default

Dimensiune font:

„Se compromit doar cei pentru care politica este un simplu mijloc de a se realiza”

| 25-09-2018 00:00

Procesul de primenire a oamenilor politici este un fenomen firesc, rostul tineretului în politică fiind astăzi, dacă nu mai mare ca în trecut, cel puţin tot atât de mare cât a existat dorinţa de a face din România o ţară prosperă, demnă, dezvoltată. O ţară civilizată.

Din perspectiva lui Marius Minea, consilier judeţean şi preşedinte al Tineretului Naţional Liberal (TNL) Iaşi, contextul politic actual ne oferă şi „exemple negative de tineri politicieni care sunt numiţi în funcţii politice importante doar pentru că acesta este trend-ul”.
- Domnule Minea, este cunoscut faptul că tinerii sunt foarte detaşaţi de fenomenul politic, de viaţa politică, în general. Sunt foarte puţini cei care se mai implică activ şi cei care mai cred în tot ce înseamnă politică. În ceea ce vă priveşte, care a fost motivul definitoriu pentru care aţi făcut acest pas?

- Sunt 13 ani de când m-am alăturat Partidului Naţional Liberal, din dorinţa de a mă implica în alte activităţi decât cele zilnice. Îmi doream să cunosc oameni noi şi este adevărat că pe atunci nu existau atât de multe tentaţii în ceea ce priveşte petrecerea timpului liber. Simţeam nevoia de socializare, iar aici, în cadrul filialei judeţene a PNL Iaşi, am găsit oameni care mi-au demonstrat cât de important este să te implici activ în politică. Am început să coordonez diverse proiecte pentru tineret, acestea aducându-mi satisfacţia şi împlinirea de a-i ajuta pe cei din jurul meu.

- Părerea că tineretul nu are ce căuta în politică este răspândită din ce în ce mai des. Din perspectiva unora, atributul de „politic” corespunde cu o vârstă mai înaintată, aproape de maturitate, când omul este plin de experienţe. Ce argumente contra acestei gândiri puteţi aduce?

- Este adevărat că înainte să faci politică - în adevăratul sens al cuvântului, trebuie să ai la bază o profesie sau măcar să începi să te formezi într-un domeniu care îţi place. Dacă eşti profesionist în domeniul pe care ţi l-ai ales, acest lucru îţi va aduce credibilitate din partea oamenilor. Cu toate astea, politica presupune răbdare şi multă încredere în propria persoană. Ca în orice domeniu, politica presupune parcurgerea unor etape în interiorul unei organizaţii, motiv pentru care nu e niciodată prea devreme să îţi doreşti să faci politică.

- Prezenţa tinerei generaţii în politică ar trebui să conducă la reformarea din rădăcini a sistemului. Din păcate, multe voci susţin contrariul - că aceştia preiau din „metehnele” predecesorilor. De ce este atât de greu să te impui în acest domeniu?

- Din fericire, în cadrul Partidului Naţional Liberal tinerii au fost întotdeauna sprijiniţi şi promovaţi, urmărindu-se ideea de meritocraţie. Mulţi dintre aleşii locali liberali ieşeni - fie că vorbim de primari, consilieri locali sau consilieri judeţeni, sunt foşti sau chiar actuali preşedinţi ai organizaţiilor locale de tineret. Aşa cum am precizat mai sus, aceştia sunt tineri politicieni care au parcurs etape importante în cariera lor politică. Din păcate, contextul politic actual ne oferă şi exemple negative de tineri politicieni care sunt numiţi în funcţii politice importante doar pentru că acesta este trend-ul. Dorinţa mea este ca toţi aceştia să se dezică de cei care nu au reuşit să facă nimic bun şi să profite de oportunitatea de a face politică în folosul comunităţii.
-
Cum de ajung unii politicieni tineri să se consume aşa de repede şi să se compromită, de cele mai multe ori, atât de spectaculos? Aveţi de înfruntat aşa de multe ispite?

- Se compromit doar cei pentru care politica este un simplu mijloc de a se realiza. În jurul meu nu am întâlnit astfel de cazuri, din contră! Tinerii pe care îi vedeţi astăzi în cadrul PNL sunt membri care de cel puţin 3 sau 4 ani s-au alăturat proiectelor noastre cu scopul de a ajuta comunitatea din care provin şi care îşi doresc ca pe viitor să fie vocea cetăţenilor în Consiliile Locale sau Consiliul Judeţean.

- Oamenii judecă un partid prin prisma acţiunilor reprezentanţilor săi într-un teritoriu sau altul. Argumentaţi excepţia de la regulă...

- Apartenenţa la un partid politic vine cu responsabilitate. Acţiunile te urmăresc şi tot ceea ce faci nu te reprezintă doar pe tine, ci şi formaţiunea pe care o reprezinţi. La nivelul TNL, lucrurile se fac după un plan bine stabilit, cu tineri capabili să gestioneze proiecte pentru comunitate.
-
Conceptul de generaţie - mereu utilizat şi invocat, caută să dea sens şi imagine destinului comun al celor din aceeaşi clasă de vârstă, a unor aspiraţii. Din păcate, optimismul generaţiei tinere a cam pierit... Sau mă înşel?

- Eu cred că suntem într-un moment când tinerii sunt extrem de interesaţi de viitorul lor şi vedem cum zilnic se luptă cu sistemul din România. Dacă până în 2014 puteam vorbi de un dezinteres al acestora în ceea ce priveşte politică, alegerile prezidenţiale de atunci mi-au demonstrat că noi, generaţia tânără , suntem o voce importantă care poate produce schimbări majore.
-
În asemenea momente de grea cumpănă prin care trece România de ceva timp, generaţia tânără are o misiune mare şi grea - să se mobilizeze pentru a salva ce mai poate fi salvat. Pare covârşitor. Aţi avut, vreodată, gânduri de abandon?

- Abandonul nu a fost niciodată o soluţie pentru mine, deşi am avut momente dificile. Poate fi simplu să renunţi, însă merită să luptăm pentru România, mai ales în această perioadă de care amintiţi. Noi, tânăra generaţie, trebuie să ne respectăm ţara şi să valorificăm anul Centenarului Marii Uniri tocmai pentru a construi un viitor demn de cei ce au luptat pentru ţara noastră.
-
Se tot vorbeşte de existenţa unei crize a juneţii, a tinerilor în căutare de alte formule politice, de noi temeiuri filosofice si culturale...Vă alăturaţi lor, sau dumneavoastră aţi găsit ceea ce căutaţi?

- Tineretul Naţional Liberal a fost şi este pentru mine şcoala în care eu m-am format ca om politic. În acest moment, Partidul Naţional Liberal este cel mai mare şi important partid din opoziţie şi cred că noi putem fi o alternativă reală a actualei guvernări. Un partid nou sau un nou om politic beneficiază din partea oamenilor de prezumţia de nevinovăţie, dacă putem spune aşa, neavând un istoric politic care să îl afecteze în faţa electoratului, însă nu putem garanta de reuşita acestora în beneficiul cetăţenilor.
-
Tineretul acesta are rolul de începător. Întrucât trebuie creată o lume nouă pe „ruinele alteia vechi”, este nevoie de alţi oameni decât cei ce au fost. Ce v-a „atras” în acest proces?

- În politică mi s-a oferit oportunitate de a colabora cu importanţi oameni de pe scena politică ieşeană şi, indiferent de succesul sau insuccesul acestora, întotdeauna am avut ceva de învăţat. Datoria noastră, a tinerilor, este de a continua toate proiectele care au pus bazele dezvoltării comunităţii în care noi am crescut.
-
O notă caracteristică a politicii ar putea fi şi aceasta - că este un şir neîntrerupt de griji?

- Politica înseamnă timp, răbdare, responsabilitate, capacitatea de a renunţa la timpul petrecut cu familia pentru a fi alături de cetăţeni. Politica este un şir neîntrerupt de alegeri, de proiecte şi de întâlniri cu cetăţenii.

A consemnat Florentina SANDU


 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. ALDO S.R.L. Vaslui, cu sediul social în mun. Vaslui, str. Traian, bl. 228, sc. A, etaj 2, ap. 9, jud. Vaslui, C.U.I. RO 3337184, nr. de înreg. O.R.C. J37/918/1992, potrivit Sentinţei nr. 924/2013 din data de 23.10.2013, pronunţată de Tribunalul Vaslui – Secţia Civilă, în dosarul nr. 2980/89/2012, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare pentru data de 14.06.2019, ora 13.00, respectiv 28.06.2019, ora 13.00 a următorului activ proprietatea S.C. Aldo S.R.L. Vaslui: Nr. crt. - Denumire activ - Valoare pornire (lei fără T.V.A.) Activul nr.1 Proprietate imobiliară comercială – Magazin Mixt: Construcție – „Magazin Mixt” situată în mun. Vaslui, str. Ștefan cel Mare, nr. 279, jud. Vaslui, în vecinătatea benzinăriei Bemoil, cu suprafața construită de 40,50 mp și supr. utilă de 38,50 mp – extratabulară – construită pe terenul unei persoane fizice - 14.190,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.06.2019, ora 14.00, respectiv 27.06.2019, ora 14.00 la sediul lichidatorului judiciar M.R.L. Iași din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iași. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0755132474; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231 e-mail: vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L..
Publicaţie de vânzare a SC Macormar Invest SRL LD EXPERT GRUP IPURL, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Macormar Invest SRL, cu sediul în Sat Pralea, Comuna Căiuți, Jud. Bacău, CUI 17013846 RC J4/2236/2004 - societate în faliment, Dosar nr. 199/110/2016 - Tribunalul Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare următoarele bunuri mobile: Autoutilitară Volkswagen Transporter 70X02D, nr. înmatriculare BC 91 VID, nr. Omologare B112151111J70E2, an fabricație 1997, număr identificare WV1ZZZ70ZVH038335, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare verde - Preț 7.700 lei; Autovehicul Volkswagen Golf Variant, nr. înmatriculare BC 06 TDN, nr. omologare ABVK1N1911T13E3, an fabricație 2001, număr identificare WVWZZZ1JZ1W579319, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare alb - Preț 4.760 lei; Autoutilitară N3 MAN TGA 18463 - autotractor, nr. înmatriculare BC 15 VID, nr. omologare BJMATG1D11B95R3, an fabricație 2001, număr identificare WMAH05ZZZ1M326355, cilindree 12.816 cmc, combustibil motorină, culoare roșu - Preț 27.790 lei; Semiremorcă KOGEL SNC024, nr. înmatriculare BC 05 EDX, nr. omologare D121150011B3800, an fabricație 2003, număr identificare WK05NC02430708571, culoare galben - Preț 8.540 lei. Bunurile mobile se vând în bloc sau individual. Prețurile nu conțin TVA. Licitaţiile vor avea loc în datele de 27 mai, 03 iunie, 10 iunie, 17 iunie, 24 iunie 2019, ora 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării caietului de sarcini de 250 lei; - dovada achitării taxei de participare de 250 lei; - dovada achitării cauţiunii de 30% din preţul de pornire al licitaţiei; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64BRDE380SV46276803800 deschis pe numele debitoarei SC Macormar Invest SRL la BRD-Groupe Societe Generale. Cererile de participare se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cel mai târziu cu o zi înainte de ziua şi ora licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit (5 zile calendaristice de la data licitaţiei) duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Publicația de vânzare se completează cu prevederile din Caietul de sarcini. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar cel târziu cu 3 zile înainte de ziua licitaţiei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar - telefon: 0746153363. Lichidator judiciar LD EXPERT GRUP IPURL
Publicaţie de vânzare SC Alexandra Lux SRL LD EXPERT GRUP IPURL Huşi, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Alexandra Lux SRL, cu sediul ȋn mun. Bacău, str. Nordului, nr. 61-59, jud. Bacău, CUI 33438580, J4/689/2014, dosar nr. 3534/110/2017 pe rolul Tribunalului Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare: Autoturism Opel Zafira, an fabricaţie 2009, cilindree 1686 cmc, sursa de energie motorină, număr de înmatriculare BC-03-HBB, la preţul de pornire de 14.400 lei (fără TVA). Licitaţiile vor avea loc în datele de 24 şi 31 mai, 07 iunie 2019, orele 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: a.cerere de participare la licitaţie; b.dovada achitării cauţiunii - 10% din preţul de pornire al licitaţiei; c. dovada achitării taxei de participare in suma de 500 lei; d.dovada achitării caietului de sarcini în valoare de 500 lei; e.documentele care atestă identitatea şi calitatea participantului la licitaţie, după cum urmează: actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64 BRDE 380SV 48114953800 deschis la BRD-GSG SA pe numele debitoarei SC Alexandra Lux SRL. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 5 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor se va adresa lichidatorului judiciar cu cel puţin 48 de ore înaintea licitaţiei. Informaţii lichidator judiciar la numărul de telefon 0746153363. Lichidator judiciar LD Expert Grup IPURL Practician în insolvenţă Lazăr Dumitru
ANUNŢ DE VÂNZARE Trans Euro Broker S.R.L., cu sediul social în mun. Iași, str. Nicolina, nr. 64, biroul 19, et. 2, jud. Iași, CUI: 24445537; nr. de înregistrare la O.R.C. J22/2739/2008, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, numit potrivit Încheierii civile nr. 131/01.10.2018, pronunţată de Tribunalul Iași, în dosarul nr. 5963/99/2018, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 07.06.2019, ora 11.00, a activelor S.C. Trans Euro Broker S.R.L. Iasi, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași astfel: nr. crt. denumire și descriere active - valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) - valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) 1. autoturism, ab berlină cu hayon, marca Suzuki, tip SX4, nr. înmatriculare IS-69-GIA, norma de poluare euro 4, CO2: 163 g/km, an fabricaţie 2009, nr. identificare TSMEYA11S00340822, nr. locuri 5, motor tip M15A, cilindree 1490 CMC, putere 73 kw (100 CP), sursa de energie benzină, tracţiune faţă, culoare negru, km la bord: starea tehnică: mijlocul de transport este în staţionare din iulie 2018; la data inspecţiei s-a pus contactul s-au aprins martorii în bord, nefiind pus în funcţiune electromotorul. Starea fizică: caroseria şi interiorul se prezintă în stare bună. ITP valabil până la data de 24.02.2019. dotări: aer condiţionat computer de bord, cutie manuală 5+1, închidere centralizată, comenzi volan radio CD ABS - 10.520,00 - 10.520,00 2. mobilier de birou conform anunțului de vânzare ce poate fi descărcat de pe site-ul www.insolventa.ro - 270,00 - 270,00 3. aparatură birotică conform anunțului de vânzare ce poate fi descărcat de pe site-ul www.insolventa.ro - 2.120,00 - 2.120,00 Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 06.06.2019, ora 11.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 06.06.2019, ora 11.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00 – 13.00, până pe data de 06.06.2019, ora 12.00, în baza unei programări prealabile. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0758049904, 0757545545, 0232/243864 sau e-mail secretariat@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Mihai Chirica„Ideea interzicerii vehiculelor poluante rămâne de actualitate”
25/06/2019 11:15

- Domnule primar, Iaşul pare să respire din nou un aer mai curat, dar fericirea nu poate dura decat pană in toamnă, cand se reiau cursurile şcolare. Ce mai este nou pe frontul acesta al poluării? În ...

Dialog cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa: „La un profit de până la 15 la sută nu mai găsim firme care să liciteze”
21/06/2019 12:09

* dialog cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa - Domnule preşedinte, PSD a pierdut alegerile europarlamentare la Iaşi. E o aserţiune care provoacă ingrijorare in randul membrilor de pa ...

„Drumul Iaşi – Suceava va fi scos la licitaţie în această lună”
15/04/2019 08:49

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, după o aşteptare care părea că nu se mai termină, bugetul de stat a fost deblocat. Iaşul are, aşadar, posibilit ...

„Justiţia e plină de păcate!”
30/03/2019 07:30

* de vorbă cu Vasile Lupu, fost deputat, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi preşedinte al PNŢCD - Domnule Lupu, PNŢCD a semnat, joi, un protocol de colaborare cu PSD, pentru alegerile europarlam ...

VIDEO - Mihai Chirica: „Iaşul are, de la an la an, o provocare suplimentară”
03/03/2019 09:00

- Domnule primar, se pare că veţi miza, in acest an, pe un buget de 820 milioane de lei. E mult, e puţin? Ce se poate face cu banii aceştia la un oraş ca Iaşul? - Nu e puţin, dar nici nu e mult, a ...

„Sintagma apetit scăzut pentru lectură nu este corectă în relaţie cu tinerii de astăzi”
04/02/2019 00:00

 Gustul ieşenilor pentru lectură este dominat de cărţile de dezvoltare personală şi de istorie recentă, de cele din literatura şcolară, precum şi de cele care răspund nevoii de distracţie, de d ...

VIDEO - Ion Solcanu: „Sistemul de alegere a preşedintelui trebuie modificat, odată cu Constituţia”
07/01/2019 09:41

  * dialog cu prof. univ. dr. Ion Solcanu, fost senator social-democrat, vicepreşedinte PSD şi al Senatului Romaniei, astăzi preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Istorice şi Arheologice a Academiei Oa ...

„Masa de Crăciun este minunată cu oamenii dragi alături, nu cu platouri pline de grăsimi”
22/12/2018 00:00

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), in Raportul Naţional al Stării de Sănătate a Populaţiei pe anul 2017 se arată că in Iaşi sunt inscrise in evidenţa medicilor 35.902 de per ...

INTERVIU - MIHAI CHIRICA: „Mai bine de jumătate din populaţia activă a marilor oraşe nu are încă o opţiune politică”
14/12/2018 07:55

* dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi - Domnule primar, Clujul, Oradea, Aradul şi Timişoara au semnat, de cateva zile, Alianţa Vestului, un acord privind cooperarea in materie de mari pro ...

„În lumea aceasta a subiectivităţii au apărut prea mulţi vânzători de piei de cloşcă”
10/12/2018 00:00

    Sculptorul Liviu-Adrian Sandu este iniţiatorul şi fondatorul, in 2016, al Societăţii Artiştilor Figurativi din Romania şi, din 2013, Membru al Societăţii Sculptorilor Portretişti din ...