Gheorghe Emacu: „Clasa politică de la Iaşi a fost neperformantă!”

default

Dimensiune font:

| 17-05-2013 06:02

* Gheorghe Emacu este deputat UNPR de Iaşi, reprezentând Colegiul 8 - Copou Păcurari - Valea Lupului * este născut la Iaşi, jurist de profesie, iar în politică a intrat recent, direct în UNPR * deşi este la primul mandat de parlamentar, Gheorghe Emacu are o bogată experienţă în administraţie publică centrală * a fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, ministru delegat şi preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie * Emacu recunoaşte că activitatea parlamentară nu reprezintă cea mai bună perioadă din viaţa sa, având în vedere numărul mare de aleşi * într-o manieră umoristică, Emacu a sintetizat situaţia actuală a Parlamentului României – „Dragii tatei copilaşi, din trei cinci aţi mai rămas!” , zice un soldat întors acasă din război după mai multi ani...

Deputatul Gheorghe Emacu este singurul reprezentant al Iaşului în Comisia de revizuire a Constituţiei


- De ce ce este o prioritate pentru Guvern revizuirea Legii Fundamentale?
- Ajustarea Constituţiei este necesară pentru că România are un alt statut faţă de 2003, când nu era membră UE sau NATO.
- De ce nu s-a modificat Constituţia în 2008, la scurt timp după aderare?
- Atunci nu erau condiţiile obiective şi nici atât de multe discrepanţe între Constituţie şi realitatea politică pe care o parcurgea România, în plan politic economic şi social. De asemenea, nu a fost suficientă voinţă politică, aşa încât lucrurile au mers mai departe. Un alt argument pentru revizuirea Constituţiei este regionalizarea. Acest proces înseamnă să apară un nou actor în planul administrativ-teritorial, regiunea. Constituţia doar îl va consfinţi, iar cum va arăta noua regiune, rămâne să stabilim printr-o nouă lege specială.
Alt argument,ce aparţine preponderent PSD, este armonizarea unor raporturi între cei mai importanţi actori din stat, Preşedinte-Parlament-Guvern, astfel încât sincopele care au fost de-a lungul timpului să fie estompate. Vorbesc de situaţiile în care arbitrul general a fost Curtea Constituţională, al cărui rol trebuie revăzut şi întărit. Faptul că judecătorii CC sunt numiţi pe linie politică nu este un lucru bun. Sunt oameni de mare calitate din punct de vedere profesional, dar care, uneori au gândit uşor subiectiv, ceea ce a făcut ca unele soluţii pe probleme de maximă importanţă s-au dat cu un scor de 5 la 8. Acest scor e ca la hochei sau fotbal, nu la acest nivel în justiţie. E greu ca după dezbateri de câteva zile, să ajungi la un astfel de rezultata. Poate că numirea judecătorilor CC ar trebui să treacă doar prin CSM, să se dea concurs, iar cei mai capabili să fie numiţi la CC. Altfel, apare acestă suspiciune de subiectivism.

Temele de revizuire a Constituţiei ajung astăzi la Iaşi. De la ora 12, în Aula Magna a Universităţii ,,A. I. Cuza” din Iaşi, are loc o dezbatere pe tema revizuirii Constituţiei. Organizatorii dezbaterii vor fi reprezentaţi de dr. Tudor Chiuariu, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, şi prof. univ. dr. Tudorel Toader, decan al Facultăţii de Drept şi judecător la Curtea Constituţională.

- Cum vedeţi viitorul Parlament?
- Punctul de vedere al PSD este să existe bicameralism. Numărul parlamentarilor trebuie categoric redus, probabil 400 ar fi suficient, astfel încât să ai un Parlament suplu, solid, mult mai lucrativ. Tradiţia noastră arată că bicameralismul este cea mai bună soluţie.
- Aţi introduce în noua Constituţie o prevedere care să împiedice ca persoanele condamnate penal, chiar şi cu suspendare, să nu mai poată ocupa funcţii publice, inclusiv cele alese, pe perioada executării pedepsei?
- Sunt de acord cu această propunere a dnei Renate Weber. Eu nu aş acorda nicio imunitate parlamentarilor. Sunt colegii de-ai mei, cu mai multă experienţă, care susţin că poţi fi jucat politic, se pot înscena diverse procese. S-ar putea ca într-o anumită abordare să existe o logică, dar eu consider că toţi trebuie să ne supunem aceloraşi rigori legislative.
- Sunteţi de acord cu scăderea vârstei de vot de la 18 la 16 ani?
- Eu sunt de acord cu acestă chestiune. Cred că fiecare generaţie este înnobilată, şi intelectual, şi fizic. Genetic, alta e calitatea. La 16 ani adolescenţii de astăzi nu mai sunt cum eram eu la aceeaşi vârstă. Dreptul la muncă se naşte de la 14 ani, răspunderea penală începe la 14 şi se amplifică la 16. De ce să nu-i dau dreptul să decidă asupra viitorului său? Societatea are nevoie de infuzia asta de tinereţe, mai ales că noi îmbătrânim ca naţie. Unii pot vota pentru medicamente, ceilalţi pentru slujbe şi educaţie.
De asemenea, aş introduce măcar în preambulul Constituţiei o referite la Dumnezeu. Trebuie menţinută prevederea referitoare la învăţământul religios şi, în opinia mea, trebuie specificată căsătoria ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Pompierii, armata şi biserica au fost pilonii continuităţii neamului omenesc. Nu cred că ar trebui să lovim în aceştia.
- În contextul regionalizării, aveţi un scenariu preferat privind împărţirea teritoriului ţării?
- Regionalizarea are nişte argumente de susţinere, regiunea există în ţările UE, banii europeni se pot obţine mult mai uşor. Spre exemplu, între Iaşi şi Bruxelles nu mai apare şi Bucureştiul, cu armata de funcţionari plictisiţi, preponderent slab performanţi, şi, poate, unii dintre ei corupţi.
Există câteva vulnerabilităţi pe care eu le gândesc. Atenţie la riscul şubrezirii suveranităţii statului şi federalizării ţării. Să nu creştem birocratizarea şi cheltuiala publică, deci să mărim chinul cetăţeanului.
O altă vulnerabilitate poate apărea prin creşterea decalajelor dintre regiuni, cele mai sărace să se adâncească în sărăcie, iar cele mai dezvoltate, să fie din ce în ce mai bine. Mi-e teamă ca în interiorul unei regiuni, unde un anumit judeţ poate fi preponderent susţinut politic, acela să se dezvolte, iar celelalte să decadă. Exemplul Poloniei este concludent în acest sens, unde decalajele s-au adâncit. Experienţa modelului polonez a arătat că sunt performanţi din punct de vedere al absorbţiei fondurilor europene, au avut şi un sprijin politic extraordinar de puternic, să nu uităm că au avut şi un Papă.
Consider că după etapa regionalizării, trebuie să facem o reformă profundă prin reducerea numărului de comune. Niciun primar nu va dori să renunţe la prerogative, dar trebuie să o facem. Danemarca a fost un exemplu de voinţă politică, unde în câţiva ani s-a ajuns ca din peste o mie de UAT (n.r.-unităţi administrativ teritoriale) să rămână mai puţin de 100, şi administraţia merge foarte bine.

- Se poate realiza regionalizarea până la sfârşitul anului?
- Deşi aceasta este ţinta Guvernului, eu sunt rezervat pe chestiune asta. Eu sper ca problema revizuirii Constituţiei să se rezolve anul acesta, iar primii paşi ai regionalizării ar putea fi stabiliţi anul viitor. Din punctul meu de vedere este nevoie de o etapă pilot a regionalizării, numai pe anumite zone. Este nevoie şi de ajustările legislative pentru ca o regiune să poată funcţiona, dar cu un proiect pilot am fi văzut şi cum stau lucrurile în practică. Totuşi, suntem într-o presiune a timpului.
Regionalizarea este doar începutul unui proces de reformă. Trebuie continuată cu reforma funcţiei publice, să dăm oamenilor care lucrează în administraţie respectul cuvenit în forma recunoaşterii unor drepturi materiale, dar să cerem performaţă. Trebuie să încetăm cu politizarea administraţie, un cancer pentru acest sistem.
- Unde vedeţi capitala viitoarei regiuni de Nord-Est?
- Capitala Moldovei este şi trebuie să rămână la Iaşi. Argumentele istorice sunt evidente, nici nu are rost sa le mai amintim. La Iaşi s-au făcut progrese importante în ultimii ani, care arată că Iaşul poate gestiona proiecte de mari dimensiuni şi poate trage în sus regiunea de Nord-Est. Asta în ciuda faptului că în ultimii 20 de ani a fost printre cele mai „uitate” judeţe de către guvernanţi. Însă, nu doar Bucureştiul poartă vina, un rol mai puţin bine jucat l-a făcut clasa politică ieşeană. N-am văzut să se bată cu adevărat pentru proiectele Iaşului, mai mult s-au bătut între ei. În marea ei majoritate clasa politică de la Iaşi a fost neperformantă! Nici anul acesta nu s-a văzut mare lucru. Lumea, pe bună dreptate, ne întreabă aţi adus ceva bani în plus? N-am adus, din păcate! Este şi primul buget după o perioadă de criză profundă şi nu prea poţi să împarţi sărăcia. Cu oarecare deficienţe, lucrurile încep să meargă, dar efectele pozitive se vor vedea în trimestrul doi. Dacă toate echipa de parlamentari din Iaşi va fi unită, rectificarea poate fi un semn bun, astfel încât Iaşul să nu fie în a doua jumătate a listei alocărilor bugetare, să fie în primul sfert

(a consemnat Adina Zancu)

Ce proiecte a propus deputatul Emacu în primele luni de mandat?
Deputatul UNPR Gheoghe Emacu a iniţiat, în primele luni de mandat, trei propuneri legislative. Deputatul susţine recalcularea pensiilor militarilor a căror venituri au fost tăiate în 2010, susţine diminuarea cu 90% a unor taxe consulare, dar şi facilitarea accesului persoanelor cu handicap pe piaţa muncii. „Iaşul a fost un exponent al mişcărilor din piaţa universităţii, au fost parte din acel mecanism care a determinat căderea guvernului de atunci. Militarii au solicitat nişte chestiuni care trebuie rezolvate. Există voinţa politică a guvernului Ponta pentru recalcularea pensiilor militare, iar procedurile legislative se pot finaliza în acestă sesiune parlamentară. Măsurile financiare efective pot să apară din trimestrul trei sau patru”, a declarat Emacu. Deputatul UNPR mai spune că se practică taxe foarte mari, de până la 500 de euro, pe care trebuie să le plătescă cetăţenii care vor să-şi recapete cetăţenia române. Prin iniţiativa legislativă semnată, deputatul propune reducerea acestor taxe cu 90%.

Citate
„Bucureştiul are o armată de funcţionari plictisiţi, preponderent slab performanţi şi unii dintre ei corupţi” - Gheorghe Emacu, deputat UNPR Iaşi

„Sunt rezervat că regionalizarea se poate realiza până la sfârşitul anului. Eu sper ca problema revizuirii Constituţiei să se rezolve anul acesta, iar primii paşi ai regionalizării ar putea fi stabiliţi anul viitor” - Gheorghe Emacu, deputat UNPR Iaşi

„Politizarea administraţiei este un cancer pentru acest sistem” - Gheorghe Emacu, deputat UNPR Iaşi

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Comentarii

grigore

May 21, 2013

dezintegrarea prmului-pamflet partidul românia mare se află în plină degringoladă.nu pot afirma cu certitudine că deja este dezintegrat dar pot spune că nu mai are viață în peste 20 de județe.voi aminti doar că nu sint președinți în filialele:vrancea,sălaj,satu mare,iași,caraș severin și în multe activitatea este nulă.brașovul e mort.clujul abia că mai respiră deși are șef pe funar.activitatea lui se rezumă doar la cercetarea daciei edenice , la o conferință amorțită de presă și atît.mai mișcă bine timișul,aradul,vâlcea,prahova,oltul.hunedoara și chiar municipiul bucurești cu ”nebunica” la comandă.moldova peremistă nu mai există,acolo bîntuie ”fosile”,iar în ardeal,funar mestecă menta.vadim se teme de președinții de filiale,dar aceștia nu sunt uniți,motiv pentru care nu a convocat nici măcar un birou permanent.dacă zece președinți ar merge peste el și l-ar convoca la birou,ar face pe el,tremuriciul.el crede că pînă în iunie vulpoiu,zanfirescu și rus vor dezamorsa pe cei” 27”sau cel puțin vor atrage de partea lor pe cîțiva.la biroul central înafară de căpîlnaș,vulpoiu și eliza nu găsești pe nimeni,eventual cîinii găsiți peste săptămînă de vadim și care fac, ca atmosfera de acolo să fie insuportabilă.oameni vreo 3 și 7 cîini ,la un partid ce altădată era al doilea din românia.atît a mai rămas din prm ul înscris la osim pe numele tribunului.paranoia e boala șefilor de state și partide .nici acest partid nu a fost scutit de așa ceva. gafele monumentale ale tribunului coroborate cu izolarea mediatică a făcut ca acest partid să fie inerent.cui îi mai pasă de prm? la ce mai este util acest partid? votul puținilor peremiști prin consiliile locale se negociază direct și personal în funcție de interes.de ce să mai plătească oamenii cotizație,cînd acest partid nu le mai poate oferi nimic. de ce să mai strîngă ei semnături și pentru cine? pentru un ”nesimțit” ca vadim,care face spume la gură cînd i se spune adevărul.a plătit el ceva în campania pentru europarlamentarele din 2009 ? nu. cît plătește chirie cumnata lui vadim,care dezvoltă o activitate comercială într-un birou de la sediul central?vadim a fost fraierit de tănăsescu și fiul acestuia a ajuns europarlamentar.după plecarea lui becali jocul murdar tipic vadimist a continuat și de el a profitat omul casei.europarlamentarii susțin partidul?nu.vadim și zanfirescu plătesc la negru oamenii de la ziarul tricolorul,din care tribunul își face revista românia mare.pentru vadim,ziarul este mai important decît oamenii din partid.ziarul îi aduce profit,oamenii doar belele.ei îl critică și se revoltă,dar nimeni nu-i mai bagă în seamă,ca dovada reacția promptă în urma scrisorii ”celor 27”. ”prm e ţinut, sub capac, la 2%, indiferent ce s-ar întîmpla. există unii, chiar din prm, care nici acum n-au priceput lucrătura asta sinistră şi cer reformare, programe, strategii şi dracu’ să-i pieptene. nişte imbecili”așa scrie tribunul in ultima revista a lui de 2 lei.așadar, alături de punr încă un partid naționalist dispare de pe scena politică ,datorită proastei conduceri.aici vadim și-a pus în practică sloganul:”eu l-am făcut,eu îl distrug”! ai reușit,maestre.dar cu ce preț? cu cel al papagalului care bate din gură cu rost și fără,urlînd,spumegănd,jignind și cel mai dureros disprețuind proprii membri.un control amănunțit al curții de conturi și al aep ar descoperi fraude imense.banii partidului au ajuns acasă la vadim,justificați și nu prea.acesta este motivul pentru care nu este contabil la acest partid.nici nu va mai fi nevoie.morții nu au nevoie de contabilitate.păcat ! rămîn profitorii și impostorii mascați în creștini practicanți și oameni de cultură….

ion

May 21, 2013

macar face-ti ceva pentru iai daca tot v-ati dat seama ca politicienii sint total neperformanti.eu va spun ca daca o continuati asa ve-ti pati mai rau ca pdl la ultimile alegeri!

dina eieii

May 17, 2013

cum sa fie performanta daca ei umbla numai dupa furat.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:22

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

VIDEO - MIHAI CHIRICA: „În competiția pentru ridicarea Spitalului Regional de Urgență vor veni 19 mari companii”
11/05/2020 14:32

  - Domnule primar, numărul persoanelor infectate este intr-o usoară crestere in regiunea Moldovei... Ce ne poate aduce această perspectivă deloc imbucurătoare, mă refer la anuntatele măsuri de rel ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei