„Este extrem de dificil să spunem cât va dura programul vizelor”

1interviu-site
1interviu1-site

Dimensiune font:

| 01-07-2021 00:00

consideră David Muniz, chargé dʼaffaires în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti

- Care este scopul vizitei dumneavoastră la Iaşi?

- Este foarte important că suntem în Iași, că am fost și ieri și suntem și azi. Am venit să participăm la comemorarea a 80 de ani de la Pogromul din Iași. Noi credem că recunoașterea Holocaustului este foarte importantă, iar România a depus un efort considerabil pentru a înțelege istoria Holocaustului, pentru a compensa victimele, dar și pentru a comemora Holocaustul şi victimele acestuia.

Așadar suntem foarte fericiți să susținem acest eveniment, să participăm la acest eveniment. Un lucru pe care l-am anunțat astăzi a fost un acordarea unui grant în valoare de 80.000 de dolari pentru a susține conservarea casei lui Elie Wiesel, ce se află în Sighet. Asta se va întâmpla, dacă nu mă înșel, în următorul sau următorii doi ani. Iar noi dorim să continuăm să contribuim pentru a rezolva asemenea probleme în România.

De asemenea, am făcut anumite remarci la acest eveniment iar aspectul pe care voiam să îl accentuez este nevoia pentru o educație a Holocaustului. E un domeniu în care dorim ca România să depună mai mult efort, iar Guvernul României a venit cu un asemenea plan, pe care dorim să-l vedem realizat.

În orice caz, Iașul e un oraș frumos și plin de viață, suntem foarte fericiți că suntem aici, deși, repet, ocazia este una tristă: comemorarea Pogromului.

- Eliminarea vizelor pentru cetățenii români rămâne în continuare o temă de interes pentru administrația SUA?

- Mereu mi se pune această întrebare. Programul vizelor este unul extrem de strict, de tehnic, dar suntem siguri că România va face parte în continuare din acest program. Însă este extrem de dificil să spunem cât va dura. Dacă vă uitați la celelalte țări care s-au alăturat acestui program în ultimii 20 de ani, puteți observa că procesul durează o perioadă lungă. Pentru că, repet, este o lege extrem de strictă și tehnică. Există, totuși, multe vești bune. Lucrăm cu Guvernul României, Statele Unite și România comunică cu privire la cerințele necesare pentru admiterea în programul de viză, iar România progresează mult în aceste privințe, prin urmare acest proces înaintează destul de repede. De asemenea, există și o altă parte a legii pe care o consider importantă și pe care românii ar trebui să o înțeleagă. Unul dintre factorii principali pentru admiterea în program constă în numărul cetăţenilor care au aplicat pentru viză, dar au fost refuzați. Acest procent trebuie să fie unul suficient de mic. Deja pentru România este mic. Majoritatea oamenilor ce doresc să călătorească în SUA și aplică pentru o viză se califică, însă numărul celor refuzați totuși trebuie să scadă. În această privință, Ministerul Afacerilor Externe a depus eforturi mari pentru a educa populația referitor la acest program. Oamenii trebuie să înțeleagă cum funcționează acest proces, pentru că nouă nu ne place să vedem oameni refuzați. În concluzie, România va face parte în continuare din acest program. Nu știu, însă, cât va dura, şi nici nu pot face estimări legate de perioadă.

- Cât de mult se văd la Washington, dar mai ales cât de mult contează progresele făcute de România în ultima vreme, din toate punctele de vedere, pentru includerea țării noastre în Programul Visa Waiver?

- Multe dintre legile și regulile legate de acest program țin de documente. Când vedem un pașaport românesc, trebuie să știm că ne putem încrede în el, la fel ca în cazul oricărei alte țări. Trebuie să fim siguri și să știm care sunt șansele ca acesta să fie fals, să fie furat. Încerc să nu fac referire la termeni prea tehnici, însă cam aceasta este situația. Este ca o casă. Poți vedea frumuseţea casei, culoarea ei, însă nu poți vedea toată munca din spatele ei.

- Relațiile SUA cu Rusia, cele ale Alianței Nord-Atlantice cu Rusia sunt tot mai tensionate. În ce condiții credeți că se poate reactiva „războiul rece”?

- România este, cu siguranță, un aliat puternic, un membru puternic al Alianței NATO. Recent am fost în Poligonul Cincu, pentru a observa Defender 21, cel mai mare exercițiu NATO din acest an și a fost impresionant să văd cum România a organizat un asemenea exercițiu cu 13 membri, cu unități militare din multe alte țări. Ce se poate observa din partea NATO este un exemplu al determinării, al reasigurării solidarității statelor membre. Această solidaritate aduce siguranță. Mesajul este următorul: suntem puternici împreună. De asemenea, am văzut în cadrul ultimului summit NATO, o reafirmare a articolului 5 din tratat. Ne place să vedem determinarea României în dezvoltarea pe acest plan. Pe de altă parte, a avut loc și întâlnirea dintre preşedinţii Biden și Putin, în cadrul căreia au încercat să comunice, să caute metode de a detensiona situația. Vedem şi cum Uniunea Europeană încearcă să dialogheze cu Rusia. Deși avem conflicte, deși nu suntem confuzi cu privire la provocările din Est, încercăm să găsim o cale prin care să detensionăm situația unde putem. Așadar, nu l-aș numi un nou Război Rece. Îmi place să consider Războiul Rece ca fiind o perioadă din istorie ce a trecut. Trebuie să fim uniți, să stăm împreună, să menținem și să protejăm valorile democratice. Asta e soluția...

 - Poate avea de suferit securitatea României în cazul unui astfel de scenariu?

- Sperăm că nu. Istoria ne-a arătat că apărarea colectivă și menținerea unei poziții ferme este factorul ce previne scenariul în care situația degenerează până în punctul în care siguranța țărilor este afectată. Din nou, vedem cum România este un aliat determinat și de încredere, cum an de an investește în Programul NATO. Armata Română este extrem de capabilă. Aceasta este cea mai eficientă soluție pentru a evita un asemenea scenariu.

au consemnat Robert FLUERARU şi Tudor DAMASCHIN

 

* * *

David Muniz lucrează de peste 20 de ani în Departamentul de Stat al SUA. Înainte de sosirea la Bucureşti, în iulie 2020, el a fost adjunctul interimar al Asistentului Secretarului de Stat pentru Afaceri Regionale şi Multilaterale, în cadrul Biroului pentru contraterorism, unde a deţinut şi funcţia de director al Oficiului de afaceri regionale pentru Asia Centrală/de Sud şi Orientul Apropiat. Anterior, în perioada iulie 2015 - august 2018, el a fost Adjunct al Şefului Misiunii Diplomatice la Ambasada SUA de la Tirana, din Albania.

Printre funcţiile ocupate anterior se numără cele de: director adjunct al Oficiului pentru afaceri nordice şi baltice din cadrul Biroului pentru Europa şi Eurasia, consilier principal adjunct şi şef al secţiei politice la Consulatul SUA de la Kirkuk, din Irak, adjunct interimar al Şefului Misiunii Diplomatice şi şef al secţiei politico-economice la Ambasada SUA de la Podgoriţa, din Muntenegru şi consilier pe probleme politice la Ambasada SUA de la Priştina, din Kosovo. Şi-a desfăşurat activitatea şi în Kuala Lumpur, Malaysia şi Ekaterinburg, Rusia. A studiat limbile albaneză, sârbo-croată şi rusă.

David Muniz este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii din Georgia şi un fan înfocat al echipei de fotbal american „Georgia Bulldogs”. El a obţinut şi o diplomă de licenţă în istorie şi ştiinţe politice de la Universitatea „James Madison” din Harrisonburg, Virginia. A primit numeroase distincţii acordate de către Departamentul de Stat, inclusiv mai multe „Superior Honor Awards” şi „Meritorious Honor Awards”.

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

CONSULTANŢĂ REORGANIZARE LICHIDARE SPRL, în calitate de lichidator judiciar desemnat prin sentinţa civilă nr.260 din data de 12.02.2014 pronunţată de Tribunalul Iaşi-Secţia Civilă-Faliment în dosarul nr.7176/99/2012 (464/2012) privind pe debitoarea S.C. RHODOS SERV SRL cu sediul social în Paşcani, Aleea Sportului nr.9, jud. Iaşi, având nr. de înregistrare în R.C. J22/982/2006, C.U.I. 18589805, organizează 4 licitatii publice saptamanale, in urmatoarele zile: 30.09.2021, 07.10.2021, 14.10.2021 si 21.10.2021 la ora 14, la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi str. Anastasie Panu nr.27, bl. Moldova 3, et.2, ap.6. Nr. crt. Denumire Preţ de evaluare Euro Preţ de pornire 80%. 1. IMOBIL- situat in Paşcani, str. Dragoş Voda nr. 160A, cu o suprafata desfasurata de 576,13 mp (P+1E+M) constând în spaţiu comercial, spălătorie auto şi spaţiu de locuit, cu număr cadastral 1646, 1646-C1, înscris în CF nr.60540, 60540-C1- Paşcani. 97.000 Euro, 77.600 Euro. Preţul nu conţine TVA. În cazul adjudecării, preţurile vor fi achitate în lei, la cursul BNR din ziua plăţii. Condiţii generale de participare la licitaţie vor fi: Depunerea, cu o zi înaintea fiecărui termen de licitaţie, până la ora 16:00, a urmatoarelor documente: -cerere de participare la licitaţie; -xerocopie dupa actele societatii/act de identitate; dovada achitării garantiei de participare de 10% din pretul de evaluare fara TVA; -dovada achitării caietului de sarcini, în valoare de 2.000 lei la care se adauga TVA; -împuternicire acordată persoanei care reprezintă participantul la licitaţie, dacă este cazul.
Prin prezentul anunț TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. – societate în insolvență, face cunoscut faptul că organizează licitație publică în data de 23.09.2021, orele 14:00, pentru vânzarea, în conformitate cu prevederile art. 154 si următoarele din Legea 85/2014 și cele ale Regulamentului de vânzare întocmit de către Administratorul judiciar și aprobat de Adunarea creditorilor din data de 19.04.2021, a următoarelor autoturisme: Marca An de fabricație Preț pornire licitație (EUR, fără TVA) HYUNDAI iX35 2.0L CRDI 4WD A/T 2012 7.200,00 TOYOTA HILUX 4X2 SINGLE CAB 2.5L D-4D 2009 4.400,00 PEUGEOT PARTNER VTC 1.6 HDI 92 CP 2011 4.700,00 LEXUS RX 450H PRESIDENT 2009 8.400,00 TOYOTA HILUX 4X4 DOUBLECAB 3.0 L D-4D 2011 9.300,00 HILUX DOUBLE CAB SILVER METTALIC 2011 9.400,00 TOYOTA HILUX 3.5 ALB 2011 9.200,00 Licitația va avea loc în data de 23.09.2021, orele 14:00 la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Ședința de licitație se va desfășura in următoarele condiții: A. Vânzător: TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L., cu sediul social în Iași, Șos. Păcurari nr. 128, Jud. Iași, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Iași sub nr. J22/3277/1994, având CUI 6658553, prin administrator judiciar consorțiul format din KPMG Restructuring S.P.R.L., societate profesională cu sediul în București, DN1, Șos. București – Ploiești, nr. 69-71, sector 1, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0499, tel. 40 372 377 800/fax +40 372 377 700, prin reprezentant permanent Mihai Nicoleta și EuroBusiness LRJ S.P.R.L. cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0022/2006, tel/fax: +40 232 220 777, prin reprezentant permanent Eduard Pascal, desemnat conform Încheierii de ședință din data de 12.08.2020, pronunțată de Tribunalul Iași, Secția a II - a Civilă în Dosarul nr. 3516/99/2020. B. Dată si locație ședință licitație: 23.09.2021, orele 14:00. Ședința de licitație va avea loc la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Înscrierea la licitație se face cu cel puțin 24 de ore înainte de data fixată pentru începerea licitației prin depunerea tuturor documentelor prevăzute în Regulamentul de organizare al vânzării, adică cel mai târziu in data de 22.09.2021, ora 15:00. Documentele depuse cu depășirea acestui termen nu sunt luate în considerare. C. Tip licitație: procedura de vânzare prin licitație publică cu strigare, cu preț în urcare si scădere. D. Dosar de prezentare/documente care trebuie să fie incluse în dosarul de înscriere la licitație: Oferta va conține cel puțin următoarele informații/documente și va fi depusă la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, în plic închis pe care vor fi înscrise, datele de identificare ale ofertantului și mențiunea „Documente de participare la licitație”, data și ora depunerii documentelor de către ofertant (fără a se depăși data limită de 22.09.2021, ora 15:00): (i) Scrisoare de intenție privind participarea la licitație care va trebui să cuprindă datele complete de identificare ale ofertantului, persoanele care reprezintă legal ofertantul, precum și bunul/bunurile pentru care se înscrie; (ii) Dovada plății garanţiei de 20% din prețul de pornire fără TVA (ordin de plată procesat de bancă), în contul de lichidare al debitoarei, nr.: RO43 BREL 0002 0011 7901 0100, deschis la Libra Bank, suc. Iași; (iii) Împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant la ședința de licitație (dacă este cazul); (iv) Pentru persoanele juridice de naționalitate română, copie de pe certificatul de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerțului; (v) Pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; (vi) Pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; (vii) Pentru persoanele fizice străine, copie de pe pașaport; (viii) Declarația, în original, a ofertantului in sensul că înțelege să cumpere bunurile în starea în care se găsesc, după principiul “unde este, în starea în care este” – nu există un model predefinit. (ix) Acordul ofertantului de acceptare a prezentului Regulament (original) – nu există un model predefinit. (x) Pentru persoanele juridice declarația că nu este insolvent, în insolvență sau în perioada de reorganizare – nu există un model predefinit. (xi) Declarația că deține fondurile disponibile pentru cumpărarea activului la cel puțin prețul ofertat – nu există un model predefinit. (xii) Pentru persoanele juridice hotărârea AGA/Consiliul de Administrație privind aprobarea măsurii de achiziționare a activelor. Plicul va fi însoțit de intenția de participare la licitație, în dublu exemplar, pe care vor fi menționate numărul de înregistrare, data și ora înregistrării. Un exemplar pe care va fi înscris numărul de înregistrare, data și ora, va fi restituit ofertantului. E. Alte informații: - Activele se vând libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanții reale mobiliare sau drepturi de retenție, de orice fel, ori măsuri asigurătorii, conform dispozițiilor art. 91 din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență; - Pasul de urcare/scădere este stabilit la valoarea de 10% din prețurile de pornire enunțate mai sus; - Diferența dintre prețul de adjudecare și garanția depusă va putea fi achitată în termen de maxim 10 zile calendaristice de la data ținerii licitației (considerând garanția plătită de adjudecatar ca fiind avans din prețul de adjudecare) Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitație și modul de organizare a procesului de vânzare, precum și descrierea bunurilor supuse procedurii de valorificare pot fi solicitate administratorului judiciar al TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. până cel mai târziu in data de 22.09.2021, ora 15:00. Pentru informații suplimentare despre activele scoase la vânzare conform Regulamentului de vânzare disponibil la cerere persoanele de contact sunt: Anabella Pădurariu - reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0232.220.777,0733.683.702, Fax: 0232.220.777 E-mail: office.is@lrj.ro, vanzari@lrj.ro. Loredana Preda – reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0372.377.800, Fax: 0372.377.700 E-mail: loredanapreda@kpmg.com.
„Uleiurile esenţiale vindecă şi trupul, şi mintea, şi sufletul
11/09/2021 17:45

Este pasionată de studiul mirosului, stăpaneşte secretele care transformă o aromă intr-un elixir de sănătate şi frumuseţe. Despre Cornelia Decu Chaumont s-ar putea spune că are o meserie de invidiat - ...

„În Iaşi mai există cel mult 20 de arheologi, în instituţiile de cercetare ale statului”
11/09/2021 15:22

La Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, studenţii au posibilitatea de a opta intre a studia activităţile umane din trecut, aplicate prin recuperarea ...

„Cei mai mulţi dintre oameni sunt nişte bio-roboţi”
11/09/2021 15:15

„Tu eşti un 2, o cifră care arată legătura. Orice ai face şi cum ai face, mereu vei fi in mijlocul oamenilor. Îi vei lega şi vei strange firele unei comunităţi. Mă intrebi de unde iţi ş ...

„Mediul în care îmi cresc copilul e mai important decât influenţa genelor”
11/09/2021 14:35

* interviu cu terapeutul Daniela Bercu, specialist in terapie cranio-sacrală Un şoc emoţional, un stres puternic sau pur simplu o supărare aparent minoră care nu e decat picătura care a umplut paharul ...

„Creativitatea este o stare pe care nu o poți controla răsucind vreun comutator”
11/09/2021 14:00

  Pandemia de coronavirus a adus nu doar probleme mari in sănătate, ci si schimbări profunde in toate aspectele vietii si a redefinit multe domenii de activitate, inclusiv pe cel al afacerilor. Oamenii ...

 „Drumul deschis de pasiunea pentru fotografie este, de fapt, un drum către mine”
11/09/2021 11:44

Pe Oana Dăian o cunoastem de la Teatrul National „Vasile Alecsandri”, unde se ocupă de tot ceea ce inseamnă relatii publice. Are o meserie frumoasă, trăieste in lumea artei, aproape de scenă s ...

„Dintre toţi factorii perturbatori, cel mai toxic este gândul”
10/09/2021 14:45

 * interviu cu dr Valerica Volosan Ilieş, specialist in medicină tradiţională chineză Dr Valerica Volosan Ilieş a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din ...

 „Un tânăr artist țintuit departe de scenă și de public este ca și condamnat, riscul profesional la care este supus este imens!”
10/09/2021 12:45

  - Maria, cum ai decis să intri in competitia „Romanii au talent”? - După un an 2020 foarte trist, in care proiectele prin care trebuia să cant la Operă si la Ateneu, s-au anul ...

VIDEO Invitatul Zilei: Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi
06/09/2021 15:00

„Evenimentul Regional al Moldovei” vă prezintă, incepand de astăzi, o serie de interviuri cu cei mai reprezentativi oameni ai urbei şi nu numai. Grupate in ceea ce noi am intitulat Invitatul Zil ...

Povestea orfanului salvat din infern, într-un documentar de Morgan Freeman
30/07/2021 15:20

  Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a inaintat Parchetului General o plangere penală care vizează moartea a 771 de copii in timpul regimului com ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei