Mihai Chirica„Ideea interzicerii vehiculelor poluante rămâne de actualitate”

1interviu

Dimensiune font:

| 25-06-2019 11:15

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica

- Domnule primar, Iaşul pare să respire din nou un aer mai curat, dar fericirea nu poate dura decât până în toamnă, când se reiau cursurile şcolare. Ce mai este nou pe frontul acesta al poluării? Întreb, deoarece, după ce aţi dat oarecum înapoi în privinţa variantei cu interzicerea maşinilor poluante, numărul înmatriculărilor second hand a început să crească din nou. Mai este de actualitate ideea aceasta?

- Este în continuare de actualitate şi fac apel public la toți cei care intenţionează să-şi achiziţioneze vehicule vechi să nu ia autoturisme care au un nivel de poluare sub euro 4, pentru că politica europeană privind protecţia aerului este una foarte clară şi fără echivoc. Se va interveni, prin putere de lege, asupra interzicerii utilizării vehiculelor poluante în toate aglomeraţiile urbane de pe teritoriul Europei. Nu va conta că vorbim de România, Bulgaria sau Ungaria, peste tot va fi dată cu aceeaşi putere de lege. Pe de altă parte, e adevărat, înmatriculările de vehicule vechi nu au încetat de tot, traficul nu a avut foarte mult de suferit nici în plus, nici în minus faţă de perioada anterioară, ci doar lipsa cursurilor şcolare în învăţământul gimnazial, în special, determină o scădere a indicatorilor de trafic. Asta se întâmplă, oarecum, pentru orele de dimineaţă, până la 8.30, şi pentru orele de după-amiază, până în jurul orei 18.00, în rest, pe parcursul zilei traficul a rămas, constant, cel anterior sfârşitului de an şcolar.

- În Podul de Piatră, una dintre cele mai poluate zone ale municipiului Iaşi, cetăţenii reclamă parc de joacă sau parcare. Cum va arăta zona aceea, după demolarea fostei pieţe?

- Va fi o zonă care va cuprinde, în principiu, ambele solicitări, pentru că nu ne referim doar la construcţia de beton şi metal pe care o vedem dinspre stradă, e un pachet întreg de fundaţii care au rămas abandonate pe tot arealul fostei pieţe Podul de Piatră. Nu-i mai puţin adevărat că nu a dispărut nici interesul pentru o piaţă agroalimentară volantă, în sensul că vor fi mărite suprafeţele de spaţiu verde şi zonele de odihnă pentru copii şi persoane adulte. Vom încerca să găsim un flux pentru vehiculele care ajung în zonă şi pentru parcarea acestora, dar fără a deveni o zonă sufocată de prezenţa vehiculelor şi pe o parcelă de teren să găsim posibilitatea ca, periodic, să facem o piaţă volantă necesară aprovizionării cu produse proaspete a celor care locuiesc în zonă.

„Victoria noastră cea mai mare este cu modernizarea circulaţiei de tramvai”

- Exista chiar un proiect, la un moment dat, referitor la pieţele volante în municipiul Iaşi...

- Există un proiect şi se află în atenţia noastră în momentul de faţă. Noi nu lucrăm singuri în această direcţie. Există o asociaţie a producătorilor tradiţionali, am discutat cu ei, le-am propus o colaborare pe diverse teme, la diverse momente din lună să-şi facă simţită prezenţa cu producătorii din judeţul Iaşi, în special, şi aşteptăm un feedback de la ei. Noi, în speţă, facem acest lucru şi-l vom facem în continuare în târgurile periodice pe care le facem pe Bulevardul Ştefan cel Mare - aducem şi producători cu diverse produse, în special cu produse tradiţionale, şi sperăm să vedem în Iaşi din ce în ce mai mulţi producători din lumea celor care chiar produc în cantităţi rezonabile, ca să poată sta pe piaţă un timp mai îndelungat. N-am scăpat din vedere nici posibilitate de a stimula şi atenţia producătorilor de peşte din judeţ, ştiut fiind faptul că Iaşul este cel mai mare producător de peşte de apă dulce din România. În momentul de faţă proiectăm nişte acvarii mobile pe care să le punem la dispoziţia producătorilor de peşte proaspăt, în diverse puncte din oraş, pentru a-şi putea vinde produsul în zonele de cartier.

- Este un proiect pe termen lung?

- Va funcţiona cât va exista cerere. Nu există în momentul de faţă o temporizare, dintr-un punct de vedere. Am încercat cu florarii... În principiu, ei n-au prea fost de acord să facă expuneri de produse cu vânzare pentru flori, pentru că mulţi dintre ei au deja contracte importante, semnificative cu reţele de supermarketuri, dar cred că spre produsul ţărănesc există o mai largă deschidere. O să încercăm să stimulăm prezenţa celor care produc într-o modalitate semnificativă.

- Va începe curând licitaţia pentru achiziţionarea autobuzelor electrice. Ce va aduce nou transportul electric la Iaşi? Cum credeţi că va fi influenţată aglomeraţia din momentul de faţă?

- Cred că, pentru început, va avea un efect de curiozitate, ceea ce şi pentru mine este o provocare, nu pentru că nu am circulat cu un autobuz electric, dar există această provocare să intri într-un mijloc de transport care nu miroase a motorină, nu miroase a benzină, nu miroase a uleiului, nu miroase a motor încins, în care, pur şi simplu ai o atmosferă foarte relaxantă şi liniştitoare, că e şi pe pneuri, spre deosebire de tramvai. Licitaţia vine să provoace un pic şi călătorii, în ceea ce priveşte utilizarea sistemului de transport în defavoarea vehiculului personal... Eu cred că este bine, pentru că suntem pe o traiectorie corectă, aşa cum se întâmplă în ţările nordice, de exemplu, unde Norvegia a declarat că peste 75% din parc este electric. Dar efectul a atins foarte tare şi celelalte ţări, mai ales din centrul Europei, Germania, Polonia, care încep, uşor-uşor, să schimbe parcul în parc electric, mă refer la autobuze. Sigur, victoria noastră cea mai mare este cea reprezentată de modernizarea circulaţiei de tramvai, pe şină, care este cea mai eficientă din toate punctele de vedere, la nivelul unei circulaţii pentru transport public urban.

- Salubris a pierdut definitiv procesul cu ieşeanul căruia i-a virat, din greşeală, peste 130 de mii de lei. Veţi adopta anumite măsuri vizavi de aceste fapte?

- Este un subiect pe care nu l-am abordat foarte direct, lăsând justiţia să-şi spună punctul de vedere. Dacă justiţia a considerat că aşa este corect, înseamnă că aşa a fost bine să se întâmple. Viramentul, dacă s-a petrecut din greşeala unui angajat, va trebui conducerea, consiliul de administraţie, să ia deciziile care se cuvin.

„În atenţia noastră există doar punerea în valoare a zonelor de divertisment existente”

- Multe străzi se află, în momentul de faţă, în lucru. Cele noi, modernizate, n-ar trebui prevăzute şi cu piste pentru biciclişti sau măcar cu parcări, acolo unde se pretează? Întreb deoarece sunt multe zone unde locatarii ocupă sute de metri pătraţi din domeniul public pentru a-şi înfiinţa grădini de legume...

- Toate străzile noi au prevăzute parcări. De exemplu, Şoseaua Naţională - din Podul de Piatră şi până-n Podu Roş, are tronsoane pe lungimi foarte mari cu parcări pentru autoturisme. De asemenea, splaiurile care au fost prevăzute chiar din modernizare cu parcare şi multe alte străzi, bineînţeles, acolo unde se pretează. În general, pe străzile pe care construim acum - Bucium, Păcurari, Crucea Roşie, nu vom da facilităţi de parcare la stradă, pentru că acolo e zonă de case şi se intenţionează utilizarea curţilor proprii, mai puţin a zonei de stradă. Strada trebuie să rămână liberă pentru circulaţia maşinilor în tranzit şi a pietonilor.

- Aleea Tudor Neculai va avea sens unic?

- Aleea Tudor Neculai are mai multe tronsoane, cu un profil total diferit, plecând dinspre CUG, unde intră pe două benzi şi cu posibilitatea de parcare pe o singură parte, apoi se lărgeşte, apoi iar se îngustează şi se termină pe două benzi din nou, la intersecţia cu Şoseaua Iaşi - Voineşti. Are tronsoane care se pretează pentru parcare longitudinală, are transoane în care nu se va putea parca. Nu am prevăzut-o cu circulaţie în sens unic pentru că nu avem circulaţia reversibilă, nu ştim exact cum vom veni în sensul celălalt... Nicolina rămâne cu circulaţie în ambele sensuri şi Aleea Tudor Neculai se poate preta la circulaţia în ambele sensuri.

- Sens unic modificat pe Splaiuri?

Sensurile unice modificate pe Splaiuri sunt în atenţia noastră, iar dezbaterea este în continuare la Poliţia Rutieră. Din punctul meu de vedere, sunt avantaje lesne de utilizat, mai ales în ceea ce priveşte virajele de stânga, care ar fi mult mai facile prin schimbarea sensului unic pe ambele maluri ale Bahluiului şi sperăm ca, după primirea avizului Poliţiei Rutiere, până încep studenţii cursurile, să-i dăm drumul.

- Ce veţi face în privinţa spaţiilor de divertisment, capitol la care Iaşul stă destul de modest. Aţi luat în calcul ceva în acest sens, aveţi vreun proiect?

- În momentul de faţă, în atenţia noastră există doar punerea în valoare a zonelor de divertisment existente. Şi avem, din punctul nostru de vedere, una dintre cele mai frumoase zone de acest tip din această parte a regiunii - zona Ciric, care deţine şi piscine, are şi zone de plimbare pentru biciclete, are şi parc de paintball, de căţărare, terenuri de sport, de sporturi combinate, sală de tenis de masă, parcări, absolut rezonabile ca suprafaţă pentru a putea primi mii de persoane care vor să ajungă acolo. Depinde doar de noi cum vom reuşi să le punem în valoare. În momentul în care vom descoperi că zona Ciric este supraaglomerată şi nu mai face faţă presiunii celor care vor să fie acolo, ne vom gândi să mai facem un parc de divertisment, în paralel cu cel existent. Până atunci, terminăm locurile de joacă pentru copii. Mai avem încă 40 de locuri de joacă în lucru, încă 14 terenuri de sport şcolare, care au fost deja scoase la licitaţie, ne facem celelalte programe astfel încât să nu suprapunem investiţiile.

„Am dat drumul la licitaţia pentru modernizarea sau construirea unui stadion nou”

- Trecând la sport, clubul de fotbal Politehnica Iaşi s-a înglodat din nou, se pare, în datorii. Când vom avea şi noi, la Iaşi, performanţă? Să fie oare condiţionată performanţa aceasta de construirea unui complex sportiv nou în Dealul Copoului?

- Eu cred că da. Nu ne referim neapărat la o lipsă de performanţă, pentru că, slavă Domnului, suntem în Liga I, n-am plecat chiar din pole position, dar n-am plecat nici de pe ultimul loc. Am reuşit să ne menţinem într-o stare de echilibru din acest punct de vedere. Eu cred - pentru că şi experienţa îmi spune acest lucru şi experienţa altor oraşe din România sau din lume, cred că fără o infrastructură sportivă de prim rang nu poţi cere rezultate de prim rang. Acum, bătălia nu se dă doar pe calităţile geniale ale unei echipe sau unui sportiv, ci se referă şi la posibilitatea de a-i pregăti intensiv şi posibilitatea de a oferi publicului condiţiile necesare. Am dat drumul la licitaţia pentru modernizarea sau construirea unui stadion nou şi construirea unei săli de sport.

- Ce aveţi în vedere?

- Proiectanţii vor trebui să ne prezinte, pentru stadion, trei soluţii - o soluţie care vizează modernizarea stadionului Copou cu număr de locuri cuprins între 20 şi 22 mii şi/sau construirea unui stadion nou în zona Moara de Vânt sau pe zona şes Bahlui. Iar pentru sală de sport am lăsat în lucru două variante - o sală de sport nou construită în locul garajului CTP din Tudor Vladimirescu sau pe o platformă liberă în momentul de faţă, din CET 1 Iaşi, cu acces dinspre Baza 3.

- Pentru ce aţi opta în primul rând: pentru un stadion nou sau pentru modernizarea arenei?

- În orice soluţie - modernizare sau nemodernizare, stadionul va fi nou, pentru că structura stadionului existent în Dealul Copoului nu permite, sub nicio formă, să-l poţi aduce la standarde UEFA. N-ai cum, pentru că inclusiv suprafaţa de joc trebuie desfăcută şi refăcută în totalitate, iar tribunele nu mai permit o aşezare spaţială încât să creştem numărul de locuri la 22.000. Bănuiesc că toate soluţiile propuse de proiectant vor duce spre demolare şi reconstruirea unui stadion nou.

Dan M.BREZULEANU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei