Cezara Fantu: „Teatrul e un loc în care ne povestim şi pe noi, printre replici”

default

Dimensiune font:

| 11-06-2015 06:15

 Dialog cu actriţa Cezara Fantu, despre cel mai nou spectacol din distribuţia căruia face parte, „Steaua fără nume”, pe care îl puteţi vedea astă-seară, de la ora 19.00, la Ateneul Tărăraşi, dar şi despre lecţii de viaţă, întâlniri memorabile, fluturi, aripi, uragane, despre nopţile nedormite şi... cafeaua amară a tinereţii pe scenele anului 2015.

 Născută pe 26 decembrie 1992, la Botoşani, Cezara Fantu este absolventă a Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Teatru, clasa prof.univ.dr. Emil Coşeru, conf.univ.dr. Octavian Jighirgiu. În prezent, urmează cursurile de Master (anul I) ale aceleiaşi universităţi şi este implicată constant în diverse proiecte teatrale. A jucat în „Spectatorul condamnat la moarte”, „Trafic de oameni”, „Zăpezile de altădată”, la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani (2012), în „Check-in”, montat de Radu Ghilaş la Ateneul Tătăraşi (2012) şi preluat apoi de Teatrul Naţionalul „Vasile Alecsandri” Iaşi. A fost „Petra - băieţoasa din Chemnitz”, în „Creeps”, după Lutz Hübner (regia Radu Ghilaş), la Centrul Cultural German, în aceeaşi perioadă în care a intrat în grupul „Femeilor troiene”, în unul dintre spectacolele montate de regizorul Andrei Şerban, la Opera Naţională Română Iaşi.
„Cerere în căsătorie” (regia Radu Ghilaş) i-a adus Premiul pentru cel mai bun rol principal feminin, la Gala „Ateneului Tătăraşi” 2015.

- Eşti ceea ce se numeşte un „freelancer”. Cum ai caracteriza acest „personaj” în... spectacolul teatrului românesc?

- E cel mai ofertant personaj pe care îl cunosc. Îţi lasă o libertate deplină. Ei, cum e să joci în locuri diferite, să întâlneşti oameni noi, oameni care iubesc teatrul şi vorbesc cu poftă despre el, să vezi spectacole, să scrii, să ai timp să citeşti cărţi bune, să te plimbi şi alte sfinte mărunţişuri cotidiene şi să nu trebuiască să stai într-un teatru, să te plângi?! Cât despre partea financiară, îmi place cum Elif Shafak descrie modul în care viermele de mătase distruge firele pe care le ţese când iese din gogoaşă. „De aceea ţăranii sunt siliţi să aleagă între mătase şi vierme. Cel mai adesea omoară viermele cât este încă înăuntrul gogoşii ca să scoată mătasea întreagă”. Am înţeles că e de preferat mătasea. Viermii trebuie să moară.

- „Cerere în căsătorie” a fost desemnat cel mai bun spectacol din ultimele stagiuni la Ateneu, a avut succes de public, a fost selectat în câteva festivaluri. Care este „secretul” acestui spectacol de succes?

- Da, pe lângă faptul că a luat premiul publicului, eu am primit Premiul pentru cel mai bun rol principal feminin şi Radu Ghilaş, pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie. Rămâne spectacolul nostru de suflet, cred. Ţinem mult la el, pentru că aşa a fost construit. Oameni cu care am lucrat într-o dispoziţie convergentă, cu o energie şi cu o bucurie cum mai rar vezi. Prietenia, credinţa şi sinceritatea te inspiră şi te motivează şi e minunat când ele reprezintă temelia unei colaborări, aşa cum s-a petrecut la noi.

Am jucat „Cerere în căsătorie” la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, la Festivalul de Teatru „Săptămâna Comediei” la Braşov, am jucat în afara Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, la Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad şi, bineînţeles, visăm la Germania şi la Republica Moldova, dar multe nu ţin de noi...

„Cerere în căsătorie”, regia Radu Ghilaş/ Ateneul Tătăraşi

- Cum este să joci pe aceeaşi scenă cu profesorul tău, cu Emil Coşeru, în cazul „Cererii în căsătorie”? Te-a copleşit vreo secundă ideea aceasta?

- A fost o mare şansă. Eu, de fapt, am avut doi profesori: prof.univ.dr. Emil Coşeru şi Radu Ghilaş, care sper să revină într-o zi şi ca profesor la Facultatea de Teatru. M-au ajutat să descopăr lucruri pe care nu le ştiam la mine. Spuneam eu, când lucram cu ei, că au pus bazele unei statui, pe care până la finalul carierei sper să o termin de construit. Ei i-au construit picioruşele ca să poată merge, chiar dacă nu are ochi şi nu ştie încotro, încă!

- Care este cel mai important lucru pe care l-ai învăţat în facultate? Dar cel mai inutil cu putinţă, exasperant?

- În facultate am întâlnit doi oameni minunaţi, care nu cred că ştiu, dar mi-au schimbat viaţa: prof.univ.dr. Anca-Maria Rusu şi lector univ.dr. Ioana Petcu. Teatrul e un loc în care ne povestim şi pe noi, printre replici. Ne descoperim şi ne dezvoltăm. Există oameni pe care-i admiri şi pentru care faci lucrurile cu o mai mare dăruire şi care te observă, ca apoi să-ţi schimbe viaţa cu o idee, doar spunând: „Cezara, pune mâna şi scrie, că scrii bine!” Am publicat o povestioară în Antologia „Conexiuni”- Sibiu 2015, am scris la Gazeta „Spectacool” a Festivalului VedeTeatru de la Buzău, de anul acesta: articole, interviuri, cronici şi o să mă axez serios şi pe asta.

„Visul meu rămâne o casă cu ferestre şi pereţi înalţi, cu o pisică şi o bibliotecă imensă. Munţi întregi de cărţi. Iubesc mirosul de carte veche, de hârtie pe care parcă şi literele sunt călduţe, mici şi prietenoase. Visez să am parte de dimineţi în care simplul fapt că vezi ibricul cu coadă albastră să te facă să zâmbeşti şi să te simţi fericit. Visez să călătoresc, să descopăr oameni simpli şi frumoşi. Şi să scriu. Să-l rog pe Schmitt să-mi dea voie să-mi numesc prima carte «Pe când casa mea era o operă de artă». La toate acestea mă gândesc când îmi vine să renunţ” - Cezara Fantu

- Care a fost cea mai solicitantă, cea mai provocatoare colaborare cu un regizor?

- Cea mai mare provocare cred că a fost proiectul de anul acesta de la Master, „Poziţia misionarului”, în regia lui Octavian Jighirgiu, scenariu colectiv, cu care de altfel am şi fost la Festivalul „Exceptio” - Teatru de Stradă, Studio şi Spaţii neconvenţionale. Mă atrage forma asta de teatru social. Şi scrii, şi joci. Plus că partea de documentare e fascinantă. Fiecare om are o poveste şi abia aşteaptă s-o spună. Şi „Steaua fără nume” a fost o provocare, dar din alt punct de vedere...

- Provocarea a venit din modul în care ai construit personajul din acest spectacol?
- Toţi suntem o „Mona” a lui Mihail Sebastian, la un moment dat, în viaţa noastră. Toţi căutăm ceva..., nu ştim ce. Dar când îl găsim, durează o secundă. Şi atunci suntem atât de absorbiţi de delicioasele himere, încât uităm de tot. Dar nu avem curaj. Nu avem destul curaj. Nici să ne abandonăm total, nici să renunţăm definitiv şi irevocabil.

Cezara Fantu şi Bogdan Matei (Teatrul „Bacovia”, Bacău) în „Steaua fără nume” (regia Andrei Ciobanu)/ Ateneul Tătăraşi, stagiunea 2014 - 2015

Îl iubesc pe Sebastian şi îl admir, pentru ce-a putut să scrie, în condiţiile în care se afla. Cred că şi eu am fost absorbită de delicioasele himere când am zis definitiv şi irevocabil că joc „Mona”, dar nu m-am abandonat total, pentru că nu mi s-a oferit totul. Suntem atât de mici, nici nu ne dăm seama. În lumea asta actorii, regizorii, scenografii fac nişte spectacole de nu-ţi vine să crezi. Ok, nu sunt bani... 

Despre altceva e vorba, nu ştiu cum să o numesc. Ba ştiu! Actorii sunt ca şi „Purtătorii de flacără” a lui Jacques Chenevière. „Şi lumina pe care-o poartă/ luminează feţele apropiate/ din mulţime... cu cât mai mult îşi risipesc fericirea/ cu-atât e sufletul lor mai bogat”. Ei bine, cine aprinde această lumină?...
Nu cad în stereotipuri şi şabloane de spectacol, nu cred în ele. „Steaua fără nume” se face aşa, Mona e aşa, Miroiu e aşa, Grig e aşa. A fost prima colaborare cu Bogdan Matei şi sper să nu fie ultima. Cine ştie? „Stelele nu se abat niciodată din drumul lor”... Am muncit mult împreună. Şi cu Genovel Alexa, şi cu Ionuţ Gînju, şeful gării, pe care îl aud şi acum: „Ia ascultă cucoană...”

- Cât este de important pentru un spectacol să aibă şi alt public decât cel din oraşul în care este pus în scenă?

- E foarte important, pentru că oamenii au alte reacţii. Deşi locuim în aceeaşi ţară, avem moduri de percepţie şi „of-uri” total diferite. E şi normal. Depinde de spectacol. „Cerere în căsătorie” nu e perceput, simţit, trăit, dacă vreţi, în alte părţi, cum e în Moldova. Probabil că în Republica Moldova ar fi şi mai şi... În comparaţie cu „Poziţia misionarului”, de exemplu. În România sunt 18.300 de biserici.

- Cât durează viaţa unui spectacol? Ţi-ai fi dorit ca unul dintre titluri să rămână mai multă vreme pe afiş?

- Tocmai ce-am văzut „Gaiţele” lui Dabija, a cărui premieră a fost în 2002 la Teatrul Odeon şi mă întrebam şi eu, cum e să joci într-un spectacol atâţia ani... Sigur, sunt şi spectacole care se joacă de trei ori şi gata. În ceea ce priveşte Ateneul Tătăraşi din Iaşi, spectacolele mor repede, foarte repede.

- Ce loc ocupă în cariera ta rolul din „Troienele”? Cum a fost experienţa de a lucra cu Andrei Şerban?

- Nu poţi decât să te bucuri enorm, când ştii că alături de distribuţia din 1974 şi cea din 1990, ai intrat şi tu, în 2012. Am intrat în istoria unui spectacol, cred. Spectacolul acesta m-a făcut să-mi doresc mult mai mult de la teatru şi de la viaţă. Monodii, ritmuri obsedant-repetitive, adesea sincopate, declamaţii, tânguiri, şoapte, sunete animalice, mituri tragic afro-asiatice sau balcanice, nu poţi decât să te simţi recunoscător că eşti acolo, să crezi mai mult în visele tale legate de teatru, să munceşti şi mai mult şi... să şi pleci din ţară! Şi dacă mai ai şi ocazia să o cunoşti pe Liz Swados, îţi doreşti şi mai mult asta. Iar ea a fost acolo, alături de noi.

- Îţi iei energia dintr-o sală de teatru sau o dăruieşti acolo? Cum relaţionezi cu publicul?
- Căldura este o formă de schimb de energie, nu? Cam asta iese la final. Fiecare pleacă acasă cu nişte căldură.

- Eşti, la rândul tău spectator? Care sunt actorii pe care îi urmăreşti, ale căror apariţii pe scenă le cauţi?

- În „Teoria Haosului”, Edward Lorenz vorbeşte despre fluturele a cărui bătaie de aripă poate provoca un uragan. Da, merg la teatru ca un simplu spectator. Caut fluturi, nu actori, nu regizori. Iar când joc, încerc să fiu şi eu un fluture. Dacă aş putea stârni o furtună în mintea şi-n sufletul unui om, fie şi a unui singur om!... Aceasta ar fi cea mai mare realizare în seara respectivă. Acesta e teatrul pentru mine.

- Care sunt atuurile unui om care se înconjoară de artă? Se poate trăi fără artă?

- E ca în copilărie, în zilele în care tot ce vedeai te umplea de fascinaţie şi de uimire. Totul era magic şi cele mai mărunte lucruri te umpleau de entuziasm, pentru că erai liber. Toţi copii sunt creatori, deoarece creativitatea în primul rând are nevoie de libertate şi de credinţă. Din păcate, pe măsură ce creşti şi te transformi în adult, problemele de zi cu zi încep să te copleşească. Nopţi nedormite, cafea amară, planuri pe hârtie. Magia dispare. Dar magia vieţii chiar există şi arta ne arată asta din când în când. Cum să trăieşti fără bucuriile astea?!

Gina POPA


Ţara în care ai vrea să ajungi? Ţara în care ai putea să rămâi pentru totdeauna?
„Vreau o casă de vacanţă la Polul Nord, pentru că iubesc frigul şi zăpada, şi o vacanţă o dată, de două ori, pe an într-un ashram din India. Aş vrea să văd toată lumea, ce vorbesc eu aici!?Trebuie! Îmi place cum zice Pippo Delbono, că dacă nu călătoreşti fizic, o faci cu mintea. Şi e mult mai bine, mai sănătos, cel puţin pentru mine acum, să călătoresc mai mult în exterior decât în interior” - Cezara Fantu

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei