Ieşenii, blocaţi în propriul oraş!

1trafic1

Dimensiune font:

| 16-09-2021 10:20

Lipsa parcărilor de tip Park&Ride, a pistelor şi a parcărilor pentru biciclete, banda unică din Nicolina – o măsură bună, dar aplicată prost, sistemul de management al traficului complet depăşit şi autorizarea construirii de locuinţe fără studii de trafic sunt, în viziunea aleşilor locali, principalele motive care generează ambuteiaje şi disconfort în trafic * aceştia vin cu o serie de propuneri, printre care construirea unei parcări subterane în zona Rond Vechi (CUG) cu parc verde deasupra şi a unei piste pentru biciclete pe prima bandă a Bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt

Consilierii USR-PLUS din cadrul Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local au adus ieri, în prim-plan, problema congestiei din oraș la orele de vârf. Aceştia susţin că orașul este complet blocat, iar cetăţeţenii, în loc să muncească, să producă, să stea cu familiile sau să facă activități plăcute, sunt blocați în trafic. Evident, a fost adusă în discuţie şi banda unică din zona Podu Roş - Nicolina, cea care a făcut subiectul multor comentarii pe paginile de socializare. „Pentru cei din zona metropolitiană, cea mai apropiată stație de mijloc de transport în comun este la 2, 3 sau 5 km pe jos. În aceste condiții, utilizarea transportului public e mult îngreunată. Sau varianta de a lăsa mașinile la vreun capăt de linie este imposibilă, în condițiile în care nu au fost amenajate parcări de tip Park&Ride. Transportul public este la capacitate maximă în orele de vârf, nu pot fi blamați cetățenii care aleg transportul cu mașina personală în detrimental autobuzelor sau tramvaielor. Banda unică de la Lidl până în Podu Roș s-a dovedit a fi un fiasco, parcă a fost amenajată pentru a compromite o idee bună, dar aplicată execrabil. Pistele de bicicletă există pe hârtie, dar lipsesc cu desăvârșire în realitate. Proiectele de infrastructură mari au rămas la stadiul de planșe. Sistemul de management al traficului este complet depășit, funcția sa adaptivă nu funcționează, fiind utilizat în mod manual de către angajații de la Biroul de Trafic, mulți dintre ei fiind angajați pe bază de PCR, nu pe bază de cunoștințe. Sistemul e deja uzat moral, numărul de mașini din prezent fiind mult mai mare decât cel din urmă cu 6 ani. Toate setările sunt depășite.

Dar o cauză mai profundă este faptul că s-au autorizat locuințe colective fără a se ține cont de studii de trafic realizate corespunzător, fără a se corela aceste complexe imobiliare cu nevoia de creșe, grădinițe și școli modernizate, fără infrastructură, access la mijloacele de transport public etc”, spune consilierul Răzvan Timofciuc.

Iulian Nicolau: „Ne trebuie o politică la nivel metropolitan în privința dezvoltării urbanistice”

De altfel, consilierii USR-PLUS au depus un proiect de hotărâre de CL prin care obligă investitorii ca, în cazul imobilelor care vor genera o densitate mare a populaţiei, să întocmească un studiu de trafic care să prevadă implicaţiile asupra traficului rutier şi pietonal, iar soluţia de amenajare a accesului la drumul public al locuitorilor unui viitor imobil cu locuinţe colective se va corela cu cele de la alte obiective avizate în zonă sau care sunt în curs de avizare. La rândul său, consilierul local Iulian Nicolau, architect și președintele Comisiei de Urbanism din Consiliul Local, a inițiat un proiect pentru realizarea unei politici la nivel metropolitan în privința dezvoltării urbanistice.„Iașul trebuie să aibă un cuvânt de spus în politica urbanistice a zonei periurbane. Cea mai mare parte a ceea ce denumim congestia mobilității este rezultatul politicilor urbane eronate implementate agresiv în ultimii 20 de ani în toate comunele învecinate. Dezvoltarea preponderentă a programului de locuire, pe dimensiuni mari și foarte mari, fără a dezvolta concomitent funcțiunile complementare locuirii (grădinițe, școli, spații comerciale, centre medicale, parcuri, locuri de joacă etc), fără a ține seama de capacitățile reale ale infrastructurii rutiere existente, fără a dezvolta noi căi de circulație și transportul public, fără a implementa concepte moderne, verificate, de mobilitate urbană gândite în interdependenta incontestabilă urban-metropolitan, ne-a adus astăzi într-o situație care pare fără rezolvare. Soluții există dar pentru asta toți decidenții implicați în politica urbană trebuie să se așeze la aceeași masă și să ia, echilibrat, cele mai bune decizii atât pentru corectarea discrepantele actuale, cât și pentru dezvoltarea de perspectivă a tuturor comunităților pe care le reprezintă. Acest lucru poate fi posibil prin Comisia de Urbanism Metropolitană”, a declarat arhitectul Iulian Nicolau.

Mai multe autobuze pe banda unică

Nu în ultimul rând, consilierul local Ionuț Anastasiei, membru în Comisia de Urbanism, spune că a strâns semnături de la toți membrii Comisiei de Urbanism din CL pentru construirea unei parcări subterane în zona Rond Vechi (CUG) cu parc verde deasupra, tocmai în ideea ca toate mașinile parcate pe prima bandă pe B-dul Nicolina să fie mutate și, astfel, banda unică prevăzută din Capăt CUG - Podu Roș să devină realitate. Totodată, într-o dezbatere publică privind mobilitatea urbană din Iași, acesta i-a cerut primarului să dubleze numărul autobuzelor din Iași. „Ca o bandă unică pentru mijloacele de transport în comun să fie eficientă, trebuie să se întâmple două lucruri esențiale: un mijloc de transport public trebuie să vină o dată la 2-3 minute și să se respecte orarul afișat în fiecare stație. Acest lucru nu este posibil cu numărul actual de mijloace de transport public, care este aproape la jumătate față de municipiul Cluj-Napoca (Cluj 432 vs Iași 276)”, spune consilierul USR PLUS.

Trei parcări mari pentru proprietarii de biciclete

Un alt proiect depus, de altfel și bugetat, are ca scop construirea a trei mari parcări pentru biciclete în trei cartiere ale municipiul Iași. „Scopul principal derivă din faptul că mulți ieșeni și-ar cumpăra o bicicletă, dar nu au unde să o depoziteze. Mai mult, dacă aceștia o depozitează pe casa scării, aceasta poate fi furată sau vandalizată – de aceea o parcare securizată, modernă, ar încuraja transportul alternativ. Despre infrastructura pentru biciclete tot s-a vorbit, însă am cerut de urgență realizarea unei piste pentru biciclete pe prima bandă Bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, deoarece în momentul de față este interzis prin lege să circuli cu bicicleta pe pietonal. În anul 2021, în centrul zero al Iașului, poți lua amendă oricând. Dovadă mai mare de descurajare a transportului alternativ nu există”, mai spun consilierii USR PLUS. Lucian STATE

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Best Milk 2005 S.R.L., cu sediul în loc. Bucecea, str. Calea Națională, nr. 748, jud. Botoșani, CUI RO17767289, J07/455/2005, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.02.2022, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82 a activelor S.C. Best Milk 2005 S.R.L. reprezentate prin: Denumirea bunurilor mobile Valoare de evaluare (lei fara T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (lei fara T.V.A.) 1  FERMA VACI situata in sat Calinesti, oras Bucecea, jud. Botosani compusa din: teren intravilan cu categoria de folosinta curti constructii si arabil cu suprafata totala de 4.000 mp si construcții reprezentate prin: • cladire Hala (destinata intretinerii vacilor de lapte) • cladire Hala (hala muls vaci) • cladire Hala (destinata cresterii viteilor) 336.600,00 185.130,00 2 Plug reversibil purtat marca Vogele Noot, model XM950, SERIE C13S565E55. an fabricatie 2005, nr. identificare 059554. 28.000,00 15.400,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 03.02.2022, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0751.084.083; 0757.545.545; 0232 – 243.864, fax: 0232-212.231 e-mail: vanzari@insolventa.ro.
Lichidatorul judiciar desemnat prin Sentinţa civilă nr. 227/F/21 decembrie 2021, pronunţată de Tribunalul Vaslui, Secţia Civilă, în dosarul nr. 1663/89/2021, privind debitoarea S.C. PRODIVA S.R.L. Huşi, având C.U.I. 35582319, sediul social în mun. Huşi, str. Dobrina, nr. 17, Corp C2, jud. Vaslui, număr de ordine în registrul comerţului J37/80/2016, notifică deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă şi intrarea ȋn faliment, conform Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este de 03.02.2022. În temeiul art. 114 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţa/creanţele deţinute împotriva debitoarei. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 14.02.2022. Termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 11.03.2022. Se convoacǎ prima Adunare a creditorilor în data de 18.02.2022, ora 1200 la sediul lichidatorului judiciar situat în mun. Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, jud. Vaslui, având următoarea ordine de zi: 1. desemnarea comitetului creditorilor şi a preşedintelui acestuia; 2. confirmarea lichidatorului judiciar şi a onorariului, 3. probleme diverse. Relaţii la lichidatorul judiciar ESTCONSULT I.P.U.R.L. Huşi, tel. 0335/566.035, 0727/850.575.
Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Costel Alexe-VIDEO - Prima şedinţă de plen a CJ din acest an! Vezi cum sunt împărţiţi banii
26/01/2022 21:22

 Aleşii judeţului s-au reunit astăzi in prima şedinţă de plen din acest an. Dintre cele 32 de proiecte de hotărare propuse, o parte se referă la finanţări din excedentul Consiliului Judeţea ...

 Pompierul botoşănean Iulian Rotariu, campion mondial pentru a cincea oară!
26/01/2022 21:19

* acesta a caştigat un nou ultra-maraton, in laponia Finlandeză, unde a alergat 270 de kilometri, timp de trei zile, fără oprire, la temperaturi intre minus 30 şi minus 40 de grade Celsius, beneficiin ...

 Băcăuanca Anamaria Vartolomei, nominalizată la premiile César!
26/01/2022 21:18

Actriţa franco-romană Anamaria Vartolomei, in varstă de 22 de ani, a fost nominalizată ieri la premiile César - cele mai prestigioase distincţii atribuite de cinematografia franceză - la categoria ...

 Telefonul copilului, din ce în ce mai solicitat
26/01/2022 21:11

De pe 5 ianuarie, cand a fost lansat Telefonul Copilului 119, cei de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi au inregistrat 39 de apeluri, dintre care 27 au reclamat diferite forme de violenţă. Î ...

Alunecările de teren de la Roma – Nicșeni și Dumeni – Havârna, stabilizate
26/01/2022 19:07

Lucrările de stabilizare a alunecărilor de teren de pe DJ296, sectorul Roma – Nicşeni, si de pe DJ 293, Dumeni - Havarna, prima fază a celor două proiecte de modernizare, au fost finalizate. Re ...

 Un nou parc de relaxare, la Botoşani
26/01/2022 18:45

Un nou spaţiu de relaxare va fi amenajat in Botoşani, prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană - „Amenajare spatiu de relaxare scuar Liceul Pedagogic”, proiect depus prin GAL Boto ...

Pompierul botoşănean Iulian Rotariu, campion mondial pentru a cincea oară!
26/01/2022 18:15

Pompierul Iulian Rotariu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani a caştigat ultra-maratonul „Nomad” din Laponia Finlandeză, performanţă fără precedent in lume, in ...

Băcăuanca Anamaria Vartolomei, nominalizată la premiile César!
26/01/2022 18:02

Actriţa franco-romană Anamaria Vartolomei, in varstă de 22 de ani, a fost nominalizată ieri la premiile César - cele mai prestigioase distincţii atribuite de cinematografia franceză - la categori ...

Bărbat supraponderal, transportat cu autoșenilata la spital. Bolnavul avea 180 de kilograme
26/01/2022 16:28

  Pompierii militari au transportat cu autoşenilata la ambulanţă o persoană supraponderală care trebuia să ajungă la spital pentru ingrijiri medicale de specialitate. Potrivit oficialilor de la ISU ...

273 de ieșeni s-au racordat clandestin la serviciile de apă și canalizare
26/01/2022 14:30

273 de ieseni au fost depistati pe parcursul anului 2021 că beneficiau in mod clandestin de serviciile de apă sau de canalizare furnizate de APAVITAL S.A. Potriivt unui comunicat al companiei, cei mai multi u ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei