Interviu Cristian Puscas, director general Veolia Energie Iasi

Cristian Puscas - director general VEI

Dimensiune font:

| 25-07-2019 16:21

  1. Care au fost rezultatele Veolia Energie Iași în anul 2018?

 

2018 reprezintă anul în care s-a produs o serie de schimbări majore pentru companie, printre care  creșterea prețului certificatelor de CO2 cu peste 400%, creșterea prețului la combustibil precum și schimbările legislative. Aceste provocări au dus și la o transformarea bugetului companiei.

Veolia Energie Iași își respect angajamentul de a fi un partener pe termen lung și de încredere pentru Municipiul Iași, de aceea ne străduim să găsim noi soluții care să contribuie la îmbunătățirea vieții ieșenilor, dar și la creșterea numărului de clienți branșați la sistemul centralizat de termoficare cu distribuție pe orizontală.

 

  1. Ce transformări s-au produs în cadrul companiei în ultimul an?

Transformările prin care trece compania sunt în primul rând legate de digitalizarea acesteia, de creștere a profesionalismului și îmbunătățirii continue a calității serviciilor oferite. Ne dorim performanță și zi de zi contribuim la eficientizarea activitățile operaționale.

 

  1. La ce rezultate au condus transformările prezentate?

Rezultatele înregistrate în anul 2018 au contribuit la eficientizarea serviciilor oferite de compania noastră. În centralele de producție s-au realizat intervențiile anuale de mentenanță și de modernizare. Intervențiile au vizat securizarea funcționării agregatelor și creșterea eficienței prin îmbunătățirea randamentului energetic și scăderea consumurilor interne de electricitate, energie termică și apă tratată. Principalele lucrări ale anului 2018 au fost:

• Continuarea reparației capitale a cazanului K2 pe cărbune CET 2, acțiune începută în 2016 ce se derulează pe parcursul a 4 ani;

• Fiabilizarea echipamentelor de producție și a instalațiilor auxiliare CET 2;

• Instalarea și punerea în funcțiune la CET 1 a unui grup de cogenerare cu motor termic de 4.4MWel și 4.2 MWt. Noua centrală de cogenerare este în exploatare normală începând cu luna septembrie 2018.

 

  1. Ce efecte pentru business a produspunerea în funcțiune a centralei de cogenerare?

În 2018, Veolia Energie Iași a făcut un prim pas important în eficientizarea consumului de resurse: punerea în funcțiune a centralei de cogenerare, care produce în același timp și energie termică, și energie electrică.

Centrala de cogenerare este rezultatul unei investiții de 2.8 milioane de euro făcute de Veolia Energie Iași din fonduri proprii.

Energia termică produsă este furnizată consumatorilor Municipiului Iași prin sistemul de termoficare, iar energia electrică generată este livrată în Sistemul Energetic Național.

 

  1. Cum răspunde noilor provocări de business Veolia Energie Iași în 2019?

 

În contextul actual, în care schimbările tehologiei sunt din ce în ce mai rapide și mai complexe, Veolia și-a asumat prin acțiunile pe care le desfășoară faptul că trebuie sățină pasul cu tehnologia.

Veolia Energie Iași susține calitatea vieții urbane, dincolo de aspectele de business, ne-am asumat să salvăm un sistem pe cale de dispariție. Un sistem care funcționează din ce în ce mai bine datorită investițiilor pe care le-am făcut și echipei de profesioniști care îl opereză. Ne respectăm promisiunea și asigurăm soluții optime de furnizare a apei calde și căldurii în condiții de eficiență energetică, economii de costuri, confort, siguranțăîn funcționare și protecție a mediului înconjurător.

 

6.    Ce abordare diferită are Veolia Energie Iași în privința inovației sustenabile? Cum se manifestă aceasta în companie?

Protejarea sănătății locuitorilor orașului nostru, în care ne desfășurăm activitatea, este extrem de importantă pentru noi. În prezent, lucrămla o serie de proiecte care includ tehnologii inovative cu resurse regenerabile. Odată ce aceste proiecte vor fi implementate, pe lângă scăderea costurilor, se va realiza un obiectiv mult mai important, scădere emisiilor de carbon.

Veolia Energie Iași are o abordare 360 de grade și oferă o soluție economicăși ecologică la standarde europene.Beneficiile aduse orașului prin racordarea la sistemul centralizat de încălzire sunt palpabile: sistemul oferă acum un randament superior și costurile mai mici pentru utilizator, iar folosirea sistemului centralizat de încălzire reduce semnificativ noxele din oraș,oferă confort, independență față de vecini, permite control 24/7 clienților (pot porni sau opri oricând distribuirea de agent termic).

 

  1. În ce investește compania în prezent?

Investițiile din prezent includ două surse de finanțare: investiții finanțate în proporție de 100% de Veolia Energie Iași, cu o valoare aproximativă de 9 mil leiși investiții finanțate din fonduri europene sau guvernamentale cu cofinanțare PMI.

Planul investițional cuprinde reparația capitală a turbinei DSL 50, continuarea reparației cazanului nr. 2, reparația capitală a benzilor redler.

În ceea ce privește dezvoltarea comercială, în acest an, un număr de peste 13 clienți non rezidențial și unul rezidențial vor fi conectați la SACET prin investiții asigurate de către VEI.

Continuăm proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare în Municipiul Iași în vederea conformării cu standardele de mediu privind emisiile în atmosferă și pentru creșterea eficienței energetice în alimentarea cu căldură urbană, etapa a II-a” prin cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare. În 2019 vor fi finalizați cei 12,8 km traseu rețea primarăși circa 80% din cei 11,9 km rețea distribuție.

Tot anul acesta urmează să începemși lucrările de extindere SACET în cartierele Bucium și Copou. Acest proiect va aduce noi clienți atât din zona rezidențială cât și cea a instituțiilor publice, consumul estimat fiind de peste 25.000 Gcal pe an.

Toate aceste  investițiiau ca obiectiv finalcreșterea randamentului a eficienței și a fiabilității rețelelor de termoficare,precum și creșterea eficienței economice a echipamentelor de producție, cu intenția de a furniza un serviciu de calitate, de a reduce costurile pentru clienții racordați la sistemul centralizatși nu în ultimul rând de a scădea noxele emise pe teritoriul municipiului Iași.

 

  1. Ce planuri de viitor aveți în vedere pentru companie?

Performanța și eficientizarea serviciilor pentru care depunem eforturi zilnice, ni le dorim și pe viitor și ne propulsează în construirea unor planuri benefice pentru oraș, locuitori, companie.Ne propunem creșterea randamentului rețelelor de termoficare, creșterea vânzărilor de energie termică prin racordarea de noi clienți și menținerea clienților racordați și în special pe segmentul populație, creșterea fiabilității și a eficienței economice a echipamentelor de producție, depunerea de noi proiecte atât pe partea de productie cât și pe partea de reabilitare a rețelelor cu finanțare europeană.

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
„Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor”
07/10/2019 11:02

  „Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor” * dialog cu scriitorul Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţ ...

„Avem un sistem educaţional secularizat, sincretic, pe alocuri aberant”
05/05/2018 16:15

- Doamna profesor, tocmai aţi participat la Conferinţa Internaţională de Educaţie a Adulţilor. Ce spun specialiştii in domeniu despre starea actuală a actului educaţional şi nu mă refer doar la zona ...

 Mihai Chirica: „Nu poţi doar să ceri. Trebuie să şi oferi”
26/03/2018 05:45

  - Domnule Chirica, social-democraţii participă - şi este uimitor acest lucru, la unul dintre cele mai triste paradoxuri ale timpului nostru. În timp ce trăim in poate cea mai mare criză a ...

 ”Pe vremea comuniştilor aveam personal medical, dar nu aveam aparatură. Astăzi, e invers!”
03/02/2018 04:30

-- Domnule doctor, se implinesc patru decenii de cand Spitalul de recuperare a apărut in viata iesenilor. Sunteti singurul medic rămas in activitate din acele vremuri... Cum a apărut această idee? - Totul ...

Prof. dr. Florin Mitu: „A gândi pozitiv este un element cheie pentru un medic”
12/10/2017 04:45

Despre recuperare cardiovasculară, factorii de risc in bolile cardiovasculare şi ce trebuie să facem ca să ne protejăm inima de evenimente nefericite, dar şi despre alte lucruri interesante, dr. Florin M ...

Marius Oprea: „Niciodată nu este prea tîrziu pentru adevăr şi nici pentru dreptate”
02/10/2017 05:00

- Aţi infiinţat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, institut de cercetare aflat sub egida Guvernului. Plecind de la această postură, cum se văd astăzi urmările comunismului şi cum ar treb ...

Prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel: „Un discurs care nu îl respectă pe interlocutor este un discurs pierdut”
19/08/2017 06:00

 Cald, deschis şi mai ales din cale afară de receptiv la tot ceea ce il inconjoară, lingvistul Stelian Dumistrăcel a mărturisit care este cea mai mare implinire pe care i-a oferit-o viaţa la catedră ...

„Orice ar fi, fizica nu se uită”
27/07/2017 05:36

  - De unde pasiunea pentru fizică? - Am trecut prin sistemul de invăţămant ca orice copil obişnuit. La un moment dat, am sesizat că sunt capabil să mă descurc la matematică mult mai bine decat ...

„În viaţă am avut o şansă extraordinară: să fac ceea ce îmi place”
13/07/2017 12:20

În interviul acordat cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, dr. Lăcrămioara Stratulat, care ocupă funcţia de director al Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi ...

Interviu cu Doru Baltag, medicul care alungă durerea cu ajutorul acelor
08/06/2017 05:25

-Domnule doctor, vă propun să pornim pe firul biografiei. Cum de aţi ajuns să practicaţi Medicina? -Traseul alegerii profesiei medicale este destul de liniar. Părintii mei au fost asistenti medicali in l ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei