Diana Ţugui: „Datorită Vioricăi Cortez eu cânt astăzi aşa cum cânt”

default

Dimensiune font:

| 19-03-2015 12:25

 O olteancă stabilită în Ardeal a cucerit publicul din Iaşi, în această stagiune. Colaborator permanent al Operei ieşene, Diana Ţugui este invitată să cânte în spectacole precum „Boema”, „Lucia di Lammermoor” şi „Nunta lui Figaro”. Soprana ne-a povestit, printre altele, despre întâlnirea sa, la Paris, cu o ieşeancă faimoasă: Viorica Cortez.

 Colaborarea sopranei Diana Ţugui cu Opera Naţională Română Iaşi a început cu „Boema”, spectacol la care a lucrat încă de la montarea în scenă, cu regizorul Niky Wolcz (SUA). Cea mai recentă apariţie pe scena ieşeană, în rolul Mimi, a avut loc pe 15 martie 2015, când Diana Ţugui a impresionat din nou cu vocea, talentul şi farmecul său personal, manifestându-se pe o scenă pe care se simte, după cum mărturiseşte, „ca acasă”.

- Ce ştiaţi despre Opera din Iaşi, înainte să fiţi invitată să cântaţi aici?
- A fost o perioadă de vreo şapte ani, când nu s-a mai auzit nimic. Înainte de perioada aceasta, ştiam că sunt aici solişti foarte buni şi se făceau spectacole extraordinare, despre care se vorbea. De câţiva ani încoace, se aude din ce în ce mai mult în ţară de Opera din Iaşi. Iaşul cam dă tonul în ţară, a devenit un fel de Mecca, pentru că Beatrice Rancea invită solişti foarte buni, se interesează care cu cine cu cine mai cântat, invită regizori, dirijori foarte buni. Despre orchestra din Iaşi se spune că este una dintre cele mai bune din ţară. Spectacolele sunt foarte bune, nu mai sunt montări convenţionale. Acum două săptămâni am debutat aici, în rolul „Contesei”, din „Nunta lui Figaro”. Colegii îmi spun că au impresia că sunt de aici.

Vin cu mare plăcere şi pentru publicul de la Iaşi, care de fiecare dată mă încarcă pozitiv. Mi se pare că aici totul se întâmplă la un alt nivel. Chiar şi publicul vine întotdeauna pregătit pentru o seară la operă. De la cum sunt îmbrăcaţi, cum ştiu subiectul operei şi cum sunt puşi în temă, acordă importanţă specială acelei seri petrecute la Operă.

Cu „Lucia di Lammermoor” au fost patru avanpremiere, două premiere şi apoi alte două reprezentaţii – opt spectacole. Şi în fiecare seară, sala a fost arhiplină. Ceea ce nu se întâmplă în România, eu nu am mai văzut aşa ceva: opt spectacole consecutive cu sala arhiplină.

- Cum vă explicaţi acest succes?
- Publicitate şi spectacole bune! Oamenii vin pentru voci, pentru regie bună, pentru scenografie bună. Am colegi în ţară care vin special la Iaşi, să vadă spectacolele. Apoi, sunt spectacolele transmise în direct pe internet, iarăşi un lucru absolut genial, pentru că putem să vedem ce se întâmplă la Iaşi. Nu ştiu să se mai întâmple nicăieri în ţară acest lucru.

- Ce alte proiecte, colaborări aveţi în această perioadă?
- De o săptămână sunt angajata Operei din Cluj-Napoca, după 11 ani la Teatrul din Craiova. Dragostea m-a dus la Cluj, dar Teatrul din Craiova a fost şi va rămâne prima dragoste, acolo mi-am făcut majoritatea debuturilor.


- Acolo aţi urcat pe aceeaşi scenă cu Tudor Gheorghe, într-un musical - „Omul din La Mancha”...
- Da, am lucrat incredibil cu actorul-Tudor, pentru că noi în ultima vreme îl ştim pe Tudor - trubadurul. A fost interesant să văd cum îşi creează personajul. Şi a făcut un rol incredibil!

- Există o colaborare despre care puteţi spune că v-a marcat cariera?
- Tot timpul întâlnesc oameni senzaţionali. Cea mai recentă colaborare care m-a marcat este cea cu Andrei Şerban, la „Lucia”, care a fost chiar aici, la Iaşi. Am învăţat extraordinar de multe lucruri, mi-am depăşit calitatea de cântăreţ şi de actor, pentru că a ştiut ce să ceară de la mine. Am făcut lucruri pe care nu m-aş fi aşteptat vreodată să le pot face... în timp ce cânt. Pentru mine, acesta a fost spectacolul vieţii mele: „Lucia” lui Andrei Şerban.
- Vă plac provocările...
- Absolut!


- Povestiţi-ne cum aţi lucrat cu Florin Piersic la „Peer Gynt”...
- Am făcut doar două sau trei spectacole, dar primul a fost special, cel de la Filarmonica din Târgovişte, care are o sală ca o aulă. Florin recită aici de la început până la sfârşit, iar eu, Solveig, apar la spre final. Am stat tot timpul cu urechea lipită de uşă, să văd ce face, cum recită. Şi atât de frumos a creat momentul intrării lui Solveig, încât când am intrat în scenă – trebuia să cobor nişte scări - am început să plâng. Mă uitam în sală, plângeau oamenii, am mers mai departe, când am ajuns jos – am început să cânt şi plângeam! La sfârşit, toată sala plângea! Acesta a fost o colaborare de care îmi aduc aminte cu mare bucurie. Sala a fost mică, totul a fost intim. Acelaşi spectacol l-am făcut la Sala Palatului. 4.000 de locuri. A fost frumos, a fost emoţionant, dar n-a mai fost la fel.

- Care este elementul acela „secret” prin care credeţi că se poate ajunge la sufletul spectatorului?
- Sinceritatea. Să fii sincer cu ceea ce faci, să faci din inimă şi să crezi în ceea ce faci. Noi, artiştii, dăruim energie publicului şi publicul ne întoarce energia. E „un schimb” care aduce beneficii ambelor părţi, cred.


- Se spune că tot o „anume chimie” stă şi la baza succesului în cazul partenerilor de scenă. Aveţi un partener de scenă preferat?
- Da, am preferinţe! Sandor Balla, de la Opera Maghiară din Cluj-Napoca este un bariton cu care simt că vocea mea se potriveşte foarte bine. El este unul dintre partenerii mei preferaţi, poate şi pentru că a fost angajat al Operei din Craiova şi am debutat alături de el, s-a creat o conexiune foarte bună între noi. Hector Lopez, alături de care am făcut „Traviata”, „Rigoletto”, este foarte echilibrat pe scenă, simţi că orice s-ar întâmpla, este acolo şi te poţi baza pe el. Apoi, sunt Florin Estefan, Petre Burcă, Cristian Hodrea, Martin Fulop, Sorin Drăniceanu. Călin Brătescu, fostul meu coleg de facultate, pe care nu l-am văzut zece ani şi ne-am întâlnit aici, la „Boema”. Şi Florin Guzgă de la Iaşi! Am descoperit în el un partener foarte cald şi simt că vocile noastre se îmbină bine.

„Nunta lui Figaro”, Opera Naţională Română Iaşi


- Aveţi în repertoriu peste 15 roluri... Care este eroina preferată?
- Preferata rămâne Lucia. Apoi Violetta din „Traviata” şi Gilda din „Rigoletto”. „Rigoletto” are „moartea mea preferată” (Gilda îşi pierde viaţa pentru a-l salva pe bărbatul iubit – n.n.). Am început să studiez Lucia în urmă cu 10 ani, a fost o chimie între vocea mea şi scriitură, nu mi-a fost greu niciun moment să o învăţ sau să o cânt. Parcă ar fi fost scrisă pentru vocea mea. La Craiova există o revistă cultural-muzicală, „Mozaic” şi ei mi-au dat, chiar la debut, Premiul „Jean Bobescu” pentru... cea mai bună arie a nebuniei. Ceea ce a însemnat mult, pentru că eram la început de carieră şi de acolo au pornit şi celelalte roluri.


- Cum vă raportaţi la ideea de competiţie? Concursurile la care aţi participat v-au schimbat traiectoria artistică în vreun fel?
- Este interesantă, de fiecare dată, perioada de studiu pe care o ai înaintea unui concurs. Pentru că e un alt fel de a aprofunda partitura, de a studia, e o altfel de emoţie. Prefer de mii de ori emoţia unui spectacol, dar emoţia unui concurs te ţine la un anumit nivel. Ştiam că mergând în competiţii, mai ales în străinătate, vor fi multe voci bune...


-  Premiul obţinut la Concursul „Stenhammar” din Suedia a făcut posibilă apariţia dumneavoastră pe o mare scenă, cea de la Teatrul de Operă în Doha - Quatar?
- Da, s-a deschis această clădire incredibilă şi acolo am fost invitaţi, cei care am câştigat premii, să cântăm cu o orchestră care avea muzicieni de 37 de naţionalităţi, dintre care vreo 9 erau români. O orchestră foarte bună, dirijată de Nader Abbassi. Apoi ar fi trebuit să facem un spectacol şi la Cairo, dar a început războiul. După concurs, am fost invitată încă o dată, în anul următor.

- Care este cea mai impresionantă „Casă de Operă” în care aţi cântat?
- Pentru mine contează oamenii foarte mult, factorul uman este cel care mă atrage. Şi nu o spun pentru că suntem aici, dar îmi place foarte mult la Opera din Iaşi. Nu pentru că sunt foarte... patriotă, dar eu iubesc România. Dacă sunt plecată o lună, când mă întorc în ţară îmi vine să pup pământul! Sunt foarte legată de tot ceea ce înseamnă românesc.

- O să vă propun să rămânem la Iaşi şi să ne povestiţi despre colaborarea cu ieşeanca Viorica Cortez, de la Paris...
- Am lucrat destul de puţin, am făcut două masterclass-uri în decurs de trei ani şi am avut alte câteva întâlniri... Viorica este un om extrem de aproape de sufletul meu. Pentru români, face nişte gesturi incredibile: îi ia la ea acasă, le dă să mănânce, n-am cuvinte să vă spun cum se poartă. M-am dus la Paris să studiez cu ea, am întrebat-o de un hotel în apropiere şi a zis: „Nu, mamă, tu dormi la mine! Stai liniştită, că am cameră de oaspeţi”. Când am ajuns acolo mi-a zis că avem o problemă: „Te deranjează dacă dormi cu mine în pat?” Cum, eu, cu aşa monstru sacru?... Zice: „Am un tenor care-i venit din Mexic şi nu are foarte mulţi bani, trebuie să avem şi noi grijă de el”... Aceasta este Viorica! După ore de canto nu ne lăsa, se supăra dacă mergeam să mâncăm în oraş... „Lasă, păstraţi-vă voi banii acolo!”. Ce om pe lumea asta mai face aşa ceva?...

Viorica Cortez, mezzosoprană

Ca să nu mai vorbim de cum lucram! Eu am păstrat multă vreme legătura cu prima mea profesoară de canto, Cornelia Şerban, din liceu, cu Sanda Şandru, de la facultate, dar după facultate rămâi,cumva, singur. Se spune că orice elev îşi întâlneşte maestrul atunci când este pregătit. Eu am întâlnit-o pe Viorica Cortez şi după aceea nimic nu a mai fost la fel. Întâlnirea aceea a făcut diferenţa, de acolo am crescut. Ajunsesem la un nivel, îmi cunoşteam aparatul vocal, dar ştiam că este mai mult de atât. Viorica mi-a deschis universul, mi-a deschis cerurile! A fost picătura aceea esenţială. Datorită Vioricăi Cortez eu cânt astăzi aşa cum cânt.
Gina POPA

Originară din Craiova, soprana Diana Ţugui este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A participat la Masterclass-uri susţine de personalităţi precum Viorica Cortez, Jaume Aragall, Teresa Berganza, Dalton Baldwin.

Diana Ţugui/ fotografie din arhiva personală

În repertoriul său de operă şi operetă se regăsesc eroine precum: Mimi, Pamina, Konstanze, Susanna, Liù, Musetta, Micaela, Gilda, Violetta Valéry, Nanetta, Norina, Lucia, Adela, Fiametta, Valencienne, Adina, Rosina, Gretel, Otilia etc.
Diana Ţugui este însă cunoscută şi pentru capacitatea de a aborda şi repertoriul de lied sau cele mai cunoscute şi dificile partituri vocal-simfonice.


Are în palmares distincţii precum Marele Premiu la Festivalul de Interpretare a liedului „Ionel Perlea”, Premiul I la Concursul de Interpretare „Marţian Negrea”, Premiul I la Concursul Internaţional de Canto „Elena Teodorini”, Premiului I la „Vox Artis”, Premiului III la Concursul Internaţional de Canto „Jaume Aragall”, Premiului IV la Concursul „Wilhelm Stenhammar”, Premiul pentru cea mai bună solistă de operetă şi musical 2012, oferit de revista VIP. A fost finalistă la două prestigioase concursuri internaţionale de canto, „George Enescu” şi „Renata Tebaldi”.


Printre dirijorii cu care a colaborat se numără Alexandru Iosub, Pier Giorgio Calabria, Misha Katz, Marius Hristescu, Ralf Schüssler, Sabin Păutza, Koichi Inoue, Nader Abassi, Massimo Testa, Octav Kalleya, Massimo Gualtieri etc., iar printre regizori, întâlnim nume precum Kersstin Jacobsen, Tamas Ferky, Arabela Tănase, Migry Avram Nicolau, Răzvan Dincă, Günter Mayr, Giuseppe Visciglia.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

01:23

Vin ploile!

18:30

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

VIDEO - MIHAI CHIRICA: „În competiția pentru ridicarea Spitalului Regional de Urgență vor veni 19 mari companii”
11/05/2020 14:32

  - Domnule primar, numărul persoanelor infectate este intr-o usoară crestere in regiunea Moldovei... Ce ne poate aduce această perspectivă deloc imbucurătoare, mă refer la anuntatele măsuri de rel ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei