„Multe cupluri nu ştiu cum să trăiască împreună”

default

Dimensiune font:

| 12-06-2014 06:57

Interviu cu Ionel Armeanu Ştefănică, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vaslui

- În ultima perioadă, în judeţ au fost tot mai multe cazuri de violenţă în familie, unele sfârşite tragic. Cum se ajunge într-o astfel de situaţie şi ce se poate face?
- Violenţa este, din păcate, o constantă în multe familii din judeţ, iar faptul că toate centrele noastre ce adăpostesc victimele acestor agresiuni sunt pline e dovada vie a acestui fenomen. Singurul lucru pozitiv ar fi acela că în ultimul timp avem un termen mai redus până convingem familia să ia victima înapoi acasă. Se ajunge în astfel de situaţii uneori din lucruri banale, când nici unul dintre parteneri nu ar trebui să recurgă la violenţă. Violenţa nu-şi are locul şi asta trebuie să înţeleagă toată lumea. Când nu te poţi stăpâni este foarte dificil. Din nefericire, cele mai frecvente victime sunt femeile şi copiii. Cei mici, chiar dacă nu sunt neapărat agresaţi, văd în comportamentul părintelui un model de viaţă. Pentru el, familia este primul model parental. Când va creşte poate împrumuta aceste obiceiuri doar pentru că aşa a văzut la tată. Aici e problema. Aici trebuie discutat.
- Se pot rezolva astfel de situaţii cu discuţii?
- Da, dar aceste discuţii trebuie să aibă loc încă de la vârste fragede. Sunt multe cupluri care nu sunt conştiente că nu sunt pregătite să formeze o familie. Sunt multe familii care nu sunt pregătite să aibă copii şi nici măcar nu sunt conştiente de aceste aspecte. Am avut întâlniri cu reprezentanţi ai mai multor ONG-uri şi am ajuns la concluzia că trebuie să facem o şcoală a părinţilor în care să-i pregătim pentru viaţa de familie şi apoi să vorbim şi cu copiii. Nu trebuie să facă astfel de întâlniri o anumită instituţie, să se simtă părinţii obligaţi să participe. Totul trebuie să vină de la societatea civilă. Şcoala părinţilor este singura modalitate prin care se pot stopa violenţele în familie. Educaţia înseamnă civilizaţie. În judeţul Vaslui, multe cupluri nu ştiu cum să trăiască împreună.
- Ce vârstă trebuie să aibă părinţii care să meargă la o astfel de şcoală?
- Această întrebare am adresat-o şi eu unui expert de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, iar răspunsul a fost uimitor: cu 20 de ani înainte de a se naşte. Ar trebui să discutăm cu copiii despre modul în care văd ei viaţa de familie, să vorbim cu ei şi să-i implicăm în activităţi educative. Copiii sunt atraşi spre astfel de activităţi şi trebuie să mergem şi spre astfel de lucruri.
Nu cred că îi strică cuiva dacă înainte de căsătorie vine la o serie de cursuri câteva ore să discute cu un psiholog despre viaţa de familie. La fel şi când se decid să devină părinţi. Nu cred că le strică nici să stea de vorbă despre modul de îngrijire a celui mic. Aceste cursuri să fie valabile şi pentru mamă şi pentru tată. Amândoi au responsabilităţi pentru copil. Aşa ar trebui să se întâmple.
- Din păcate nu se întâmplă aşa...
- Sunt mulţi copii care ajung la noi, dar încercăm să păstrăm o anumită capacitate, să nu o depăşim pentru a menţine confortul copiilor. Avem peste 200 de minori şi încercăm să nu depăşim această cifră.
- Cum este posibil acest lucru?
- Prin reintegrările în familie. Anul trecut am reintegrat 200 de copii. La nivel naţional s-au reintegrat 500 minori, din care 200 au fost la noi în judeţ. Totuşi, numărul de intrări a continuat să fie mai mare decât cel al reintegrărilor. Din acest an am început un nou proiect prin Fundaţia Sera, un proiect de combatere a abandonului. Încercăm să intervenim în comunitatea acolo unde există condiţii de abandon. Este un proiect mult mai complicat decât cel al reintegrărilor. Data trecută am selectat copiii dintre cei care erau în centre şi ne-am pus pe muncă. Acum, pornim de la o necunoscută. Apelăm la asistentul social, primar, rude să vedem unde şi cum putem să intervenim. Este o muncă dificilă, de la om la om. Încercăm să oprim acest abandon.
- Sunt multe cazuri de abandon?
- Avem abandon, există. Dar dacă doar o instituţie se ocupă de combaterea lui, nu avem succes, de aceea trebuie să ne vină alături şi autorităţile locale. Să vorbim cu autorităţile să vedem împreună care e cea mai bună soluţie. De fapt să înţeleagă toată lumea că nu trebuie scoşi copii din mediul familial, ci educată familia să îi crească şi să îi ocrotească.
- Care sunt cauzele care duc la abandon?
- Sunt multiple - de la abandonul în maternitate al unor mame care au adus pe lume un copil pe care nu şi l-au dorit şi nici nu au cu ce să îl crească. Aici fac o paranteză şi spun că discutăm mult cu ele despre formele de protecţie dar mai este şi aici mult de muncă. Apoi, vorbim despre sărăcie şi consumul excesiv de băuturi alcoolice. Şi aici se poate lucra. Important este ca şi familia să vrea şi comunitatea trebuie să se implice, preot, oameni de afaceri, profesori. Oricine poate fi sensibilizat, chiar şi în situaţii limită.
- Scoaterea minorului din familie şi plasarea lui la asistentul maternal o perioadă este o soluţie?
- Pe de o parte da, dar vine şi reversul. Mulţi copii după câţiva ani nu vor să se mai întoarcă în familii, chiar dacă părinţii solicită acest lucru. Au văzut un alt mod de viaţă, s-au obişnuit cu alte condiţii şi pur şi simplu nu mai vor să mai revină. Unii spun chiar că le este teamă să nu fie din nou agresaţi sau neglijaţi.
- Nu ar trebui totuşi ca minorii să ştie că au şi obligaţii?
- Fără dar şi poate! Ei trăiesc în societate şi ar trebuie să fie conştienţi că au şi obligaţii pe care trebuie să le respecte Din acest motiv şi noi, atunci când scoate copiii din centre şi îi ducem în locuinţe protejate, le explicăm exact ce înseamnă să se integreze în societate. Îi învăţăm să respecte normele sociale.

- Cum trebuie procedat când este nevoie de integrarea unui copil?
- Întreaga comunitate ar trebui să se implice în integrarea unui astfel de copil. Începând de la şcoală, unde se mai întâmplă să fie lăsat să stea în ultima bancă, şi până la cei cu care lucrează. Încercăm să eliminăm astfel de situaţii prin întâlnirile pe care le avem cu educatorii. Le explicăm cum privim noi această situaţie.
- Uneori, problemele se rezolvă prin adopţii, dar procedura este de durată
- Aici sunt mai multe de spus. S-a creeat o imagine falsă asupra adopţiilor. La noi durează un an, în străinătate, se ajunge chiar şi până la cinci. Trebuie însă să ne convingem că acest copil este compatibil cu familia. Nu ne putem permite să facem o adopţie şi să o stricăm după un an. Cred că se impune această perioadă de aşteptare de 12 luni. Şi naşterea unui copil cam tot atât o aştepţi. Noi am deschis proceduri de adopţie pentru mulţi copiii. Sunt şi o seri de adopţii care sunt pe rolul instanţelor de judecată şi se judecă în termene rezonabile.
- Ce fel de copii sunt preferaţi pentru adopţii?
- Sunt preferaţi copii foarte mici. De obicei până în cinci ani. Sunt şi situaţii în care asistenţii maternali doresc să înfieze copiii pe care îi au în grijă. De câte ori se vorbeşte despre adopţia unui minor aflat în plasament la un asistent maternal, acesta are prioritate dacă doreşte el să îl înfieze.
- Rezumând, în judeţ sunt probleme sociale multe şi diverse. Unde este soluţia?
- Niciodată la o singură instituţie. Comunitatea, noi toţi suntem cei responsabili.
Simona POP

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare ”Teren iaz comunal III Oțeleni” suprafața 861 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în sat Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași, extravilan, nr. cadastral 60654, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 94/ 02.09.2019 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C7” suprafața 800 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C7, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire - C10” suprafața 13 m.p aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C10, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C9” suprafața 37 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C9, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
 „Drumul deschis de pasiunea pentru fotografie este, de fapt, un drum către mine”
11/01/2021 09:44

Pe Oana Dăian o cunoastem de la Teatrul National „Vasile Alecsandri”, unde se ocupă de tot ceea ce inseamnă relatii publice. Are o meserie frumoasă, trăieste in lumea artei, aproape de scenă s ...

„Creativitatea este o stare pe care nu o poți controla răsucind vreun comutator”
06/01/2021 08:00

  Pandemia de coronavirus a adus nu doar probleme mari in sănătate, ci si schimbări profunde in toate aspectele vietii si a redefinit multe domenii de activitate, inclusiv pe cel al afacerilor. Oamenii ...

„O să se constate, într-un final, că bunii manageri de aeroporturi nu stau pe toate drumurile”
25/10/2020 21:22

* dialog cu Alexandru Anghel, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Iaşi - Domnule Anghel, ati revenit in fruntea Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi d ...

„Odată cu apariţia sezonului rece, situaţia din spitale se va înrăutăţi”
12/10/2020 20:11

* susţine directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, dr. Vasile Cepoi - Domnule director, cu cele 100 de cazuri inregistrate luni, municipiul Iaşi a depăşit coeficientul barieră in calea carantin ...

VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei