Indiana Jones and the Emperor’s Tomb Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 15:49

Indiana Jones and the Emperor’s Tomb Review

Succesul enorm de care s-au bucurat cele trei filme Indiana Jones regizate de Steven Spielberg (The Raiders of the Lost Ark – 1981, The Temple of Doom – 1984 si The Last Crusade – 1989) s-a reflectat si asupra celor doua jocuri adventure lansate la inceputul deceniului trecut (Indiana Jones and the Last Crusade si Indiana Jones and the Fate of Atlantis). Dupa semi-esecul cu Indiana Jones and His Desktop Adventures (1996), incercand sa concureze cu seria Tomb Raider, LucasArts intra in 1999 pe taramul genului action-adventure si al graficii 3D cu Indiana Jones and the Infernal Machine. Popularitatea acestui joc a fost una redusa, datorita mai ales controlului imprecis. Patru ani mai tarziu, LucasArts revin cu Indiana Jones and the Emperor’s Tomb, titlu care a fost realizat de aceasta data de The Collective, cunoscuti pentru Buffy the Vampire Slayer (Xbox) si Deep Space Nine: The Fallen.

Indiana Jones and the Emperor's Tomb Indiana Jones and the Emperor's Tomb

Daca actiunea din Indiana Jones and the Infernal Machine se desfasura in 1947, la inceputul razboiului rece, povestea din Emperor’s Tomb are loc in 1935, cu putin inainte de evenimentele din filmul Indiana Jones and the Temple of Doom. Nazistii condusi de Albrecht Von Beck impreuna cu organizatia mafiota Black Dragon Triad se afla in cautarea unei perle negre, The Heart of the Dragon, ce este ingropata de peste 2000 de ani in mormantul lui Ch’in Shih-huang-ti, primul imparat al Chinei. Lor li se opune Marshal K’ai, reprezentant al guvernului Chinei, care il angajeaza pe Indiana Jones cu scopul de a pune acest artefact in proprietatea guvernului chinez. Miza este mare, deoarece legenda spune ca cine se afla in posesia The Heart of the Dragon poate controla mintilor oamenilor.
Intreaga aventura il poarta pe Indy de-a lungul a 10 capitole in diverse locatii din Europa si Asia: Ceylon (Sri Lanka), Praga, Istanbul, Hong Kong si Marea Chinei de Sud. De aceasta data, nu va mai fi insotit de Sofia Hapgood, ci de frumoasa Mei Ying ale carei rare aparitii ne amintesc ca personajul principal este totusi Indy. Acest aspect este accentuat si de faptul ca nu o vei putea controla si pe Mei Ying, asa cum se va intampla cu Kurtis Trent, personajul secundar din viitorul Tomb Raider: The Angel of Darkness.

Indiana Jones and the Emperor's Tomb Indiana Jones and the Emperor's Tomb

Fiecare zona are specificul ei, fiind populate cu inamici ca: vanatori de fildes, mercenari, agenti Gestapo, membri ai triadei chinezesti si, spre sfarsit, cu creaturi supranaturale. Indiana Jones are la dispozitie impotriva lor atat arme de foc (revolver, shotgun, Luger, MP40-SMG, Mauser, grenade), cat si arme albe: lopata, maceta, sabie, lance, arbaleta si, desigur, nelipsitul bici cu care isi poate dezarma inamicii. De mentionat ca, fata de celalalte titluri ale seriei, interactivitatea cu mediul inconjurator este sporita deoarece Indy poate improviza arme din scaune, sticle sau picioare de masa.
Deosebit de spectaculoasa este insa lupta cu mainile goale. Apasand pe cele doua butoane ale mouse-ului, ambele intr-o oarecare ordine sau cate unul de trei ori la rand, Indy va executa o serie de lovituri cu picioarele si mainile, putand totodata prinde adversarii ce pot fi astfel dezarmati si aruncati in hau. Ceea ce nu mi-a placut insa a fost ca jocul te forteaza sa te bati fara arme, deoarece damage-ul armelor albe este relativ mic, iar munitia se gaseste destul de rar, plus ca inamicii mor destul de greu, dupa doua-trei gloante incasate. Daca mai luam in considerare si faptul ca ei stiu sa se fereasca, sa se ascunda dupa colturi si sa foloseasca la randul lor obiectele din jur si ca incearca mai intai sa te dezarmeze inainte de a trage in tine, este total neindicat ca Indy sa se bata cu numar mai mare de adversari. Tintirea lor, de exemplu, cu revolverul este anevoiasa, caci jocul nu are auto-aim, fortandu-te astfel sa apelezi la perspectiva first-person, caz in care nu te vei putea deplasa.

Indiana Jones and the Emperor's Tomb Indiana Jones and the Emperor's Tomb

Principalul defect al jocului este camera. Aceasta are prostul obicei de a se dezlipi de Indy, atunci cand, de exemplu se pozitioneaza cu spatele de un perete pentru a sari. In aceasta situatie te vei trezi, nu de putine ori, cu camera orientata catre fata lui Indy. Desi exista o tasta cu care se poate recentra perspectiva third-person, efectul ei dureaza in aceasta pozitie doar cateva secunde, timp insuficient pentru a vedea unde sari. Mai adaugati si faptul ca directiile in care se misca Indiana Jones au ca sistem de referinta perspectiva, si nu personajul in sine si ca nu se poate salva intre nivele, si veti ajunge deseori in situatia in care veti injura si blestema de mama focului. Datorita plostii cu apa si a item-urilor de sanatate care nu sunt rare, gasindu-se in locuri accesibile, veti muri aproape intotdeauna din cauza unui salt gresit efectuat in hau si foarte rar din cauza gloantelor si loviturilor inamicilor sau a muscaturilor de rechin. De remarcat ca Indy se poate sui pe o treapta aflata imediat in fata sa doar mergand in fata si nu sarind.

Indiana Jones and the Emperor's Tomb Indiana Jones and the Emperor's Tomb

Daca The Collective au esuat privind portarea jocului de pe consola, in schimb au fost atenti la multe detalii care amplifica senzatia de imersiune in joc: intoarcerea filelor de carte din meniu, sunetele excelente ale palpairilor flacarilor si ale scarilor de bambus, modul in care Indy cauta sa aibe mereu palaria pe cap, chiar si imediat atunci cand urca pe mal, animatiile idle ale acestuia, celebra frica de serpi la care se face referire spre sfarsitul jocului, tipetele inamicilor cazand in gol, precum si dialogurile acestora, formele voluptoase ale surorilor gemene Feng. Faptul ca unele nivele se desfasoara noaptea duce la crearea unui suspans ce atinge cote maxime atunci cand este insotit de sunetele ambientale si de muzica care este superba.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei