„Avem un sistem educaţional secularizat, sincretic, pe alocuri aberant”

default

Dimensiune font:

| 05-05-2018 16:15

Ana-Nicoleta Grigore (Huluba) este psiholog cu atestat de liberă practică în psihologie educaţională, orientare şcolară şi vocaţională, profesor consilier şcolar în Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşşi cadru didactic asociat al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde a obţinut în 2014 titlul de Doctor în Ştiinţe ale Educaţiei.

În 2014 a obţinut o bursă doctorală de cercetare din partea Academiei Române, iar în 2016 a publicat „Violenţa în context educaţional. Forme actuale”, la Editura Universităţii „Al. I Cuza” din Iaşi. Activitatea sa îmbină practica privată în domeniul psihologiei educaţionale cu activitatea academică didactică şştiinţifică.

- Doamna profesor, tocmai aţi participat la Conferinţa Internaţională de Educaţie a Adulţilor. Ce spun specialiştii în domeniu despre starea actuală a actului educaţional şi nu mă refer doar la zona aceasta, ci la întreg spaţiul acesta influenţat oarecum de cultura românească?

- A fost o conferinţă sub semnul vârstelor. Preşedintele CIEA, prof. Laurenţiu Şoitu, a folosit pe parcursul întregii conferinţe motivul venerabilei sale vârste pentru a destinde atmosfera. Aş putea face acelaşi lucru în sens invers, amintindu-mi numeroasele confundări cu studenţii sau atenţionările de a mă afla pe scara greşită, a profesorilor... În plenul conferinţei, dar şi pe secţiuni, am audiat prelegeri şi lucrări care argumentează pentru o educaţie a valorilor mai mult decât pentru educaţia legat strict de domeniul cognitiv. Concluziile ultimelor studii arată că ne concentrăm obsesiv pe măsurare în educaţie, în detrimentul aşezării unui conţinut temeinic în caracterul elevului. Chiar dacă rezultatele sunt nesatisfăcătoare, politicile educaţionale merg mai degrabă spre schimbarea indicatorilor de observare, decât pe o restaurare a curriculumului, acolo unde sunt evidente discordanţe.

Educaţia românească îşi pierde, pe zi ce trece, identitatea...”

- Educaţia parentală apare, în context, fundamentală...

- Un punct esenţial al conferinţei a fost afirmarea nevoii de educaţie parentală, ca imperativ al educaţiei adulţilor. Katerina Popovic spunea la Chişinău că, în special educaţia mamelor ar trebui să constituie o dominantă a politicilor de educaţie a adulţilor, aşa cum cu secole în urmă, Sfântul (pentru unii) Ioan Gură de Aur o considera condiţie necesară pentru a schimba lumea. Tot Katerina Popovici răspundea la un moment dat întrebării/problemă: cum putem să îi întrecem pe chinezi în rapiditate şi costuri scăzute de producţie? Fiind creativi şi exploatând aptitudinile artistice, ieşind „din cutie”, din zona de confort...

În general conferinţa a fost un spaţiu foarte deschis şi curajos, cu invitaţi din toată lumea, cu note culturale şi spirituale specifice Centenarului, desfăşurându-se pe cele două maluri ale Prutului, mesajul şi binecuvântarea Patriarhului României în plen şi cu o diversitate rasială în sală.

- Cât despre influenţele culturale româneşti...

- Cât priveşte influenţa culturii române în educaţie, se consideră mai degrabă o limită contemporană. Educaţia românească îşi pierde, pe zi ce trece, identitatea, absorbind repetate încercări eşuate de reformă, împrumuturi de ocazie ale altor filosofii educaţionale care nu i se potrivesc. Avem un sistem educaţional secularizat, sincretic, pe alocuri aberant în care tot mai rar avem curajul să ne afirmăm elementele de identitate şi cultura proprie; împrumutăm obedient şi ezităm să ne exersăm măiestria pedagogiei ca artă în propria paradigmă.

Eu am participat cu un joc psihopedagogic de autocunoaştere a personalităţii copiilor prin tehnici proiective după picturile din „Peştele-pescar” de Savatie Baştovoi. Este o metodă revoluţionară de exersare a pedagogie ca artă prin care ajung să cunosc şi să ajut copilul din faţa mea fără nici un blocaj de comunicare.

Un părinte bun va creşte un copil bun”

- În tot mai multe judeţe sunt implementate acum proiecte referitoare la educaţia parentală... Ce este mai important: educarea părinţilor sau educaţia copiilor? Până unde merg împreună aceste concepte şi unde este necesar să se separe?

- Din informaţiile pe care le deţin, proiectele de educaţie parentală sunt mai degrabă iniţiative private comerciale. Parentingul total lipsit de elemente de psihologia copilului a devenit o pâine de mâncat pentru mulţi mercenari care speculează sensibilitatea părinţilor în faţa problemelor inerente pe care le întâmpină cu proprii copiii. Din acest punct de vedere, lumea în care eu profesez este mai degrabă Antiparenting. Consider că este impropriu să „vinzi” reţete de crescut copiii, să dai sfaturi general valabile şi să oferi informaţii care oferă mai multe sentimente de îngrijorare cu privire la progresul copilului, decât suport. Educaţia părinţilor ar trebui să primeze, pentru că un părinte bun va creşte un copil bun, indiferent de sistemul de învăţământ prin care copilul vremelnic trece. Există numeroase exemple în care adulţi remarcabili au crescut în condiţii total improprii, în lagăre în care acelaşi profesor învăţa copiii de diferite vârste toate materiile... Profesorul Constantin Cucoş afirmă că o şcoală a părinţilor trebuie să funcţioneze în paralel cu şcoala convenţională a copiilor, mai mult, că o predispoziţie spre „meseria de părinte” ar trebui să se formeze încă de pe băncile şcolii. Acest curriculum ar trebui axat pe unele informaţii obiective legate de psihologia copilului şi mai ales spre atenţia şi sensibilitatea pe care fiecare părinte trebuie să le dezvolte în mod unic şi original pentru fiecare din copiii săi, în drumul pe care îi însoţeşte de aici dincolo, pe calea care i se potriveşte. Profesorul Roşan vorbeşte despre aptitudinea unică a fiecărui părinte de a fi cea mai acurată scală de evaluare şi cel mai eficient instrument de intervenţie pentru dificultăţile pe care le întâmpină cu propriul copil.

- Unde începe şi unde se termină autoritatea părinţilor în relaţia cu copiii?

Este un dat axiologic ca părintele să fie o autoritate în faţa copilului. Orice deraiere de la această ordine aduce dezordine, probleme. Toate studiile legate de relaţiile parentale arată că stilul autoritar, atenţie, nu autoritarist, este cel mai eficient stil parental. Atunci când relaţia părinte copil este caracterizată de respect pentru reguli, responsabilitate în faţa propriilor fapte, asumarea consecinţelor, părinţii îşi pregătesc copiii pentru viaţă, cresc nişte viitori adulţi pregătiţi să facă faţă vieţii reale. „Cocoloşirea” nu face decât să îi ţină vremelnic într-o stare de bine iluzoriu, îi feresc de nişte emoţii negative pe care oricum le vor resimţi la un moment dat şi atunci, probabil nu vor fi capabili să le facă faţă. Astăzi mantra „dragostei necondiţionate” suceşte minţile celor care nu ştiu unde să se oprească din a fi părinţi buni. Pentru cei care se întreabă dacă sunt suficient de buni părinţi trebuie să spun ceea ce cel mai important profesor român de psihologie cognitivă a afirmat „cea mai bună dragoste e dragostea moderată” (Mircea Miclea pentru Antiparenting.ro). Prin urmare, ne iubim evident necondiţionat copiii, prin naşterea lor, însă exprimarea acestui sentiment trebuie să treacă de la statutul de stare la un comportament stabil, responsabil şi coerent.

Astăzi, copiii sunt mai egocentrişti”

- În ce diferă caracterul copiilor din ziua de astăzi? Cum construim caracterul copiilor noştri?

Fiecare copil este un „produs” al generaţiei în care se naşte. Cel puţin fiecărei din ultimele generaţii pe care le cunoaştem li s-a spus că este cea mai „nenorocită”. Mitul „copiilor din ziua de azi” a existat întotdeauna. Astăzi, copiii au atitudini diferite faţă de cei de ieri, sunt mai egocentrişti (pentru că se nasc şi cresc singuri), mai delăsători în muncă (din cauza automatizării muncii în general), şi din ce în ce mai mult lipsiţi de o perspectivă asupra lumii şi a propriei vieţi, din cauza abundenţei şi a contradicţiei de modele pe care le văd. Cei mai mulţi părinţi care îmi semnalează probleme ale copiilor lor au soluţia sub ochii lor, dar societatea i-a obişnuit să caute şi să plătească reţete complicate şi scumpe. Copiii noştri reflectă fidel atitudinile pe care noi le arătăm faţă de părinţii noştri, faţă de munca noastră, faţă de noi înşine. Este limpede, reflectaţi şi veţi aduce lumina exact acolo unde doriţi să luminaţi caracterul copilului dumneavoastră.

- Cum vor arăta generaţiile viitoare de copii, dacă ar fi să ne raportăm la schimbările de comportament aduse în principal de avansul tehnologic?

Există studii care vorbesc de digi-kids, se vorbeşte de apusul cărţilor, al bibliotecilor, al muzeelor... Având în vedere că am învăţat în şcoală psihometrică ieşeană cum se fac predicţiile ştiinţifice îmi este greu să realizez una în lipsa unor studii longitudinale. Grija noastră ar trebui să fie mai degrabă cu ce permitem să fie umplut acest spaţiu virtual, cum îl putem stăpâni şi face să lucreze în slujba valorilor şi nu împotriva lor.

A consemnat Dan M.BREZULEANU

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:00

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei