„Ajutorul acordat la timp, fără răsplată, înseamnă iubire și viață!”

download

Dimensiune font:

| 05-04-2023 20:33

 Dialog cu îndrăgitul logoped Georgeta Burlea

- O viață dedicată copiilor. Cum a început această călătorie întru binele oamenilor?

- Când Dumnezeu a făcut omenirea și tot ce mai înseamnă viață pe pământ, cu siguranță că s-a gândit și la viitorul ei, adică la copiii care sunt perpetuarea speciei umane. În adâncul sufletului, cred că Dumnezeu s-a gândit atunci să aleagă niște oameni cărora să le dea, chiar de la naștere, darul iubirii totale pentru copii. Poate, nu sunt sigură, dar privind în urmă, prin orificiul strâmt al unui tunel temporal, cred că am purtat în mine, în stare latentă, acest  DAR minunat pe care mi l-a dat Dumnezeu.

Copil fiind, am avut mereu o mare doză de seriozitate, maturitate și responsabilitate, având grijă de ceilalți copii din vecini, grădiniță și școală, inițiind și conducând diferite activități  artistice, ludice și de dezvoltare personală. Între doi pereți, puneam o masă care era scena, atârnam un cearșaf care reprezenta cortina, iar în fața mesei puneam un covoraș țărănesc pe care se așezau spectatorii”. Doamne, ce frumos era! Eram regizorul care ordona intrările în scenă, poeziile, soliștii, corul, dansurile. Mă gândeam și la stimulente, obținute prin donații”: fiecare spectator” trebuia să aducă ceva ce avea acasă, indiferent dacă era  o punguță de lapte praf, un pachet de biscuiți, halva, bomboane. Aveam structură de leadership, depășeam întotdeauna cadrul activității asumate de a învăța, aveam inițiativă și idei mobilizatoare, un stil  puțin nonconformist care atrăgea adepți. Aspectul s-a menținut în școala generală și liceu, finalizat până în clasa a XII-a cu premii. Nu întâmplător, în ultimii doi ani de liceu, după unele introspecții, am hotărât că activitate cea mai potrivită pentru mine era cea de profesoară de liceu.

- Care a fost momentul în care ați știut care va fi calea dvs?

- Momentul crucial, cu simbol de destin, a fost în timpul studenției - întâlnirea cu soțul meu, student la Facultatea de Medicină Generală, specializarea Pediatrie. În timpul prieteniei noastre, abordam și subiecte despre sănătatea, educația și creșterea copiilor. Ținându-ne de mână, stabileam că vom avea cel puțin doi copii, că vor fi hrăniți la sân și vom respecta tot ce învățam, fiecare în domeniul lui, despre sănătatea și educația lor. Acela a fost momentul ales de Dumnezeu de a ne întâlni și a ne contopi destinele! Eram doi tineri cu aceleași principii despre viață, studiu, muncă, responsabilitate și modestie, aspirații bazate pe autoevaluare corectă și puterea de sacrificiu. De atunci, încet-încet, am vrut să arăt că nu mă bazez doar pe calitățile pe care mi le dăruise Dumnezeu, care mi-au insuflat încrederea în propriile mele forțe, ci am adoptat o atitudine care să mă caracterizeze indubitabil. Am dorit să arăt că orice persoană poate fi ceea ce dorește să fie, contribuind la propria sa devenire, sprijinindu-se și pe calitățile native.

- Ce v-a adus cariera? Care au fost cele mai frumoase momente?

- Virtutea mea a fost munca desfășurată din pasiune și voință, dublată continuu de conștiința umană, profesională și dragostea pentru copii ! Beaudelaire, într-unul din minunatele sale poeme, îndemna ca fiecare om să se îmbete” după cum îi este felul. Felulmeu a fost și a rămas activitatea mea zilnică, de aproape 52 de ani! Să lași ceva în urma ta”, spunea Marin Burlea. Chiar și acum, după aproape cei cinci ani dureroși de la dispariția lui pământeană, sunt convinsă că atât eu, cât și el, nu am fi fost atât de împliniți professional dacă Dumnezeu nu ne-ar  fi oferit   această întâlnire ca debut al unui destin ales. Atunci când eu am descoperit, la soțul meu, atât de multe calități, dintre care cele  mai evidente fiind pasiunea pentru nobila profesie de medic pediatru și dragostea față de copii, am ales, în mod conștient și deliberat, să-mi asum rolul de susținător necondiționat al lui, eliberându-l de unele atribuții familiale care l-ar fi împiedicat să fie prezent  oricând alături de copiii în suferință. Unul din principiile mele de viață a fost acela că e mai bine să te consumi decât să ruginești, principiu  personal și asumat, dar, din păcate, actualmente, expirat și desuet! Cu toate acestea, eu am reușit să-mi fac numele profesional, să fiu iubită de copii și respectată de părinții lor. „Pedagogia grijii” a fost o constantă în comportamentul meu privitoare la educația propriilor copii, cât și a celor care urmau terapia logopedică.  

- Sunteți un specialist apreciat. Cu siguranță ați avut modele. Care au fost și ce ați preluat de la ele?

- La terminarea facultății, în același an, am  profesat, în județe diferite, într-un  mediul sărăcăcios, dar populat de oameni minunați, înțelepți, muncitori, cu simțul datoriei și al onoarei. Am înțeles și am simțit dragostea reciprocă dintre profesor-copil și medic-pacientul copil. Tot ceea ce am devenit pe parcurs a plecat de la acea etapă de exercițiu existențial, adevărata școală a vieții, în care am presărat semințele dragostei de copii, de profesie și am exersat forță interioară, voința de a-mi împlini visurile izvorâte din propriile mele aspirații. Nu pot afirma că am avut modele pe care le-am urmat din punct de vedere profesional, dar au existat modele pe parcursul anilor de studenție. Impresionată de nivelul științific, de prestanța și demnitatea multor cadre didactice de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, aveam impresia că mi se oprește respirația când le salutam, cu maxim respect!  Doamnele profesor Rica Ionescu, Maria Pavel, Aurelia Fănuț, Oană Popârdă, Mihaela Mârțu, Maria Loghin, domnii profesorii Alfred Jeanrenaud, Eugen Stoleriu care mi-a condus lucrarea de licență și mulți alții mi-au fost modele profesionale. De la ei am învățat probitatea intelectuală și demnitatea cadrului didactic din mediul academic! Nu întâmplător am urmat toate etapele menționate de lege, susținând toate examenele pentru învățământ preuniversitar, inclusiv gradul I, după care am susținut teza de doctorat, sub imboldul irezistibil de a atinge înălțimile științei și de a fi originală, cu un brevet de invenție, teste de limbaj și text  științific, toate înregistrate la ORDA. Numele profesional a avut o mare perioadă de gestație și, deseori, de distorsiuni. Deveneam tributară unor convingeri cu valoare de principiu moral: Mai bine invidiată decât compătimită!”. De data aceasta, unii oameni mi-au validat”  crezul…

- Familie, carieră. Cum s-au echilibrat aceste roluri?

- După trei ani de stagiu la țară, mi-am urmat soțul care, în urma concursului  de medic secundar, mi-a redat buletinul de Iași, pe care-l pierdusem” prin prezentarea la postul de stagiar. Devenisem suplinitoare în Iași pentru perioade scurte de timp, aveam deja al doilea copil, dar niciodată nu am acceptat varianta de avarie” a soțului meu, de a rămâne acasă pentru a mă ocupa de creșterea celor mici. Am fost secretară, bibliotecară, dar și profesoară fără retribuție. Eram fericită, sfințeam locul prin tot ce făceam cu dăruire, mulțumirea de a fi utilă și iubită de cei din jurul meu. Mergeam la serviciu de mână cu ai mei copii. La Liceul   Mihai Eminescu”, cât și la National, atât elevii, cât și colegii mă îndrăgeau și mă respectau. Împărțeam cu generozitate zâmbete, ajutor și empatie, toate sub forma impalpabilă a picăturilor de timp, scurse din propria viață. Ajutorul acordat  la timp, fără răsplată, înseamnă iubire și viață!

- Vorbiți și despre un moment crucial al carierei. 

- Anul crucial al României și al existenței mele profesionale a fost 1989, când, deși aș fi putut să obțin postul de profesor de franceză la Liceul Național, unde  susținusem deja  gradul II, am optat pentru postul de logoped la Centrul Logopedic Iași, unde mă titularizasem în anul 1987. De pe acest post și grație limbilor străine pe care le vorbeam, am făcut multe stagii profesionale în Franța, Italia, Belgia, Austria, desăvârșindu-mi tehnicile terapeutice, aprofundând literatura de specialitate străină și legând prietenii trainice cu marii specialiști ai acestor țări. Imensa mea bucurie a fost atunci când am reușit să-i conving să participe la toate congresele și cursurile pe care le-am organizat în România, spre beneficiul tuturor colegilor din țară. Așa am devenit membră a ilustrei  organizații   ORTHPHONISTES DU MONDE, cu sediul la Paris. Descoperisem această  profesie compatibilă cu aptitudinile mele înnăscute, de dragostea pentru copii, de  creativitatea și spontaneitatea care mă caracterizau. Era o profesie de care m-am îndrăgostit la vârsta deplinei maturități! Cu primul copil venit în terapie a fost dragoste la prima vedere, l-am atras fără nicio reacție de respingere. Copilul simte imediat dragostea sinceră a  adultului, nu poate fi mințit cu sentimente false. Mângâierea nu poate fi simulată printr-o atingere cu sens mai mult de îndepărtare decât de apropiere.

- V-ați simțit discriminată vreodată? Ce ați făcut?

-  Am iubit dragostea pură a copiilor și am detestat minciuna și meschinăriile. De aceea, nu întâmplător am fost vocea, cronicarul și arhivarul nedreptăților unei societăți care dădea semne de alarmă pentru viitorul ce a devenit deja prezent. Din acest motiv, nu am dorit să am funcții și nici nu am intrat în politică, adică nu mi-am oferit deziluzia de a fi discriminată ca femeie. Nici măcar soțul meu, copil provenit din mediul rural, dominat de prejudecățile acelor vremuri, nu mi-a  subestimat valoarea și unele calități prin care îl depășeam! Dimpotrivă, mi-a respectat întotdeauna ideile, opțiunile, variantele de rezolvare ale unor probleme, aspirațiile mele profesionale. Era prea deștept că să se opună… Deși mă aprecia ca fiind cea mai mare artistă în arta culinară”, cu modestia lui cunoscută, parcă jenându-se, în absența mea, vorbea elogios și cu admirație despre mine ca profesionist …

- Care sunt marile bucurii din viața dvs? Dar mâhniri?

- După 36 de ani ca logoped, afirm cu o mare doză de certitudine că am făcut cea mai bună alegere profesională, în urma căreia am avut numai satisfacții, în primul rând de ordin moral! Am lucrat cu mii de copii care-mi trimit mesaje de mulțumire, din multe colțuri ale lumii, ale țării. Este o mare satisfacție, ceea ce-mi dă convingerea că voi lăsa ceva în urma mea. Profesional, voi mai adăuga brevetele, cărțile mele și metodele mele terapeutice. Dacă ar fi să o iau de la capăt, aș face la fel, insistând pe noțiunea de familie și pe sistemul educațional bazat pe principii  morale și pedagogice corecte, pe calitățile intrinseci individuale, subliniind ideea că educația copilului începe chiar din momentul nașterii lui. De acolo, omenirea ar trebui să-și proiecteze viitorul. Vom avea ceea ce inițiem, proiectăm și începem să aplicăm în prezent!

Maura ANGHEL

 

Eram fericită, sfințeam locul prin tot ce făceam cu dăruire, mulțumirea de a fi utilă și iubită de cei din jurul meu. Mergeam la serviciu de mână cu ai mei copii. La Liceul Mihai Eminescu, cât și la Național, atât elevii, cât și colegii mă îndrăgeau și mă respectau. Împărțeam cu generozitate zâmbete, ajutor și empatie, toate sub forma impalpabilă a picăturilor de timp, scurse din propria viață” - Georgeta Burlea

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

FIVE Administration S.P.R.L, vinde prin licitatii publice utilaje agricole, al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza in perioada 27.03.2025 -30.04.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobiliare aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: 1. Utilaje agricole conform lista nr. 1 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in perioada 27.03 -01.04.2025, termen-limita inscriere: 26.03.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 08.04 -11.04.2025, termen-limita inscriere: 07.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in perioada 17.04 -22.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 16:00. 2. Utilaje agricole conform lista nr. 2 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in data de 02.04.2025, termen-limita inscriere: 01.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in data de 14.04.2025, termen-limita inscriere: 11.04.2025, ora 16:00; -Licitatia nr. 3 in data de 23.04.2025, termen-limita inscriere: 22.04.2025, ora 12:00. Doar pentru Pachet Bunuri Mobile Nr. 4 -Licitatia nr. 4 in data de 30.04.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00. Licitatiile nr. 2, nr. 3, respectiv 4 se vor organiza doar pentru bunurile care nu s-au vandut la licitatiile anterioare. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administrator ului judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administrator ului judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 119 Lei (TVA inclus) si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenele-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie sunt mentionate mai sus pentru fiecare set de licitatii, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five -advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la societatea Agrocomplex Barlad S.A, pe adresa de e-mail: office@agro-complex.ro sau la numarul de telefon: 0744.950.751 -Petru Maximiuc, numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini. Informatii privind achizitionarea Caietelor de sarcini pot fi obtinute pe e-mail: vanzari@five -advisory.ro.
Comuna Tasca, judetul Neamt,  concesioneaza o parcela de 3.226mp, in intravilanul comunei Tasca 1.Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt, telefon 0233/255.023, fax 0233/255.023, email: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2.Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: o parcela de 3.226mp, nr.cadastral- 51842, CF-51842, situata in intravilanul comunei Tasca, sat Tasca, F.N., apartine domeniului privat al Comunei Tasca, conform H.C.L.Tasca nr.21/27.02.2025 si O.U.G.nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2.Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Urbanism, din cadrul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt.Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, se achita cu numerar, la Casieria Comunei Tasca. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.04.2025, ora 12.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 29.04.2025, ora 09.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 4.3.Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un exemplar original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5.Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 29.04.2025, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr.8, judetul Neamt, telefon 0233/214.019, fax 0233/216.585, e-mail: jud-piatraneamt@just.ro. 7.Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 17.03.2025.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str.Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
  „Medicina în dar și credința în vindecare”
06/04/2025 20:05

* dialog cu prof. univ. dr. Daciana Elena Brănisteanu, fondatorul Primăverii  Dermatologice Iesene, care incepe astăzi in Capitala Moldovei. Un interviu despre puterea discretă a credintei si despre tr ...

„Fiecare dintre noi are un dar special, o chemare unică, iar lumea devine mai frumoasă atunci când fiecare își urmează drumul cu sufletul deschis”
26/03/2025 08:39

- Cum v-a influentat propriul parcurs profesional modul in care ii inspirati pe copii să-si descopere potentialul si să-si urmeze pasiunile? - Pentru mine, a fi invătătoare este un mod de viată, o menire ...

„Ne-am dorit atât de mult să devenim egale cu bărbații, încât, undeva pe traseu, ne-am pierdut”
23/03/2025 20:50

 - Ce v-a purtat pasii spre această meserie dură? A fost o chemare limpede sau o poveste care s-a tesut in timp? - A fost, oricat de cliseistic ar suna, chemarea destinului. Toată copilăria mi-am dori ...

„Femeile pot face orice, dar nu oricum. Grația și sensibilitatea ne permit să vedem dincolo de geometria rigidă”
23/03/2025 12:43

- Cum v-ati impletit pasii printre structuri de beton si geometrii riguroase, păstrand in suflet gratia si frumusetea de a fi femeie? – Pentru mine, ingineria constructiilor nu a fost niciodată doar de ...

„Principala cauză a alienării sociale din prezent este fluxul continuu de informații și experiențe digitale”
22/03/2025 11:30

- Oamenii au fost dintotdeauna alienati sau ceva s-a schimbat fundamental in ultimul secol? - Alienarea a fost legată in trecut de conditiile socio-economice, fiind inteleasă ca lipsa sau indepărtarea de r ...

„Arta poate fi o armă pentru evoluţie, frumuseţe, pentru OM”
21/03/2025 08:49

Muzica nu este doar o artă, ci o fortă care modelează suflete, dăramă ziduri si construieste punti intre oameni. Muzica nu este doar sunet. Este vibratie, ecou al sufletului, formă de cunoastere si dialog ...

„Un proiect de suflet e cel al cărui spațiu sau siluetă îți declanșează emoția încă de la prima schiță”
20/03/2025 20:29

- Ce v-a inspirat să deveniti arhitect si cum a influentat acest lucru stilul dvs. arhitectural? - De-a lungul anilor si in special in copilărie, am avut parte de experiente senzoriale si interactiuni umane ...

„Paradoxul neurologiei este că, deși se știu atât de multe și se investește enorm în cercetare, rămâne un mister de multe ori. Aidoma unei femei”
20/03/2025 18:10

-  Ce v-a atras spre neurologie si in ce fel v-a transformat această profesie, ca om? - Neurologia a fost motivul pentru care am dat admitere la Medicină. M-am indrăgostit pe loc de ea in clasa a VII-a ...

„Eu urmăresc viața liniștită, armonia și iubirea. Firescul. Bucuria de a fi ÎNTREG. Din acest spațiu, viața însăși este un vis împlinit”
20/03/2025 17:51

  * dialog cu terapeutul Cristina Mircea - Ce inseamnă pentru dumneavoastră „arta de a fi femeie” si cum s-a conturat această intelegere de-a lungul vietii? A fi femeie este naturalul. C ...

„Există locuri pe pământ în care soarta femeilor mă înfioară și revoltă”
18/03/2025 21:55

- Care este pentru dumneavoastră cea mai profundă definitie a artei de a fi femeie? - Cea mai profundă artă de a fi femeie? Ca pentru orice om, dincolo de gen, arta de a fi tu insăti, dincolo de poncife, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei