„Mi-am dorit să fie ca un spectacol de teatru sau ca un film”

default

Dimensiune font:

| 08-05-2014 04:19

  Beatrice Rancea revine în ipostaza de regizor, în preajma aniversării a trei ani de la învestirea sa în funcţia de manager al Operei Naţionale Române Iaşi.

 „La Traviata” de Giuseppe Verdi (libretul în limba italiană - Francesco Maria Piave), se anunţă a fi un spectacol „nou”, „energic”, „modern”. Celebra operă verdiană este reînsufleţită astfel pe scena Operei ieşene, după 23 de ani de la premiera din capitala Moldovei. Premierele (ambele reprezentaţii de la sfârşitul acestei săptămâni sunt considerate premiere, întrucât pe scenă vor evolua distribuţii diferite), vor avea loc pe 10 şi 11 mai, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Naţional, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea. Scenografia este semnată de renumita creatoare de modă Doina Levintza.

- Ce aduce nou „La Traviata”, în viziunea regizorului Beatrice Rancea?
- Spectacolul are o citire nouă, energică, este modern, nu în sensul că personajele poartă blugi şi mestecă chewing gum pe scenă, ci în sensul relaţiilor dintre personaje. Totul este bazat pe multă actorie, este foarte teatral, din perspectiva momentelor jucate de interpreţi. Mi-am dorit să fie ca un spectacol de teatru sau ca un film, cu relaţii foarte bine conturate. Evident, în loc să fie cu text, este cântat. Sunt foarte reale personajele în sine, cu atât mai mult cu cât libretul are la bază o poveste adevărată, „Dama cu camelii”, de Alexandre Dumas fiul, care indică exact strada, locul unde s-a întâmplat totul. Am încercat să facem un spectacol cât mai veridic, nimic nu e artificial, nu stăm pur şi simplu şi cântăm. Se transmit mesaje, emoţii foarte puternice, pentru că personajul feminin principal trece de la agonie la extaz şi invers, practic trece prin toate stările unui om care se îndrăgosteşte, suferă, moare... Este o poveste atemporală, universal valabilă, asemenea celei din Romeo şi Julieta. Se poate întâmpla oricând, oriunde.

- Vor fi două distribuţii şi câteva debuturi importante. Cum aţi lucrat cu propria echipă?
- Din punct de vedere regizoral, la partea de actorie, interpreţii noştri se descurcă minunat. Şi muzical, după cum apreciază dirijorul Gabriel Bebeşealea, sunt două distribuţii foarte bune. Toţi cei care interpretează partiturile masculine au mai jucat rolurile, însă avem debuturi, printre care şi cele în rolul „Violettei”. Ana Donose şi Lăcrămioara Hrubaru Roată abordează cu succes o partitură dificilă, un rol marcant pentru CV-ul oricărei interprete.

- Din echipa de creatori a acestui spectacol face parte şi Doina Levintza. Ce surprize s-au pregătit în „laboratorul” său?
- Ne-am dorit ca spectacolul să fie foarte puternic şi din punct de vedere vizual. Nu întâmplător am apelat la Doina Levintza pentru costume şi decor, cred că este cea mai potrivită în această producţie, dat fiind stilul său. Sunt multe aplicaţii, materiale pictate, totul este foarte spectaculos, o aducere în anii noştri a unor costume de epocă. Spectacolul începe cu o petrecere de lux, ilustrată printr-o euforie a costumului, iar creaţiile Doinei Levintza au un „rol” foarte important în acest sens. Numele său este strâns legat, de altfel, de tot ceea ce înseamnă arta spectacolului, de la teatru, la operă şi film, a îmbrăcat artişti din România, dar şi din străinătate. Mi-aş dori, dacă va fi posibil, să lucrăm împreună şi „Carmen”, spectacol pe care sper să-l putem realiza înainte de finele mandatului meu, peste un an.

„Îmi era dor să montez!”

- Nu aţi mai montat la Opera din Iaşi din 2009, de la „Don Giovanni”, pe când eraţi regizor angajat. S-a schimbat ceva în statutul managerului care nu se poate plăti pe el însuşi ca artist?
- Din păcate, nu s-a schimbat nimic. În afară de salariul pe care îl primesc ca manager, nu m-am plătit ca regizor sau ca interpret. Fac voluntariat, îmi era dor să montez! E o pasiune, iubesc scena, iubesc interpreţii, iubesc actorii, fenomenul artistic. De altfel, la acest spectacol nu trebuia să lucrez eu, trebuia să fie o altă echipă, dar în ianuarie, când am primit bugetul şi am văzut că e foarte mult tăiat...
- ... Ce înseamnă „foarte mult tăiat”? Cât?
- Cam 30 la sută. Nu mă aşteptam să fie tăiat, la cât de mult am muncit să ajungem la un buget care să fie la nivelul celorlalte opere din ţară. Oricum aveam un buget mult mai mic decât alte opere, motiv pentru care am considerat că cel mai important lucru era să păstrez banii pentru producţiile care urmează, cu Andrei Şerban şi Nicky Woltz, proiecte antamate de doi ani. Varianta a fost să montez eu.
- Vorbeaţi la un moment dat de o revenire ca regizor, la Teatrul Naţional din Iaşi, după „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, montat în 2002. Aveţi un proiect în acest sens?
- Am propus, dar din păcate nu s-a concretizat dorinţa mea. De trei ani, de când am venit la Iaşi, nu am mai montat nicăieri în ţară, pentru că nu am putut să plec de la birou şi nu am vrut să las producţiile care erau în lucru.

„O întrebare care m-a fascinat şi pe mine, cândva”...

- Vin tot mai mulţi tineri la Operă. O întrebare... profană, iscată din frânturi de dialoguri: De ce un actor debutează o singură dată, iar un solist de operă sau de balet debutează cu fiecare nou rol?
- E o întrebare care m-a fascinat şi pe mine, cândva... Venind din Operă şi cunoscând teatrul mai bine prin 1983 – 1984, mă întrebam de ce în teatru este atât de uşor pentru actori. Nu tratez superficial fenomenul „teatru”! Însă legile operei sunt diferite de ale teatrului. Un actor pregăteşte un rol, iar pe parcursul a două-trei stagiuni, îl joacă. Nu intră în competiţie decât cu el însuşi. În Operă, lucrăm cel puţin cu două distribuţii. Apoi sunt cei care vin din spate, pregătesc şi preiau rolurile. „La Traviata”, care s-a jucat până acum la Iaşi, în montarea Andei Tăbăcaru-Hogea, a avut distribuţii pe parcursul a 23 de ani. Să ne gândim câţi au trecut prin acest spectacol, în aceeaşi regie! Ceea ce se va întâmpla, sper, şi de acum încolo, cu spectacolul nou... În operă, nu se poate intra în scenă fără cel puţin o generală cu orchestră. O generală care trebuie să fie cu o zi înainte de pauza vocală. Opera este un sport de performanţă, şi la balet şi la interpreţi. Ei trebuie să se perfecţioneze în fiecare zi, nu pot face pauză două săptămâni şi apoi să se urce în poante sau să intre în spectacol neantrenaţi şi să cânte patru acte. Este imposibil! Asta nu însemnă că actorul nu are o muncă, desigur!

- Este vorba şi despre o durată de „viaţă profesională” diferită?
- Un actor poate juca şi la 80 de ani. Un balerin are o viaţă profesională foarte scurtă, un tenor are o viaţă scurtă dacă nu are grijă de voce. Pavarotti spunea că în fiecare dimineaţă îi mulţumeşte lui Dumnezeu că are voce. Sunt nişte lucruri atât de fine! În Operă, azi poţi să fii, iar mâine poţi să dispari de pe scenă. Un actor se poate dedica actoriei începând de la 30 de ani şi poate fi genial, dacă are nişte aptitudini, fireşte, şi apoi se şcoleşte. Un cântăreţ de operă, un instrumentist, un solist de balet, dacă nu începe această muncă titanică de la cinci-şase ani, nu are cum să facă performanţă la 20 de ani. Un solist, indiferent din ce categorie, nu poate fi inventat într-un an! Este o muncă de acumulare de zeci de ani, cantitativă, care produce saltul calitativ. Un actor poate juca, prin forţa împrejurărilor, cu mâna în gips, dar dacă un suflător are un herpes, nu mai poate cânta.

- În spectacolele de operă sunt, uneori, 120 de oameni pe scenă. Înţelegem că nimeni nu are nicio problemă de sănătate în momentul acela!?
- În „Aida”, avem la un moment dat 250 de oameni pe scenă. Repet, nu tratez superficial fenomenul teatru. Ca regizor, am lucrat mai mult în teatru, am o relaţie extraordinară cu teatrul, cu actorii...

- Ce proiecte aveţi până la sfârşitul stagiunii?
- După „La Traviata”, un alt spectacol foarte iubit de public şi care nu poate lipsi din repertoriul unei opere, este „Boema”, care va avea premiera pe 15 iunie. Este un spectacol realizat cu o echipă extraordinară, regizor este Nicky Woltz, colaboratorul cel mai apropiat al lui Andrei Şerban, decorurile - Helmut Stürmer, şi Lia Manţoc, un creator de costume foarte valoros pentru România. Şi în „Boema” vom avea foarte multe debuturi, în roluri principale sunt solişti tineri, mă bucur foarte mult pentru ei.
Urmează, pe 27 iunie, o gală extraordinară dedicată unui mare compozitor - Eugen Doga. Cred că nimeni nu a uitat muzica lui din „Şatra”, m-am bucurat enorm când am văzut momentul de balet, pe muzica lui Eugen Doga, la Jocurile Olimpice de la Soci. Suntem primii din România care vom organiza acest concert extraordinar din creaţiile sale. Şi, bineînţeles, să nu uităm de faimoasa noastră Gală a Operelor Naţionale, care va avea a II-a ediţie, pe 22 iunie, şi va face parte din programul Festivalului Internaţional al Educaţiei.
(Gina POPA

- Se spune despre publicul ieşean, în general, că este conservator. Cel de operă – cu atât mai mult?
- Nu, la Iaşi este un public foarte deschis! A fost receptiv la absolut tot ce a primit nou, vrea să fie în ton cu moda, a apreciat de fiecare dată faptul că la Operă au fost cele mai moderne producţii regizorale. Cel mai şocant, cred eu, spectacol a fost „Troienele”, şi a fost primit foarte bine de publicul ieşean. La fel, „Indiile Galante”... „Bărbierul din Sevilla” a avut un succes de public extraordinar şi este foarte modern tratat. Publicul ieşean este doritor de lucruri noi, îi plac provocările!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:11

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei