Gabriel Gherghe, comediant: „Simţul umorului are un loc de cinste în Moldova”

default

Dimensiune font:

| 26-01-2017 05:25

 Gabriel Gherghe este un comediant născut în Adjud şi crescut pe meleagurile Moldovei, care s-a făcut remarcat mai ales după emisiunea iUmor, unde a participat şi s-a clasat pe locul al treilea. Face stand-up comedy de 5 ani şi spune că, deşi a întâmpinat multe dificultăţi, acum e mândru că a ales să facă asta. Are spectacole peste tot prin ţară, iar oamenii îi ţin minte glumele şi le spun mai departe. Pasionat de lumea înconjurătoare şi de comedie, veşnic intrigat de caracterul uman şi de interacţiunea dintre oameni, cu o imaginaţie ieşită din comun, aşa cum se descrie, Gabriel a avut plăcerea de a vorbi în cadrul unui interviu acordat cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei” despre stand-up comedy cu părţile plăcute, dar şi mai puţin plăcute, despre viaţa de moldovean, frizeria veselă şi alte lucruri interesante.

 -Cum ai început să faci stand-up comedy?
- Am început prin mai 2012, când am fost la o seară de open mic, seara amatorilor, un fel de karaoke unde oricine poate să încerce să facă stand-up. Şi, spre surprinderea mea, a fost bine. Din păcate, în Iaşi astfel de seri sunt rare ca eclipsele de soare, deci pot spune că eu am avut noroc.
-Îţi mai aminteşti de primul tău spectacol? Cum a fost?
- La două luni după ce urcasem la open şi a treia oară când urcam pe scenă, am luat legătura cu o cafenea din Iaşi, le-am trimis un e-mail cu o filmare şi au fost deschişi să organizăm un spectacol. A fost o senzaţie foarte frumoasă şi îmi amintesc că pe vremea aceea urcam cu nişte foi pe scenă pentru că nu eram sigur că pot să ţin minte ce urma să spun. Au venit şi multi colegi de unde lucram ca să mă vadă şi a fost o oarecare presiune, dar, noroc sau nu, mi-a ieşit bine.
- Ai fost mereu o persoană cu simţul umorului? Moşteneşti asta de la cineva din familie?
- Simţul umorului e o variabilă şi e greu să dai verdicte, să pot spune dacă îl am sau nu, dar pot spune că am fost tot timpul pus pe glume. Ambii părinţi au latura lor glumeaţă şi îmi place să cred că am moştenit ce e mai bun de la fiecare.

„Voiam să devin explorator marin”

- Ce îţi doreai să devii când erai mic? Bănuiesc că nu comediant...
- Am avut mai multe etape şi mai multe dorinţe. Am fost şi sunt pasionat de lumea înconjurătoare şi îmi doream să devin explorator marin, apoi ştiu că voiam să devin medic. Se pare că nu aveam dorinţele bine calibrate pe vremea aceea.
- Dar, care a fost primul job pe care l-ai avut?
- În vacanţa de vară, după primul an de facultate, am lucrat două luni ca reporter la un ziar local împreună cu un prieten şi coleg de cămin. A urmat apoi, în anul al treilea, jobul de student brand manager la Redbull, despre care pot să zic că în afară de cel de comediant, a fost cel mai tare job.
- Am observat că ai multe glume cu moldoveni. Crezi că acestea prind mai bine la public?
- Nu există un manual cu subiecte care prind mai bine, dar e clar că fiind din Moldova şi vorbind despre viata de zi cu zi, de multe ori, referinţele făcute sunt despre noi, moldovenii. Plus că sunt de părere că glumele despre moldoveni trebuie făcute mai ales de noi, de moldoveni.
- S-a întâmplat vreodată ca la un spectacol de-al tău cineva să se simtă deranjat sau ofensat de o glumă şi să reacţioneze urât?
- Ocazional sunt oameni care simt nevoia sa „contribuie” la spectacol, heckleri, cum li se spune în domeniu. Unii poate din cauză că se simt lezaţi de subiectele tratate, alţii din nevoia de atenţie. Nu am avut cazuri extreme şi am reuşit până acum să gestionez aceste situaţii. Uneori intervenţiile lor pot crea chiar momente memorabile dacă ai inspiraţia de moment să îi pui la locul lor în modul potrivit.

„Mintea omului e nemărginită, trebuie doar să sapi”

- De unde îţi extragi glumele? Care îţi sunt sursele de inspiraţie?
- Glumele le extrag din creier, să spun aşa. Sursă de inspiraţie poate fi orice, unele mai concrete din viaţa de zi cu zi, altele mai abstracte şi duse spre absurd. Mintea omului e nemărginită, trebuie doar să sapi.
- Te-au influenţat în definirea stilului tău alţi comedianţi din ţară sau din străinătate?
- Am urmărit şi urmăresc mai mulţi comedianţi şi probabil mulţi te influenţează şi fără să îţi dai seama. Am şi încercat să iau câte ceva de la unii dintre ei. Energia extraordinară de pe scenă de la Cătălin Bordea, nebunia creativă de la Costel, one-linere (glume scurte-n.r.) tăioase şi la limită de la Sergiu Floroaia, crowd work-ul spumos de la Micutzu sau complexitatea subiectelor de la Teo. Îmi place mult şi britanicul Jimmy Car.
- Ce părere ai de atitudinea românilor despre stand-up comedy?
- Stand-up-ul e încă tipul nou în gaşca spectacolelor. E adevărat că de la an la an a crescut în popularitate, dar cred că mulţi oameni încă vin din curiozitate sau abia îl descoperă, aşa că şi atitudinea lor faţă de stand-up comedy e în formare. Depinde mult şi ce spectacol vede omul prima dată pentru că poate dă peste un comediant cu care nu e compatibil şi automat asociază stand-up cu un NU sau poate invers.
- Cum e să faci stand-up comedy în România? Te-ai lovit de anumite piedici? E România o ţară în care stand-up-ul are locul său aparte sau e loc şi de mai bine?
- Să faci stand-up în România e la fel ca în orice altă activitate. Trebuie să munceşti, să ai noroc şi să fii perseverent. Stand-up-ul a început să-şi câştige locul său şi la noi, ba chiar să devină o atracţie pentru oamenii care nu s-au consacrat prin stand-up cum e Dezbrăcatu' de la Cronica Cârcotaşilor sau Toni Ionescu de la Trăsniţi în NATO, dar şi pentru mulţi tineri care nu au avut niciun fel de contact cu lumea comediei. De-a lungul celor cinci ani de când am urcat prima dată pe scenă am avut şi provocări, începând de la localuri care nu sunt dispuse să-ţi dea o şansă pentru că nu eşti cunoscut şi până la situaţii neprevăzute în timpul spectacolului.
- Îţi aminteşti concret de o asemenea situaţie?
- Aveam un spectacol în Timişoara prin 2014, în vremea când încă se fuma în localuri, într-un pub cochet dar foarte îngrămădit, iar pe la jumătatea spectacolului un domn mai în vârstă, cardiac după cum am aflat mai târziu, pe fondul căldurii, al consumului de alcool şi cu siguranţă al afecţiunii sale, a făcut stop cardiac şi a decedat. Vă imaginaţi cum ar putea continua un spectacol după o astfel de întâmplare. Plus că a trebuit să suport şi glume răutăcioase de la colegii de breaslă care spuneau: „Am auzit ca la show-urile tale se moare... de râs”.

„Dacă te apuci de stand-up o faci pentru că-ţi place”

- Pentru cei care îşi doresc să facă stand-up, ce le trebuie?
- Trebuie să înceapă să ducă gândul mai departe de o dorinţă, să scrie glume, să meargă la serile amatorilor şi să încerce cum e. Până nu vezi şi nu simţi pe pielea ta ce înseamnă să stai măcar cinci minute în faţa unor străini şi să-i faci să râdă, sau măcar să zâmbească, e greu. Poate părea foarte ofertant, dar să fie departe de realitate. În afară de asta, le trebuie răbdare, multă muncă şi să nu plece de la ideea că se apucă pentru bani. Banii la început sunt puţini sau deloc şi nici nu ai garanţia că după un an sau doi sau cinci o să fie mulţi. Dacă te apuci de stand-up şi te ţii de treabă, clar o vei face pentru că iubeşti comedia.
- E o meserie din care se poate trăi sau e nevoie şi de alt job?
- E o activitate din care se poate trăi, dar nu primeşti salariul din prima lună. Eu am renunţat la jobul de zi abia în martie 2016, după patru ani de când am început.
- Ai participat la prima ediţie a emisiunii iUmor şi ai fost pe locul al treilea. Cum s-a schimbat viaţa ta după?
- Emisiunea iUmor a fost ca o „tornadă” pentru stand-up comedy, pentru că a adus în atenţia unui public mult mai larg acest fenomen. Mai concret, pentru mine iUmor a însemnat locul 3 la prima emisiune de acest gen şi un număr de fani mult mai mare sau măcar de oameni curioşi să mă vadă. După această experienţă, am reuşit să deschid mai uşor anumite uşi către localuri consacrate pentru organizarea de astfel de spectacole.
- Ce te leagă cel mai tare de Moldova?
- Sunt născut în Moldova, deci propria mea existenţă este legată de această zonă. Am făcut facultatea în Moldova, am trăit în Moldova, am avut primul show de stand-up aici şi cel mai mult mă leagă acum de Moldova iubita mea, care bineînţeles este o moldoveancă „pur sânge”. Îmi place mult aici şi oamenilor care nu au ajuns niciodată le vorbesc mereu despre felul de a fi deschis şi primitor al celor din această zonă, despre frumuseţea naturală a Moldovei, despre tradiţii, obiceiuri şi mâncăruri delicioase. Nu în ultimul rând, despre simţul umorului, care cred sincer că are un loc de cinste în aceasta zonă.
- Spune-mi ceva ce oamenii nu ştiu şi ai vrea să ştie...
- E ceva în premieră naţională. (râde) Momentan urmez un curs de frizer, iar din aprilie fanii mei se vor putea tunde la frizeria veselă. În rest, dacă cineva are curiozităţi despre viaţa mea, mă poate urmări pe Facebook unde, pe lângă programul spectacolelor, mai postez şi glume, întâmplări din turnee şi poze cu pisici, reţete de prăjituri şi citate motivaţionale.
- Ai o glumă preferată sau un motto după care te ghidezi sau care îţi place?
- O să spun un motto transformat într-o glumă, vorba lui Aladin: „Carpet Diem”.
A consemnat Roxana NĂSTASĂ

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:45

BANCUL ZILEI

00:09

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei