Jean Kristof Bouton: „Vreau să dau mereu alte adâncimi muzicii mele”

default

Dimensiune font:

| 20-05-2015 05:30

  

 Baritonul Jean Kristof Bouton a cucerit publicul din Bucureşti, în 2012, cu rolul principal din „Don Giovanni”, primul spectacol de după absolvirea Universităţii, dar „şansa”, spune el, l-a adus, în acelaşi an, la Iaşi, unde a urcat pe scenă în primul spectacol montat aici de maestrul Andrei Şerban. Au urmat rolurile din: ,,Troienele” (Andrei Şerban), „Don Giovanni” (regia Beatrice Rancea), „Bărbierul din Sevilla” (Mateo Mazzoni), „Elixirul dragostei” (Anda Tăbăcaru Hogea), „Boema” (Niky Wolcz), „Lucia di Lammermoor” (Andrei Şerban). Printre cei aproximativ 20 de „eroi” pe care îi are în repertoriu, se numără şi „Escamillo”, din „Carmen” de Georges Bizet, spectacol aflat în pregătire la Opera ieşeană.

Născut în 1986, a crescut la o mică fermă din Canada. Atras de muzica clasică „dintotdeauna”, la 13 ani a început să studieze canto cu Cécile Vallée Jalbert. A urmat cursurile Liceului de Muzică Vincent d’Indy din Montreal, timp de 3 ani, sub îndrumarea profesorului David Doane, a participat la masterclass-uri în Franţa (2005), Republica Cehă (2005, 2006). A fost studentul Eleonorei Enăchescu, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a absolvit şi cursurile de Master, în anul 2012. A urcat pe scenă încă din studenţie, sub bagheta unor dirijori precum Horia Andreescu, Tiberiu Soare, Radu Popa. A participat la turnee în Germania, Elveţia şi Franţa. În 2011, a fost finalist la Concursul AsLiCo, Como (Italia), iar în anul următor a debutat în rolul „Don Giovanni” la Opera Naţională Bucureşti. Rolurile Adario şi Huascar din „Indiile Galante” de Jean-Philipe Rameau, pe scena Operei Naţionale Române Iaşi, în regia lui Andrei Şerban, i-au adus primele întâlniri cu publicul ieşean.


- În ce împrejurări ai ales Opera din Iaşi?
- Cel care m-a adus la Iaşi a fost un prieten şi un dirijor foarte bun, Gabriel Bebeşelea, care după ce am terminat Masterul, la Bucureşti, mi-a propus o audiţie pentru „Indiile galante”. Am venit şi bănuiesc eu că le-a plăcut de mine, pentru că m-au întrebat dacă sunt interesat să rămân pentru mai mult decât un rol. Pe atunci, în afară de „Don Giovanni”, la Opera din Bucureşti, nu aveam o colaborare permanentă. Tocmai îmi terminasem studiile şi bineînţeles că am acceptat, a fost o şansă mare pentru mine, pentru că mi-a plăcut ce am văzut aici, şi calitatea spectacolelor, şi colectivul, totul... Primul spectacol la Iaşi, „Indiile galante”, a fost mai mult decât mi-am imaginat vreodată! Sala era abia renovată, strălucitoare, apoi opera aceasta barocă şi faptul că am avut ocazia să lucrez cu Andrei Şerban a fost extraordinar. Şi ca experienţă personală, şi ca experienţă de scenă, a fost o surpriză foarte mare tot ce mi s-a întâmplat aici.

„Indiile galante”/ Sursa foto: Opera Naţională Română Iaşi 


- De unde vine Jean Kristof Bouton? Unde ai început să studiezi muzica?
- Am avut oameni în familie care au avut voce, dar eu sunt primul şi singurul care a avut de-a face, pe scenă, cu muzica. Luam cursuri de musical, când aveam 12 ani, pentru că îmi plăcea să cânt, iar de la 13 ani, am avut primul profesor de muzică clasică. Doamna Cécile Vallée Jalbert, în Montreal, m-a îndrumat spre canto clasic, mi-a spus că am calităţile necesare, chiar dacă eram foarte tânăr şi eram în perioada în care se schimbă vocea. La unul dintre concursurile internaţionale de canto la care am participat, l-am întâlnit pe fostul director de la Opera din Braşov, Cristian Mihăilescu şi, fără să mă invite oficial, mi-a spus că este o şcoală foarte bună de muzică în Bucureşti, în România în general. Nu mi-a spus niciun nume, dar eu, cum aveam 18 ani, am spus imediat: „Why not?”. A durat trei săptămâni, eram într-un masterclass în Cehia, apoi am sunat la ai mei şi le-am spus că o să plec în România. Şi aşa am ajuns la Bucureşti. Fix aşa, ca... o scamă-n ciorbă, cum se spune.

- Presupun că reacţia părinţilor tăi a fost una memorabilă...
- A fost greu, oricărui părinte îi este greu să vadă copilul plecând de acasă, dar dintotdeauna m-au susţinut în ceea ce priveşte cariera mea muzicală. Peste tot în lume meseriile în domeniul artei sunt mai puţin susţinute, e mai greu să fim siguri din punct de vedere financiar...

- ... În România, cu atât mai puţin?
- Peste tot! Dacă nu ai un succes aproape imediat, nu merge! Dar am avut şansa că ai mei au avut încredere şi prin asta mi-au dat şi mie încredere în ceea ce puteam să fac mai bine. Sigur, ca orice artist aspir la mai mult, vreau să ajung cât de departe se poate, atât timp cât pot să-mi şi „acordez” cariera cu familia.

„Bărbierul din Sevilla”/ Sursa foto: Opera Naţională Română Iaşi 

- Care este cel mai tentant compromis pentru un artist?
- Aş fi tentat să spun „timp pentru familie”. Pentru cineva care are priorităţile bine stabilite, nu e o alegere greu de făcut. Sigur că vreau o carieră internaţională, dar vreau şi o familie fericită. Aşa că, pentru mine, cel mai greu de consiliat sunt orarele. Spectacole programate în acelaşi timp cu alte angajamente pot deveni foarte greu de „împăcat”. Se întâmplă să am multe repetiţii, dar trebuie să plec în alt oraş şi toată lumea trebuie să-şi schimbe programul după mine, pentru că stau patru-cinci zile acolo, trei dincolo, două săptămâni aici şi tot aşa... Dar cred că asta face parte din orice meserie din domeniul artistic.


- Ai o familie? Intenţionezi să te stabileşti aici?
- Am o iubită, care e tot în domeniul artistic, dar nu muzical. Vreau să mă stabilesc cu ea, însă încă nu ştim unde. Depinde unde ne va fi cel mai bine. Poate aici, poate în Franţa, ţara contează mai puţin. Acolo unde vom fi apelaţi cel mai des, probabil. Dar acum sunt la Iaşi, e bine aici, dau tot timpul tot ceea ce pot pentru scena aceasta. Dacă îmi caut colaborări nu înseamnă că vreau să plec, vreau să fiu mai cunoscut.

- Părinţii te-au văzut în spectacole la Iaşi?
- Da, au fost chiar în sală, la „Boema”, de exemplu... Iar când se transmite online, nu lipsesc niciodată! I-am dus la câteva muzee, au avut şansa să vină înainte şi după ce a fost renovat bulevardul „Ştefan cel Mare”, e bine că Iaşul se schimbă, devine un oraş european care îşi valorează trecutul.

„Opera Naţională Română Iaşi din nou la înălţime. Bravo! * Superb. Bravooo! * Felicitări Mulţumim! * Figaro e Jean Kristof Bouton. * Jean Kristof Bouton? Este prima oară când îl aud. O voce excelentă. Bravo! * Opera din Iaşi e cea mai grozavă, ca întotdeauna şi, cel puţin la noi în ţară e singura care ne bucură şi pe noi cei din provincie cu spectacolele ei minunate. * Bravo Iaşi! * Absolut superb!”... Acestea sunt doar câteva dintre comentariile pasionaţilor de operă care au urmărit transmisiunea online a spectacolului „Bărbierul din Sevilla” de la Opera Naţională Română Iaşi, duminică, 17 mai 2015...

- Cum ai descrie oraşul? Care crezi că sunt şansele de a deveni Capitală Culturală Europeană în 2021?
- Eu am fost crescut la ţară, la o fermă de cai şi poate de aceea urăsc oraşele aglomerate. Când am ajuns la Bucureşti, nu ştiam cum o să supravieţuiesc acolo, cu zgomot, cu toate luminile... Eu eram obişnuit să am noaptea cu beznă şi cu stele. În afară de contactele sociale, care erau faine, de viaţa studenţească, în şase ani nu m-am obişnuit neam la Bucureşti! După aceea, am ajuns în Iaşi şi am fost foarte plăcut surprins că aici e o cu totul altă ambianţă, e alt ritm... La Iaşi, dacă oamenii merg pe stradă, au timp să se uite la Mitropolie, la Mănăstirea „Trei Ierarhi”, nu este un stres doar să ieşim în stradă. E un stil de viaţă mai relaxat, plus că oraşul, în sine, e mai frumos.

- Dacă nu ai fi făcut muzică, ce crezi că ai fi devenit?
- Fermier? Nu ştiu alt cuvânt pentru asta în româneşte. Aş fi avut grijă de cai.

- „Fermier” este destul de românesc, acum, în contextul accesării fondurilor europene. Cunoşti vreun fermier român?
- Cunosc oameni pasionaţi de cai, dar fermieri nu. Ar trebui mai multe fonduri europene, pentru că este mult pământ nefolosit, care ar putea aduce milioane de euro în plus la Produsul Intern Brut. Păcat că nu se fac mai multe investiţii în asta. Ar trebui actualizate un pic maşinăriile. Vezi pe drumuri de ţară cai şi căruţe, e foarte frumos, e pitoresc, dar nu este productiv. Mie îmi place tradiţia în România, ai impresia că faci o întoarcere în timp, dar din punct de vedere economic nu e chiar frumos!

„Echitaţia va fi mereu o pasiune care mă va defini. La noi se spune că putem să luăm un om de la ţară – aici sună un pic a ţăran, dar în franceză nu sună aşa! - dar ţara nu o poţi scoate dintr-un om. Eu voi fi un rancher mereu în inima mea, chiar dacă mă şlefuiesc, mă adaptez la stilul de viaţă dat de profesia mea” - Jean Kristof Bouton

- Ai o reţetă prin care îţi controlezi emoţiile înainte de un spectacol? Un ritual? O superstiţie?
- Mă vizualizez! Unul dintre cele mai importante lucruri, pe lângă tehnica vocală, pe care le-am învăţat de la doamna Eleonora Enăchescu, este vizualizarea - şi de rol, dar şi sonoră. Primul sunet pe care îl auzim, nu este cel pe care îl cântăm, este cel pe care îl gândim. Dacă gândim un sunet frumos, are cele mai multe şanse să iasă frumos. Vizualizarea aş putea să spun că este ritualul meu.

- Apropos de reţetă! Care este mâncarea ta preferată, în România?
- Ce pregătesc cu iubirea mea. Nu avem reţete, experimentăm, dar îmi place ideea de a găti împreună, de a găti cu dragoste.

- Care este genul de rol care te atrage cel mai mult?
- Când eram copil, preferatul meu din desene animate era Scar, din „The Lion King”. Îmi plăcea şi Frollo, din „Notre Dame de Paris”... Mă atrag rolurile negative, îmi place să descopăr la personajele „rele” de ce fac aşa şi nu altfel. De multe ori, văd că nu sunt rele, sunt privite ca fiind rele, pentru că eroul nu vrea să fie cu eroina, de exemplu, dar sunt nişte contexte sociale importante acolo. Îmi place mult Marcello, din „Boema”, chiar dacă nu are arii pe care să-mi arăt vocea, dar din punct de vedere scenic, actoricesc, cu gaşca aceea de prieteni, viaţa de student, cu dificultăţi legate de bani, „Boema” este o capodoperă!

- Ţi-ai fixat un prag în carieră? Există un punct în care vrei să ajungi până la o anumită vârstă?
- Cât de repede se poate! Cât de repede, cât mai bine, sunt nerăbdător să ajung la un anumit nivel, dar sunt conştient că nu trebuie să fac asta în detrimentul vocii mele. Nu m-aş arunca la un rol peste capacitatea mea vocală, pentru că îmi doresc să pot să cânt şi la 60 de ani.

- Ce alte pasiuni ai, în afară de muzică?
- Echitaţie, arte marţiale, scriu poezie. Şi pictura îmi place foarte mult, deşi nu am absolut niciun talent în pictură. Discuţiile pe care le am cu diverşi artişti mă fac să-mi doresc să aplic idei interesante din alte arte în muzică. Vreau să dau mereu alte adâncimi muzicii mele.
Gina POPA

„Îmi doresc să fiu cât de bun se poate şi tot timpul păstrez în conştiinţă faptul că am un drum încă lung de parcurs, am multe de învăţat, dar fiecare notă într-o arie sau într-un rol care devine din ce în ce mai uşor de făcut e un pas înainte” - Jean Kristof Bouton.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:11

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei