniei de tramvai cu o suprafață de aproximativ 9.350 metri pătrați și reabilitarea zonelor verzi pe o suprafață de 1.775 de metri pătrați. Până la sfârșitul lunii martie a anului viitor vor avea loc probele cu tramvaie pe liniile modernizate.

În fine, a fost finalizat și proiectul tehnic pentru capătul dinspre localitatea Holboca, după limita municipiului. Mâine, 17 iunie, primarul Mihai Chirica va avea o întrevedere cu Vasile Asandei, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, pentru a găsi o soluție de finanțare. Este vorba despre o sumă de circa 5,6 milioane de lei, fără TVA. Parteneriatul cu Comuna Holboca pentru acest proiect a fost aprobat de Consiliul Local.

Palatul Braunstein va fi recepţionat lunile următoare

Dintre lucrările care implică reabilitarea unor clădiri-simbol ale oraşului, în lunile următoare vor fi recepţionate lucrările de consolidare şi refuncţionalizare ale Palatului Braunstein. Valoarea proiectului este de 19.097.184,26 lei lei, cu TVA (circa 4 milioane euro). Tot anul acesta, în luna noiembrie, vor fi finalizate lucrările la Mănăstirea Frumoasa. Proiectul a început pe 23 septembrie 2017 şi a costat 21.001.296,30 lei.

În schimb, recepţia lucrărilor de refacere şi consolidare a Muzeului de Istorie Naturală este prevăzută pentru luna iunie a anului viitor. Tot anul viitor, dar în luna septembrie, se vor încheia lucrările la Baia Turcească.

Au fost modernizate jumătate din corpurile de iluminat din oraş

Avansate sunt şi lucrările de modernizare şi eficientizare a rețelei de iluminat public. Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor aferente proiectului a fost semnat pe 6 octombrie 2020 cu SC Elba – Com SA Timișoara. Lucrările vor fi realizate pentru o sumă de 11.459.160,54 lei, cu TVA. Este vorba despre 4.088 de corpuri de iluminat cu LED, 4.122 de module de telegestiune cu punct luminos, 41 de stâlpi echipați cu panouri fotovoltaice, 287 de puncte de aprindere și de achiziția unui sistem de telegestiune. La începutul lunii aprilie a fost semnată autorizația de construire și a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. De atunci au fost montate peste 2.500 de corpuri de iluminat cu LED, urmând ca lucrările să avanseze.

Trei grădiniţe în trei ani

Începând cu anul trecut, municipalitatea a iniţiat trei proiecte vizând extinderea unor grădiniţe. Una dintre acestea se află în Bucium şi prespune ridicarea unei clădiri P+E aferentă Grădiniței cu Program Prelungit din cartierul Bucium, cu o suprafață construită desfășurată de 1.645 mp. Lucrările vor consta în construirea și echiparea grădiniței cu nouă grupe (180 de locuri) la program prelungit, la care se va adăuga construirea și amenajarea locului de joacă pentru copii aferent unității de învățământ preșcolar. A fost finalizată faza structurală și circa 25% din partea de arhitectură.

Grădinița Dacia este o altă investiţie, care va consta în construirea unui corp de clădire P+E aferent Grădiniței cu Program Prelungit din cartierul Dacia, cu o suprafață construită desfășurată de 2.375 metri pătrați. De asemenea, proiectul include echiparea funcționalului școlar și amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii. Construirea acestei grădiniţe va duce la crearea a 280 de locuri pentru învăţământul preşcolar (14 grupe). Partea de structură a acestui obiectiv este aproape de finalizare.

În fine, Grădinița PP 13 va fi gata în 2023, iar de ea se vor bucura 220 de copii

Un alt şantier este cel al Centrului multifuncțional Cicoarei, de pe strada Sofia Nădejde (fostă Cicoarei). Proiectul prevede construirea unei săli de spectacole cu o capacitate de 120 de locuri, a unei săli de sport cu peste 150 de locuri în tribună, de săli de IT și audiții muzicale, a unei biblioteci etc. Proiectul are o valoare totală de 16.846.646,85 lei. Lucrările de construire au început în luna martie a acestui an și vor fi finalizate în luna septembrie a anului viitor. În prezent se lucrează la subsolul viitoarei săli de sport.

În fine, modernizarea campusului școlar al Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” se va încheia în cursul lunii noiembrie.

În august va fi redat ieşenilor spaţiul verde din strada Bradului

Oază de verdeață în cartierul meu este un proiect valorând 8.648.541,34 lei, iar durata de realizare a proiectului este de 28 de luni. Programul de revitalizare a spaţiilor publice abandonate sau degradate de mici dimensiuni vizează reconversia şi refuncţionalizarea a 12.741 de metri pătraţi de teren neutilizat. Terenurile care urmează a fi înfrumuseţate sunt situate pe aleea Prof. I. Simionescu (2.664 metri pătraţi), strada Bradului, nr. 17 A (4.250 metri pătraţi), strada Egalităţii, nr. 27 A (2.519 metri pătraţi), strada Butnari, nr. 13 A (1.673 metri pătraţi) şi strada Romană (1.635 metri pătraţi). Spațiul din zona străzii Bradului va fi recepționat în cursul lunii august, lucrări fiind în desfășurare și în zona străzilor Romană și Prof. Ion Simionescu.

În ceea ce priveşte zona de agrement C. A. Rosetti, lucrările sunt executate în cel mult 24 de luni de SC Con Ted Company SRL contra unei sume de 7.300.992,29 lei, cu TVA.

În iunie este gata Creşa 1

Pe lângă proiectele cu finanțare europeană, Primăria Municipiului Iași implementează o serie de proiecte și prin finanțare locală. Astfel, sunt în curs de recepție finală cinci străzi, municipalitatea având documentații tehnico-economice elaborate pentru alte 30 de artere rutiere (cu o valoare totală a lucrărilor de 89.965.216,17 lei, cu TVA). În ceea ce privește străzile aflate în proiectare, municipalitatea ieșeană are în lucru trei loturi (în total 24 străzi).

Apoi, în cursul lunii iunie vor fi finalizate lucrările de extindere și modernizare aflate în curs la Creșa nr. 1 „Universul copiilor”, cu o valoare de circa 2,15 milioane de lei. În condiții normale, creșa are o capacitate de 100 de locuri. Investiția este susținută prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Municipalitatea ieșeană continuă programul de reabilitare și modernizare a spațiilor de joacă pentru copii. Pe 6 octombrie 2020 primarul Mihai Chirica a semnat un contract pentru proiectarea și execuția de lucrări de reabilitare a 28 de astfel de spații. Proiectul și lucrările vor fi făcute de asocierea SC Sport Play Systems SRL - SC Urba SRL, pentru o sumă de 7.188.248,55 lei cu TVA, iar firmele vor avea la dispoziție 12 luni pentru a executa contractul, din care trei luni pentru proiectare și nouă luni pentru execuție. Lucrările sunt în curs.

Primăria mai are în plan modernizarea terenurilor de sport din incinta instituțiilor de învățământ preuniversitar. Din numărul total, nouă au fost finalizate în această perioadă, iar alte 21 sunt în faza de proiectare.

Construirea a șase săli de sport

 Un alt program major al Primăriei Municipiului Iași de modernizare și completare a infrastructurii sportive școlare îl reprezintă construirea a șase noi săli de sport. În cadrul acestui program, pentru care în 2020 a fost alocată suma de patru milioane lei, au demarate lucrările de construire a unei săli de sport la Școala Gimnazială „Ion Creangă” (investiție în valoare de 2.277.640,37 lei, cu TVA, executată în cel mult 12 luni de SC Prima Construct SRL), alte cinci săli de sport urmând a fi ridicate la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” și Școala Gimnazială „George Coșbuc”, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” și Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”. Autorizația de construire pentru sala de sport de la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” a fost semnată luni, 14 iunie. Licitația pentru lucrări va fi organizată de unitatea școlară.

În fine, municipalitatea a organizat o licitație pentru execuția lucrărilor de amenajare a Grădiniței Codrescu. Data limită de depunere a ofertelor a fost 28 ianuarie, prevederea financiară a procedurii fiind de 3.524.443 lei, fără TVA, respectiv 4.194.087,17 lei, cu TVA. La această licitație au fost primite șase oferte. Noua grădiniță va avea o capacitate totală de 200 de locuri (în condiții normale) în opt săli de grupă. Investiția în noua unitate de învățământ are o valoare totală estimată de 5.556.875,17 lei, cu TVA, din care construcții și montaj de 4.194.087,17 lei cu TVA, lucrările urmând a se desfășura pe o perioadă de 12 luni.

Alte proiecte

Totodată, urmează a fi verificate proiectele tehnice ale Stadionului Municipal „Regele Ferdinand și Sălii de Sport „Centrul Regional de Tineret Regina Maria”. Alte proiecte majore aflate în atenția autorităților locale sunt proiectele de modernizare și reabilitare a esplanadei din fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” și construirea de locuințe în zona Grădinari.

Lucian STATE

 

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Prin prezentul anunț TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. – societate în insolvență, face cunoscut faptul că organizează licitație publică în data de 07.10.2021, orele 14:00, pentru vânzarea, în conformitate cu prevederile art. 154 si următoarele din Legea 85/2014 și cele ale Regulamentului de vânzare întocmit de către Administratorul judiciar și aprobat de Adunarea creditorilor din data de 19.04.2021, a următoarelor autoturisme: Marca An de fabricație Preț pornire licitație (EUR, fără TVA) HYUNDAI iX35 2.0L CRDI 4WD A/T 2012, 7.200,00 TOYOTA HILUX 4X2 SINGLE CAB 2.5L D-4D 2009, 4.400,00, PEUGEOT PARTNER VTC 1.6 HDI 92 CP, 2011, 4.700,00, LEXUS RX 450H PRESIDENT, 2009, 8.400,00, TOYOTA HILUX 4X4 DOUBLECAB 3.0 L D-4D, 2011, 9.300,00 HILUX DOUBLE CAB SILVER METTALIC 2011, 9.400,00 TOYOTA HILUX 3.5 ALB, 2011, 9.200,00. Licitația va avea loc în data de 07.10.2021, orele 14:00 la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Ședința de licitație se va desfășura in următoarele condiții: A. Vânzător: TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L., cu sediul social în Iași, Șos. Păcurari nr. 128, Jud. Iași, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Iași sub nr. J22/3277/1994, având CUI 6658553, prin administrator judiciar consorțiul format din KPMG Restructuring S.P.R.L., societate profesională cu sediul în București, DN1, Șos. București – Ploiești, nr. 69-71, sector 1, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0499, tel. 40 372 377 800/fax +40 372 377 700, prin reprezentant permanent Mihai Nicoleta și EuroBusiness LRJ S.P.R.L. cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0022/2006, tel/fax: +40 232 220 777, prin reprezentant permanent Eduard Pascal, desemnat conform Încheierii de ședință din data de 12.08.2020, pronunțată de Tribunalul Iași, Secția a II - a Civilă în Dosarul nr. 3516/99/2020. B. Dată si locație ședință licitație: 07.10.2021, orele 14:00. Ședința de licitație va avea loc la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Înscrierea la licitație se face cu cel puțin 24 de ore înainte de data fixată pentru începerea licitației prin depunerea tuturor documentelor prevăzute în Regulamentul de organizare al vânzării, adică cel mai târziu in data de 06.10.2021, ora 15:00. Documentele depuse cu depășirea acestui termen nu sunt luate în considerare. C. Tip licitație: procedura de vânzare prin licitație publică cu strigare, cu preț în urcare si scădere. D. Dosar de prezentare/documente care trebuie să fie incluse în dosarul de înscriere la licitație: Oferta va conține cel puțin următoarele informații/documente și va fi depusă la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, în plic închis pe care vor fi înscrise, datele de identificare ale ofertantului și mențiunea „Documente de participare la licitație”, data și ora depunerii documentelor de către ofertant (fără a se depăși data limită de 06.10.2021, ora 15:00):(i) Scrisoare de intenție privind participarea la licitație care va trebui să cuprindă datele complete de identificare ale ofertantului, persoanele care reprezintă legal ofertantul, precum și bunul/bunurile pentru care se înscrie;(ii) Dovada plății garanţiei de 20% din prețul de pornire fără TVA (ordin de plată procesat de bancă), în contul de lichidare al debitoarei, nr.: RO43 BREL 0002 0011 7901 0100, deschis la Libra Bank, suc. Iași; (iii) Împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant la ședința de licitație (dacă este cazul); (iv) Pentru persoanele juridice de naționalitate română, copie de pe certificatul de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerțului; (v) Pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; (vi) Pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; (vii) Pentru persoanele fizice străine, copie de pe pașaport; (viii) Declarația, în original, a ofertantului in sensul că înțelege să cumpere bunurile în starea în care se găsesc, după principiul “unde este, în starea în care este” – nu există un model predefinit. (ix) Acordul ofertantului de acceptare a prezentului Regulament (original) – nu există un model predefinit. (x) Pentru persoanele juridice declarația că nu este insolvent, în insolvență sau în perioada de reorganizare – nu există un model predefinit. (xi) Declarația că deține fondurile disponibile pentru cumpărarea activului la cel puțin prețul ofertat – nu există un model predefinit. (xii) Pentru persoanele juridice hotărârea AGA/Consiliul de Administrație privind aprobarea măsurii de achiziționare a activelor. Plicul va fi însoțit de intenția de participare la licitație, în dublu exemplar, pe care vor fi menționate numărul de înregistrare, data și ora înregistrării. Un exemplar pe care va fi înscris numărul de înregistrare, data și ora, va fi restituit ofertantului. E. Alte informații: - Activele se vând libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanții reale mobiliare sau drepturi de retenție, de orice fel, ori măsuri asigurătorii, conform dispozițiilor art. 91 din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență; - Pasul de urcare/scădere este stabilit la valoarea de 10% din prețurile de pornire enunțate mai sus; - Diferența dintre prețul de adjudecare și garanția depusă va putea fi achitată în termen de maxim 10 zile calendaristice de la data ținerii licitației (considerând garanția plătită de adjudecatar ca fiind avans din prețul de adjudecare). Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitație și modul de organizare a procesului de vânzare, precum și descrierea bunurilor supuse procedurii de valorificare pot fi solicitate administratorului judiciar al TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. până cel mai târziu in data de 06.10.2021, ora 15:00. Pentru informații suplimentare despre activele scoase la vânzare conform Regulamentului de vânzare disponibil la cerere persoanele de contact sunt: Anabella Pădurariu - reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0232.220.777,0733.683.702, Fax: 0232.220.777 E-mail: office.is@lrj.ro, vanzari@lrj.ro. Loredana Preda – reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0372.377.800, Fax: 0372.377.700 E-mail: loredanapreda@kpmg.com.
CONSULTANŢĂ REORGANIZARE LICHIDARE SPRL, în calitate de lichidator judiciar desemnat prin sentinţa civilă nr.260 din data de 12.02.2014 pronunţată de Tribunalul Iaşi-Secţia Civilă-Faliment în dosarul nr.7176/99/2012 (464/2012) privind pe debitoarea S.C. RHODOS SERV SRL cu sediul social în Paşcani, Aleea Sportului nr.9, jud. Iaşi, având nr. de înregistrare în R.C. J22/982/2006, C.U.I. 18589805, organizează 4 licitatii publice saptamanale, in urmatoarele zile: 30.09.2021, 07.10.2021, 14.10.2021 si 21.10.2021 la ora 14, la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi str. Anastasie Panu nr.27, bl. Moldova 3, et.2, ap.6. Nr. crt. Denumire Preţ de evaluare Euro Preţ de pornire 80%. 1. IMOBIL- situat in Paşcani, str. Dragoş Voda nr. 160A, cu o suprafata desfasurata de 576,13 mp (P+1E+M) constând în spaţiu comercial, spălătorie auto şi spaţiu de locuit, cu număr cadastral 1646, 1646-C1, înscris în CF nr.60540, 60540-C1- Paşcani. 97.000 Euro, 77.600 Euro. Preţul nu conţine TVA. În cazul adjudecării, preţurile vor fi achitate în lei, la cursul BNR din ziua plăţii. Condiţii generale de participare la licitaţie vor fi: Depunerea, cu o zi înaintea fiecărui termen de licitaţie, până la ora 16:00, a urmatoarelor documente: -cerere de participare la licitaţie; -xerocopie dupa actele societatii/act de identitate; dovada achitării garantiei de participare de 10% din pretul de evaluare fara TVA; -dovada achitării caietului de sarcini, în valoare de 2.000 lei la care se adauga TVA; -împuternicire acordată persoanei care reprezintă participantul la licitaţie, dacă este cazul.
Traseul de autobuz 54 a fost prelungit, la cererea ieşenilor
27/09/2021 00:00

  Începand de astăzi, Compania de Transport Public Iaşi va prelungi traseul 54, acesta urmand a fi cuprins intre Bd. C. A. Rosetti (Str. Brandusa) si Targu-Cucu. Decizia de prelungire a acestei li ...

Iluminat de trei ori mai ieftin!
27/09/2021 00:00

    Lucrările de modernizare ale  retelei  de iluminat public din municipiul Iasi se apropie de final. Început in aprilie, proiectului cu finantare europeană „Reabilitare/mod ...

Înghesuială la licitaţiile Primăriei
27/09/2021 00:00

    Primăria Municipiului Iasi organizează in această perioadă patru licitatii pentru incredintarea lucrărilor de modernizare a incă 19 artere rutiere din oras. Valoarea totală estimată a ce ...

Coșmarul valului 4 se dezlănțuie
27/09/2021 00:00

Imagini greu de privit au putut fi observate in acest weekend la Spitalul de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva” Iasi. Valul 4 al pandemiei a inceput să se fie tot mai agresiv si să-si ia tributu ...

Moş Ion din Ruginoasa a fugărit doi poliţişti cu coasa
26/09/2021 23:10

Moş Ion U. din Ruginoasa s-a trezit cu cazier şi condamnare pentru ultraj la varsta de 70 de ani după o intamplare de-a dreptul stupidă. În seara de 2 februarie 2019, doi agenţi de la Secţia 6 de Po ...

Polul poluării s-a mutat la Bosia
26/09/2021 16:00

Surpriză de proporţii in ceea ce priveşte poluarea in Iaşi. Dacă, pană acum, cele mai multe depăşiri ale valorilor la PM 10 (praf) se inregistrau la staţia din Cantemir, motivele fiind arhicunoscute (c ...

Doi jandarmi s-au bătut în mijlocul străzii, apoi s-au împăcat la tribunal
26/09/2021 12:58

Sunt vecini de bloc şi colegi de serviciu, dar asta nu i-a impiedicat să fie protagoniştii unei bătăi golăneşti, iscate practic din nimic. Deşi mai varstnic, 29 de ani, Vlăduţ C. e doar sergent major ...

Aerostar Bacău va oferi servicii de mentenanță pentru avionalele F-16 al Forțelor Aeriene Române
26/09/2021 12:10

Ministerul Apărării Nationale, prin Unitatea Militară 01836, a acordat recent companiei Aerostar Bacău un prim contract pentru executarea de lucrări de mentenantă la un avion F-16 al Fortelor Aeriene Ro ...

VIDEO: Interviul Zilei-invitat: dr. Lucian Eva
26/09/2021 12:00

Medicina asistată de roboti, investitiile de anvergură in sănătate, planuri ambitioase pentru un act medical de calitate au fost cateva dintre subiectele abordate in dialogul purtat cu dr Lucian Eva, direct ...

„FITPTI este singurul eveniment cultural care invită în Iași spectacole relevante pentru anul în care trăim”
26/09/2021 11:01

- Tudor, vei aduce la Iasi, la FITPTI, spectacolul Hikikomori, care a intrat si in finala celei de a sasea ediţii a Festivalului naţional de teatru DbutanT. Este si spectacolul tău de licentă. Cum ai al ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei