În satanism şi demonolatrie există ritualuri de dedicare a sufletului

default

Dimensiune font:

| 17-05-2014 07:16

 a doua parte a dialogului cu fondatorii site-ului www.ocult-ro.com 

Încheiem, în ediţia de astăzi, dialogul început săptămâna trecută cu fondatorii unuia dintre cele mai cunoscute site-uri româneşti pe teme oculte, www.ocult-ro.com.

Cum aţi descoperit ştiinţele oculte? Le poate practica oricine? Se pot învăţa din cărţi, de pe forumuri sau există şcoli, maeştri, discipoli?

FvF: Eu le-am descoperit căutând. Din câte îmi aduc aminte, nu mi-au apărut din neant, deşi este posibil să fi dat de ele, dar nu le-am remarcat în primă fază. La acel moment căutam răspunsuri la nişte întrebări personale, şi le-am găsit în mai multe surse (cărţi, internet, apoi experienţe proprii etc). Le poate practica oricine, bineînţeles. Asta în primul rând pentru că fiecare este o fiinţă spirituală şi are acces la spiritualitate în aceeaşi măsură. Ceea ce ne poate opri este propria voinţă. Fiecare are liberul arbitru şi poate alege singur daca doreşte sau nu să practice aşa ceva. Dar cred că vă referiţi mai degrabă dacă pot fi practicate cu succes de oricine. La fel ca un doctor chirurg, este un mare plus să ai o oarecare înclinaţie spre aşa ceva. Nu oricine se naşte chirurg. Nu oricine are acelaşi talent sau precizie de lucru. Cei care au această chemare o întâlnesc la timpul potrivit şi o practică în mod natural, fără nicio ezitare, fără nicio problemă. Alţii însă o practică din curiozitate, din plictiseală sau oricare alt factor mai puţin serios. O practică în mod forţat, dorind să pregătească un ultimatum legat de autenticitatea acestor practici. Şi ca la oricare treabă făcută la întâmplare, şansele de reuşită sunt mici. Ştiinţele oculte se pot învăţa şi din cărţi şi de pe forumuri şi în şcoli speciale, cu maeştrii, dar se pot învăţa şi individual, prin experimentare, dacă există puţină creativitate şi înţelegere de bază a acestor practici (ex. felul în care funcţionează).
Asterion: Eu am descoperit ştiinţele oculte din copilărie, iar la început mi-a fost deosebit de greu să învăţ ceva, din pricina lipsei de surse. Odată cu accesul la internet s-a schimbat total acest lucru, informaţia fiind din ce în ce mai bogată. Ştiinţele oculte sunt diverse, iar a întreba dacă le poate practica oricine este ca şi cum am întreba dacă oricine poate face ştiinţă. Unii sunt talentaţi în matematică, alţii în informatică, alţii în semiotică, este la fel şi aici. Teoretic da, oricine poate practica, dar nu fiecare. În sensul că această compatibilitate cu ocultismul este condiţionată doar de dorinţa şi de aptitudinile fiecăruia, nu de rasă, naţionalitate, sex, stare socială, profesie sau IQ. Astăzi nu este nevoie de maeştri sau iniţiatori pentru a practica magia şi a avea rezultate din ea. Resursele pe care maeştrii din trecut le deţineau au devenit publice, dacă ştim unde să căutăm. Este deosebit de util să ai un maestru care deja a parcurs etapele necesare şi care poate ajuta ori de câte ori este nevoie, dar bineînţeles că se poate şi fără. Durează mai mult, dar este foarte posibil. Se poate învăţa într-o anumită măsură din informaţia publică, dar numai cu tenacitate şi dorinţă de a afla. Majoritatea vor doar să li se dea cu linguriţa, ei doar să aplice extrem de puţin şi să obţină tot ce doresc. Atunci când află cantitatea enormă de muncă pe care trebuie să o depună fie se descurajează şi îşi pierd interesul (majoritatea), fie continuă (puţini), luând acest lucru ca pe o provocare.

Există riscuri în practicarea ştiinţelor oculte, pentru practicant, apropiaţii săi şi societate în general?

FvF: Da, este o întrebare importantă, pentru că mulţi îşi pun această problemă. Cum spuneam, depinde de ce anume practici. Dacă lucrezi cu energii negative - demoni, atragi după tine energii negative, de aceea se recomandă ritualuri de purificare după aceste ritualuri, însă nu oferă practic nicio asigurare că nu rămâne „ceva pătat pe tine”. Dacă lucrezi cu energii pozitive, de asemenea, atragi după tine energie pozitivă, care îţi afectează de asemenea viaţa. Mulţi ocultişti, în special sataniştii, mă vor contrazice aici, spunând că nu există astfel de riscuri. Eu vorbesc strict din proprie experienţă, nu din cărţi. Fiecare acţiune are la rândul ei un efect. Acel efect se poate resimţi la nivel individual sau social. Este la fel ca în cazul unui chimist care lucrează cu substanţe toxice. Dacă nu este atent şi nu ia toate măsurile de siguranţă, poate să polueze atât propria persoană, cât şi mediul.
Asterion: Absolut. Dar nu cum s-ar putea crede din articolele ziarelor de senzaţie, din cărţile fundamentaliste sau din cele conspiraţioniste. Cel mai mare risc este orgoliul: te consideri puternic, când de fapt sursa puterii tale este mult dincolo de tine. Uitarea lui Dumnezeu este la fel de periculoasă şi în magie şi în filosofie de pildă, numai că în magie operezi cu lucruri practice. Mulţi caută să îl excludă pe Dumnezeu din ecuaţie, ceea ce în opinia mea este eronat. Omul are putere în măsura în care poate accesa darurile sale, care pot fi infinite. Însă noţiunea de dar implică o altă forţă care să-i fi acordat acest privilegiu, anume Dumnezeu. Este la fel în orice religie şi nu încerc aici să fac apologia Dumnezeului iudeo-creştin. Un alt pericol este iluzia: foarte mulţi sunt amăgiţi de propria lor minte, vorbesc cu îngeri sau cu demoni inexistenţi, anume cu propriul lor ecou mental. Lucrul acesta nu ar fi atât de grav dacă nu ar acţiona conform acelor informaţii ca şi cum ar fi din surse autentice. A vorbi cu tine însuţi este benign, a vorbi cu tine însuţi crezând că vorbeşti cu arhanghelul Mihail, e profund malign.

Ce valori credeţi că-i lipsesc românului de azi? Ce-i lipseşte societăţii româneşti în general?

FvF: Cred că cel mai mult lipsesc bunul simt si simţul civic. Apoi, lipsa de educaţie şi civilizaţie. Suntem într-adevăr un popor destul de sociabil şi primitor faţă de străini, dar între noi parcă nu suntem aşa. Şi aş merge până la concluzia că îi lipseşte chiar identitatea. Mă amuza mult un muzician care spunea că “a fi roman este o problemă de personalitate”. Ah, şi nu în ultimul rând, îi lipseşte o conducere mai serioasă şi mai altruistă, un nivel de trai mai acceptabil şi zâmbetul când pleacă spre muncă.
Asterion: Iubirea de ţară şi iubirea aproapelui. Suntem foarte ataşaţi de competiţie. Românul nu se bucură că are ceva, ci se întristează că vecinul are mai mult. Iubirea aproapelui şi acceptarea lui necondiţionată ar elimina problemele de etnie, sex, confesiune sau orientare politică. Suntem o naţie care urăşte nu din pricini legale sau morale, ci din pricina preferinţelor sportive. Însă Occidentul este mult mai divizat şi consider că în genere, românii sunt mai buni, mai deschişi şi mai înţelegători.

Toată lumea cunoaşte legenda faustiană a vinderii sufletului. Este vreun grăunte de adevăr în ea?

FvF: Da şi nu. Da, exista un grăunte de adevăr, dar este diferit de ceea ce se ştie. În satanism şi demonolatrie există ritualuri de dedicare a sufletului. Tot un fel de pact, dar oferit de bunăvoie ca gest de recunoştinţă şi încredere faţă de Satan sau de demon. Nu, nu există, deoarece sufletul nu este o piesă de schimb sau o monedă.

Răspund cu adevărat îngerii la chemările noastre?

Asterion: Îngerii răspund tuturor chemărilor, este datoria lor şi scopul lor. Important este dacă noi ne dăm seama de acest lucru.

Posesiunea demonică este mit sau realitate?

FvF: Depinde din nou pe cine întrebaţi, pentru că răspunsurile diferă. Un preot catolic, un psihiatru, un satanist sau un hermetist, fiecare va da un răspuns diferit. Părerea mea este foarte diferită de restul. Eu văd spiritele ca fiind energii, deci în cazul asta, nu pot spune nimic despre posesia “demonică”. În plus, nu am văzut un demoniac (persoana posedată), nu am fost posedat niciodată, iar istoria, ştiinţa şi logica îmi spun că acest fenomen este doar un mit.

Este lumea prea divizată religios? Dumnezeu are mai multe feţe sau una singură?

Asterion: Nu mai mult decât este prea divizată lingvistic. Dumnezeu este dincolo de definire şi înţelegere, de aceea are atât de multe nume. Când consideri că l-ai înţeles pe Dumnezeu sau că l-ai văzut, ai înţeles şi văzut altceva, numai pe Dumnezeu nu. A avea pretenţia de a-l defini pe Dumnezeu cu o singură formă este ca şi cum am încerca să adunăm un ocean planetar într-o singură picătură.

Ce înseamnă Satan şi demonii pentru dvs? Sunt ei răul încarnat?

FvF: Satan înseamnă multe pentru mine. În trecut, îl consideram un zeu care a oferit cunoaşterea şi a oferit ajutor omului împreună cu ceilalţi arhangheli. Iar în prezent, îl consider un arhetip al unei forţe negative/întunecate, o altă “faţă” a lui Dumnezeu.

De ce credeţi că s-a vărsat şi încă se varsă atât sânge în numele credinţei?

Asterion: Pentru că omul doreşte putere asupra celuilalt, iar de multe ori, puterea se consolidează cu exemple disciplinare. Nu contează dacă este vorba de dreptul unui anumit rege de a domni sau dreptul unui anumit cult de a practica religios, dacă intervin orgoliul uman şi dorinţa de a subjuga, întotdeauna vor fi vărsări de sânge. Religiile în sine nu au nimic în comun cu faptele sângeroase ale oamenilor care le folosesc drept pavăză. Dacă cineva ucide un om în numele dumneavoastră, sunteţi vinovaţi de fapta lui?

Cu ceva timp în urmă, satanismul era menţionat de SRI drept un pericol la siguranţa naţională. Ce părere aveţi despre acel faimos raport SRI?

FvF: Îmi aduc aminte vag de acel raport, se vorbea pe un forum la un moment dat, acum mulţi ani. Ştiu că erau luaţi în vizor anumiţi indivizi, dar erau urmăriţi oamenii nepotriviţi. Adică nu erau urmăriţi cei care reprezentau satanismul, ci cei care-l promovau cel mai puternic. Cu alte cuvinte, raportul acela a fost ca un articol prost scris de un jurnalist începător care nu-şi făcuse temele. Sunt sigur că SRI are de urmărit cazuri mai importante şi mai serioase decât aşa-numitul “fenomen satanist” din România.

Dacă suntem vegheaţi de spirite binevoitoare, de ce se întâmplă atâtea rele?

Asterion: Spiritele pot fi oricât de binevoitoare vor, dacă omul alege să facă rău, să trăiască în rău şi să îl propage, este altceva. Răul şi binele sunt două unelte prin care sufletul învaţă. Fără a simţi durerea arsurii, nu am cunoaşte distanţa optimă pe care trebuie să o ţinem faţă de flacără, iar fără a ne pierde pe cineva drag nu am aprecia niciodată pe cei de lângă noi. Să spui că răul este inutil ar fi ignoranţă, iar Dumnezeu nu creează lucruri inutile.

Există o Românie ocultă, subterană, pe care cei mai mulţi dintre noi nu o cunosc?

FvF: Există mulţi practicanţi şi există şi grupări, majoritatea ascunşi de public. Dar vreau să fie clar că aici nu mă refer nici la grupările online care doar discută şi filosofează pe forumuri şi nici la grupările de adolescenţi împrăştiaţi prin cimitire care nu au citit o carte despre ocultism. Mă refer la persoane care practică şi studiază ocultismul de cel puţin 5 ani şi care sunt sănătoase psihic. Însă cei serioşi şi importanţi îi poţi număra pe degetele de la o mână.
Asterion: Nu. Este un mit. Există mai multe Românii subterane, în funcţie de grupul care consolidează acea imagine. De exemplu, cărţile lui Pavel Coruţ şi Radu Cinamar conturează o Românie care este de o importanţă pivotală pentru planetă, plină de conspiraţii şi uneltiri. Alţii conturează o Românie subterană condusă de masoni şi illuminati, alţii una condusă de reptilieni, şerpilieni şi te-miri-ce specii cvasiumanoide, alţii o reţea energetică de extratereştri întrupaţi în oameni care vor să conducă planeta pe coordonate paşnice. Unii văd România secretă drept un cuib de diavoli, de îngeri sau de evrei şi chinezi. Fiecare proiectează fanteziile lui în necunoscut, cu tot felul de dovezi. Trăind în acest peisaj de la 15 ani, am trecut prin toate aceste teorii care acum mi se par inepţii totale. Da, există o parte secretă a istoriei şi a lucrurilor de zi cu zi, şi fără îndoială suntem conduşi de grupuri de oameni extrem de importanţi, bogaţi şi fără scrupule, care evident nu sunt cunoscuţi de noi. Dar a le zice reptilieni, masoni, diavoli sau extratereştri mi se pare puţin SF. Din punctul meu de vedere, 90% din ceea ce se vehiculează drept România Secretă sunt fabulaţii. Adaug că nu sunt francmason şi nu am aderat la niciun ordin masonic, paramasonic, iniţiatic, magic sau de vreo altă natură, şi nici nu doresc.

Există suflete damnate?

Asterion: Aici intrăm în dispute de ordin teologic şi am avea nevoie de mult timp. Convingerea mea este că da, există suflete care prin faptele lor au adunat o mare greutate şi un bagaj important de negativitate, care le provoacă suferinţă.

Cum vedeţi rolul jucat azi de bisericile oficiale în viaţa României şi atitudinea populaţiei faţă de credinţă în general?

FvF: Biserica a jucat întotdeauna un rol important în viaţa omului şi în societate, nu doar ca agent spiritual, dar şi ca putere de conducere. Acum, fiecare pădure are uscăciunile ei. Biserica le are şi le-a avut pe ale ei, dar nu putem vorbi la modul general. Au existat patriarhi şi papi extraordinari, care au făcut mult bine, şi alţii care au dat totul peste cap. În bisericile comune, de asemenea, au existat preoţi buni şi preoţi mai puţin buni. Nu poţi spune acelaşi lucru despre Arsenie Boca sau Dumitru Staniloae şi despre un preot care a molestat copii. Exista oameni răi în fiecare religie, iar creştinismul nu este o excepţie şi nici ocultismul nu este. La fel şi atitudinea populaţiei. Ea reacţionează în mod natural la ceea ce primeşte din partea Bisericii. Totuşi, atitudinea populaţiei, cel puţin a poporului român, ar trebui să se bazeze pe ceva clar când critică Biserica. Asta înseamnă să ştii „un gram” de teologie şi istorie a Bisericii ca să poată să-şi dea cu părerea. Biserica Ortodoxă Română este condusă de Patriarhul Daniel, dar n-aş spune că este reprezentată de el. Pentru mine un creştin adevărat nu are neapărat o funcţie înaltă în Biserică, ci o dedicaţie profundă pentru Dumnezeu. Iar asta o văd mai degrabă la un ascet decât la un Patriarh. Totuşi, nu sunt un expert în teologie nici pe departe şi nu vreau să intru prea mult în detalii fără să ştiu ce vorbesc.
Asterion: Nu aş dori să comentez aici Biserica. Îşi are rolul ei în viaţa României. La fel ca orice pădure, are şi fructe dulci, şi uscături. Biserica a produs şi oameni corupţi, şi sfinţi, dar aici este mai degrabă vorba de viciile şi virtuţile fiecăruia dintre ei, nu de Biserică în sine. Nu vreau să mă aplec asupra părţilor negative ale niciunei religii. Dacă musulmanii au fundamentalişti iar penticostalii au exaltaţi, noi avem corupţi şi ipocriţi. Dar avem de asemenea preoţi cu har, unii sunt sfinţi vii şi neştiuţi, care duc povara celorlalţi. Să vorbeşti despre setea de bani din Biserică şi să ignori oamenii minunaţi precum Arsenie Boca, Iie Lăcătuşu sau Ilarion Argatu este o prostie. De asemenea, să ţii ca literă de lege prescripţiile părinţilor Bisericii şi altor preoţi actuali, ignorând sau trecând cu vederea naţionalismul, rasismul, antisemitismul, homofobia şi misoginia care nu îşi au locul în Predica de pe Munte mi se pare iarăşi periculos. Generalităţile tind să ucidă şi nu doresc să lucrez cu generalităţi.

 A consemnat  Ştefana Czeller

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
„Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor”
07/10/2019 11:02

  „Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor” * dialog cu scriitorul Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţ ...

„Avem un sistem educaţional secularizat, sincretic, pe alocuri aberant”
05/05/2018 16:15

- Doamna profesor, tocmai aţi participat la Conferinţa Internaţională de Educaţie a Adulţilor. Ce spun specialiştii in domeniu despre starea actuală a actului educaţional şi nu mă refer doar la zona ...

 Mihai Chirica: „Nu poţi doar să ceri. Trebuie să şi oferi”
26/03/2018 05:45

  - Domnule Chirica, social-democraţii participă - şi este uimitor acest lucru, la unul dintre cele mai triste paradoxuri ale timpului nostru. În timp ce trăim in poate cea mai mare criză a ...

 ”Pe vremea comuniştilor aveam personal medical, dar nu aveam aparatură. Astăzi, e invers!”
03/02/2018 04:30

-- Domnule doctor, se implinesc patru decenii de cand Spitalul de recuperare a apărut in viata iesenilor. Sunteti singurul medic rămas in activitate din acele vremuri... Cum a apărut această idee? - Totul ...

Prof. dr. Florin Mitu: „A gândi pozitiv este un element cheie pentru un medic”
12/10/2017 04:45

Despre recuperare cardiovasculară, factorii de risc in bolile cardiovasculare şi ce trebuie să facem ca să ne protejăm inima de evenimente nefericite, dar şi despre alte lucruri interesante, dr. Florin M ...

Marius Oprea: „Niciodată nu este prea tîrziu pentru adevăr şi nici pentru dreptate”
02/10/2017 05:00

- Aţi infiinţat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, institut de cercetare aflat sub egida Guvernului. Plecind de la această postură, cum se văd astăzi urmările comunismului şi cum ar treb ...

Prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel: „Un discurs care nu îl respectă pe interlocutor este un discurs pierdut”
19/08/2017 06:00

 Cald, deschis şi mai ales din cale afară de receptiv la tot ceea ce il inconjoară, lingvistul Stelian Dumistrăcel a mărturisit care este cea mai mare implinire pe care i-a oferit-o viaţa la catedră ...

„Orice ar fi, fizica nu se uită”
27/07/2017 05:36

  - De unde pasiunea pentru fizică? - Am trecut prin sistemul de invăţămant ca orice copil obişnuit. La un moment dat, am sesizat că sunt capabil să mă descurc la matematică mult mai bine decat ...

„În viaţă am avut o şansă extraordinară: să fac ceea ce îmi place”
13/07/2017 12:20

În interviul acordat cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, dr. Lăcrămioara Stratulat, care ocupă funcţia de director al Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi ...

Interviu cu Doru Baltag, medicul care alungă durerea cu ajutorul acelor
08/06/2017 05:25

-Domnule doctor, vă propun să pornim pe firul biografiei. Cum de aţi ajuns să practicaţi Medicina? -Traseul alegerii profesiei medicale este destul de liniar. Părintii mei au fost asistenti medicali in l ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei