default

Dimensiune font:

INTERVIU - MIHAI CHIRICA: „Mai bine de jumătate din populaţia activă a marilor oraşe nu are încă o opţiune politică”

| 14-12-2018 07:55

* dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi

- Domnule primar, Clujul, Oradea, Aradul şi Timişoara au semnat, de câteva zile, Alianţa Vestului, un acord privind cooperarea în materie de mari proiecte. Are Iaşul disponibilitatea unei astfel de construcţii administrative?
 
  - Iaşul are disponibilitatea unei alianţe şi trebuie s-o şi facă într-un timp cât mai scurt. De altfel, discuţiile sunt destul de avansate şi la noi. Mai mult, noi am pornit, încă din luna noiembrie, cu o adresă către Cluj Napoca, pe care am făcut-o publică în cursul acestei săptămâni, o dorinţă a mea de a face o alianţă transcarpatică. Se vizează, pe deoparte, susţinerea unor reţele de comunicaţie rapidă între Est şi Vest, Autostrada A8, tren de mare viteză, dar şi proiecte de edificare în comun a spitalelor regionale de urgenţă...
 

 „Vom încerca, dintr-un program asociativ, să facem unul integrator cu alte regiuni istorice”

 

 

 - Care ar fi planul pentru o astfel de alianţă?

  - Dacă începem fiecare la modul la care Alianţa Vestului să-şi vadă de ale lor, Alianţa Nordului de ale lor - înţeleg că vrea să se înfiinţeze şi cea a Estului, cu treaba ei, foarte aproape de Moscova, Sudul... cu ce vor gândi şi ei, părerea mea este că riscăm ca, în timp, să începem să intrăm într-o competiţie şi, uşor-uşor, să ne separăm oarecum dintr-o mentalitate comună, cea de stat unitar. Ei bine, domnul primar Ion Lungu, de la Suceava, împărtăşeşte această idee ca şi mine şi vom încerca din acest program asociativ să facem unul integrator cu alte regiuni istorice ale României. De asta vom bate foarte mult spre legătura dinspre est spre vest care să ne debarce în Târgu Mureş, pe de o parte, dar şi o legătură dinspre nord spre sud, care să lege graniţa de la Siret cu Bucureştiul şi, în felul acesta, ancorăm şi regiunile istorice dinspre vest spre est şi dinspre nord spre sud, lăsând un element unitar pentru toată România.

 - Rămâneţi în formula aceasta de 3 sau vor adera şi alţi primari?

- Ideea este de a fi prezente toate municipiile reşedinţă de judeţ. Cel puţin 3 suntem deja în discuţii în mod real - cu domnul Dragoş Chitic, de la Piatra Neamţ, a rămas să vorbească domnul Cătălin Flutur, de la Botoşani, şi probabil va vorbi şi domnul Ion Lungu. Eu o să încerc să-l atrag de partea acestui proiect, care nu este un proiect politic, ci transpolitic, pe domnul primar Vasile Pavăl, de la Vaslui, şi chiar au început deja discuţiile cu domnul primar Constantin Toma, de la Buzău.

 - Alianţa aceasta vine, oarecum, în pregătirea noilor condiţii de accesare a fondurilor europene în 2020-2024...

 - Da. În principal, acesta va fi scopul acestei structuri asociative, dar nu se va opri aici, pentru că fondurile europene sunt doar o parte din necesarul dezvoltării acestei regiuni. Să nu uităm că România are un buget pe care trebuie să-l dirijeze într-o modalitate echilibrată, în toate regiunile ţării. Şi fac o trimitere: bugetul de dezvoltare pe care România l-a pus la dispoziţia regiunii de Nord-Est în anul 2018 a fost de 5,4% din bugetul naţional de dezvoltare. Total incorect, ca să nu mai spun imoral. Pentru că regiunea de Nord-Est adună una dintre cele mai populate regiuni dintre regiunile istorice ale României, dar totuşi a beneficiat de unul dintre cele mai mici bugete.

Nu sunt mulţumit că am doar 34 milioane rambursări, dar măcar stau în banca mea”

  - Aţi calculat că Primăria are, în 2018, rambursări de 34 milioane lei pentru proiectele în derulare faţă de numai 2,1 milioane ale Consiliului Judeţean. A fost Primăria Iaşi de 17 ori mai activă decât CJ pe segmentul acesta?

  - Da. Am vrut să distrug această marotă deja, care circulă prin spaţiul mediatic ieşean că se-ntâmplă nişte lucruri care au depăşit graniţele ţării. N-a depăşit nimeni graniţele ţării; nici eu nu sunt mulţumit că am doar 34 milioane rambursări, aş fi vrut să am 134 milioane, dar măcar stau în banca mea şi îmi văd de acest parcurs, ca să rezolv problemele. Nu mă laud nicăieri că am adus 600 milioane euro, dar în bugetul Consiliului Judeţean se văd doar 2 milioane de lei. Chestiunea asta ţine, oarecum, şi de caracter. Oamenii s-au săturat de vorbe şi nu-i poţi minţi.

- Unul dintre proiectele depuse de Primărie pe Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” este cel care se referă la „reducerea emisiilor de gaz în municipiul reşedinţă de judeţ prin investiţii pe bază de planuri de mobilitate urbană durabilă”. Ce facem, totuşi, cu poluarea? Pentru că presiunea este din ce în ce mai mare şi nu doar în interior, ci şi în exterior.

- Este chiar şi motivul pentru care primul pachet de proiect a plecat în această direcţie şi sunt trei proiecte estimate la aproape 67 milioane euro, cu tot cu partea de ticketing şi care, în momentul de faţă, sunt în evaluare. Iar speranţa noastră să le vedem cât mai repede la semnat, la ADR Nord-Est, la Ministerul Dezvoltării, mai bine spus. Ce facem cu poluarea? Poluarea este, din punctul nostru de vedere, una dintre marile probleme ale oraşelor mari, în momentul de faţă. Dar, ceea ce apreciez este că lumea începe să vadă din ce în ce mai atent un fapt pe care eu l-am spus acum 6-7 luni, anume că principalii factori de poluare sunt traficul auto şi poluarea motivată de activităţile industriale, după care intervin şi ceilalţi poluatori. Traficul auto ocupă mai bine de jumătate din acest aport nociv, iar asupra traficului auto, noi, autorităţile locale, suntem cei mai legaţi de mâini şi de picioare, pentru că nu avem capacitatea legală prin care să putem interzice ocuparea oraşelor de către autoturismele poluante. Nu îţi trebuie foarte multă pregătire de specialitate să-ţi dai seama, dimineaţa, care maşină poluează. Gândiţi-vă că nu vorbim de o maşină, vorbim de 126 mii de maşini înmatriculate în Iaşi şi cu un ritm de înmatriculare lunar între 600 şi 800 autovehicule. Politicile de mediu sunt politici integratoare, iar împreună cu toată Europa trebuie să gândim un program integrator în care statul să fie liantul principal. Altfel, va fi o muncă de gherilă, pe care o duci zi şi noapte, iar rezultatele vor fi minim-minimale.

 

      Sperăm ca anul viitor să fie anul proiectelor europene”

    - Capitolul Fortus s-a închis. Ce capitol urmează să deschidă municipalitatea acolo?

   - Din fericire, acum suntem proprietari cu toate actele în regulă acolo...Urmează să „ mărităm” platforma Fortus, cum ne place nouă, moldovenilor, să spunem. Trebuie să-i găsim un partener, un mire, care să-i ofere o dotă corespunzătoare pe nevoile Iaşului şi să facă acolo producţie, să adune cât mai mulţi oameni care să producă cât mai multe lucruri pentru România. Aşteptăm acest lucru, sunt intenţii din partea unor industriaşi, mai ales din afara României, care şi-au arătat intenţia de a o vizita, o parte au mai văzut-o... Chiar la data la care vorbim facem un film de prezentare a platformei Fortus, ieri am avut primele filmări, o să continuăm şi-n zilele următoare, să putem să prezentăm exact ceea ce există ca şi capacităţi de producţie.

  - Din ce domenii sunt cei interesaţi?

    - Tot un profil industrial, şi mai mult de industrie grea. Dar, pe lângă asta, am fost vizitaţi şi de o companie italiană care este interesată de a face un parc logistic, care să poată deservi toată partea aceasta a regiunii de Nord-Est. Există interes şi din partea unor companii germane, din industria metalului, care se arată interesaţi de prezenţa unor hale de mare capacitate şi tonaj ce permit construirea de echipamente grele, care necesită sigur pe viitor şi o zonă de transport adecvată acestui tip de produs. Mai aşteptăm şi alte puncte de vedere. Cu toate acestea, noi am trimis şi o invitaţie constructorului german Volkswagen, care-şi anunţase intenţia de a reloca o uzină din zona Asiei.

    - Privind retrospectiv, care sunt obiectivele pe care nu aţi reuşit să le puneţi în practică în acest an? Putem puncta aici managementul traficului?

 - Nu. Sincer, la managementul traficului aş fi chiar puţin mai optimist. Privind retrospectiv, aş fi vrut ca până la sfârşitul acestui an să fi avut cele 4 tronsoane de locuinţe sociale ridicate măcar până la etajul 1, iar noi de-abia ieşim din groapă. Sigur, se pot găsi explicaţii - licitaţiile foarte lungi, foarte dese, dar mi-am asumat şi în interiorul Primăriei câteva sincope. Mi-ar fi plăcut ca până la această dată să mai fi rezolvat încă 5 terenuri de sport... Dăm drumul anul acesta la pasajul pietonal de la gară, să se circule pe el, cu nişte eforturi „pompieristice”, stând în fiecare zi pe capul lor. În rest, sperăm ca anul viitor să fie anul proiectelor europene. Noi am reuşit să tragem aceşti bani, aproape 34 milioane lei, profitând oarecum de managementul termoficării, de proiectul de dezvoltare a reţelei de termoficare, în care am investit şi noi, a investit şi Comisia Europeană şi Ministerul Dezvoltării sume importante. Termenul de finalizare a acestui proiect de aproape 20 milioane euro este iulie 2019. O să facem cel mai extins şi cel mai modern sistem de termoficare din România şi fac o paranteză aici: am observat cele 5 direcţii de dezvoltare pe care le propune Europa pentru următorul deceniu, între care emisii „zero” este domeniul prioritar, aşa se numeşte - „Europa fără CO2”, şi pune foarte mult accent pe dezvoltarea sistemelor unitare de alimentare cu energie termică, ceea ce pe noi va prinde deja cu un pas înainte.

 

 

 

 

 

 

 

Investitorul nu lipseşte de la clubul de fotbal, pentru că el n-a existat niciodată!”

 

 

- Nu pot să nu vă întreb de Politehnica Iaşi... este acolo o sămânţă de scandal care afectează clar imaginea Iaşului, iar toată lumea aşteaptă ca dumneavoastră să faceţi curăţenia de Crăciun, să-i spunem aşa... Ce se mai poate face cu fotbalul ieşean acum?

- Este o rană care se lasă foarte greu închisă şi am şi o explicaţie. Niciodată acolo lucrurile n-au fost foarte neaoşe. Nu vreau acum să caut vinovaţi, nu deschid acum o cutie a Pandorei şi nici dulapul cu schelete al nimănui. Niciodată clubul de fotbal nu a fost o entitate transparentă, pe care s-o poţi aborda într-un mod de cunoaştere care să nu te pună în pericol. De fiecare dată, la acest club a mai existat un adevăr în spatele adevărului. În momentul în care am scos auditul financiar, nu cred că se compromite inventând costuri şi venituri care nu există, fictive, a prezentat foarte clar: investitorul, de fapt, n-a investit, ci a cheltuit. Asta este concluzia. Noi suntem cu adevărat investitori, pentru că clubul, ca entitate, este principalul investitor prin banii pe care i-a primit ca drept de televiziune, de 5,8 milioane în această perioadă de campionat, al doilea investitor este Primăria Municipiului Iaşi, prin susţinerea clubului de copii şi juniori - noi îl susţinem în totalitate, noi hrănim copiii, noi plătim antrenorii, şi nu puţini, noi le asigurăm deplasările la competiţii, noi îi echipăm, noi le facem tratamentele medicale la copii, le susţinem activitatea. Plus infrastructura... Prin urmare, noi suntem investitorul principal în continuare la echipa de fotbal şi nu putem să tolerăm această falsă intervenţie a aşa-zisului investitor. Eu, primarul Mihai Chirica, nu pot să stau cu mâinile încrucişate când câte-un neica nimeni care nu poate să se reprezinte pe el însuşi, darămite să reprezinte ceva, vine şi discută despre Iaşi, ieşeni, simboluri ieşene şi alte lucruri care ţin de comunitatea ieşeană, într-un ton şi-un limbaj de mahala. Eu, în calitate de primar, nu pot să accept. Lucrurile acestea nu se fac... Noi merităm în primul rând respect. Nu ştii să acorzi respect, aici e uşa, asta ţi-e calea şi la revedere!
 

  - Prin urmare, se mai poate face ceva acolo?
 
- Dar n-a făcut nimic... Investitorul nu lipseşte acolo, pentru el n-a existat niciodată, daţi-i cu ignore şi nu s-a întâmplat nimic. Dacă mâine pleacă, este mai bine decât dacă stă. El cheltuie din salarii mai mult decât a adus. Prin urmare, dacă n-avea loc de muncă, putea să se înscrie la şomaj, putea să-şi găsească un loc de muncă într-o companie, undeva, putea să muncească la propria lui companie, să-şi consume banii lui de acasă, dar să nu vină sa ia din banii jucătorilor, pentru că ei şi-au rupt picioarele, şi-au deteriorat sănătatea muncind pentru acest club. Prin urmare, ei trebuie să fie beneficiarii principali ai acelor bani.

    „Mai bine de jumătate din populaţia activă nu are încă o opţiune politică”
 

  - Trecând, brusc, la politică... încep să apară diferite sondaje de opinie, iar majoritatea PSD-ului este în cădere liberă. În plus, se îngroaşă rândurile nehotărâţilor. Cine credeţi că va reuşi până la urmă să pună mâna pe votul nemulţumitului?

  - Am urmărit cu mare atenţie toate categoriile de sondaje care s-au emis în ultima perioadă. Într-adevăr, concluzia aceasta este: PSD-ul nu-şi deteriorează imaginea datorită guvernării, care este o atitudine firească a oricărei guvernări, ci PSD-ul se prăbuşeşte. PSD-ul şi-a pierdut legătura cu ancora politică care-l făcea un partid viabil, din păcate, spun acest lucruri şi asta nu are decât o singură explicaţie: conducerea este nocivă acestui partid şi provoacă această destrămare în momentul de faţă. Este o degringoladă politică generalizată în sensul că, paradoxal, nici PNL-ul nu creşte. Şi PNL-ul scade, într-un acelaşi ritm proporţional cu scorul pe care l-a deţinut la sfârşitul anului 2016, ca şi PSD-ul. Este o prăbuşire mână-n mână, cu toate că unul reprezintă opoziţia şi unul face guvernarea, ceea ce a creat o masă critică imensă. În momentul de faţă, la nivelul localităţilor mari, mai bine de jumătate din populaţia activă încă nu are o opţiune politică şi încearcă fiecare să-şi găsească o ancoră prin care să-şi poată defini o opţiune. Se va întâmpla şi acest lucru, probabil, pe măsură ce se cristalizează lideri, platforme, idei, şi sigur că da, toate bazate pe intenţia de a face rău, a minţi.

 

  - Dacă nu-i un vot ideologic acesta, putem spune că e un vot al urii?

  - Nu. Europa nu mai are voturi ideologice de cel puţin 10 ani. Am mai rămas noi, o frântură estică a Europei în care s-a mai votat pe votul negativ mai mult, pedepsind sau încercând de a opri ascensiunea unui partid sau lider, dar, în rest, Europa şi-a structurat votul pe nevoia comunităţilor pe care le reprezintă.

A consemnat Dan M.BREZULEANU

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. ALDO S.R.L. Vaslui, cu sediul social în mun. Vaslui, str. Traian, bl. 228, sc. A, etaj 2, ap. 9, jud. Vaslui, C.U.I. RO 3337184, nr. de înreg. O.R.C. J37/918/1992, potrivit Sentinţei nr. 924/2013 din data de 23.10.2013, pronunţată de Tribunalul Vaslui – Secţia Civilă, în dosarul nr. 2980/89/2012, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare pentru data de 14.06.2019, ora 13.00, respectiv 28.06.2019, ora 13.00 a următorului activ proprietatea S.C. Aldo S.R.L. Vaslui: Nr. crt. - Denumire activ - Valoare pornire (lei fără T.V.A.) Activul nr.1 Proprietate imobiliară comercială – Magazin Mixt: Construcție – „Magazin Mixt” situată în mun. Vaslui, str. Ștefan cel Mare, nr. 279, jud. Vaslui, în vecinătatea benzinăriei Bemoil, cu suprafața construită de 40,50 mp și supr. utilă de 38,50 mp – extratabulară – construită pe terenul unei persoane fizice - 14.190,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.06.2019, ora 14.00, respectiv 27.06.2019, ora 14.00 la sediul lichidatorului judiciar M.R.L. Iași din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iași. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0755132474; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231 e-mail: vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L..
Publicaţie de vânzare a SC Macormar Invest SRL LD EXPERT GRUP IPURL, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Macormar Invest SRL, cu sediul în Sat Pralea, Comuna Căiuți, Jud. Bacău, CUI 17013846 RC J4/2236/2004 - societate în faliment, Dosar nr. 199/110/2016 - Tribunalul Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare următoarele bunuri mobile: Autoutilitară Volkswagen Transporter 70X02D, nr. înmatriculare BC 91 VID, nr. Omologare B112151111J70E2, an fabricație 1997, număr identificare WV1ZZZ70ZVH038335, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare verde - Preț 7.700 lei; Autovehicul Volkswagen Golf Variant, nr. înmatriculare BC 06 TDN, nr. omologare ABVK1N1911T13E3, an fabricație 2001, număr identificare WVWZZZ1JZ1W579319, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare alb - Preț 4.760 lei; Autoutilitară N3 MAN TGA 18463 - autotractor, nr. înmatriculare BC 15 VID, nr. omologare BJMATG1D11B95R3, an fabricație 2001, număr identificare WMAH05ZZZ1M326355, cilindree 12.816 cmc, combustibil motorină, culoare roșu - Preț 27.790 lei; Semiremorcă KOGEL SNC024, nr. înmatriculare BC 05 EDX, nr. omologare D121150011B3800, an fabricație 2003, număr identificare WK05NC02430708571, culoare galben - Preț 8.540 lei. Bunurile mobile se vând în bloc sau individual. Prețurile nu conțin TVA. Licitaţiile vor avea loc în datele de 27 mai, 03 iunie, 10 iunie, 17 iunie, 24 iunie 2019, ora 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării caietului de sarcini de 250 lei; - dovada achitării taxei de participare de 250 lei; - dovada achitării cauţiunii de 30% din preţul de pornire al licitaţiei; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64BRDE380SV46276803800 deschis pe numele debitoarei SC Macormar Invest SRL la BRD-Groupe Societe Generale. Cererile de participare se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cel mai târziu cu o zi înainte de ziua şi ora licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit (5 zile calendaristice de la data licitaţiei) duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Publicația de vânzare se completează cu prevederile din Caietul de sarcini. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar cel târziu cu 3 zile înainte de ziua licitaţiei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar - telefon: 0746153363. Lichidator judiciar LD EXPERT GRUP IPURL
Publicaţie de vânzare SC Alexandra Lux SRL LD EXPERT GRUP IPURL Huşi, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Alexandra Lux SRL, cu sediul ȋn mun. Bacău, str. Nordului, nr. 61-59, jud. Bacău, CUI 33438580, J4/689/2014, dosar nr. 3534/110/2017 pe rolul Tribunalului Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare: Autoturism Opel Zafira, an fabricaţie 2009, cilindree 1686 cmc, sursa de energie motorină, număr de înmatriculare BC-03-HBB, la preţul de pornire de 14.400 lei (fără TVA). Licitaţiile vor avea loc în datele de 24 şi 31 mai, 07 iunie 2019, orele 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: a.cerere de participare la licitaţie; b.dovada achitării cauţiunii - 10% din preţul de pornire al licitaţiei; c. dovada achitării taxei de participare in suma de 500 lei; d.dovada achitării caietului de sarcini în valoare de 500 lei; e.documentele care atestă identitatea şi calitatea participantului la licitaţie, după cum urmează: actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64 BRDE 380SV 48114953800 deschis la BRD-GSG SA pe numele debitoarei SC Alexandra Lux SRL. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 5 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor se va adresa lichidatorului judiciar cu cel puţin 48 de ore înaintea licitaţiei. Informaţii lichidator judiciar la numărul de telefon 0746153363. Lichidator judiciar LD Expert Grup IPURL Practician în insolvenţă Lazăr Dumitru
ANUNŢ DE VÂNZARE Trans Euro Broker S.R.L., cu sediul social în mun. Iași, str. Nicolina, nr. 64, biroul 19, et. 2, jud. Iași, CUI: 24445537; nr. de înregistrare la O.R.C. J22/2739/2008, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, numit potrivit Încheierii civile nr. 131/01.10.2018, pronunţată de Tribunalul Iași, în dosarul nr. 5963/99/2018, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 07.06.2019, ora 11.00, a activelor S.C. Trans Euro Broker S.R.L. Iasi, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași astfel: nr. crt. denumire și descriere active - valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) - valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) 1. autoturism, ab berlină cu hayon, marca Suzuki, tip SX4, nr. înmatriculare IS-69-GIA, norma de poluare euro 4, CO2: 163 g/km, an fabricaţie 2009, nr. identificare TSMEYA11S00340822, nr. locuri 5, motor tip M15A, cilindree 1490 CMC, putere 73 kw (100 CP), sursa de energie benzină, tracţiune faţă, culoare negru, km la bord: starea tehnică: mijlocul de transport este în staţionare din iulie 2018; la data inspecţiei s-a pus contactul s-au aprins martorii în bord, nefiind pus în funcţiune electromotorul. Starea fizică: caroseria şi interiorul se prezintă în stare bună. ITP valabil până la data de 24.02.2019. dotări: aer condiţionat computer de bord, cutie manuală 5+1, închidere centralizată, comenzi volan radio CD ABS - 10.520,00 - 10.520,00 2. mobilier de birou conform anunțului de vânzare ce poate fi descărcat de pe site-ul www.insolventa.ro - 270,00 - 270,00 3. aparatură birotică conform anunțului de vânzare ce poate fi descărcat de pe site-ul www.insolventa.ro - 2.120,00 - 2.120,00 Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 06.06.2019, ora 11.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 06.06.2019, ora 11.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00 – 13.00, până pe data de 06.06.2019, ora 12.00, în baza unei programări prealabile. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0758049904, 0757545545, 0232/243864 sau e-mail secretariat@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Mihai Chirica„Ideea interzicerii vehiculelor poluante rămâne de actualitate”
25/06/2019 11:15

- Domnule primar, Iaşul pare să respire din nou un aer mai curat, dar fericirea nu poate dura decat pană in toamnă, cand se reiau cursurile şcolare. Ce mai este nou pe frontul acesta al poluării? În ...

Dialog cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa: „La un profit de până la 15 la sută nu mai găsim firme care să liciteze”
21/06/2019 12:09

* dialog cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa - Domnule preşedinte, PSD a pierdut alegerile europarlamentare la Iaşi. E o aserţiune care provoacă ingrijorare in randul membrilor de pa ...

„Drumul Iaşi – Suceava va fi scos la licitaţie în această lună”
15/04/2019 08:49

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, după o aşteptare care părea că nu se mai termină, bugetul de stat a fost deblocat. Iaşul are, aşadar, posibilit ...

„Justiţia e plină de păcate!”
30/03/2019 07:30

* de vorbă cu Vasile Lupu, fost deputat, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi preşedinte al PNŢCD - Domnule Lupu, PNŢCD a semnat, joi, un protocol de colaborare cu PSD, pentru alegerile europarlam ...

VIDEO - Mihai Chirica: „Iaşul are, de la an la an, o provocare suplimentară”
03/03/2019 09:00

- Domnule primar, se pare că veţi miza, in acest an, pe un buget de 820 milioane de lei. E mult, e puţin? Ce se poate face cu banii aceştia la un oraş ca Iaşul? - Nu e puţin, dar nici nu e mult, a ...

„Sintagma apetit scăzut pentru lectură nu este corectă în relaţie cu tinerii de astăzi”
04/02/2019 00:00

 Gustul ieşenilor pentru lectură este dominat de cărţile de dezvoltare personală şi de istorie recentă, de cele din literatura şcolară, precum şi de cele care răspund nevoii de distracţie, de d ...

VIDEO - Ion Solcanu: „Sistemul de alegere a preşedintelui trebuie modificat, odată cu Constituţia”
07/01/2019 09:41

  * dialog cu prof. univ. dr. Ion Solcanu, fost senator social-democrat, vicepreşedinte PSD şi al Senatului Romaniei, astăzi preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Istorice şi Arheologice a Academiei Oa ...

„Masa de Crăciun este minunată cu oamenii dragi alături, nu cu platouri pline de grăsimi”
22/12/2018 00:00

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), in Raportul Naţional al Stării de Sănătate a Populaţiei pe anul 2017 se arată că in Iaşi sunt inscrise in evidenţa medicilor 35.902 de per ...

„În lumea aceasta a subiectivităţii au apărut prea mulţi vânzători de piei de cloşcă”
10/12/2018 00:00

    Sculptorul Liviu-Adrian Sandu este iniţiatorul şi fondatorul, in 2016, al Societăţii Artiştilor Figurativi din Romania şi, din 2013, Membru al Societăţii Sculptorilor Portretişti din ...

EXCLUSIV - Nicolae Dabija: „Trebuie să facem în aşa fel încât graniţa din capul basarabeanului să cadă”
30/11/2018 00:00

Nicolae Dabija este omul indrăgostit de cuvant, indrăgostit de limba romană, este cel care a luptat cu indarjire pentru ca generaţiile de astăzi din Republica Moldova să poată vorbi o limbă frumoasă, p ...