Arhetipurile violenţei domestice la români

default

Dimensiune font:

| 04-12-2014 04:15

„Nu atât cifrele ne îngrijorează, ci mai degrabă toleranţa vizavi de aceste fapte” * interviu cu Gabriela Coman,  secretar de stat la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului şi Adopţie (ANPCA)

Secretarul de stat Gabriela Coman, un expert în ceea ce înseamnă tranziţia asistenţei sociale de la reformarea postdecembristă şi până în prezent, este hotărâtă să reaşeze sistemul de protecţie a copilului şi să îmbunătăţească legislaţia, în sensul urgentării procesului de adopţie. Fiind prezentă în Iaşi, la Simpozionul Naţional „Violenţa domestică ne poate lovi pe toţi”, această autoritate în domeniu a relevat o altă faţetă a violenţei domestice, a adopţiei, toleranţei sau indiferenţei faţă de abuzatori, perpetuarea unor arhetipuri mai ales la nivelul comunităţilor mici, dar şi tulburările de comportament sau întârzierile în dezvoltare pe care le au mulţi dintre copiii instituţionalizaţi.

- Ne putem face o imagine asupra dimensiunilor fenomenului violenţei domestice în România?
- Eu mă refer la copii, în special. Faptul că violenţa domestică este un fenomen care, din păcate, ia amploare şi care ne îngrijorează pe toţi, a fost unul dintre motivele pentru care avem două abordări. Există Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, care vizează în mod special violenţa asupra copilului, oriunde, fie la şcoală, fie în comunitate, fie pe internet, şi mai există un departament de egalitate de şanse, care tratează în mod special violenţa domestică asupra femeilor şi violenţa în cadrul familiei, în mod special. Nu atât cifrele ne îngrijorează, ci mai degrabă toleranţa vizavi de aceste fapte şi abordarea acestor fenomen la genul „Da, ştim că se întâmplă, dar se întâmplă dintotdeauna” sau „Da, se întâmplă, dar nu mă priveşte pe mine”. Mă refer în special la violenţa asupra copilului, care poate avea uneori urmări iremediabile în evoluţia lui viitoare, iar aceasta se manifestă în diverse forme. Cu toţii ne-am gândi, atunci când vorbim de violenţa domestică asupra copilului, la o palmă sau chiar la o bătaie severă, însă există şi forme de abuz emoţional care îl afectează pe copil în mod special, există violenţă verbală care îl afectează la fel, există neglijare şi exploatare, care este tot o formă de violenţă. A-l neglija pe copil şi a nu te ocupa deloc de el este, în accepţiunea noastră, a celor care ne ocupăm de copii, un drept al copilului care nu este suficient protejat.

- Ce ar trebui să facă un legiuitor pentru a întări rolul asistentului social, al psihologului, al mediatorului dintre victimă şi abuzator?
- Să ştiţi că din punct de vedere al legilor, ca întotdeauna, stăm bine sau chiar suntem una dintre ţările care au documente şi instrumente speciale de abordare a fenomenului violenţei domestice. Nu neapărat legea şi legiuitorul mai au ceva de făcut, ci practicienii, plus atitudinea generală. Cred că este mult de lucrat din partea specialiştilor care lucrează cu cei care au suferit o formă de violenţă, dar mai ales e nevoie de o campanie puternică prin care lumea să înţeleagă, pe de o parte, că aceste fenomene ne privesc pe toţi, chiar dacă nu ne-au afectat direct şi, pe de altă parte, este un fenomen care trebuie eradicat absolut, imediat şi pentru totdeauna.


„Cred că mare nevoie de consiliere au şi abuzatorii, cei care bat...”

- Cum vă ajută justiţia pe dvs, specialiştii în asistenţă socială, în cazul acestui fenomen? Din practica în aceste cazuri, se ştie că Poliţia intervine, dar lasă la latitudinea părţilor reglarea acestei situaţii de criză în familie. Dacă situaţia escaladează, mama şi copilul, deci victimele, sunt cei care pleacă într-un centru, iar abuzatorul rămâne în acel mediu care, până nu demult, oferea securitate şi căldură şi doar în cazurile excepţionale se impune un ordin de restricţie pentru abuzator. Nu este o anomalie?
- Da, există acel ordin de restricţie care nu întotdeauna protejează cu adevărat victima. El există, se pune în aplicare, însă, din punctul meu de vedere, este, pe de-o parte, încercarea agresorului de a interveni din nou după ordin sau chiar în timpul acestuia, iar pe de altă parte este vorba de ce faci cu el, cu cel care a fost abuzat, care a fost violentat, pentru că numai a-l izola nu e totul. Sunt opinii care spun că ar trebui să dezvoltăm cât mai multe centre de acest gen. Da, se poate, ca să ai unde să-l duci imediat. Problema e, nu să fie găzduit în acel centru, ci cine lucrează cu el pe urmă, pentru că are nevoie de un psiholog, de o consiliere şi aşa mai departe, iar din punctul meu de vedere, cred că mare nevoie de consiliere au şi abuzatorii, cei care bat...

- Să se umble la cauze...
- Exact. În continuare trebuie să se umble la cauze, dar şi la atitudinea noastră, a tuturor, vizavi de toleranţa cu care acceptăm aceste lucruri. Am fost prin sate în care am întâlnit copii bătuţi crunt, care spuneau cu o seriozitate absolut devastatoare pentru noi, atunci când îi întrebam ce li s-a întâmplat: „M-a bătut tata cu vătriaul”, dar spuneau ca şi cum redau o poveste pe care au citit-o odată. În comunitate sunt boardurile comunitare, din care fac parte preoţi, profesori, diriginţi de şcoli... Uneori, ele au un cuvânt de spus şi au influenţă,, pentru că într-o comunitate mică vocea preotului, a învăţătorului sau a doctorului este încă respectată şi auzită. De multe ori însă, întâlnim şi din partea lor toleranţă faţă de aceste cazuri. Avem o tânără mamă cu doi copii, cu spitalizare de 29 de zile pentru că a fost bătută de soţ, iar preotul ne spune despre abuzator că „e un băiat cuminte, îl cunosc demult şi s-a întâmplat doar o dată”. Păi, dacă s-a întâmplat o dată şi femeia ajunge în spital... Din punctul lui de vedere, faptul că a greşit numai odată era ceva ce se putea trata prin sfaturi date la biserică, dar pentru noi nu e suficient asta. Din moment ce ai bătut-o o dată şi femeia a intrat în spital şi ai bătut-o în faţa copiilor, atunci toţi au fost victimele violenţelor: mama bătută şi copilul care a asistat.


„Românii vor să adopte copii cu vârste extrem de mici, perfect sănătoşi şi aproape de un copil ideal: blond, cu ochi albaştri”

- De regulă, mulţi dintre copiii care provin din familii în care se petrec abuzuri, ajung în sistemul de protecţie specială. Sistemul acesta de protecţie a copilului s-a dezvoltat sau a căpătat multe modificări din 1990 încoace, de la sistemul tradiţional de tip orfelinat s-au dezvoltat servicii alternative, de tip rezidenţial, şi s-a pus un mare accent pe sistemul de asistenţă maternală şi adopţie. Cu toate acestea, adopţia este şi acum un proces destul de greoi.
- Noi încercăm acum. Eu am revenit la conducerea autorităţii din luna aprilie şi încerc să îmbunătăţesc un pic legislaţia, în mod special prin reducerea unor termene şi prin nişte norme procedurale care nu au existat până acum, care să privească instanţa, tocmai pentru o celeritate şi o urgentare a procesului. Problema nu este numai asta. Pe de-o parte, nu toţi copiii care intră în sistem pot fi declaraţi adoptabili pentru că, din păcate, indiferent de cât de grea le este situaţia şi cât de rar merg acasă sau nu merg, mai sunt părinţi care-i vizitează. Pe aceştia nu-i poţi declara adoptabili. Pe de altă parte, dintre cei declaraţi adoptabili, cei mai mulţi au vârste de peste patru ani şi foarte mulţi dintre ei au, fie un handicap, fie o dizabilitate, fie o tulburare de comportament, fie o întârziere în dezvoltare, datorată instituţionalizării de lungă durată. În marea majoritate a cazurilor, românii care vor să adopte vor copii cu vârste extrem de mici, perfect sănătoşi şi aproape de un copil ideal: blond, cu ochi albaştri. Atunci, diferenţa dintre nevoile copiilor adoptabili din sistem şi aşteptările viitorilor părinţi este mare şi asta este iarăşi explicaţia pentru care acest proces decurge greoi.

„Avem 3.500 de copii adoptabili şi 1.500 de familii care doresc să adopte”

- La momentul de faţă, în cât timp se poate face o adopţie?
- Se poate ajunge de la câteva luni, până la un an. Au fost şi cazuri în care, din păcate, s-au aşteptat şi trei, patru ani, ceea ce în viaţa unui copil înseamnă enorm.

- Ce îngreunează acest proces?
- Îngreunează, pe de o parte, posibilitatea specialiştilor de a identifica cea mai bună familie pentru copil. De multe ori, familia se aşteaptă să vină să-şi aleagă un copil ca şi cum ai alege o jucărie din vitrină, însă nu asta este filozofia adopţiei, ci cu totul alta. Copilul are nevoie de familie şi atunci noi alegem ceia ce i se potriveşte cel mai bine. Această alegere este uneori greoaie pentru că, să vă dau un exemplu, avem 3.500 de copii adoptabili şi 1.500 de familii care doresc să adopte. Cum să alegi pentru fiecare copil cea mai bună familie dintre cele 1.500? Este un proces relativ greoi. Am încercat să-l uşurăm printr-o potrivire iniţială, cum ne spune şi Convenţia de la Haga, pe care noi o numim „potrivire teoretică”, adică pe baza unor criterii să facem o selecţie teoretică de dosare din numărul de 1.500 de familii, pe care apoi Direcţia de Protecţie a Copilului să le analizeze şi să încerce să facă prezentarea copilului către familia respectivă. Din această cauză, uneori, procesul este dificil. În plus, avem aşteptările părinţilor şi căutările prin acest număr mare de copii a unor familii care să li se potrivească. Chiar dacă ai găsit o familie care tu crezi că s-ar potrivi, familia, dacă vede că micuţul este mai mare de trei ani, de multe ori refuză să-l întâlnească.

Cine este Gabriela Coman
Gabriela Coman lucrează în domeniul protecţia copilului din 1992 şi a mai fost secretar de stat la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului şi Adopţie (ANPCA) în perioada iunie 2001 - decembrie 2004, atunci când a fost elaborată şi aprobată Legea 272/2004 privind protecţia drepturilor copilului. Anterior, în perioada martie 1992 - martie 1993, a fost expert în Comitetul de Sprijinire a instituţiilor pentru Ocrotirea Copilului din cadrul Guvernului, din 1993 până în 1997 a fost expert şi coordonator de proiect în cadrul Comitetului Naţional pentru Protecţia Copilului, iar din 1997 până în 2000 a ocupat funcţia de şef Serviciu Strategii, Programe în cadrul Departamentului pentru Protecţia Copilului. Din ianuarie 2001 până în iunie 2001, când a fost numită secretar de stat al ANPCA, Gabriela Coman a ocupat funcţia de secretar general la aceeaşi instituţie.
Din 2004, după mandatul la ANPCA, a fost lucrat ca şi consultant internaţional pentru Unicef România, Unicef Serbia şi Unicef Moldova, a fost manager de proiect în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea Eficacităţii organizaţionale a sistemului de protecţie a copilului în România", implementat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice în parteneriat cu Fundaţia SERA România.
De asemenea, din 2007 este director executiv al Centrului Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual, iar din 2013 preşedintele Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil. În luna Aprilie a acestui an a revenit la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi Adopţie (ANPCA).

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei