Modelul Bianca Hanganu: „Pe podium trebuie să străluceşti!“ FOTO

default

Dimensiune font:

| 24-08-2017 15:40

Tânăra care a câştigat recent Miss Princess of the World 2017 a explicat pentru ziarul Evenimentul Regional al Moldovei cum ajungi să faci performanţă într-un domeniu captivant, modelingul. Ieşeanca a câştigat competiţia la nivel naţional, iar în toamnă va fi la Praga, la etapa internaţională a concursului de frumuseţe. Totodată, managerul Biacăi, Alina Nechifor a răspuns unor întrebări legate de atuurile pe care trebuie să le aibă cele care vor să fie remarcate în acest domeniu  

 Bianca Hanganu, elevă la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“ , a fost declarată cea mai frumoasă tânără din România în cadrul preselecţiei pentru Miss Princess of the World 2017. Devotament, multă muncă, ore de stat în picioare, make-up şi frumuseţe sunt câteva dintre subiecte discutate cu Bianca, o fată extrem de frumoasă care va reprezenta România la Praga, la etapa internaţională a acestui concurs.
Bianca:
- Cum ai început cariera de model?
- Am început în urmă cu mai puţin de un an, Alina (n.r. Alina Nechifor, agent la First Models) m-a văzut. Eram în mall, i-a plăcut de mine şi m-a întrebat dacă pot să vin la un interviu, la o preselecţie. Am stat puţin pe gânduri şi m-am dus, mi-a povestit despre ce este vorba, mi-a arătat mai multe poze cu celelalte fete, mai apoi contractul şi mi-am spus că trebuie să încerc, nu am nimic de pierdut.
- Ce te-a atras la această meserie?
- În primul rând tot timpul mi-a plăcut să fiu în centrul atenţiei, adică de mică la fel ca orice fetiţă, umblam cu tocuri prin casă, mă îmbrăcam cu rochiţele mamei şi mi-a plăcut şă fiu acolo pe scenă, iar toată lumea să se uite la mine... cam asta a fost.
- Cum a fost prima ta apariţie pe scenă? Te-au copleşit emoţiile?
- Da, foarte tare. Eram foarte emoţionată. Pur şi simplu îmi tremurau picioarele, dar cu toate astea a trebuit să intru, să dau tot ce am eu mai bun.
- La prima şedinţă foto cum a fost? Ai avut emoţii? Ştiai cum trebuie să stai, în ce poziţie?
- A fost destul de bine, deoarece am avut un fotograf care ne-a ajutat foarte mult, ne-a explicat cum să stăm. Bineînţeles că la început eram timidă, aşa sunt de când mă ştiu, dar am văzut că omul din faţa mea interacţionează cu mine şi mă ajută, apoi am început să stau singură într-un mod frumos. Am făcut ceea ce am simţit.
-Câte ore munceşti pe zi?
-Păi câte odată opt, nouă ore, depinde de zi şi de ceea ce avem de făcut. Uneori stau pe tocuri ore întregi, dar nu mă plâng pentru că iubesc ceea ce fac, iar atunci când faci ceva cu drag uiţi de durere.
- Ce înseamnă practic să fii model? Doar să faci poze şi să fii frumoasă precum o păpuşă?
- Nu, asta este practic doar ce văd oamenii, noi muncim foarte mult, în spate sunt orele grele de muncă şi sală. Trebuie să arăţi foarte bine, nu doar să fii slabă şi atât. Este necesar să fii tonifiată, să nu mănânci orice, trebuie să te abţii de la dulciuri, mâncare nesănătoasă, fast-food şi toate astea.
- Ţii dietă, mergi la sală?
- Da, cu siguranţă! Merg la sală aproximativ de trei ori pe săptămână. Este destul de greu având în vedere că sunt şi elevă, merg la şcoală, iar în acelaşi timp am şi un job.
- Care este ritualul tău de înfrumuseţare şi îngrijire?
- Merg foarte des la dermatolog, deoarece trebuie să fiu atentă mereu cu tenul, cam o dată pe lună. Am avut probleme când eram mai micuţă, dar s-au rezolvat între timp. În fiecare dimineaţă şi seară folosesc anumite creme pentru întreţinerea pielii mai ales că nu vreau să îmi apară nici măcar un coş!
- Crezi că oricine poate ajunge model?
- Eu cred că trebuie să ai acel ceva. În primul rând trebuie să îţi placă ceea ce faci, nu poţi să trimiţi pe cineva căreia nu îi place să pozeze. Nu ştiu, pe mine m-a atras foarte mult. Pentru a răspunde la întrebare, da, trebuie sa ai acea «sclipire».
-Ştiu că eşti elevă... cum îţi împarţi timpul între şcoală şi carieră? Este greu?
-Da, mi-a fost destul de greu şi încă îmi este. Aveam perioade când făceam şi şedinţe foto, mergeam şi la şcoală, terminam la ora 14.00 orele apoi munceam până în jurul orei 21.00. Veneam acasă obosită, a doua zi aveam iarăşi şcoală, şedinţe foto, poate chiar şi prezentări. Trebuia să merg la make-up, mai lipseam de la ore uneori, dar profesorii mereu au încercat să mă înţeleagă.
-Care este materia ta preferată la şcoală?
-Nu pot să spun că am o materie preferată, îmi plac toate doar că cel mai mult îmi place muzica, îmi place să cânt. Probabil de asta mă atrage acest obiect.
- Ce spun colegii tăi când te văd mai ales că acum eşti Miss Princess of the World 2017?
- Ce să zică? Au rămas şi ei surprinşi atunci când am câştigat. Ei ştiau că fac modeling, dar în Iaşi nu prea sunt atât de multe agenţii serioase. Nici eu nu am crezut că va fi ceva serios. Nu prea aveam eu personal încredere în agenţiile din oraş. Colegii mi-au urat mult succes în continuare, mai ales că urmează un concurs greu la Praga.
- Ce îmi poţi spune despre concursul de peste hotare dacă tot a venit vorba despre el?
- Mă bucur foarte mult în primul rând că am reuşit să ajung la acest nivel, să reprezint România. Sper şi vreau să dau tot ce e mai bun. Este un concurs destul de dificil, spun eu adică sunt 40 de ţări şi tot atâtea fete. Toate ne ducem acolo pentru a câştiga. Sunt de părere că va fi o experienţă frumoasă pe care o voi trăi din plin.
- Ce trebuie să faci pentru a câştiga un astfel de concurs?
Trebuie să ai încredere în tine, să fii curajoasă, să ai acea atitudine specifică, să fii tu, să dai tot ce e mai bun, să fii prima! Nu trebuie să îţi pese de cei din jur. În acel moment eşti doar tu şi scena. Trebuie să străluceşti!
A consemnat Ana-Maria BLANARIU


TEXT II
Alina Elena Nechifor:
„Este o meserie grea mai ales dacă ajungi la un nivel internaţional“

- Cât de greu este să pregăteşti un model precum Bianca?
- Nu neapărat un model ca Bianca, deoarece fiecare fată vine cu frumuseţea şi pachetul ei nativ, însă fiecare are nevoie de o pregătire specială ca în orice domeniu. Putem considera modelingul ca pe orice altă pasiune, sport sau activitate extra. Odată ce tu vii cu o pregătire nativă, ai nevoie de o pregătire reală. Mai apoi trebuie să înveţi să mergi pe tocuri, să ai atitudine şi încredere. Trebuie să ştii să pozezi plus un zâmbet care trebuie să fie oricând superb. Mai sunt unele aspecte asupra cărora trebuie să lucrezi măcar un an de zile.
-Câte modele ai lansat până în prezent?
-Multe, foarte multe! Cred că de când am înfiinţat agenţia în 2010, prin ea au trecut 100-150 de modele.
- De ce vor fetele să fie model în zilele noastre?
-Bună întrebare. Aceasta este întrebarea cu care eu deschid un interviu cu viitorul model din faţa mea, o fată frumoasă mai bine spus.
-Este grea această meserie?
-Da, este grea mai ales dacă ajungi la un nivel internaţional, dar mai apoi poţi face o carieră fără doar şi poate.
-Şi totuşi, de ce vor fetele să fie model?
- În primul rând pentru încrederea în ele, pentru a-şi umple timpul într-un mod frumos şi bineînţeles toate îşi doresc să ajungă un nume în acest domeniu şi în această meserie.
- Cum era Bianca la început?
- O fată foarte frumoasă fără doar şi poate, dar o fată care a venit foarte emotivă pe uşile agenţiei. Am văzut în ea potenţialul unei fete cu bun-simţ care nu îşi doreşte exclusiv modelingul într-un mod superficial. Nu m-a dezamăgit niciodată, nici măcar la primul interviu când în general mai toţi suntem emotivi. Chiar şi când au fost lucrurile mai grele, cu ore în şir de stat în picioare la şedinţe foto şi-a făcut treaba cu maxim profesionalism, deşi pretenţia aceasta o am de la modelele care sunt mai experimentate şi au învăţat să respecte meseria asta. Ea a făcut acest lucru de la început, din primul moment şi cred că ar putea fi un atu pentru ea în viitor.
- Cum le ajută pe fete în viaţă câştigarea unui astfel de concurs precum Miss Princess of the World 2017?
- Cred că acest răspuns ar putea fi individualizat pentru fiecare în parte, iar fiecare fată îşi ia tot ce e mai bun ca experienţă din câştigarea unui astfel de titlu la un concurs. Încep să vadă şi ele lucrurile sub o altă formă. Competiţia de acolo este una serioasă şi riguroasă în acelaşi timp. Prin urmare, atâta timp cât faci faţă unui cantonament de trezit dimineaţa la 06.00 şi culcat la 23.00, zic eu că se formează caractere. Este o militările cât se poate de serioasă şi bineînţeles este o altă etapă din cariera lor care îşi spune cuvântul asupra fiecăreia.
A consemnat Ana-Maria BLANARIU

Între 27 septembrie- 7 octombrie va avea loc la Praga etapa internaţională a Miss Princess of the World 2017

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
„Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor”
07/10/2019 11:02

  „Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor” * dialog cu scriitorul Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţ ...

„Avem un sistem educaţional secularizat, sincretic, pe alocuri aberant”
05/05/2018 16:15

- Doamna profesor, tocmai aţi participat la Conferinţa Internaţională de Educaţie a Adulţilor. Ce spun specialiştii in domeniu despre starea actuală a actului educaţional şi nu mă refer doar la zona ...

 Mihai Chirica: „Nu poţi doar să ceri. Trebuie să şi oferi”
26/03/2018 05:45

  - Domnule Chirica, social-democraţii participă - şi este uimitor acest lucru, la unul dintre cele mai triste paradoxuri ale timpului nostru. În timp ce trăim in poate cea mai mare criză a ...

 ”Pe vremea comuniştilor aveam personal medical, dar nu aveam aparatură. Astăzi, e invers!”
03/02/2018 04:30

-- Domnule doctor, se implinesc patru decenii de cand Spitalul de recuperare a apărut in viata iesenilor. Sunteti singurul medic rămas in activitate din acele vremuri... Cum a apărut această idee? - Totul ...

Prof. dr. Florin Mitu: „A gândi pozitiv este un element cheie pentru un medic”
12/10/2017 04:45

Despre recuperare cardiovasculară, factorii de risc in bolile cardiovasculare şi ce trebuie să facem ca să ne protejăm inima de evenimente nefericite, dar şi despre alte lucruri interesante, dr. Florin M ...

Marius Oprea: „Niciodată nu este prea tîrziu pentru adevăr şi nici pentru dreptate”
02/10/2017 05:00

- Aţi infiinţat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, institut de cercetare aflat sub egida Guvernului. Plecind de la această postură, cum se văd astăzi urmările comunismului şi cum ar treb ...

Prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel: „Un discurs care nu îl respectă pe interlocutor este un discurs pierdut”
19/08/2017 06:00

 Cald, deschis şi mai ales din cale afară de receptiv la tot ceea ce il inconjoară, lingvistul Stelian Dumistrăcel a mărturisit care este cea mai mare implinire pe care i-a oferit-o viaţa la catedră ...

„Orice ar fi, fizica nu se uită”
27/07/2017 05:36

  - De unde pasiunea pentru fizică? - Am trecut prin sistemul de invăţămant ca orice copil obişnuit. La un moment dat, am sesizat că sunt capabil să mă descurc la matematică mult mai bine decat ...

„În viaţă am avut o şansă extraordinară: să fac ceea ce îmi place”
13/07/2017 12:20

În interviul acordat cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, dr. Lăcrămioara Stratulat, care ocupă funcţia de director al Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi ...

Interviu cu Doru Baltag, medicul care alungă durerea cu ajutorul acelor
08/06/2017 05:25

-Domnule doctor, vă propun să pornim pe firul biografiei. Cum de aţi ajuns să practicaţi Medicina? -Traseul alegerii profesiei medicale este destul de liniar. Părintii mei au fost asistenti medicali in l ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei