„Medicina cardiovasculară este mult înaintea economiei româneşti”

default

Dimensiune font:

| 11-04-2013 05:00

* interviu cu prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „George Georgescu”

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „George Georgescu”, prof. dr. Grigore Tinică, a fost prezent în redacţia cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, unde a prezentat evoluţia chirurgiei cardiovasculare la Iaşi, dar şi proiectul pentru dezvoltarea Institutului. Reputatul chirurg ne-a prezentat în premieră cum va dezvolta în următoarea perioadă o campanie inedită de strângere de fonduri, proiect susţinut de cotidianul „Evenimentul Regional al Moldovei”, în vederea construirii unei clădiri de şapte etaje în care va funcţiona Institutul „Inimii”.

- Domnule profesor, aţi anunţat că veţi iniţia un proiect de mare anvergură privind extinderea şi dezvoltarea Institutului de Boli Cardiovasculare „George Georgescu”. De unde a plecat acest proiect şi cum veţi atrage fonduri?
- Ideea a pornit după un proiect derulat în urmă cu câţiva ani în Polonia, unde jurnalişti, artişti, actori şi oameni de afaceri s-au implicat într-o campanie de strângere de fonduri pentru construirea unui spital. Fondurile au fost obţinute prin artă, s-au organizat concerte în aer liber cu diferite orchestre şi ţin minte că toţi cei care s-au implicat în acest proiect au fost numiţi Orchestra Naţiunii, transformând astfel toată naţiunea într-o orchestră. Un artist nu avea bani să contribuie la acea campanie, însă putea să tragă o cântare şi să adune pe un stadion 20.000 de oameni şi astfel să contribuie la construirea accesului spital. Am preluat acest model şi în aceiaşi manieră vrem să dezvoltăm proiectul nostru de strângere de fonduri pentru extinderea Institutului de Boli Cardiovasculare. Nu vrem să facem o campanie de cerşit, ci o campanie care să ofere entertainment în schimbul fondurilor donate. Vrem să facem spectacole de muzică, operă, teatru şi baluri caritabile.


- Cum vede Ministerul Sănătăţii această iniţiativă?
- Am vorbit deja cu ministrul Sănătăţii domnul Eugen Nicolăescu, i-am prezentat acest proiect şi a fost de acord. Eu înţeleg că Ministerul Sănătăţii nu dispune de fonduri şi nu are cum să finanţeze un astfel de proiect şi din acest motiv am ales să iniţiez o campanie mare de strângere de fonduri. Proiectul a fost prezentat şi la Primăria Iaşi, care este foarte deschisă la proiecte care implică regiunea Moldovei.

Extinderea Institutului este o soluţie mai ieftină

- Care sunt costurile pentru materializarea acestui proiect?
- Proiectul este în valoare de 16 milioane de euro pentru extinderea clădirii pe un teren în spatele Spitalului „C.I. Parhon” şi va trebui să facem calcule pentru costurile pentru achiziţionarea tehnologiei de care vom mai avea nevoie. Corpul de clădire nou construit va avea şapte etaje. Construirea de la zero a unui clădirii noi pe terenul de la Miroslava s-ar ridica la suma de 250 milioane de euro, iar un astfel de proiect simt că Iaşul nu îl va avea prea curând. Ideea construirii unui nou spital o am din 2006 şi au trecut anii şi nu s-a întâmplat nimic şi din acest motiv m-am decis că trebuie să facem tot ce putem pentru ca acest proiect să devină o realitate. Extinderea Institutului este o soluţie mai ieftină pentru că tehnologia medicală o avem, în urma proiectelor dezvoltate din fonduri europene sau cu Ministerul Sănătăţii.


- Care sunt departamentele noi pe care doriţi să le înfiinţaţi şi să dezvoltaţi în cadrul viitorului Institut?
- În prezent avem o presiune foarte mare din partea copiilor, pentru că în România chirurgia cardiovasculară pediatrică este deficitară. În România se fac intervenţii chirurgicale, însă, numărul copiilor cu malformaţii de cord care ar trebui operaţi ar trebui să ajungă la 1000-2000 pe an în toate centrele. La Iaşi, dispunem de logistica şi de specialiştii pentru a opera copii de la un an, însă, am operat şi la şase săptămâni. Vrem să dezvoltăm un vis mai vechi al nostru cel a unei secţii de chirurgie cardiacă pediatrică unde să putem opera patologia malformativă cardiacă din zona Moldovei. Vrem să realizăm un proiect privind medicina preventivă şi recuperare cardiovasculară. Avem persoane în vârstă de 25- 40 de ani care se consideră sănătoase şi care muncesc de dimineaţă până seara sunt sedentari nu se mişcă, sunt stresaţi foarte tare şi nu fac nici o investigaţie. Pentru ei ar trebui realizat un program care să cuprindă investigaţii profilactice. Vrem să prevenim moartea subită cardiacă.


- Suntem în plină criză economică cum credeţi că veţi strânge 16 milioane de euro?

- Am încredere că noi românii putem face viabil acest proiect. Dacă va fi nevoie vom realiza sute sau mii de concerte pentru a putea strânge fonduri. Sunt realist şi îmi dau seama că nu putem strânge aceşti bani peste noapte însă avem o resursă valoroasă pe care trebuie să o valorificăm. Avem muţi artişti în România dar şi în Republica Moldova dispuşi să ne susţină şi aici vreau să menţionez Orchestra Lăutarii condusă de Nicolae Botgros, care ne va sprijin în acest demers.


- Să presupunem că veţi reuşi să construiţi acest corp de clădire. Ce faceţi cu specialiştii, de unde îi aduceţi?
- Când am pornit proiectul de chirurgie cardiovasculară la Iaşi nu aveam specialişti şi am plecat de la zero cu formarea echipei medicale. I-am trimis l-a pregătire la Institutul Fundeni, în clinici de profil din Belgia, Italia, SUA, Austria şi Israel. Ne putem ocupa din nou de partea de pregătire, însă, nu putem să-i convingem pe medici să rămână în ţară. Avem un oarecare risc în pregătirea cadrelor, putem să-i formăm între timp să nu reuşim finalizarea construcţiei Institutului pentru a deschide noile secţii şi atunci oamenii să nu aibă un loc de muncă şi să rămână pe drumuri.


- Unitatea dumneavoastră derulează două proiecte cu fonduri europene în pionierat pentru zona Moldovei, având ca scop depistarea şi tratarea în stadiu incipient a cazurilor de infarct de miocard şi a bolilor cardiovasculare. În ce stadiu de implementare se afla aceste proiecte?
- Unul din aceste proiecte constă în realizarea unei reţele în zona Moldovei cu medicii de familie în vederea identificării din timp a cazurilor de infarct de miocard şi monitorizarea pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare. Acest proiect a fost un real succes după ce 240 de medici din zona Moldova au fost dotaţi cu electrocardiograf şi calculatoare şi soft pentru ca medicii să ne transmită electrocardiograma în vederea stabilirii unui diagnostic în cazul pacienţilor suspectaţi că suferă un infarct. Pacienţii sunt trimişi în timp real la spital. Ambele proiecte sunt aproape de final, dar, vom continua să le dezvoltăm.

„La Iaşi avem salvaţi peste 1.000 de pacienţi în programul de tratare a infarctului de miocard”

- Programul naţional de tratare a infarctului de miocard a fost un alt proiect dat exemplu la nivel naţional. Câte vieţi au fost salvate prin acest program?
- Programul de infarct de miocard iniţiat de secretarul de stat dr. Raed Arafat funcţionează excepţional,însă, partea dificilă este că nu ne ajung banii. Noi avem finanţare pentru 430 de pacienţi cu infarct pe an şi noi tratăm 600 de pacienţi. Medicii din teritoriu de alte specialităţi au conştientizat aceste program şi reacţionează ca atare. În prezent, pacienţii sunt îndrumaţi direct la noi fără să se mai piardă timp preţios. În trei zile, după intervenţie pacientul este sănătos. Prin acest program extraordinar a scăzut mortalitatea în centrele de referinţă de la14 la sută la 4,5 la sută. Numai la Iaşi avem peste 1000 de pacienţi salvaţi.

- Anul acesta se împlinesc 15 ani de la înfiinţarea Institutului, cum a evoluat adresabilitatea pacienţilor în unitatea pe care o conduceţi?
- Institutul de Boli Cardiovasculare deserveşte o populaţie de 6 milioane de locuitori şi atunci presiunea asupra unităţii medicale este foarte mare. Suntem cunoscuţi în ţară în primul rând prin rezultatele obţinute la pacienţii noştri. Ţin minte că la înfiinţarea institutului pacienţii din Iaşi nu veneau la noi se duceau la Spitalul Militari din Bucureşti sau la Cluj, însă, încet oamenii au prins încredere şi ne caută. În prezent, anul avem 30.000 de pacienţi pe care îi tratăm. Pentru ambulator avem liste de aşteptare până în luna iunie-iulie. Adresabilitatea este foarte mare şi noi dispunem de puţin spaţiu şi din acest motiv trebuie să ne extindem.


- Institutul este parte a unui program iniţiat de Ministerul Sănătăţii împreună cu chirurgi cardiovasculari pediatri din Italia. În ce stadiu de implementare se află acest proiect şi câţi bebeluşi născuţi cu malformaţii de cord vor fi operaţi?
- Fiecare centru din ţară are problemele sale. La Iaşi s-a stabilit numărul de cadre medicale care urmează să se întâlnească la sfârşitul lunii mai la Chişinău la o conferinţă organizată de Societatea Română de Chirurgie Cardiovasculară, manifestare la care vor participa şi specialiştii italieni.


Fiecare spital ar trebui să se lupte pentru specificul lui

- Cu vedeţi regionalizarea discutată la nivelul sistemului sanitar?
- Institutul de Boli Cardiovasculare este deja o unitate regională şi ne interesează acest aspect. Dacă decidenţii din sănătate doresc să facă regionalizarea înainte de cea teritorială nu este nici un păcat şi nu este un lucru rău, pentru că se vor uniformiza la nivelul regiunii nişte activităţi. Nu ştiu cum ne va influenţa dacă vom avea o casă regională de sănătate, pentru că în ultimii doi ani am negociat direct cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi i-am convins să nu distrugă instituţiile de prestigiu. Fiecare spital ar trebui să se lupte pentru specificul lui. Institutul nu este bugetat la valoarea pe care o are şi înţelegem acest lucru, însă, dacă suntem puşi pe acelaşi nivel cu un spital din Poplaca, atunci nu acceptăm.


- Cât de mult a evoluat chirurgia cardiovasculară în România?
- Medicina cardiovasculară românească este mult înaintea economii româneşti din punct de vedere al performanţei. Economia românească nu poate să susţină medicina cardiovasculară şi cardiologia românească la nivelul pe care poate să-l facă.
Fiecare cetăţean care fumează trebuie să se gândească de două ori şi să-şi propună: eu în această zi nu fumez nimic şi banii pe care adun îi donez pentru spitalul X , atunci lucrurile vor merge mai bine. Nu trebuie să sacrificăm foarte mult ca să realizăm ceva. Din puţin de la mulţi se poate construi noua clădire a Institutului de Boli Cardiovasculare. Pentru promovarea acestui mesaj avem nevoie de sprijinul mass-media şi acesta este scopul vizitei mele în redacţia dumneavoastră.


- Cum vedeţi evoluţia Institutului în următorii zece ani?
- Vrem ca Institutul să evolueze pentru că are mult potenţial în acest sens. În acest moment avem un vis realist care s-a transformat într-un proiect pe care sperăm să-l putem implementa cu sprijinul dumneavoastră.

(a consemnat Cristina Mihăilă)CV

1984 - absolvent Facultatea de Medicină Generală, USMF Nicolae Testemiţanu
1996 - Doctor în Medicină al UMF „Carol Davila” Bucureşti, cu teza de doctorat „Consideraţii actuale ale revascularizării de miocard în cardiopatia ischemică
2005 - Manager Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu” Iaşi
2012 - Preşedinte al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară
Experienţă profesională
- În anul 2000 a realizat prima operaţie pe cord deschis la Iaşi, iar până în prezent a efectuat peste 7.000 de intervenţii chirurgicale cardiovasculare
- Peste 40 de tipuri de intervenţii chirurgicale cardiovasculare majore introduse la Iaşi pentru prima oară, iar unele metode de tratament au fost premiere naţionale
- Primele revascularizări transmiocardice cu laser în România
- Transplantul renal - premieră într-o secţie de chirurgie cardiovasculară, peste 60 de transplante renale cu rezultate imediate şi tardive foarte bune
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:45

BANCUL ZILEI

00:09

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei