„Iaşiul are un public extraordinar, extrem de interesat de literatură”

default

Dimensiune font:

| 27-09-2014 05:05

 Dialog cu scriitorul Lucian Dan Teodorovici, membru în Consiliul director al Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi * cea de-a II-a ediţie FILIT se va desfăşura în perioada 1 – 5 octombrie şi va face posibilă întâlnirea publicului cu 300 de scriitori importanţi din ţară şi din străinătate, traducători şi alţi profesionişti ai cărţii

 Născut pe 17 iunie 1975, la Rădăuţi (Suceava), Lucian Dan Teodorovici este scriitor, scenarist de film şi televiziune, regizor de teatru. Este coordonator al colecţiei „Ego. Proza” a Editurii Polirom, iar în perioada 2002 - 2006, a fost redactor-şef al editurii. Ca dramaturg, a fost selectat în volumul „Antologia DramatIS” („Cartea Românească”, 2008). În 2013, a debutat ca regizor de teatru, cu spectacolul „Prăpădul” (după un text de Attila Bartis), montat la Teatrul Naţional din Iaşi. În acelaşi an a pus în scenă, la Ateneul ieşean, spectacolul „Sînt o babă comunistă”, o dramatizare după romanul omonim semnat de Dan Lungu.
Este autorul volumelor: „Cu puţin timp înaintea coborârii extratereştrilor printre noi” (1999, 2005), „Lumea văzută printr-o gaură de mărimea unei ţigări marijuana (2000), „Circul nostru vă prezintă:” (2002, 2007), „Atunci i-am ars doua palme” (2004), „Celelalte poveşti de dragoste” (2009, 2013), „Matei Brunul” (2011, 2014), „Unu + unu (+ unu...). Nişte comedii” (2014). Cărţile sale au fost traduse şi publicate în SUA, Franţa, Germania, Spania, Italia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Macedonia şi Turcia.

- Cum aţi descrie prima ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi, cea din 2013?
- Cel mai la îndemână clişeu ar fi să spun: „un vis împlinit”. În realitate, chiar despre asta e vorba: am sperat, ne-am construit vreme de câţiva ani, alături de Dan Lungu şi Florin Lăzărescu, diverse vise legate de un festival de anvergură în România, ba mai mult, la Iaşi. Am avut şi diverse temeri: că publicul e totuşi limitat, mai puţin interesat de carte etc. Au fost, toate temerile, nişte erori pe care le-am făcut: prima ediţie a arătat că Iaşiul are un public extraordinar, extrem de interesat de literatură. Ne uitam anul trecut la sălile pline, ne aminteam festivaluri importante din alte ţări la care am participat în calitate de scriitori şi nu ne venea să credem că de astă dată se întâmplă la noi. Cred că asta e cea mai bună descriere.

- Care este echipa alături de care lucraţi la această a II-a ediţie?
- Echipa e amplă, ar trebui să pomenesc toate numele, căci altfel ar fi nedrept. Sunt oameni care muncesc zi şi noapte în ultimele săptămâni pentru festival. Nu-s doar vorbe aruncate, dacă aţi asista la pregătiri v-aţi convinge de asta. Aşa încât vă rog să-mi permiteţi să-i amintesc aici pe toţi cei care s-au implicat în organizare, cu regretul că nu pot trece aici şi numele tuturor voluntarilor. Pe lângă consiliul director, din care fac parte alături de Dan Lungu şi Florin Lăzărescu, există o echipă iniţială, pe care am construit-o încă de anul trecut, formată din Corina Bernic, Amelia Gheorghiţă, Mădălina Cocea, George Onofrei, Florin Irimia şi Dan Daia (care, din păcate, anul acesta n-a mai putut să se implice în organizare, dar sperăm că va reveni pe viitor). Ni s-au alăturat pe parcurs foarte mulţi oameni, unii încă de la ediţia trecută, alţii de la această a doua ediţie, precum: Adriana Bondor, Anca Baciu, Bianca Grigoriu, Andra Petrariu, Dragoș Duțu, Georgiana Asiminii, Georgiana Leșu, Corina Gologoț, Andrei Giurgia, Adrian Murariu, Iulian Pruteanu, Ruxandra Lidia Krișan, Manuela Oboroceanu, Teodora Rogoz, Florin Iorga, Sorana Lupu, Adrian Botez, Mădălina Daraban, Dan Semenov, Andrei Tabarcea, Daniela Ştefan, Cosmina Râmbu şi Oana Hanganu. Sper să nu fi uitat pe cineva.

- Cine vine la FILIT 2014? Daţi-ne câteva nume din lista scriitorilor care au acceptat invitaţia de a fi prezenţi la Iaşi în perioada 1 – 5 octombrie...
- E dificil să dau doar câteva nume. Sunt scriitori foarte importanţi, străini şi români, care participă la această ediţie. Sunt traducători, critici literari, manageri şi mulţi alţi oameni din lumea culturală. Nu am un criteriu pentru a selecta doar nişte nume dintre cei care au acceptat invitaţia. Eventual, putem vorbi despre evenimentele din cadrul „Serilor FILIT”, de la Teatrul Naţional din Iaşi. Fiecare astfel de seară e dedicată unuia dintre invitaţi: miercuri va fi întâlnirea cu David Lodge, un nume care, îmi închipui eu, nu mai are nevoie de vreo prezentare; joi va veni în faţa publicului Guillermo Arriaga, scriitor mexican şi scenarist al unor filme celebre, regizate de Alejandro González Iñárritu, precum „Babel”, „21 Grams”, „Amores Perros” sau „The Three Burials of Melquiades Estrada”; vineri avem onoarea de a o primi pe scena TNI pe Herta Muller, laureata Nobel pentru Literatură; sâmbătă, va fi prezent în cadrul aceluiaşi tip de eveniment Mircea Cărtărescu, pe care ieşenii îl aşteaptă, o ştiu deja din reacţiile primite, cu mare bucurie; duminică, venit din SUA, vom avea de asemenea bucuria de a-l întâlni pe Norman Manea. Cum am spus, sunt numeroşi scriitori importanţi din ţară şi de afară, traducători şi alţi oameni de cultură. Îi veţi descoperi citind programul de pe site-ul festivalului (www.filit-iasi.ro). Şi vă asigur că fiecare eveniment merită prezenţa unui public numeros.

- Cine a fost cel mai greu de „convins” să participe, cel mai dificil de abordat?
- Cei care n-au acceptat să vină, evident! Cu unii dintre aceştia am discutat îndelung, până la urmă răspunsul fiind negativ, din diverse motive. Cei mai mulţi însă ne-au promis prezenţa la ediţia viitoare şi, pot s-o spun de pe-acum, aşa cum am promis şi anul trecut şi ne-am ţinut de cuvânt: vor fi nume foarte importante şi la ediţia 2015. Cu scriitorii care au venit nu pot spune că a fost foarte dificil, de vreme ce am primit în cele din urmă un răspuns pozitiv. Sigur însă că atunci când e vorba despre scriitori străini, discuţiile sunt mai lungi, din câteva motive: la început iei legătura cu agenţii, abia într-un final ajungi la discuţii directe; apoi, programele le sunt încărcate, în special în luna octombrie; în fine, o problemă deloc de neglijat pentru străini e că România nu are încă o mare tradiţie a festivalurilor literare, prin urmare nu ştiu exact la ce să se aştepte, de aici putând apărea anumite reticenţe la început.

- Cum aţi făcut selecţia celor 300 de invitaţi? Care au fost criteriile?
- Sunt multe criterii pe care le-am avut în vedere, dat fiind faptul că invitaţii noştri nu sunt numai scriitori şi traducători, ci, aşa cum am spus deja, avem ca invitaţi şi editori, şi manageri ai altor festivaluri, şi jurnalişti străini sau români, şi critici literari ş.a.m.d. Dar dacă ne referim doar la scriitori, vă pot spune că, în privinţa celor străini, primul criteriu, absolut obligatoriu, a fost ca ei să aibă cel puţin o carte tradusă şi publicată în România. Evident, ne-am străduit să aducem scriitori dintre cei mai iubiţi de public, care să atragă deci interesul cititorilor. În privinţa scriitorilor români, lucrurile sunt un pic mai complexe: sigur că ne-am ghidat în primul rând după aceleaşi criterii mai sus amintite, adică valoarea literară şi interesul pe care-l pot stârni printre cititorii ieşeni. Dar, la fel ca la prima ediţie, ne-am dorit mult să aducem scriitori care au fost mai rar, poate chiar deloc la Iaşi pentru întâlniri cu publicul. Au fost deci mai multe lucruri de care am ţinut cont, am avut inclusiv sugestii din partea unor oameni de cultură, pe care, în măsura posibilităţilor, le-am luat în calcul.

- Au existat şi sugestii venite din partea publicului prezent la ediţia de anul trecut? Şi-au manifestat ieşenii dorinţa de a întâlni anumiţi scriitori sau poeţi?
- Da, evident. Asta-i o altă bucurie a noastră: au existat numeroase sugestii, ceea ce ne-a dovedit că interesul e în creştere. Vă mărturisesc, am stat o vreme pentru a culege toate aceste sugestii de invitaţi de pe pagina de Facebook a festivalului şi nu numai, iar primii scriitori pe care am încercat să-i aducem au fost cei care numărau cele mai multe „voturi”. Sigur că nu a fost posibil în totalitate, dar unii dintre cei prezenţi la această ediţie au fost contactaţi chiar în urma sugestiilor cititorilor.

- O întrebare venită de la un cititor, de data aceasta: De ce nu se acordă un spaţiu pe măsura celorlalte genuri, în cadrul FILIT, literaturii SF/fantasy? În Occident, SF/ fantasy sunt pe picior de egalitate cu literatura mainstreem, atât ca succes comercial, priză la publicul tânăr, cât şi premii literare şi festivaluri… De asemenea, există numeroşi scriitori valoroşi autohtoni, unii cu premii europene.
- E adevărat că nu am creat programe speciale dedicate literaturii SF, dar printre scriitorii străini pe care am dorit să-i invităm, s-au aflat la un moment dat şi câţiva autori de astfel de literatură. Ne interesează scriitorii buni, fără a merge într-o direcţia sau alta, spre un „gen” sau altul. Din păcate, n-am avut răspunsuri favorabile dinspre scriitorii de literatură SF pe care i-am abordat. Vreau să vă mai spun însă ceva legat de subiect: în general, la festivalurile din afară nu se fac secţiuni speciale legate de acest tip de literatură. Poţi întâlni scriitori de SF la festivaluri, însă vă asigur că n-au fost invitaţi pentru că scriu SF, ci pentru că scriu literatură de bună calitate. Remarc mai degrabă faptul că scriitorii de SF se retrag uneori într-un cerc exclusivist, că-şi organizează propriile întâlniri etc. Şi nu cred că e de dorit ca scriitorii să se împartă între scriitori SF şi ceilalţi... Dar am deviat de la subiect, nu cred că e cazul să continui. Una peste alta, la FILIT nu ne-am propus să nu aducem scriitori de SF. Dimpotrivă. Poate ediţia de anul viitor va fi mai „darnică” în răspunsuri pozitive din partea unor asemenea scriitori.

- În ce măsură acest festival este pentru public, în ce măsură pentru specialiştii care îşi dau astfel întâlnire la Iaşi?
- Specialiştii despre care vorbiţi sunt, la rându-le, public la acest festival. Am observat asta anul trecut, m-am bucurat de bucuriile lor în momentul în care întâlneau un scriitor sau altul. Nu e un festival dedicat în primul rând întâlnirilor profesionale, ba chiar ideea de festival contrazice o asemenea perspectivă. Sunt târguri de carte profesionale, precum cele de la Frankfurt şi Londra, unde specialiştii au ocazia să fie profesionişti şi atât. Aici, la FILIT, insistăm pe ideea de sărbătoare a literaturii. Pentru toate categoriile de public. Evident, sunt şi câteva întâlniri profesionale, căci nu ascundem un alt scop al festivalului, anume acela de a înlesni comunicarea dintre scriitori şi profesioniştii din lumea cărţii. Dar comunicarea despre care vorbesc se poate produce, şi prima ediţie ne-a confirmat asta, chiar şi în întâlniri mai puţin formale, într-o atmosferă pe care FILIT-ul şi-a propus şi, se pare, a şi reuşit s-o creeze.

- Oferiţi-le pasionaţilor de literatură câteva argumente pentru care să nu ocolească întâlnirile cu traducătorii! Unele voci susţin că publicul nu este interesat de acest domeniu şi că sintagma din titulatura festivalului este... neatractivă, dar anul trecut am avut ocazia să descoperim, la Iaşi, că traducătorii sunt cel puţin la fel de interesanţi ca scriitorii!
- Vedeţi, aţi răspuns chiar Dvs. la întrebare, prin constatarea de final. Noi ştiam însă de o bună bucată de vreme că traducătorii sunt la fel de interesanţi ca scriitorii. Traducătorii ştiu cel mai bine amănunte „picante”, întâmplări cu un scriitor sau altul, traducătorii se confruntă uneori cu nişte situaţii dintre cele mai stranii şi amuzante când sunt nevoiţi să traducă un text sau altul. Traducătorii sunt scriitori, până la urmă. Şi mai toţi cei pe care îi cunosc personal sunt oameni extraordinari, credeţi-mă! Dincolo de asta, poate fi fascinant să-i ascultaţi vorbind despre munca lor, despre ce înseamnă să te adaptezi stilistic, să „asculţi” vocea autorului şi să ştii s-o redai prin propriile sentimente, prin propriile interpretări. Astfel încât ea să spună până la urmă acelaşi lucru, însă adaptat cumva „respiraţiei” cititorului dintr-un alt spaţiu lingvistic. Nu, traducătorii pot fi orice, numai plictisitori şi neatractivi nu.

- Pentru dumneavoastră, care a fost cea mai emoţionantă întâlnire, la ediţia de anul trecut?
- Greu de spus. Pe scriitorii români invitaţi îi cunoşteam deja în urma multor alte întâlniri, dar e o bucurie să-i revăd, să stăm de vorbă, să-i ascult în evenimente. În privinţa traducătorilor, în majoritatea cazurilor a fost de asemenea vorba despre reîntâlniri frumoase. M-am bucurat poate în mod special de prezenţa lui François Weyergans, chiar dacă a fost a doua mea întâlnire cu domnia sa, şi de cea a lui Andrei Kurkov, pentru că-i citisem cu ani înainte şi-mi creasem deja un soi de „legende” în privinţa lor. Dar mi-a făcut mare plăcere să întâlnesc scriitori străini pe care i-am citit, recunosc, abia după ce i-am invitat la FILIT. Sincer, cred că m-am bucurat cel mai mult când Andrei Kurkov, într-o discuţie privată, mi-a zis aşa: „Am fost la zeci şi zeci de festivaluri, dar îţi spun că FILIT poate deveni un fel de Berlinală a literaturii”. A fost extrem de onorant să aud asta. Şi, bineînţeles, emoţionant, căci de la acest cuvânt am pornit...
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:45

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei