Alcoolul i-a smintit pe vasluieni

default

Dimensiune font:

| 24-07-2014 06:00

Interviu cu Mihai Carp, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui

Comisarul şef Mihai Carp se află la cârma IPJ Vaslui din 2005. În toţi aceşti ani a întâmpinat diverse probleme cărora le-a făcut faţă cu brio. În interviul acordat ziarului „Evenimentul Regional al Moldovei”, Mihai Carp a vorbit despre problemele din judeţ şi soluţiile pentru rezolvarea lor.
- Care este la aceasta oră starea infracţională a judeţului?
- La nivelul judeţului înregistrăm o scădere a infracţionalităţii sesizate cu aproximativ 7 % faţă de anul trecut. Judeţul Vaslui ocupă locul 20 la nivel naţional privind infracţionalitatea sesizată. Important este şi faptul că am înregistrat scăderi la infracţiunile de natură judiciară, cu aproximativ 9% faţă de anul trecut, ocupând locul 23 la nivel naţional.
- Unde se înregistrează creşteri?
-
În ciuda campaniilor de prevenire adresate participanţilor la trafic, înregistrăm creşteri la numărul persoanelor decedate în accidente de circulaţie. Astfel, de la începutul anului, 13 persoane şi-au pierdut viaţa pe drumurile din judeţ, cu două mai multe decât în anul trecut.
- Există diferenţe în ce priveşte mediul rural şi mediul urban? Se comit mai multe fapte antisociale la sat faţă de oraş?
-
Statistica ne arată faptul că diferenţele nu sunt semnificative, însă diferă genul de infracţiuni, cu o creştere în mediul rural a infracţiunilor judiciare. De exemplu, toate infracţiunile de omor sesizate în acest an, 5 la număr, au fost comise în mediul rural.

Portretul infractorului vasluian

- Dacă ar fi sa faceţi portretul infractorului vasluian, cum ar arăta? Există anumite categorii sociale predispuse la astfel de fapte? Se comit la o anumită vârstă?
-
Şi în acest caz, depinde în mare parte de fapta comisă. De exemplu, persoana predispusă la comiterea infracţiunilor grave cu violenţă se încadrează în următorul tipar: bărbat, cu vârsta de până în 50 ani, preponderent din mediul rural, fără antecedente penale, comite fapta asupra membrilor de familie sau a cetăţenilor din aceeaşi localitate, în locuinţă sau în locuri publice, pe fondul consumului de alcool.
- Se poate spune că bărbaţii comit mai multe infracţiuni decât femeile?
-
Cu siguranţă, bărbaţii sunt implicaţi în comiterea mai multor fapte de natură penală decât femeile, situaţie întâlnită la nivel naţional.
- Ce vârstă au cei mai mici infractori şi ce fapte comit?
-
Minori cu vârste de 12 sau 13 ani sunt cercetaţi de poliţişti pentru comiterea de furturi, dar cu un prejudiciu mic. Unii din ei profită de faptul că în prezent Codul Penal prevede faptul că minorii care nu au împlinit vârsta de 14 ani, nu răspund penal, practic nu pot fi făcuţi responsabili pentru o faptă prevăzută de legea penală. În astfel de situaţii, intervenţia se face cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.
- Sunt probleme ce trebuie rezolvate de poliţişti în cazul copiilor ai căror părinţi au plecat în străinătate?
-
Fără a avea o statistică în acest sens, cei mai mulţi minori cercetaţi de poliţişti provin din familii dezorganizate, sunt crescuţi de rude, având părinţii plecaţi în străinătate. Cei mai mulţi sunt şi în situaţia de abandon şcolar.
- Dacă vorbim despre violenţa intrafamilială, cum se pot implica poliţiştii ? Sunt frecvente cazurile de agresiune în familii?
-
Este destul de dificilă cunoaşterea exactă a relaţiilor între membrii unei familii. Mai mult, victimelor le este ruşine să recunoască faptul că au probleme, temându-se şi de agravarea stării conflictuale. În astfel de cazuri, se încearcă diminuarea fenomenului prin identificarea familiilor în care au loc în mod frecvent conflicte şi menţinerea legăturii cu membrii acestora. Agresorilor li se aduc la cunoştinţă consecinţele legale pe care le pot suporta, iar victimele sunt îndrumate ca, în situaţia în care actele de violenţă continuă, să ceară instituirea unui ordin de protecţie. Prin acesta, agresorul nu se poate apropia la o anumită distanţă de victimă şi nici nu o poate contacta. Poliţiştii desfăşoară şi activităţi preventive adresate persoanelor vulnerabile (bătrâni, copii). Există o cooperare şi cu alte instituţii cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului şi prevenirii violenţei intrafamiliale

Probleme din cauza alcoolului

- Consumul de etnobotanice a luat amploare. Au fost situaţii în care poliţiştii au întâlnit persoane drogate?
-
Combaterea acestui fenomen este atributul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, care sub coordonarea procurorilor DIICOT. Ei au reuşit identificarea mai multor persoane care aveau ca „obiect de activitate” traficul de substanţe interzise. Evident că prevenţia în astfel de cazuri are un rol important, dar activitatea poliţiştilor trebuie să fie sprijinită de persoanele care contribuie la educaţia şi formarea minorului.
- Se spune că satele Moldovei sunt „pepiniere” pentru traficanţi de carne vie. Este adevărat? Care ar fi motivele?
- Un astfel de infractor racolează întotdeauna mai multe victime tocmai pentru a obţine foloase mult mai mari. De cele mai multe ori, tinerele cu posibilităţi materiale modeste sunt convinse să meargă în străinătate pentru practicarea prostituţiei, multe din ele având cunoştinţă de situaţia în care sunt implicate. Acest fenomen s-a diminuat în ultimii ani la nivelul judeţului şi ca urmare a faptului că mulţi traficanţi au fost condamnaţi pentru faptele comise. Fenomenul este influenţat de nivelul redus de trai, de naivitatea victimei, situaţia familială, nivelul scăzut de educaţie, lipsa de supraveghere şi comunicare dintre părinţi şi copii.
- Chiar dacă au scăzut, infracţiunile cu violenţă sunt numeroase. Cum se ajunge la astfel de fapte?
-
Am înregistrat în acest an scăderi la infracţiunile cu violenţă. De exemplu, la infracţiunile de tâlhărie avem o scădere de aproximativ 44%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceste infracţiuni se comit în special pe fondul consumului de alcool, uneori atât din partea autorului faptei, cât şi din partea victimei. La aceasta mai contribuie şi lipsa unui loc de muncă, nivel de trai scăzut, la fel şi nivelul de cultură.
- Consumul de alcool reprezintă o problemă serioasă, se vede.
-
Aşa este. Aproape toate faptele comise cu violenţă au ca punct comun consumul de alcool în exces.

Viaţa de poliţist

- Aţi ales să slujiţi legea. E o meserie dificilă? Cum sunt oamenii din spatele uniformei?
-
Ca orice meserie, are şi moment plăcute, dar şi greutăţi. Atunci când apare un caz mai greu de soluţionat, ce presupune timp îndelungat de cercetare, resurse suplimentare, în momentul rezolvării, poliţiştii au satisfacţia muncii şi efortului lor. Cei mai mulţi colegi sunt profesionişti, dedicaţi meseriei şi îmi face plăcere să lucrez alături de ei.
- Sunt poliţişti care au făcut de ruşine uniforma?
-
Din păcate, avem şi astfel de cazuri. Acestea au fost puse în discuţia consiliilor de disciplină şi au fost luate măsuri de sancţionare, uneori chiar şi cu destituirea din poliţie. În acest an, am dispus încetarea raporturilor de serviciu pentru doi poliţişti.
- Am putea afla motivele?
-
Unii nu fac faţă greutăţilor pe care le întâmpină, mai ales în afara serviciului.
- Sunt poliţişti care au renunţat la meserie?
-
În ultimii ani, am avut şi astfel de cazuri, în special colegi care au ales să lucreze în străinătate.
- An de an e o lupta acerbă în rândul liceenilor pentru a intra la Academia de Poliţie. Ce îi atrage?
-
Cu siguranţă este o meserie frumoasă şi care, atunci când este făcută cu profesionalism, te împlineşte. Mai mult, după terminarea studiilor, fiecare absolvent are un loc de muncă asigurat, cu un venit decent.
- Ar mai fi nevoie de poliţişti la nivelul judeţului?
- Î
n prezent avem un deficit de personal aproape 14 % din organigramă, astfel că unii poliţişti acoperă mai multe linii de muncă. Acest fapt îngreunează acordarea de timp liber, conform legislaţiei în vigoare.
- Care sunt alte probleme din sistem?
-
Lipsa de personal, lipsa de mijloace auto, dar şi lipsa de spaţiu în condiţiile în care, de exemplu, la reşedinţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie se efectuează lucrări de reabilitare şi consolidare, întârziate de fondurile insuficiente.
- Sunt fapte grave care figurează cu AN? Ar fi posibil să se afle făptaşii?
-
În ultimii 10 ani, nu am înregistrat infracţiuni de omor care să fi rămas în evidenţe cu autori neidentificaţi. Faptele grave săvârşite cu violenţă constituie de altfel o prioritate a poliţiştilor de investigaţii criminale.
Simona POP

Comisarul şef Mihai Carp a urmat studii de profil la Iaşi, Budapesta şi Bucureşti, iar pe plan profesional a activat la Bucureşti şi Vaslui 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare ”Teren iaz comunal III Oțeleni” suprafața 861 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în sat Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași, extravilan, nr. cadastral 60654, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 94/ 02.09.2019 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C7” suprafața 800 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C7, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire - C10” suprafața 13 m.p aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C10, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C9” suprafața 37 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C9, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
 „Drumul deschis de pasiunea pentru fotografie este, de fapt, un drum către mine”
11/01/2021 09:44

Pe Oana Dăian o cunoastem de la Teatrul National „Vasile Alecsandri”, unde se ocupă de tot ceea ce inseamnă relatii publice. Are o meserie frumoasă, trăieste in lumea artei, aproape de scenă s ...

„Creativitatea este o stare pe care nu o poți controla răsucind vreun comutator”
06/01/2021 08:00

  Pandemia de coronavirus a adus nu doar probleme mari in sănătate, ci si schimbări profunde in toate aspectele vietii si a redefinit multe domenii de activitate, inclusiv pe cel al afacerilor. Oamenii ...

„O să se constate, într-un final, că bunii manageri de aeroporturi nu stau pe toate drumurile”
25/10/2020 21:22

* dialog cu Alexandru Anghel, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Iaşi - Domnule Anghel, ati revenit in fruntea Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi d ...

„Odată cu apariţia sezonului rece, situaţia din spitale se va înrăutăţi”
12/10/2020 20:11

* susţine directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, dr. Vasile Cepoi - Domnule director, cu cele 100 de cazuri inregistrate luni, municipiul Iaşi a depăşit coeficientul barieră in calea carantin ...

VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei