Ana Maria Donose: „Muzica e cea care mă ţine în viaţă” GALERIE FOTO

default

Dimensiune font:

| 19-02-2015 05:00

 Soprana Ana Maria Donose a crescut ascultând cântări bisericeşti, în casa bunicului arhidiacon, dar şi admirând-o pe verişoara sa, mezzosoprana Ruxandra Donose, care avea să devină celebră pe marile scene ale lumii * în clasa a IX-a a urcat pentru prima dată pe scena Operei din Iaşi: era unul dintre copiii de pe străzile Sevillei, în opera „Carmen” * după şapte ani de cor, concursuri şi premii, a devenit solistă, iar publicul ieşean o cunoaşte din spectacole precum „La traviata”, „La Bohème” şi multe altele

Ana Maria Donose este solistă a Operei Naţionale Române Iaşi, din anul 2012. A absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi - secţia Canto, la clasa prof. dr. Adriana Severin (2008) şi cursurile de Master ale aceleiaşi universităţi, la clasa prof. dr. Corneliu Solovăstru (2010).
Este căsătorită cu tenorul Cosmin Marcovici şi au avut câteva apariţii ca parteneri de scenă. În ultimele stagiuni, a debutat în numeroase roluri şi a cucerit publicul Operei ieşene cu rolurile principale din „La Bohème” (regia Nicky Woltz) şi „La traviata” (regia Beatrice Rancea).


Astă-seară, o puteţi vedea în spectacolul „Bărbierul din Sevilla”, unde joacă rolul „Berthei”, într-o distribuţie din care fac parte: Tony Bardon (Opera Naţională Română Cluj-Napoca), Octavian Dumitru, Florentina Onică, Iordache Basilic (Opera Naţională Bucureşti), Kakhaber Shavidze (Georgia) şi Andrei Apreotesei.

- La cea mai recentă reprezentaţie a spectacolului „La traviata”, sala a avut o reacţie mai mult decât entuziastă. Cât de multă muncă este în spatele celor 10 – 15 minute de aplauze?
- Publicul este cel mai bun critic. Şi pe mine m-a uimit reacţia sălii. Am avut emoţii mari, pentru că nu am mai făcut acest rol de aproape zece luni, de la premieră. Studiez rolul Viotetei Valery de doi ani. Când ni s-a spus că vom face acest spectacol, am muncit cu toţii, cu toate resursele noastre. Spectacolul are o regie în care fiecare dintre noi se regăseşte. A fost foarte multă muncă, dar a fost din suflet, a fost făcută cu plăcere. Beatrice Rancea ne-a încurajat foarte tare: hai, faceţi aşa, transmiteţi din emoţia voastră!... Şi ne-am ambiţionat şi am dat tot ce am avut mai bun din noi. Când urc pe scenă, nu mai sunt Ana! Pentru câteva ore, mă transpun în personaj, în cazul acesta Violeta Valery..

„La Traviata”, regia - Beatrice Rancea/ Sursa foto: Opera Naţională Română Iaşi


- Titlul acesta de operă este în topul preferinţelor tale?
- Este unul dintre preferatele mele! „Boema” este pe primul loc, pentru că mă regăsesc în rolul Mimi, exact aşa cum sunt eu. Maestrul Niky Wolcz a făcut regia spectacolului lucrând cu mine şi cu Florin Guzgă, lăsându-ne libertatea de a fi... noi înşine. Repetiţiile au fost o distracţie, o bucurie... Am încercat să ne îndrăgostim pe scenă, să râdem, să plângem, să creăm legături, cu toate că în afara scenei fiecare are familia lui... Dar ca parteneri de scenă ne înţelegem foarte bine, există o chimie aparte, pe scenă. Dumnezeu îţi poate da şansa unei astfel de compatibilităţi, la fel cum îţi dă şi vocea, şi dragostea pentru muzică şi toată dăruirea pentru ceea ce faci.

„ La Bohème”, regia Niky Wolcz/ Sursa foto: Opera Naţională Română Iaşi

- Cum ai descoperit că ai o pasiune pentru muzică?
- Verişoara mea, Ruxandra Donose, a fost prima din familie care a dus mai departe muzica, tatăl ei fiind muzicologul Vasile Donose, iar bunicul nostru fiind Ştefan Donose, care a fost arhidiacon, a cântat şi în corul Filarmonicii, şi aici, la Operă. Nu a fost foarte cunoscut, pentru că a renunţat de tânăr. Spunea că nu-i plăcea să fie machiat! Şi atunci a ales să fie arhidiacon. Ascultând-o pe Ruxandra, am început şi eu să mă visez pe scenă. Îmi plăcea că se îmbracă în rochii frumoase... De la doi-trei ani mergeam şi îi duceam flori pe scenă şi eram copleşită de prezenţa ei. În clasa a V-a, am început să-mi dau seama mai bine că îmi doresc să fac muzică.

- Acasă la voi cânta cineva, în afară de bunicul?
- Nimeni nu cânta! Mama mea a fost contabilă, director de şcoală, iar tata poliţist. În clasa a V-a am fost la un concert al verişoarei mele şi m-am îndrăgostit de ceea ce făcea ea pe scenă. Mi-a plăcut că juca un rol, iar eu în casă asta făceam, jucam tot felul de personaje, pe care mi le închipuiam eu la vârsta respectivă. Bunicul dădea lecţii de teorie unor preoţi, aici la Iaşi. Şi mai ascultam şi eu ce se cânta acolo. Apoi, bunicul a văzut că am ureche muzicală şi m-a dus la corul de copii al Radio-televiziunii, „Angeli”. Era dirijor regretatul maestru Gafta, care mi-a spus: „Tu du-te să faci muzică, pentru că ai o voce extraordinară”! În gimnaziu am studiat chitară. Nu mai erau locuri la pian, dar voiam şi eu să cânt... Şi am dat la chitară, dar tot ascultam canto, canto, canto... În clasa a IX-a am dat un concurs în faţa unor profesori de la Universitate, unde era şi doamna Adriana Severin, care m-a „crescut”. Am fost în fiecare an în competiţii muzicale, nu exista an în care să nu particip la două-trei concursuri.

Ana Maria Donose/ Fotografie din arhiva personală

- Care a fost prima colaborare cu Opera din Iaşi?
- În clasa a IX-a, am fost un copil de pe străzile Sevillei, în opera „Carmen”. Apoi am fost florăreasă... În 2005 am intrat în corul Operei, unde am cântat şapte ani, iar în ultimii dintre aceştia am făcut şi câteva roluri solistice.


- Visul tău de copil era să străluceşti pe scenă într-o rochie frumoasă, ca acelea pe care le purta Ruxandra Donose, să joci un personaj, cum făceai în faţa oglinzii... În cei şapte ani cât ai cântat în cor, te-ai gândit vreodată că poate nu se va transforma în realitate visul tău, că nu mai faci pasul acela în faţă?
- O, în fiecare zi mă gândeam! Studiam, mergeam la concursuri internaţionale, luam premii, şi eu tot în cor eram! În alte oraşe din ţară şi în străinătate eram invitată să colaborez în calitate de solistă. Am fost în turneu în Olanda ca solistă, cu Opera din Timişoara, dar la Iaşi eram în cor, pentru că nu erau posturi. În 2012, am fost câţiva care am făcut pasul acela în faţă, dar fiind că Beatrice Rancea a făcut posibil acest lucru. Lumea ne vede acum cu alţi ochi.

- Cum te vede lumea? Se întâmplă să te recunoască pe stradă? Ce reacţii ai primit de la spectatori?
- Pe Facebook îmi scrie foarte multă lume, sunt oameni pe care nu îi cunosc, dar care îmi scriu lucruri frumoase, încurajatoare. Pe stradă nu mi s-a întâmplat să-mi spună cineva ceva, dar am avut nişte probleme de sănătate, la un moment dat, şi m-au recunoscut asistentele pe masa de operaţie. Nu eram în cea mai bună formă, fireşte, şi oamenii aceia în jurul meu îmi spuneau: „V-am văzut în rolul acela”, „Vai, da, ce spectacol frumos a fost”... Şi mie îmi venea să intru în pământ de ruşine, ce ţinută superbă aveam... Mulţumesc, mulţumesc, dar nu aici, nu acum!, le spuneam. A fost stânjenitor!

- Ai un regim de viaţă special, cum faci să ai vocea „în formă”?
- Încerc să nu beau rece, să nu mănânc picant, deşi îmi place, la fel cum îmi place să mănânc îngheţată! Dar îngheţată am voie să mănânc doar în luna august, când merg la mare, atât! Încerc, pentru că dacă nu am grijă de gâtul meu, pot să spun că nu mai trăiesc! Eu prin muzică, atât ştiu să trăiesc!


- Ai o pasiune mai nouă, cea pentru opera rock? Ieşenii te-au putut vedea pe scena din faţa Palatului Culturii, la -20 de grade Celsius, în noaptea de Revelion...
- De Revelion îmi îngheţaseră mâinile pe microfon, dar muzica a continuat să curgă prin sângele meu. În astfel de momente nu mai contează că e frig, că e cald, că eşti bolnav... Soţul meu a reînfiinţat „Roşu şi Negru”, de după ce tatăl său a cântat în trupă, iar unchiul săi a fost unul dintre membrii fondatori, prin 1966 – 1967, când nu eram eu născută! Nu avem noi foarte mult timp, dar îmi place să cânt cu trupa aceasta. Mă destind, am făcut un videoclip, cu cei de la TVR Iaşi, „Înger şi demon”, iar de Revelion am cântat „Fantoma de la Operă”. Să vedem ce mai compune soţul meu, ce versuri mai scrie, ce-i mai vine în minte să facem!


- Ai putea să alegi între operă şi rock, de exemplu?
- Nu, niciodată. Opera e tot ce ştiu să fac! Îmi plac multe lucruri, dar muzica e cea care mă ţine în viaţă. Chiar când am timp liber şi încerc să fac altceva, până la urmă tot apăs butonul şi ascult o arie, ceva! Soţul meu îmi spune că trebuie să mai fac o pauză, să mă recreez. Zic da, uite-aşa mă recreez eu! Nu, nu aş putea să fac altceva.


- Care a fost primul rol pe care l-ai studiat?
- „Carmen” este primul rol pe care l-am învăţat în viaţa mea. Eu am început ca mezzosoprană, aveam vocea un pic mai plină. În „Carmen” sunt eu, la fel ca în „Boema”. Din păcate, Bizet l-a scris pentru mezzo. Este în pregătire acest spectacol şi chiar râdeam că lasă, că o să fiu bătrână, dar o să fiu sexi şi o să-l cânt! Nu mă las până nu fac rolul acesta. În spectacolul care se pregăteşte acum, în regia lui Beatrice Rancea, eu o să fac rolul Micaelei. O fetiţă tânără, firavă, sensibilă, cum nu prea sunt eu, dar o să fie foarte frumos! Este în pregătire, de asemenea, „Requiem”-ul de Verdi, voi cânta alături de Florin Guzgă, Florentina Onică şi Octavian Dumitru.

„La Traviata”/ Sursa foto: Opera Naţională Română Iaşi


- Care este rolul la care visezi?
- Îmi doresc să joc în „Tosca”, după 35 de ani, să mi se mai împlinească vocea un pic...

- Care sunt calităţile absolut necesare unui artist liric?
- În primul rând trebuie să aibă psihicul tare! Eu aici mai lucrez, pentru că mă mai copleşesc şi pe mine din când în când problemele... Trebuie să aibă dăruirea de a cânta, pasiune, şi să fie aşa, un pic „aerian”, cu un picior în altă lume, să aibă o mică doză de nebunie. Doar aşa eşti în stare să faci orice îţi cere regizorul să transmiţi pe scenă, fără inhibiţii, fără să te împotmoleşti că ţi-e ruşine să te uiţi în ochii partenerului de scenă! Trebuie să fii dezgheţat şi să-ţi doreşti cu adevărat să faci ceva.

Pasiuni: „Îmi plac foarte mult călătoriile, din păcate am puţin timp să călătoresc, îmi place marea, abia aştept vacanţa să merg la mare, îmi plac animalele - îmi plac mult caii, cu toate că îmi este frică de ei, îmi plac pisicile. Avem o pisicuţă, dovadă aceste zgârieturi... superbe! O cheamă Miţi şi este melomană. Doarme pe partituri”.


Florile preferate: „Freziile! Îmi plac şi trandafirii pe care îi primesc de la spectatori, dar cele mai frumoase sunt freziile pe care mi le aduce mama!”.

- Se spune că este greu să trăieşti lângă un artist. Mai mult decât să formezi un cuplu în viaţa de zi cu zi, cu un artist, cum e să cânţi cu el pe scenă?
- Am cântat alături de soţul meu în „Boema”. Noi nu am cântat niciodată împreună în poveşti tragice, în care ea moare în braţele lui... Am făcut „Liliacul”, „Gianni Schicchi”, „Bărbierul din Sevilla”, unde totul se termina cu bine. La „Boema”, nu am repetat acasă, ne-am întâlnit pe scenă, la repetiţii, şi am cântat. În actul III, eu plâng de mor, apoi el trebuie să cânte. Era repetiţie generală, dar el nu se putea opri din plâns şi a zis: „Eu cu tine nu mai cânt, dacă tu plângi în halul ăsta! Termină!” Şi eu: „Ştii ceva?! Nu te mai uita la mine! Lasă-mă-n pace, să cânt!”. S-a oprit, s-a relaxat, dar urma actul IV şi i-am zis: „Macu, vezi că am să plâng! Ai grijă ce faci!” A început momentul în care tenorul o ţine în braţe... „Mimi, Mimi...”, unde e tragedia supremă. Am început să plângem amândoi şi am ţinut-o aşa un sfert de oră. Da, ne este foarte greu să cântăm împreună în astfel de opere! Când trebuie, cânţi! Dar e foarte greu!

Gina POPA


Repertoriul de operă şi operetă al Anei Maria Donose cuprinde:

  • Giacomo Puccini - La Bohème (Mimi, Musetta), Turandot (Liu), Gianni Schicchi (Lauretta)
  • Gioachino Rossini - Il Barbiere di Siviglia (Rosina şi Berta)
  • Georges Bizet – Carmen (Micaëla)
  • Wolfgang Amadeus Mozart – Don Giovanni (Donna Anna), Le Nozze di Figaro (Contesa), Flautul fermecat (Prima Donna)
  • Giuseppe Verdi - La Traviata (Violeta Valery), Aida (Marea Preoteasa)
  • Franz Lehár – Die lustige Witwe (Valancienne), Ţara surâsului (Mi)
  • Jean-Philippe Rameau - Indiile Galante (Hébé)
  • Troienele după Euripide (Andromacha, Elena)
  • Jacques Offenbach – Les contes d’Hoffmann (Antonia)
  • Johann Strauss (fiul) „Liliacul” (Ida),
  • Franz Lehár, „Văduva veselă” (Valencienne), „Ţara surâsului” (Mi)
  • R. Rodgers, „Sunetul Muzicii” (Elsa)

Are în palmares Premiul II la Concursul Internaţional de canto „Vincenzo Bellini”, Italia (2010); Premiul special la Concursul „Vacanţe Muzicale”, Piatra Neamţ (2009); Premiul pentru cel mai tânăr interpret la Concursul de lied românesc „Mariana Nicolesco”, Braşov (2006) etc.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
„Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor”
07/10/2019 11:02

  „Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor” * dialog cu scriitorul Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţ ...

„Avem un sistem educaţional secularizat, sincretic, pe alocuri aberant”
05/05/2018 16:15

- Doamna profesor, tocmai aţi participat la Conferinţa Internaţională de Educaţie a Adulţilor. Ce spun specialiştii in domeniu despre starea actuală a actului educaţional şi nu mă refer doar la zona ...

 Mihai Chirica: „Nu poţi doar să ceri. Trebuie să şi oferi”
26/03/2018 05:45

  - Domnule Chirica, social-democraţii participă - şi este uimitor acest lucru, la unul dintre cele mai triste paradoxuri ale timpului nostru. În timp ce trăim in poate cea mai mare criză a ...

 ”Pe vremea comuniştilor aveam personal medical, dar nu aveam aparatură. Astăzi, e invers!”
03/02/2018 04:30

-- Domnule doctor, se implinesc patru decenii de cand Spitalul de recuperare a apărut in viata iesenilor. Sunteti singurul medic rămas in activitate din acele vremuri... Cum a apărut această idee? - Totul ...

Prof. dr. Florin Mitu: „A gândi pozitiv este un element cheie pentru un medic”
12/10/2017 04:45

Despre recuperare cardiovasculară, factorii de risc in bolile cardiovasculare şi ce trebuie să facem ca să ne protejăm inima de evenimente nefericite, dar şi despre alte lucruri interesante, dr. Florin M ...

Marius Oprea: „Niciodată nu este prea tîrziu pentru adevăr şi nici pentru dreptate”
02/10/2017 05:00

- Aţi infiinţat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, institut de cercetare aflat sub egida Guvernului. Plecind de la această postură, cum se văd astăzi urmările comunismului şi cum ar treb ...

Prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel: „Un discurs care nu îl respectă pe interlocutor este un discurs pierdut”
19/08/2017 06:00

 Cald, deschis şi mai ales din cale afară de receptiv la tot ceea ce il inconjoară, lingvistul Stelian Dumistrăcel a mărturisit care este cea mai mare implinire pe care i-a oferit-o viaţa la catedră ...

„Orice ar fi, fizica nu se uită”
27/07/2017 05:36

  - De unde pasiunea pentru fizică? - Am trecut prin sistemul de invăţămant ca orice copil obişnuit. La un moment dat, am sesizat că sunt capabil să mă descurc la matematică mult mai bine decat ...

„În viaţă am avut o şansă extraordinară: să fac ceea ce îmi place”
13/07/2017 12:20

În interviul acordat cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, dr. Lăcrămioara Stratulat, care ocupă funcţia de director al Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi ...

Interviu cu Doru Baltag, medicul care alungă durerea cu ajutorul acelor
08/06/2017 05:25

-Domnule doctor, vă propun să pornim pe firul biografiei. Cum de aţi ajuns să practicaţi Medicina? -Traseul alegerii profesiei medicale este destul de liniar. Părintii mei au fost asistenti medicali in l ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei