„Mi-aş dori să mă ţină lumea minte aşa cum dansam foarte bine”

default

Dimensiune font:

| 24-06-2015 14:52

 

Dialog cu balerina Monica Ailiesei, solistă a Operei Naţionale Române Iaşi

 Absolventă a Colegiului de Artă „Octav Băncilă” Iaşi, secţia Coregrafie (2009) şi a Universităţii de Ştiinţe şi Arte „Gh. Cristea” Bucureşti, secţia Artele spectacolului de Teatru - Coregrafie (2012), Monica Ailiesei a început colaborarea cu Opera Naţională Române Iaşi în 2006. Din 2009, este angajată a Operei ieşene. Are în repertoriu roluri în spectacole precum: „Nunta însângerată” (coregrafia: Ioan Tugearu), „Anotimpurile” (Roxana Colceag), „Chopiniana” (Mikhail Fokine), „Romeo şi Julieta” (Pavel Rotaru), „Don Quijote”, „Cenuşăreasa”, „La fille mal gardée” (Mihai Babuska), „Coppelia”, „Spărgătorul de nuci” (Gheorghe Stanciu), „Bal”, „Kabaret – nostalgie în două părţi” (Yvette Bozsik), „Giselle”, coregrafia clasică rusă, „D`ale carnavalului” (regia şi coregrafia Ioan Tugearu). Are, de asemenea, numeroase roluri de balet în spectacole de operă şi operetă, printre care şi „Indiile galante”, în regia lui Andrei Şerban.

 Opera Naţională Română Iaşi a încheiat duminică, 21 iunie, stagiunea 2014 – 2015, cu Gala extraordinară „Pagini muzicale celebre”, coregrafia fiind semnată de celebra balerină Ileana Iliescu, artista care a dansat în anii '70 pe cele mai mari scene ale lumii şi care a cucerit apoi publicul şi în calitate de coregraf. Spectacolul care a avut acum o nouă reprezentaţie la Iaşi, a fost prezentat timp de 7 ani în Franţa, inclusiv la Teatrul Olympia din Paris.

De această dată, baletul şi orchestra Operei din Iaşi, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea, au oferit publicului ieşean o seară specială, programul cuprinzând lucrări de P.I. Ceaikovski, Antonin Dvorak, Georges Bizet, Alexandr Borodin, Charles Gounod, Josef Strauss. Marşul Radetzky de Johann Strauss a constituit momentul prezentat de artiştii ieşeni la „bis”, atmosfera fiind colorată apoi şi de tradiţionalele confetti.

Din distribuţie a făcut parte şi balerina Monica Ailiesei, solistă a Operei ieşene, care a marcat în această stagiune o revenire în forţă, cu roluri importante, după ce în noiembrie 2013 a devenit mama unui băieţel. Printre noile sale roluri se numără cel din „Imagine all the people...”, spectacolul de teatru coregrafic semnat Gigi Căciuleanu având o reprezentaţie pe 16 iunie, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. De altfel, Monica Ailiesei nu a fost la prima întâlnire cu publicul de la Sibiu, în 2012 colaborând cu Teatrul de Balet şi făcând parte din distribuţia spectacolului „Don Quijote”.

Gala extraordinară „Pagini muzicale celebre”, coregrafia Ileana Iliescu / Opera Naţională Română Iaşi

- Cum a fost stagiunea 2014 – 2015 pentru tine?
- A fost o stagiune plină. Nu mă aşteptam să-mi revin atât de repede, m-am reîntors pe scenă la doar opt luni după ce am născut. Am dansat ultima dată când eram însărcinată în 5 luni şi jumătate. Eu am dansat cu lejeritate, mie mi-a fost uşor, colegilor mei, însă, nu! Încercau să mă protejeze şi erau scene la care îmi spuneau: „Mi-e frică să dansez cu tine! Dacă te lovesc?”. În „D'ale carnavalului”, am făcut rolul „Didina”, iar Roua Răuţ era „Miţa” şi aveam chiar o bătaie, la un moment dat!

Mi-a fost greu să mă desprind de scenă, mi-a prins bine pauza, cu toate noile experienţe ale maternităţii, dar mi-a fost dor să mă întorc. Stagiunea aceasta am avut, într-adevăr, numeroase reprezentaţii, apoi au fost repetiţiile cu Gigi Căciuleanu, pentru spectacolul „Imagine”... A fost ceva nou, îmi place foarte mult dansul modern, pentru că îţi oferă multă libertate de expresie, ai ocazia să transmiţi mai multe stări. Îmi plac însă la fel de mult rigorile dansului clasic.

- În ce a constat libertatea de a fi voi înşivă, în spectacolul lui Gigi Căciuleanu?
- În primul rând, acest spectacol „s-a montat pe noi”, pe personalitatea fiecăruia dintre noi, pe stilul de mişcare şi de aceea ne-am simţit atât de bine dansând! Chiar dacă erau mişcări stabilite, maestrul Gigi Căciuleanu a ştiut ce mişcare i se potriveşte fiecăruia, ne-a pus în valoare.

- Care este regizorul despre care poţi spune că ţi-a marcat cariera?
- Sunt două persoane care m-au marcat foarte tare, doi oameni deosebiţi şi ca artişti, şi ca oameni, care au un bagaj de cunoştinţe impresionant şi în acelaşi timp o modestie aparte şi o generozitate extraordinară. Maestrul Pavel Rotaru, din Statele Unite ale Americii, pe care l-am cunoscut după un spectacol de „Chopiniana”, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi. M-a remarcat pe scenă, a venit la mine şi mi-a zis: „Tu! Aş vrea să lucrez cu tine, când poţi, când ai timp!”. Am fost foarte surprinsă, a fost genul acela de imbold pe care un om valoros ţi-l poate oferi prin simplul fapt că te remarcă. Sunt trenuri în viaţă pe care dacă nu le prinzi când trebuie nu mai vin, clar! Am avut o colaborare foarte frumoasă, am rămas buni prieteni, de fiecare dată când am nevoie de un sfat ştiu că este acolo, chiar departe fiind, pentru că s-a întors în Statele Unite. Un alt om care mi-a marcat viaţa este doamna Ileana Iliescu, o persoană de la care ai foarte mult de învăţat. Mi-a plăcut foarte mult modul ei de a preda, repetiţiile au fost adevărate studii, mi-au plăcut foarte mult şi partiturile pe care le-a ales pentru Gala „Pagini muzicale celebre”.

- Există un partener de scenă pe care îl preferi?
- M-am înţeles foarte bine şi când am dansat cu Ovidiu Matei Iancu, în „Imagine...”, şi cu Vlad Mărculescu, şi cu soţul meu, Cătălin Ailiesei. Lui trebuie să-i mulţumesc pentru că a fost cel care m-a încurajat, mi-a dat imboldul necesar pentru a înţelege că scena este specială, că atunci când ai un spectacol trebuie să fii conştient de faptul că „Acesta este momentul!”, că momentul nu se mai întoarce niciodată. Şi dacă îl ratezi, nu poţi schimba lucrurile. El a ştiut să mă încurajeze şi să mă calmeze, când a fost cazul.

- Ai nişte trucuri la care apelezi înainte de un spectacol?
- Mănânc ciocolată!

- Ciocolata te calmează?
- Pe mine, da! De fapt, ceea ce fac este că nu vorbesc înainte de spectacol. Cred că acesta ar putea fi considerat un truc. Înainte de spectacol, doamnele de la cabină încearcă să destindă atmosfera, sunt îngrijorate, cred că ai vreo problemă sau eşti supărată dacă nu vorbeşti. Eu vreau să fiu doar eu cu mine, în linişte. Înaintea unui spectacol este important să fiu eu cu mine. În ziua în care am spectacol, nu stau nici măcar cu copilul meu, pentru că am nevoie de foarte multă linişte, iar el, la un an şi jumătate, are foarte multă energie!

- Cum reuşeşti să împaci viaţa de artist cu aceea de familie?
- Încerc să fiu o balanţă, dar nu ştiu dacă reuşesc să le echilibrez întotdeauna lucrurile. Copilul meu este destul de înţelegător, cel puţin în etapa aceasta de vârstă. Încerc să fac timpul pe care îl petrec alături de el cât mai productiv. De altfel, îl duc dimineaţa la creşă şi îl iau seara. E mai greu în week-end, când stă acasă şi eu chiar atunci am spectacol sau repetiţie generală şi tot nu am timp. Nu pot să le împac sută la sută, dar încerc să mă apropii de el şi să-i fiu alături în momentele importante. Sper să nu-l dezamăgesc.

- Cum ai început să faci balet? Sau dans? Ce a fost la început?
- Am început cu gimnastică, m-a dus bunica la cursuri. Acolo am auzit că este liceu de artă şi se face balet şi mi s-a părut mie foarte interesant. Bunica a zis: „Hai, că te duc!”, însă mama era un pic sceptică. Totuşi, părinţii mei au fost genul de oameni care m-au lăsat să fac tot ceea ce mi-am dorit cu adevărat. M-a dus bunica la preselecţii, curtea liceului era plină de copii care voiau să dea la balet şi mă întrebam oare ce caut eu aici? Sunt atât de mulţi copii, oare o să fie loc şi pentru mine!? Am fost admisă, iar bunica şi mama m-au încurajat foarte tare, am avut parte şi de nişte profesori foarte buni, care au ştiut să mă motiveze. Am început să colaborez cu Opera în clasa a IX-a, am dansat în „Spărgătorul de nuci”. Mi s-a părut foarte greu la început, pentru că la Operă era foarte mare rigurozitate... Acum nu aş mai putea trăi fără rigoarea aceasta, este cea care mă ţine în priză. Dar atunci mi se părea ceva imposibil! Ţin minte, când trecea o balerină pe lângă mine, mă lipeam de perete, mi se părea, aşa, ceva copleşitor! Iar faptul că balerinele aveau cabinele lor era fascinant! Acum, nu aş putea să mă desprind de scenă, de spectacole.

- Ce ţi-ai propus să nu te laşi până nu faci?
- N-aş putea numi, desemna un scop, un ţel. În timp, am înţeles că dacă iubeşti ceea ce faci, este uşor să ajungi sus, dar este foarte greu să te menţii. Dacă ai arătat un anumit nivel într-un spectacol, următoarele nu pot fi mai jos. La un moment dat, te opreşti, te opreşte şi vârsta, dar eu sper să mă menţin cât mai mult. Cred că trebuie să ştii şi când să te opreşti.


- Probabil că de la o vârstă sunt mai mulţi cei care te opresc, decât cei care te trimit în faţă... Dar nu vorbim de retragere în cazul tău, ai 26 de ani!
- Nu, doar că mi-ar plăcea să simt când este momentul să mă retrag, pentru că mi-aş dori să mă ţină lumea minte aşa cum dansam foarte bine.

- Ce rol îţi doreşti să faci până la 30 de ani, de exemplu?

- Mi-ar plăcea Mercedes, în „Don Quijote”. Îmi plac rolurile de compoziţie, pentru că dincolo de tehnică, îţi dau posibilitatea să te exprimi. Mi-aş dori şi să mai fac un rol pe care l-am mai dansat, dar acum cred că mi-ar ieşi şi mai bine, cel din „Nuntă însângerată”. Acesta a fost spectacolul meu de debut, am dansat cu soţul meu şi a fost un rol care m-a marcat. Cred că de aici a început urcarea, de aici am prins curaj. Am lucrat foarte mult, şi tehnic, şi emoţional, pentru că rolul e al unei femei măritate, care are un copil. Aveam 22 de ani atunci, iar maestrul Ioan Tugearu spunea: „Ce mă fac eu cu tine, tu nu ai maturitatea necesară!”... Cu toate acestea, am reuşit, iar maestrul Tugearu mi-a spus, după spectacol: „Când te-am cunoscut, nu am crezut că poţi să faci un asemenea rol”.

„Nuntă însângerată”, regia Ioan Tugearu/ Opera Naţională Română Iaşi

- Mulţi artişti spun că le este greu să împartă scena cu partenerul de viaţă. Cum este în cazul vostru?
- Cred că am învăţat să separăm viaţa personală de cea profesională. La noi în casă nu se vorbeşte despre ce facem pe scenă sau ce am greşit într-un spectacol. Ce e la Operă, e la Operă, aici suntem colegi, iar acasă suntem soţ şi soţie. Aceasta a fost calea de mijloc.

- Care este balerina ta preferată?
- Svetlana Zakharova! În primul rând îmi place fizicul ei, e fără limite! Poate interpreta absolut orice fel de rol. Într-o zi poate să fie lebădă, în alta poate face ceva modern şi să fie absolut spectaculoasă. Sper să am ocazia să o văd pe scenă! Sunt rareori spectator, pentru că am emoţii foarte mari pentru cei care dansează. Merg la operă, la teatru, dar mai rar la balet, pentru că ştiu paşii, ştiu ce urmează, ce se întâmplă în culise şi nu rezist, tresar pe scaun...

- Cum îţi încarci bateriile?
- Ador să mergem în vacanţe, să vizităm locuri noi, dar acum, cu cel mic, vacanţele sunt pentru dormit. O zi perfectă e cea în care reuşesc să dorm cât mai mult!

- Ce înseamnă pentru tine baletul?
- Aer. Aer, clar! Asta e! E modul meu de a mă destinde. O dependenţă.

- Cel mai frumos compliment pe care l-ai primit de la un spectator?...
- În general mi se spune că sunt expresivă. Foarte multă lume pune accent pe partea de expresivitate. Cred că natura joacă un rol important aici, dar expresivitatea se şi formează, se câştigă în timp. Până la o vârstă, trebuie să-ţi însuşeşti bagajul tehnic, pentru ca apoi, când eşti pe scenă, să nu te întrebi dacă îţi ies sau nu două piruete, ci să-ţi laşi gândurile libere, să zboare dincolo de orice detaliu tehnic şi să laşi loc expresivităţii.
Gina POPA

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei