default

Dimensiune font:

În satanism şi demonolatrie există ritualuri de dedicare a sufletului

| 17-05-2014 07:16

 a doua parte a dialogului cu fondatorii site-ului www.ocult-ro.com 

Încheiem, în ediţia de astăzi, dialogul început săptămâna trecută cu fondatorii unuia dintre cele mai cunoscute site-uri româneşti pe teme oculte, www.ocult-ro.com.

Cum aţi descoperit ştiinţele oculte? Le poate practica oricine? Se pot învăţa din cărţi, de pe forumuri sau există şcoli, maeştri, discipoli?

FvF: Eu le-am descoperit căutând. Din câte îmi aduc aminte, nu mi-au apărut din neant, deşi este posibil să fi dat de ele, dar nu le-am remarcat în primă fază. La acel moment căutam răspunsuri la nişte întrebări personale, şi le-am găsit în mai multe surse (cărţi, internet, apoi experienţe proprii etc). Le poate practica oricine, bineînţeles. Asta în primul rând pentru că fiecare este o fiinţă spirituală şi are acces la spiritualitate în aceeaşi măsură. Ceea ce ne poate opri este propria voinţă. Fiecare are liberul arbitru şi poate alege singur daca doreşte sau nu să practice aşa ceva. Dar cred că vă referiţi mai degrabă dacă pot fi practicate cu succes de oricine. La fel ca un doctor chirurg, este un mare plus să ai o oarecare înclinaţie spre aşa ceva. Nu oricine se naşte chirurg. Nu oricine are acelaşi talent sau precizie de lucru. Cei care au această chemare o întâlnesc la timpul potrivit şi o practică în mod natural, fără nicio ezitare, fără nicio problemă. Alţii însă o practică din curiozitate, din plictiseală sau oricare alt factor mai puţin serios. O practică în mod forţat, dorind să pregătească un ultimatum legat de autenticitatea acestor practici. Şi ca la oricare treabă făcută la întâmplare, şansele de reuşită sunt mici. Ştiinţele oculte se pot învăţa şi din cărţi şi de pe forumuri şi în şcoli speciale, cu maeştrii, dar se pot învăţa şi individual, prin experimentare, dacă există puţină creativitate şi înţelegere de bază a acestor practici (ex. felul în care funcţionează).
Asterion: Eu am descoperit ştiinţele oculte din copilărie, iar la început mi-a fost deosebit de greu să învăţ ceva, din pricina lipsei de surse. Odată cu accesul la internet s-a schimbat total acest lucru, informaţia fiind din ce în ce mai bogată. Ştiinţele oculte sunt diverse, iar a întreba dacă le poate practica oricine este ca şi cum am întreba dacă oricine poate face ştiinţă. Unii sunt talentaţi în matematică, alţii în informatică, alţii în semiotică, este la fel şi aici. Teoretic da, oricine poate practica, dar nu fiecare. În sensul că această compatibilitate cu ocultismul este condiţionată doar de dorinţa şi de aptitudinile fiecăruia, nu de rasă, naţionalitate, sex, stare socială, profesie sau IQ. Astăzi nu este nevoie de maeştri sau iniţiatori pentru a practica magia şi a avea rezultate din ea. Resursele pe care maeştrii din trecut le deţineau au devenit publice, dacă ştim unde să căutăm. Este deosebit de util să ai un maestru care deja a parcurs etapele necesare şi care poate ajuta ori de câte ori este nevoie, dar bineînţeles că se poate şi fără. Durează mai mult, dar este foarte posibil. Se poate învăţa într-o anumită măsură din informaţia publică, dar numai cu tenacitate şi dorinţă de a afla. Majoritatea vor doar să li se dea cu linguriţa, ei doar să aplice extrem de puţin şi să obţină tot ce doresc. Atunci când află cantitatea enormă de muncă pe care trebuie să o depună fie se descurajează şi îşi pierd interesul (majoritatea), fie continuă (puţini), luând acest lucru ca pe o provocare.

Există riscuri în practicarea ştiinţelor oculte, pentru practicant, apropiaţii săi şi societate în general?

FvF: Da, este o întrebare importantă, pentru că mulţi îşi pun această problemă. Cum spuneam, depinde de ce anume practici. Dacă lucrezi cu energii negative - demoni, atragi după tine energii negative, de aceea se recomandă ritualuri de purificare după aceste ritualuri, însă nu oferă practic nicio asigurare că nu rămâne „ceva pătat pe tine”. Dacă lucrezi cu energii pozitive, de asemenea, atragi după tine energie pozitivă, care îţi afectează de asemenea viaţa. Mulţi ocultişti, în special sataniştii, mă vor contrazice aici, spunând că nu există astfel de riscuri. Eu vorbesc strict din proprie experienţă, nu din cărţi. Fiecare acţiune are la rândul ei un efect. Acel efect se poate resimţi la nivel individual sau social. Este la fel ca în cazul unui chimist care lucrează cu substanţe toxice. Dacă nu este atent şi nu ia toate măsurile de siguranţă, poate să polueze atât propria persoană, cât şi mediul.
Asterion: Absolut. Dar nu cum s-ar putea crede din articolele ziarelor de senzaţie, din cărţile fundamentaliste sau din cele conspiraţioniste. Cel mai mare risc este orgoliul: te consideri puternic, când de fapt sursa puterii tale este mult dincolo de tine. Uitarea lui Dumnezeu este la fel de periculoasă şi în magie şi în filosofie de pildă, numai că în magie operezi cu lucruri practice. Mulţi caută să îl excludă pe Dumnezeu din ecuaţie, ceea ce în opinia mea este eronat. Omul are putere în măsura în care poate accesa darurile sale, care pot fi infinite. Însă noţiunea de dar implică o altă forţă care să-i fi acordat acest privilegiu, anume Dumnezeu. Este la fel în orice religie şi nu încerc aici să fac apologia Dumnezeului iudeo-creştin. Un alt pericol este iluzia: foarte mulţi sunt amăgiţi de propria lor minte, vorbesc cu îngeri sau cu demoni inexistenţi, anume cu propriul lor ecou mental. Lucrul acesta nu ar fi atât de grav dacă nu ar acţiona conform acelor informaţii ca şi cum ar fi din surse autentice. A vorbi cu tine însuţi este benign, a vorbi cu tine însuţi crezând că vorbeşti cu arhanghelul Mihail, e profund malign.

Ce valori credeţi că-i lipsesc românului de azi? Ce-i lipseşte societăţii româneşti în general?

FvF: Cred că cel mai mult lipsesc bunul simt si simţul civic. Apoi, lipsa de educaţie şi civilizaţie. Suntem într-adevăr un popor destul de sociabil şi primitor faţă de străini, dar între noi parcă nu suntem aşa. Şi aş merge până la concluzia că îi lipseşte chiar identitatea. Mă amuza mult un muzician care spunea că “a fi roman este o problemă de personalitate”. Ah, şi nu în ultimul rând, îi lipseşte o conducere mai serioasă şi mai altruistă, un nivel de trai mai acceptabil şi zâmbetul când pleacă spre muncă.
Asterion: Iubirea de ţară şi iubirea aproapelui. Suntem foarte ataşaţi de competiţie. Românul nu se bucură că are ceva, ci se întristează că vecinul are mai mult. Iubirea aproapelui şi acceptarea lui necondiţionată ar elimina problemele de etnie, sex, confesiune sau orientare politică. Suntem o naţie care urăşte nu din pricini legale sau morale, ci din pricina preferinţelor sportive. Însă Occidentul este mult mai divizat şi consider că în genere, românii sunt mai buni, mai deschişi şi mai înţelegători.

Toată lumea cunoaşte legenda faustiană a vinderii sufletului. Este vreun grăunte de adevăr în ea?

FvF: Da şi nu. Da, exista un grăunte de adevăr, dar este diferit de ceea ce se ştie. În satanism şi demonolatrie există ritualuri de dedicare a sufletului. Tot un fel de pact, dar oferit de bunăvoie ca gest de recunoştinţă şi încredere faţă de Satan sau de demon. Nu, nu există, deoarece sufletul nu este o piesă de schimb sau o monedă.

Răspund cu adevărat îngerii la chemările noastre?

Asterion: Îngerii răspund tuturor chemărilor, este datoria lor şi scopul lor. Important este dacă noi ne dăm seama de acest lucru.

Posesiunea demonică este mit sau realitate?

FvF: Depinde din nou pe cine întrebaţi, pentru că răspunsurile diferă. Un preot catolic, un psihiatru, un satanist sau un hermetist, fiecare va da un răspuns diferit. Părerea mea este foarte diferită de restul. Eu văd spiritele ca fiind energii, deci în cazul asta, nu pot spune nimic despre posesia “demonică”. În plus, nu am văzut un demoniac (persoana posedată), nu am fost posedat niciodată, iar istoria, ştiinţa şi logica îmi spun că acest fenomen este doar un mit.

Este lumea prea divizată religios? Dumnezeu are mai multe feţe sau una singură?

Asterion: Nu mai mult decât este prea divizată lingvistic. Dumnezeu este dincolo de definire şi înţelegere, de aceea are atât de multe nume. Când consideri că l-ai înţeles pe Dumnezeu sau că l-ai văzut, ai înţeles şi văzut altceva, numai pe Dumnezeu nu. A avea pretenţia de a-l defini pe Dumnezeu cu o singură formă este ca şi cum am încerca să adunăm un ocean planetar într-o singură picătură.

Ce înseamnă Satan şi demonii pentru dvs? Sunt ei răul încarnat?

FvF: Satan înseamnă multe pentru mine. În trecut, îl consideram un zeu care a oferit cunoaşterea şi a oferit ajutor omului împreună cu ceilalţi arhangheli. Iar în prezent, îl consider un arhetip al unei forţe negative/întunecate, o altă “faţă” a lui Dumnezeu.

De ce credeţi că s-a vărsat şi încă se varsă atât sânge în numele credinţei?

Asterion: Pentru că omul doreşte putere asupra celuilalt, iar de multe ori, puterea se consolidează cu exemple disciplinare. Nu contează dacă este vorba de dreptul unui anumit rege de a domni sau dreptul unui anumit cult de a practica religios, dacă intervin orgoliul uman şi dorinţa de a subjuga, întotdeauna vor fi vărsări de sânge. Religiile în sine nu au nimic în comun cu faptele sângeroase ale oamenilor care le folosesc drept pavăză. Dacă cineva ucide un om în numele dumneavoastră, sunteţi vinovaţi de fapta lui?

Cu ceva timp în urmă, satanismul era menţionat de SRI drept un pericol la siguranţa naţională. Ce părere aveţi despre acel faimos raport SRI?

FvF: Îmi aduc aminte vag de acel raport, se vorbea pe un forum la un moment dat, acum mulţi ani. Ştiu că erau luaţi în vizor anumiţi indivizi, dar erau urmăriţi oamenii nepotriviţi. Adică nu erau urmăriţi cei care reprezentau satanismul, ci cei care-l promovau cel mai puternic. Cu alte cuvinte, raportul acela a fost ca un articol prost scris de un jurnalist începător care nu-şi făcuse temele. Sunt sigur că SRI are de urmărit cazuri mai importante şi mai serioase decât aşa-numitul “fenomen satanist” din România.

Dacă suntem vegheaţi de spirite binevoitoare, de ce se întâmplă atâtea rele?

Asterion: Spiritele pot fi oricât de binevoitoare vor, dacă omul alege să facă rău, să trăiască în rău şi să îl propage, este altceva. Răul şi binele sunt două unelte prin care sufletul învaţă. Fără a simţi durerea arsurii, nu am cunoaşte distanţa optimă pe care trebuie să o ţinem faţă de flacără, iar fără a ne pierde pe cineva drag nu am aprecia niciodată pe cei de lângă noi. Să spui că răul este inutil ar fi ignoranţă, iar Dumnezeu nu creează lucruri inutile.

Există o Românie ocultă, subterană, pe care cei mai mulţi dintre noi nu o cunosc?

FvF: Există mulţi practicanţi şi există şi grupări, majoritatea ascunşi de public. Dar vreau să fie clar că aici nu mă refer nici la grupările online care doar discută şi filosofează pe forumuri şi nici la grupările de adolescenţi împrăştiaţi prin cimitire care nu au citit o carte despre ocultism. Mă refer la persoane care practică şi studiază ocultismul de cel puţin 5 ani şi care sunt sănătoase psihic. Însă cei serioşi şi importanţi îi poţi număra pe degetele de la o mână.
Asterion: Nu. Este un mit. Există mai multe Românii subterane, în funcţie de grupul care consolidează acea imagine. De exemplu, cărţile lui Pavel Coruţ şi Radu Cinamar conturează o Românie care este de o importanţă pivotală pentru planetă, plină de conspiraţii şi uneltiri. Alţii conturează o Românie subterană condusă de masoni şi illuminati, alţii una condusă de reptilieni, şerpilieni şi te-miri-ce specii cvasiumanoide, alţii o reţea energetică de extratereştri întrupaţi în oameni care vor să conducă planeta pe coordonate paşnice. Unii văd România secretă drept un cuib de diavoli, de îngeri sau de evrei şi chinezi. Fiecare proiectează fanteziile lui în necunoscut, cu tot felul de dovezi. Trăind în acest peisaj de la 15 ani, am trecut prin toate aceste teorii care acum mi se par inepţii totale. Da, există o parte secretă a istoriei şi a lucrurilor de zi cu zi, şi fără îndoială suntem conduşi de grupuri de oameni extrem de importanţi, bogaţi şi fără scrupule, care evident nu sunt cunoscuţi de noi. Dar a le zice reptilieni, masoni, diavoli sau extratereştri mi se pare puţin SF. Din punctul meu de vedere, 90% din ceea ce se vehiculează drept România Secretă sunt fabulaţii. Adaug că nu sunt francmason şi nu am aderat la niciun ordin masonic, paramasonic, iniţiatic, magic sau de vreo altă natură, şi nici nu doresc.

Există suflete damnate?

Asterion: Aici intrăm în dispute de ordin teologic şi am avea nevoie de mult timp. Convingerea mea este că da, există suflete care prin faptele lor au adunat o mare greutate şi un bagaj important de negativitate, care le provoacă suferinţă.

Cum vedeţi rolul jucat azi de bisericile oficiale în viaţa României şi atitudinea populaţiei faţă de credinţă în general?

FvF: Biserica a jucat întotdeauna un rol important în viaţa omului şi în societate, nu doar ca agent spiritual, dar şi ca putere de conducere. Acum, fiecare pădure are uscăciunile ei. Biserica le are şi le-a avut pe ale ei, dar nu putem vorbi la modul general. Au existat patriarhi şi papi extraordinari, care au făcut mult bine, şi alţii care au dat totul peste cap. În bisericile comune, de asemenea, au existat preoţi buni şi preoţi mai puţin buni. Nu poţi spune acelaşi lucru despre Arsenie Boca sau Dumitru Staniloae şi despre un preot care a molestat copii. Exista oameni răi în fiecare religie, iar creştinismul nu este o excepţie şi nici ocultismul nu este. La fel şi atitudinea populaţiei. Ea reacţionează în mod natural la ceea ce primeşte din partea Bisericii. Totuşi, atitudinea populaţiei, cel puţin a poporului român, ar trebui să se bazeze pe ceva clar când critică Biserica. Asta înseamnă să ştii „un gram” de teologie şi istorie a Bisericii ca să poată să-şi dea cu părerea. Biserica Ortodoxă Română este condusă de Patriarhul Daniel, dar n-aş spune că este reprezentată de el. Pentru mine un creştin adevărat nu are neapărat o funcţie înaltă în Biserică, ci o dedicaţie profundă pentru Dumnezeu. Iar asta o văd mai degrabă la un ascet decât la un Patriarh. Totuşi, nu sunt un expert în teologie nici pe departe şi nu vreau să intru prea mult în detalii fără să ştiu ce vorbesc.
Asterion: Nu aş dori să comentez aici Biserica. Îşi are rolul ei în viaţa României. La fel ca orice pădure, are şi fructe dulci, şi uscături. Biserica a produs şi oameni corupţi, şi sfinţi, dar aici este mai degrabă vorba de viciile şi virtuţile fiecăruia dintre ei, nu de Biserică în sine. Nu vreau să mă aplec asupra părţilor negative ale niciunei religii. Dacă musulmanii au fundamentalişti iar penticostalii au exaltaţi, noi avem corupţi şi ipocriţi. Dar avem de asemenea preoţi cu har, unii sunt sfinţi vii şi neştiuţi, care duc povara celorlalţi. Să vorbeşti despre setea de bani din Biserică şi să ignori oamenii minunaţi precum Arsenie Boca, Iie Lăcătuşu sau Ilarion Argatu este o prostie. De asemenea, să ţii ca literă de lege prescripţiile părinţilor Bisericii şi altor preoţi actuali, ignorând sau trecând cu vederea naţionalismul, rasismul, antisemitismul, homofobia şi misoginia care nu îşi au locul în Predica de pe Munte mi se pare iarăşi periculos. Generalităţile tind să ucidă şi nu doresc să lucrez cu generalităţi.

 A consemnat  Ştefana Czeller

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. TEOCLINIK S.R.L. Vaslui, cu sediul social în Mun. Vaslui, str. Victoriei, nr. 100, bl. 100, sc. A, etaj 2, ap. 1, jud. Vaslui, Nr. de înreg. ORC: J37/422/2007, CUI RO 21973910, potrivit Sentinţei civile nr. 373/F/2015 din data de 25.11.2015, pronunţată de Tribunalul Vaslui, Secția civilă, în dosarul nr. 4262/89/2013, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 04.02.2020, ora 12.00, a activelor S.C. TEOCLINIK S.R.L. Vaslui, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași: Nr. activ Denumire şi descriere activ Valoare de evaluare (preț fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitaţiei (preț fără T.V.A.) Activ 1 ANALIZOR AUTOMAT PENTRU COAGULARE SYSMEX CA-560, SN A4276, anul fabricării 01/2010, nr. inv. 114; COMPUTER TOMOGRAF SOMATOM EMOTION 6 SLICE (DE), marca Siemens, fabricat în Germania, anul fabricării 2010, model nr. 10046766, SN 80109; RMN MAGNETOM ESSENZA, marca Siemens – fabricat în Germania, anul fabricării 2010, model nr. 10352127, SN 49097. - 2.424.500,00 lei, - 1.939.600,00 lei; Activ 2 ANALIZOR AUTOMAT DE HEMATOLOGIE, marca Siemens, model Advia 2120i, S/N IR10031042, nr. inv. 117. - 134.910,00 lei, - 107.928,00 lei; Activ 3 ANALIZOR AUTOMAT DE IMUNOLOGIE, Immulite 1000, SN I2221/2010, frecvența 50 Hz, anul fabricării 2010, nr. inv. 112. - 63.600,00 lei, - 50.880,00 lei; Activ 4 APARATURĂ MEDICALĂ PENTRU LABORATOR - Aalizor ioni Medica Easy Lyte Plus Na/K/CI, SN 31075BNKC, nr. inv. 6; - Aparat electrochirurgie, model Surtron 120, fabricat în Italia, clasa I CF, SN 00467/4008, anul fabricării 2008; - Centrifuga, model MPW-223e, SN 10223e141607, anul fabricării 2007 viteza max. 1/min 4000 rpm; - Concentrator oxigen EverFlo / OPI, SN 0016499, max. O2: 96%; - Fotometru portabil BioMérieux, model Densimat, SN IDN012623, fabricat în Italia; - Sistem ECG Computerizat CARDIAX, SN 0607031420, fabricat în Ungaria; - Videocolposcop Fiber Optic, model Dr Camscope (XGA), SN DCSM – 11C – 145, anul fabricării 03/2011, fabricat în Korea; MOBILIER ȘI APARATURĂ BIROTICĂ - Notebook Toshiba 17.3, model SATELLITE C75-A-10W, SN 9D024769C, procesor Intel I3; - Acvariu cu filtre TETRATEC și FLUVIAL FX5; - Aer condiționat- 3 buc; - Calculator Dualcore; - Casă marcat; - Copiator Color Minolta, Bizhub C220, SN A0ED023036217; - Mobilier farmacie (demontat); - Sistem Dualcore + monitor 19 ''; - Sistem Intel; - Sistem supraveghere (aferent spațiului închiriat). Tâmplărie PVC (montata). - 52.470,00 lei, - 41.976,00 lei; Activ 5 MIJLOACE DE TRANSPORT FIAT 500 ABARTH - AUTOTURISM, CAROSERIE -AB BERLINACU HAYON, MARCA FIAT, TIP - 312/AXD1A/500 ABARTH, NR. IDENTIFICARE ZFA31200000252581, NORMA POLUARE EURO 4, AN FABRICAȚIE 2008, MASA PROPRIE 1110 KG, NUMAR LOCURI 4, CILINDREE 1368 CMC, PUTERE 99 KW (134,5 CP), SURSA ENERGIE BENZINĂ, TRACȚIUNE FAȚĂ, CULOARE NEGRU, CO2- 155 G/KM, CAPACITATE REZERVOR 35 L, DATA PRIMEI ÎNMATRICULĂRI ÎN ROMÂNIA 2009, NR. ÎNMATRICULARE VS-67-TLK, KM LA BORD - 142.202. Stare tehnică – turbină defectă, mâner portieră rupt, parbriz spart - 31.470,00 lei, - 25.176,00 lei. Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 03.02.2020, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 03.02.2020, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro ș la numerele de telefon: tel. 0232/43864, 0757544544, 0755132470 sau e-mail vanzari@insolventa.ro..
MARICEL POPA: „La toţi investitorii le spun că nu avem bani, dar o să ne descurcăm...”
22/01/2020 08:09

    * dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi     - Domnule preşedinte, ce a pierdut şi ce a caştigat Iaşul odată cu schimbarea guvernului? - A ...

MIHAI CHIRICA VIDEO-Poluarea a dublat, la Iaşi, numărul cazurilor de boli cronice respiratorii şi al celor de astm bronşic
20/01/2020 13:01

  * dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, aţi reuşit să puneţi in dezbatere naţională – să-i spunem aşa, proiectul privind interzicerea inmatriculării a ...

„E necesar ca aşa-numiţii conducători ai unui stat să ştie carte şi să stăpânească ştiinţele politice”
12/12/2019 09:26

* dialog cu scriitorul Cassian Maria Spiridon, unul dintre iniţiatorii mişcării revoluţionare conspirative de la Iaşi, din 14 decembrie 1989 Se implinesc, peste două zile, trei decenii de cand Cassian Ma ...

„Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor”
07/10/2019 11:02

  „Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor” * dialog cu scriitorul Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţ ...

„Părintele ideal este cel care reuşeşte să îmbine stilul democrat cu cel laissez-faire şi cu cel autoritar”
14/09/2019 12:05

  * dialog cu psihoterapeutul Anda Păcurar Anda Păcurar este psihoterapeut adlerian, formator, cu multiple stagii de pregătire efectuate in Irlanda, Germania, Olanda, Spania, Ungaria, Anglia, SUA. Est ...

Mai mult de o treime dintre pacienţii internaţi zilnic la Socola suferă de alcoolism
16/08/2019 00:00

* de vorbă cu prof. univ. Vasile Chiriţă, unul dintre cei mai mari medici psihiatri din ţară, care profesează la Institutul de Psihiatrie „Socola” - Domnule profesor, au trecut aproape 30 de ...

„Iaşul va avea, pe termen mediu şi lung, o dezvoltare mai puternică decât are Clujul”
11/08/2019 23:57

  * dialog cu deputatul ieşean Costel Alexe, lider al liberalilor ieşeni, vicepreşedinte PNL la nivel naţional - Domnule deputat, aş dori să pornim discuţia noastră de astăzi de la declaraţia n ...

Mihai Chirica„Ideea interzicerii vehiculelor poluante rămâne de actualitate”
25/06/2019 11:15

- Domnule primar, Iaşul pare să respire din nou un aer mai curat, dar fericirea nu poate dura decat pană in toamnă, cand se reiau cursurile şcolare. Ce mai este nou pe frontul acesta al poluării? În ...

Dialog cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa: „La un profit de până la 15 la sută nu mai găsim firme care să liciteze”
21/06/2019 12:09

* dialog cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa - Domnule preşedinte, PSD a pierdut alegerile europarlamentare la Iaşi. E o aserţiune care provoacă ingrijorare in randul membrilor de pa ...

„Drumul Iaşi – Suceava va fi scos la licitaţie în această lună”
15/04/2019 08:49

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, după o aşteptare care părea că nu se mai termină, bugetul de stat a fost deblocat. Iaşul are, aşadar, posibilit ...