„Mi-am propus să nu ratez nimic!”

default

Dimensiune font:

| 21-11-2013 05:24

 Despre cum a ajuns Ionuţ Cornilă de la Târgu Neamţ până la Londra, ca să-şi împlinească apoi visul de a juca pe scena Teatrului Naţional Iaşi - într-un dialog cu poveşti suprapuse şi deloc întâmplătoare...

Aseară a fost şi „Hitler”, şi „Chaplin”, în „Hollywood Mirage”, spectacolul pentru care Ion Sapdaru semnează scenariul şi regia. Sâmbătă, va fi „Fadinard”, în „Pălăria florentină”, montat de Silviu Purcărete. Peste alte câteva zile va juca alături de două doamne ale scenei, Mihaela Arsenescu Werner şi Georgeta Burdujan, în „Fluturi, fluturi...”. În ultimele stagiuni ale Naţionalului ieşean, numele lui Ionuţ Cornilă a apărut continuu pe afişe. A lucrat cu aproape toţi marii regizori care au montat la Iaşi, cumulând experienţe pe care actorul le numeşte, simplu, „întâlniri”. Nu crede în „baftă”, crede în „dorinţă”. Şi, mai ales, este convins că şansele pe care le-a avut nu i-au fost date din întâmplare.

Născut pe 3 mai 1984, la Târgu Neamţ, Ionuţ Cornilă a absolvit Colegiul „Ion Creangă” din oraşul natal, apoi Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, secţia Actorie, clasa prof.univ.dr. Mihaela Arsenescu Werner, lect.dr. Doru Aftanasiu, promoţia 2012. A colaborat cu Teatrul Naţional Iaşi încă din facultate, iar în perioada licenţei a devenit actor angajat al instituţiei ieşene. Îl ştiţi din „În container” (regia Radu Ghilaş), „Dawn-Way” (Oameni slabi de înger. Ghid de folosire), regia: Radu Afrim (2011), „Fluturi, fluturi...” (Liviu Manoliu), „Poveşti de familie” (Vlad Cepoi), „Edmond” (Vlad Massaci), „Visul unei nopţi de vară” (Radu Afrim), „Iaşii în carnaval” (Alexandru Dabija), „Pălăria florentină” (regia Silviu Purcărete), „Golem” (Alexander Hausvater), „Hamletmachine” (Giorgos Zamboulakis).

Foto: Tudor Ghioc

După ce a primit toate rolurile principale în schiţele de la serbările şcolare, Ionuţ Cornilă a cochetat cu teatrul şi în anii de liceu. A câştigat câteva premii cu trupa, la Festivalul de la Arad, dar a devenit student (înscris) la Agronomie - aproape doi ani în care, în loc să urce dealul Copoului până la facultate, se oprea la Fundaţie, la „Ludic”: „Cu Ludicul am jucat, odată, pe scena mare a Teatrului Naţional, «Ultimul Godot» al lui Matei Vişniec. Am rămas marcat de cum se vedea, de pe scenă, sala plină de oameni”.

- Ionuţ Cornilă, agronom?
- Aveam tot repertoriul pregătit pentru a da admitere la Teatru, dar părinţii îmi tot spuneau să mă gândesc bine dacă vreau să fac treaba asta, că în ziua de astăzi e foarte greu pentru actori, aşa că au reuşit la un moment dat să mă facă să mă îndoiesc. După Bac, am venit într-o dimineaţă în Iaşi, cu nişte colegi. „Unde daţi voi?” „Noi dăm la Agronomie”. „Hai, că merg şi eu să dau la Agronomie!” Şi am intrat. Dar nu m-am dus la şcoală, pentru că într-o zi, când urcam dealul Copoului, am văzut un afiş. Teatrul „Ludic” făcea preselecţii. Peste două săptămâni aveam deja spectacol. Am încercat să merg şi la facultate, dar n-am reuşit.
- Care a fost momentul în care aţi hotărât să daţi admitere la Teatru?
- Am realizat că trece timpul şi că dacă aş face Teatru ca fiind a doua facultate, ar trebui să plătesc. Apoi s-a dat drumul la vize. Am plecat să strâng nişte bani. De fapt, am plecat să încerc. Eu sunt adeptul principiului că trebuie să încerci.
- Aţi devenit actor angajat al Teatrului Naţional în perioada în care susţineaţi licenţa. Cum aţi numi asta altfel decât „noroc”? Credeţi în noroc?
- Cred în nişte energii şi în dorinţă. În ziua în care am văzut că sunt pe lista admişilor la Teatru, m-am dus în faţa Teatrului Naţional şi am făcut un pariu cu mine: în momentul în care voi termina facultatea, o să joc şi eu acolo! Altădată, tot în anul I, eram la Sibiu, să văd „Faustul” domnului Purcărete, şi când am ieşit mi-am zis că trebuie să ajung şi eu să lucrez cu omul ăsta! Şi asta s-a întâmplat. Cred în dorinţă, în determinare, cred că dacă ai un ţel, poţi să-l atingi. Îţi trebuie o doză de obrăznicie, în sensul foarte frumos al cuvântului, pentru că, în mod sigur, tinerii actori se confruntă cu situaţii în care sunt daţi afară pe uşă. Trebuie să intri pe geam dacă îţi doreşti mult de tot ceva.
- Care a fost cea mai marcantă ieşire... personală, pe o uşă?
- Nu cred că am una care să mă fi marcat. În facultate jucam foarte mult şi la un moment dat doamna Werner a interzis colaborările, şi avea dreptate cred, spunând că nu e bine să ai foarte multe, că te risipeşti. Ori eu lucram cu toţi cei de la Regie. Mi-am făcut treaba la clasă şi am continuat să joc, iar când a venit la examene, doamna Werner a văzut că, de fapt, nu renunţasem la nimic. Un soi de obrăznicie...

Sursa foto: Teatrul Naţional Iaşi 

- Mihaela Arsenescu Werner a fost profesorul care a mizat pe talentul studentului Ionuţ Cornilă. Aţi jucat împreună în „Fluturi, Fluturi...”, profesor şi student.
- Poate că aceasta a fost cea mai importantă întâlnire din cariera mea. E omul de la care am învăţat foarte mult, am „furat” cât s-a putut în materie de „meserie”, este omul în care cred, care îmi spune, după un spectacol, vezi că acolo ceva nu e bine... Contează enorm astfel de oameni, cărora să le pese de tine. Dacă nu există întâlniri, drumul este mult mai greu. O întâlnire importantă a fost apoi cea cu regizorul Radu Afrim. După spectacolul „Dawn Way” s-au deschis foarte multe uşi pentru mine, cel puţin în Teatrul Naţional Iaşi.

„«Hamletmachine» este o experienţă şi pentru actori, şi pentru public”

- Aţi dat probe la audiţiile cu regizorii invitaţi să monteze la Iaşi? V-aţi propus să lucraţi cu toţi sau, fiind actor al teatrului, aţi fost ales?
- Mi-am propus să nu ratez nimic! Mi-am dorit să lucrez cu ei, dar adevărul poate e undeva la mijloc, probabil şi rolurile făcute înainte de a lucra cu ei au avut ceva de spus. Oricum, am fost la probe pentru absolut toate rolurile pe care le am. Îmi place să mă testez, să văd dacă pot. Niciodată nu m-am culcat pe-o ureche cu gândul că sunt actor şi că rolurile trebuie să-mi vină. Încerc să mă lupt pentru tot ceea ce fac, să fiu cât mai alert.

- Există un rol pe care îl consideraţi „special”?
- Un rol la care am muncit mult şi care m-a făcut să mă trezesc în nişte zone pe care nu le bănuiam, a fost „Ivanov” („Despre oameni şi alte păcate”, adaptare după „Ivanov” de A.P. Cehov, regia Vasilica Blohat, scenografia Titus Ivan, 2011 – n.red.), în spectacolul de licenţă al unei domnişoare de la Regie. Nu ştiu cât de bine a „ieşit”, au fost câteva reprezentaţii la „Uzina cu Teatru”, dar mă mai gândesc şi astăzi la acest rol şi, nu ştiu de ce, am presentimentul că o să-l mai întâlnesc pe „Ivanov”.
- Aveţi o definiţie pentru actorie?
- Încă mă mai dumiresc care e treaba cu actoria. Cert este că e un mod de a te cunoaşte cât mai bine pe tine ca om, îţi oferă mijloacele de a de cunoaşte, dar este şi o modalitate de a bucura oamenii de lângă tine prin ceea ce faci, după ce te supui pe tine unor experienţe care ajung de multe ori aproape de limită. Probabil peste un an sau doi sau... mâine voi avea o altă definiţie.
- „Hamletmachine”, cel mai recent spectacol în care jucaţi, a constituit o astfel de „experienţă-limită”?
- Eu n-am mai făcut niciodată aşa ceva. Felul acesta de teatru, abordarea expresionistă, ideea că transmiţi nişte energii, după ce tu, actor, ai ajuns la ele, toate acestea au fost o noutate pentru mine şi m-am simţit foarte bine lucrând la acest spectacol. Am trecut printr-o groază de stări, textul e cel puţin ciudat la prima vedere, cuprinde şi piesele lui Shakespeare, şi istoria Europei, şi omul de astăzi, îngropat în datorii şi necazuri... E senzaţional! „Hamletmachine” este o experienţă şi pentru actori, şi pentru public, deşi nu ştiu dacă oamenii îşi doresc să vină la teatru şi să fie puşi în faţa unor probleme. Pe afiş poate să primeze comedia, dar este nevoie şi de astfel de spectacole.

Foto: Constantin Dimitriu

- Vă este teamă vreodată că nu veţi avea timp să ieşiţi dintr-un personaj să intraţi în altul, dat fiind ritmul în care jucaţi?
- Orice personaj te schimbă puţin pe tine ca om, orice personaj îţi lasă un bagaj – bun sau rău... asta depinde de tine, ca actor, ce ştii să păstrezi. Cred că depinde foarte tare şi de ce fel de om eşti în viaţa de zi cu zi. E o discuţie lungă, trebuie să ştii cum să intri într-un personaj, ce trebuie să faci, dar trebuie să ştii să şi ieşi. Îmi spunea un profesor că, mai demult, la sfârşitul unui spectacol, actorii discutau despre ce se întâmplase pe scenă, aveau o oră în care reveneau, treptat la normal. Acum, viaţa, timpurile nu-ţi mai permit luxul acesta. Totul este o fugă continuă.

„Zilele de spectacol sunt o sărbătoare”

- Există ceva de care vă este teamă în teatru, în actorie?
- Mi-e teamă, dacă e să-mi fie teamă de ceva, să nu fiu bun sau să nu storc maximum din proiectele pe care le fac. Sau să întâlnesc oameni şi să nu mă ridic la înălţimea aşteptărilor. Mi-e teamă, de pildă, să nu devin leneş.
- Ce vă pune în mişcare într-o zi în care aveţi spectacol?
- Zilele de spectacol sunt o sărbătoare. Mă motivează faptul că iubesc enorm ceea ce fac. Şi asta e cea mai mare motivaţie pe care o am, momentan, pentru că financiar nu se poate vorbi de existenţa unei motivaţii. Mă motivează când văd săli pline, când văd lumea că e fericită după un spectacol în care joc. Ştiu că poate sună ciudat, pentru că trecem prin nişte vremuri în care nu e chiar uşor nici să fii actor, nici să trăieşti... Poate multă lume o să spună că aberez, dar eu, neavând foarte mari responsabilităţi, sunt într-un moment în care trebuie să demonstrez ce pot. Şi oricum, nu trăiesc foarte rău. Din fericire, au început să ia amploare teatrele independente, se fac lucruri interesante şi acolo. Chiar şi actorii angajaţi în instituţii ar trebuie să încerce şi spaţiile independente, pentru că e o altă experienţă. Aici, la Teatru FiX (spaţiul în care am purtat acest dialog – n.red.) suntem în repetiţii cu „Şi cu ea ce facem? Noaptea în depou”, în regia lui Cătălin Mîndru, un spectacol pe care îl vom relua...
- ... Şi în care joci alături de Delu Lucaci. Am văzut pe Facebook, desigur, că sunteţi „într-o relaţie complicată”. Cât de complicat este pentru doi actori să adune, împreună, timpul din afara teatrului?
- „Într-o relaţie complicată”... Nu ştiu, e o glumă. Respectăm foarte mult ceea ce facem. Cât e teatru, e teatru, restul timpului încercăm să-l petrecem într-un mod cât se poate de armonios. Nu e complicat.
- Vă vedeţi mai curând actor de comedie sau de dramă?
- Cred că în partea de dramă mă simt mai în largul meu. Întotdeauna mi-a fost mai greu să spun un banc bun decât o poezie tristă. Eu încerc să le fac pe amândouă cât se poate de bine şi din fericire mi s-a dat şansa să le fac pe amândouă.

Sursa foto: Teatrul Naţional Iaşi

- Actorul preferat?
- Toma Caragiu. Ştefan Iordache. Oameni pe care, din păcate, nu am avut şansa să-i văd pe scenă şi regret mult. Al Pacino. Îl iubesc enorm. L-am văzut în carne şi oase la o premieră, la Londra.
- Cartea pe care aţi vrea să o aveţi pe o insulă pustie?
- „Naşul” lui Mario Puzo şi „Maestrul şi Margareta” a lui Bulgakov. Sunt două, ştiu. Aş lua două. Cel puţin două.
- O provocare în cariera de actor?
- Filmul. Actoria de film e diferită de cea de teatru. Am jucat vara aceasta în două scurt-metraje care vor fi lansate în curând.
- Iaşi, Bucureşti sau Londra?
- Iubesc Iaşul de când eram copil şi niciodată nu am vrut să plec în altă parte. Aici m-am văzut dintotdeauna. Iubesc Teatrul de aici, oraşul în sine, aici mă simt acasă. Un lucru important în a face teatru este să te simţi tu bine ca om, să nu fii stingher, într-un mediu de şacali... E bine aici, la Iaşi.

- Dacă nu aţi mai face teatru, de mâine aţi putea să faceţi...
- Alpinism utilitar. Cu asta m-am ocupat în Anglia. M-am specializat. Dar când m-am dus prima dată la o agenţie să-mi caut de lucru mi-au dat o adresă şi urmărind-o pe hartă, am ajuns la „Globe”. Aveam de demontat nişte decoruri. O slujbă de trei zile. A fost ca o profeţie. Constant am avut semne, coincidenţe surpinzătoare. Sunt un caz fericit. Ce să zic!? Uneori îmi amintesc de şansele pe care le-am avut şi mă gândesc că trebuie să existe un motiv pentru care le-am avut.
(Gina Popa)

Citiţi şi Omul zilei: Ionuţ Cornilă 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:22

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

VIDEO - MIHAI CHIRICA: „În competiția pentru ridicarea Spitalului Regional de Urgență vor veni 19 mari companii”
11/05/2020 14:32

  - Domnule primar, numărul persoanelor infectate este intr-o usoară crestere in regiunea Moldovei... Ce ne poate aduce această perspectivă deloc imbucurătoare, mă refer la anuntatele măsuri de rel ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei