Cătălin Ivan: „Îi înţeleg şi sunt alături de primarii din judeţ, cum sunt alături şi de Mihai Chirica”

default

Dimensiune font:

| 22-02-2017 05:35

 Europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan a vorbit cu redactorii cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei” despre cum a fost resimţită la Bruxelles perioada protestelor, despre cele mai recente tensiuni izbucnite în interiorul organizaţiei PSD Iaşi, dar şi despre lupta politică acerbă declanşată de preşedintele Klaus Iohannis împotriva Partidului Social Democrat (PSD).

 

 - Cum a fost văzută peste hotare această perioadă sensibilă prin care a trecut România? Ce feedback aţi primit de la colegii europarlamentari?

- Reacţia a fost aceeaşi ca şi cea din ţară. Exprimată altfel, însă a fost o reacţie de îngrijorare. Este foarte simplu: dacă nu explici ce vrei să faci, nimeni nu o să înţeleagă, iar dacă nu o să înţeleagă, sigur că nu o să susţină, şi atunci şi la Bruxelles a fost o îngrijorare mare. Atât la Comisia Europeană, cât şi la Parlamentul European, toată lumea ne întreba ce se întâmplă, ce e cu ordonanţele acelea, de ce ies oamenii în stradă. A durat până am avut un punct de vedere de la Ministerul Justiţiei şi fiecare zi de întârziere a însemnat o alimentare şi mai mare a îngrijorărilor. Pe parte de comunicare am stat foarte prost, deşi s-a dovedit că procedura nu a fost în neregulă. Chiar Curtea Constituţională a României (CCR) a spus că procedura a fost corectă; nici textul nu a fost problematic, el venind în întâmpinarea unor cerinţe ale CCR de a pune în acord Codurile Penale cu prevederile Constituţiei. Problema a fost felul în care a fost pregătit, când vorbim despre corupţie, subiectul este foarte sensibil. Când toată clasa politică are lideri cu probleme în justiţie (uitaţi-vă şi la Uniunea Salvaţi România - USR), orice lege care aduce atingere sau se apropie de subiectul luptei împotriva corupţiei creează suspiciuni şi îngrijorare.

 

- Dar nu exista riscul, chiar în condiţiile în care se comunica mai bine, ca o parte dintre acei oameni care au ieşit în stradă să iasă în continuare mânaţi de alte interese decât cele legate de ordonanţe?

- Momentul a fost unul total neprielnic. Avem un preşedinte care a declarat război total PSD. Era de aşteptat că va folosi acest pretext pentru a pune presiune şi mai mare pe guvernul PSD. Sigur că sunt şi alte interese în piaţă, companii multinaţionale care nu sunt foarte fericite că am declarat public, şi ştiu sigur că ne vom ţine de cuvânt, despre impozitarea profitului acolo unde se realizează. Este evident că această greşeală a fost speculată de anumite zone care nu erau mulţumite de victoria PSD din alegeri, dar pe de altă parte să nu ne îmbătăm cu apă rece, foarte mulţi oameni au ieşit în stradă de bună credinţă. Din evaluarea personală vă pot spune că toţi colegii şi prietenii mei au ieşit în piaţă fără să aibă vreun interes ascuns. Este adevărat că nu citiseră Legea... Şi chiar dacă citeşti, nu-ţi spune nimic un text de ordonanţă, pentru că el trebuie corelat cu toate legile în vigoare şi trebuie să ai pregătire juridică. Eu cred că lucrurile vor intra în normal, oamenii sunt mulţumiţi că ordonanţa a fost retrasă. Schimbările trebuie făcute, cei care au ieşit în stradă trebuie să înţeleagă că orice Guvern ar fi, chiar şi tehnocrat, trebuie să facă această schimbări pentru că sunt decizii ale Curţii Constituţionale care sunt obligatorii.

 

Când vorbim despre corupţie subiectul este foarte sensibil”

 

- Ce ar trebui să înveţe Partidul Social Democrat din aceste ultime săptămâni?

- Cel puţin pe temele foarte sensibile, cum este cea a luptei anticorupţie, lucrurile trebuie pregătite mult mai bine, dezbateri mult mai ample; pe cât posibil căutat un consens în rândul întregii clase politice, astfel încât să nu existe nici cea mai mică suspiciune că cineva ar îndrăzni să oprească lupta împotriva corupţiei. Este prioritate zero şi în România, şi la nivel european. Va trebui să fim mult mai atenţi când luăm decizii pe acest subiect. Nu a fost nimic ascuns în spate, tehnic se poate explica fiecare paragraf din acea ordonanţă, inclusiv acel prag despre care se tot vorbeşte. Pentru fapte foarte grave de corupţie, în Legea penală pragul este de 2.000.000 de lei. O decizie de bun simţ este să pui pragul pentru abuz în serviciu la de 10 ori mai puţin.

 

- Nu este totuşi un paradox? Pentru că o parte dintre voturile pe care le-a luat PSD în decembrie au venit de la oameni care se săturaseră să audă în continuu din partea celorlalte partide despre închisoare şi corupţie. Acum, aceeaşi oameni au reacţionat diferit şi s-au ridicat împotriva măsurii luate. Cum explicaţi?

- S-a creat un val de emoţie publică plecat tot de la o comunicare foarte greşită. Guvernul abia instalat la Palatul Victoria nu avea toate mecanismele puse în funcţiune. E total nefericit întreg contextul şi este un subiect atât de sensibil încât nu ştiu când vor mai ajunge astfel de subiecte de agendă, deşi trebuie să discutăm foarte serios despre răspunderea magistraţilor. Este absurd ca o persoană să facă închisoare şi ulterior să se dovedească că a fost închisă pe nedrept, iar nimeni să nu răspundă de acest lucru. Adică şi magistraţii, ca oricine în ţara asta, trebuie să aibă un control, trebuie să răspundă în faţa cuiva, păstrându-şi, bineînţeles, independenţa. Apoi, situaţia dosarelor, implicarea sau neimplicarea Serviciului Român de Informaţii în dosarele DNA. Au existat acele protocoale cum a spus Parchetul General sau nu au existat?! Este o întrebare la care nu a răspuns nimeni.

 

Cred că cea mai înţeleaptă decizie ar fi să se renunţe la interimat şi să aibă loc alegeri”

 

- Aţi susţinut în repetate rânduri necesitatea unor discuţii în interiorul PSD, iar cu toate acestea declaraţiile acide din ultime zile ne demonstrează că discuţiile nu au avut loc. Din ce cauză s-a întâmplat acest lucru?

- Pe de o parte, o discuţie foarte importantă ar trebui să fie legată de o analiză, să se vadă unde s-a greşit şi cum se va gestiona această situaţie. Pe de altă parte, pentru a vedea cum se va proceda de acum încolo, pentru că sunt foarte multe lucruri care trebuie spuse, dar care trebuie spuse în interiorul partidului, lucruri care au dus chiar la o scindare a acestuia, uitaţi-vă ce se întâmplă la Iaşi. Pe mine mă doare sufletul, este o organizaţie pe care o cunosc şi văd oameni lângă care am crescut politic în toţi aceşti 14 ani de zile care sunt ori într-o parte, ori în alta. Este trist să vezi o organizaţie puternică, care a câştigat alegerile de-a lungul timpului, într-o astfel de situaţie. Eu îi ştiu şi pe unii şi pe alţii, fiecare are câte o bucăţică de adevăr, dar în acelaşi timp greşeşte. Este o presiune foarte mare pe organizaţia PSD Iaşi. Eu cred că decizia ar trebui să aparţină tot organizaţiei, ca să nu riscăm să fie scindată. Cred că cea mai înţeleaptă decizie ar fi să se renunţe la interimat şi să aibă loc alegeri în care membrii de partid să decidă care este echipa care să conducă PSD Iaşi cu mandat întreg. În felul acesta am provoca şi o discuţie internă în organizaţie, pe toate temele, care ar detensiona foarte mult situaţia. Altfel, dacă li se va da dreptate doar unora, iar ceilalţi vor fi marginalizaţi, riscăm să scindăm organizaţia.

 

- Surse din PSD afirmă că sunteţi unul dintre favoriţi pentru preluarea conducerii organizaţiei de la Iaşi. Este adevărat?

- Pe mine m-ar bucura foarte mult ca organizaţia să fie unită, nu mă interesează funcţiile. Eu în PSD nu am nicio funcţie, nici la nivel local, nici la nivel naţional. Nu vreau în acest moment vreo funcţie anume. Sigur că nu fug de responsabilităţi, dar eu cred că este important ca membrii PSD Iaşi să discute şi să găsim cea mai bună soluţie din toate punctele de vedere.

 

- Se punea problema dacă vi se va propune să candidaţi pentru funcţia de preşedinte, vă mai gândiţi?

- Este foarte posibil şi mă onorează, dar sincer cred că cel care va conduce organizaţia PSD Iaşi ar trebui să fie mai mult în Iaşi decât sunt eu. Eu am responsabilităţi la Bruxelles, sunt implicat şi la nivel naţional, mai mult pe partea de comunicare decât în conducerea partidului, nu mă văd, adică mi-ar fi complicat să conduc organizaţia fiind doar 2-3 zile pe săptămână în Iaşi, deşi o ştiu foarte bine.

 

Mă bucur că nu am fost în pielea niciunui primar în perioada protestelor”

 

- Cum îl vedeţi pe Mihai Chirica în continuare în PSD?

- Eu cred că Mihai Chirica trebuie privit atât de membrii de partid, dar mai ales de conducerea naţională, ca primar al celui mai mare oraş din Moldova. În momentul în care aproape o treime din cei care ies la vot sunt în stradă, niciodată Iaşul nu a avut 30.000 de oameni în stradă, ca primar al oraşului ai o mare dilemă. Ai de ales între a îmbrăca haina de primar şi de a te adresa oamenilor din oraş sau de a păstra haina de lider politic şi de a încerca să intri pe mesajele partidului. Mihai Chirica a ales să fie primar dintr-un motiv cred eu, uşor de înţeles, ca primar trebuie să iasă pe străzile oraşului, nu poţi să conduci oraşul fără să intri în contact cu ieşenii. Lucrurile trebuie analizate din acest punct de vedere, iar eu cred că pentru PSD este foarte important ca primarul Iaşului să fie primar PSD. Sigur, putem discuta în ce măsură responsabilităţile sale politice au fost sau nu respectate, dar pentru PSD cred că e prioritate zero să ai primăria Iaşului şi primarul Iaşului membru PSD, să fie iubit de ieşeni pentru că aşa câştigi alegerile.

 

- Nu există riscul ca, de fapt, Mihai Chirica să fi pierdut din electoratul fidel PSD?

- Eu am analizat mesajele lui Mihai Chirica şi consider că nu au fost nicio secundă împotriva partidului. Sigur că ar fi trebuit să o facă mai curând în interiorul partidului decât în afară, dar în momentul în care ai 30.000 de oameni în stradă presiunea este foarte mare. Mesajele tale trebuie să fie publice către oamenii din piaţă. A fost decizia lui. Eu mă bucur că nu am fost în pielea niciunui primar în perioada respectivă pentru că toţi primarii au avut o mare dilemă în acea perioadă şi fiecare a gestionat-o în felul lui. Eu cred că timpul va arăta dacă a făcut bine sau nu; eu îl înţeleg foarte bine şi cred că va fi păcat din partea PSD să ia vreo măsură drastică împotriva lui Mihai Chirica.

 

S-a creat o scindare a organizaţiei în acest moment care face rău tuturor”

 

- Deci problema lui Mihai Chirica este în interiorul organizaţiei...

- Din păcate, în interiorul organizaţiei este o problemă generală. Nu doar Mihai Chirica are o problemă, s-a creat o scindare a organizaţiei în acest moment care face rău tuturor. Şi Maricel Popa are o problemă dacă se poziţionează acum într-o parte sau în alta, pentru că până la urmă organizaţia este puternică pentru că e toată. Cine conduce organizaţia trebuie să-i pună pe toţi în acelaşi loc. Eu am crescut cu primarii din judeţ, le înţeleg şi îngrijorările şi nemulţumirile, pot să înţeleg şi cum au luat această decizie, deşi am avut şedinţă şi lucrurile păreau să intre într-o stare de normalitate... Sunt foarte multe lucruri de discutat, dar îi înţeleg şi sunt alături de ei, cum sunt alături şi de Mihai Chirica...

 

- În acest moment există un lider pe care l-ar putea avea PSD Iaşi?

- În acest moment, preşedintele PSD Iaşi este Mihai Chirica, dar este interimar. Fiind interimar, sunt două opţiuni: fie pun cei de la centru pe altcineva, pentru că sunt nemulţumiţi de atitudinea lui Mihai Chirica, fie declanşează procedură de alegeri şi lasă organizaţia să-şi aleagă noua conducere, pentru că organizaţia oricum şchiopătează. Dar, repet, cred că cel mai bine ar fi ca situaţia de la Iaşi să fie rezolvată în intriorul organizaţiei de aici.

 

- Credeţi că va reuşi Guvernul social democrat să ducă la bun sfârşit toate punctele prevăzute în programul de guvernare?

- Eu sunt optimist. Eu cred că şi Klaus Iohannis, dincolo de această luptă împotriva PSD, nu va risca să ducă România într-o stare de instabilitate. Pericolele externe, ce se întâmplă la graniţele României, reconfigurarea geopolitică a întregii zone cu sfere de influenţă şi aşa mai departe, riscul de a ne finanţa mult mai scump pe termen scurt, apoi lipsa de atractivitate pentru investitorii străini sunt mult mai grave. Lupta cred că se va duce până într-o limită, dincolo de care ar fi pusă în pericol siguranţa şi economia naţională. Faptul că a aprobat bugetul este un semnal pozitiv, eu cred că se va intra într-o stare de normalitate şi PSD va putea să-şi ducă la îndeplinire toate obiectivele. Cred că preşedintele înţelege şi că o astfel de situaţie s-ar putea deconta şi în şansele sale la un nou mandat. Să transformi o luptă politică într-un război total ar fi iresponsabil. A consemnat Diana MOLDOVANU

 

Citește și Modificările care au dus la degringolada în Educaţie

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Acuz!

23:55

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

VIDEO - MIHAI CHIRICA: „În competiția pentru ridicarea Spitalului Regional de Urgență vor veni 19 mari companii”
11/05/2020 14:32

  - Domnule primar, numărul persoanelor infectate este intr-o usoară crestere in regiunea Moldovei... Ce ne poate aduce această perspectivă deloc imbucurătoare, mă refer la anuntatele măsuri de rel ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei