O ieșeancă folosește pictura pentru a personaliza haine

1pictura haine
1pictura haine2
1pictura haine3

Dimensiune font:

| 08-03-2022 13:38
Nelea Cosciuc este o tânără din Iași și se pare că pandemia este cel mai bun lucru care i se putea întâmpla. De ce? Nelea lucra de ceva tip ca jurist la o companie, însă, din cauza lockdown-ului, a fost nevoită să stea acasă, în șomaj tehnic. Atunci, artista a decis să valorifice talentul pe care îl avea la pictură pentru a face haine personalizate, din penson. Această modă este extrem de apreciată în rândul tinerilor care preferă să aibă obiecte vestimentare unicat.
- Povestește-ne, Nelea, cum a început drumul tău de artist?
- Pasiunea pentru pictură a existat dintotdeauna, dar nu mi-am dat seama la timpul potrivit și am ales domeniul juridic. Am urmat Facultatea de Drept și am lucrat câțiva ani ca jurist pe societăți comerciale. Simțeam că nu fac ceea ce îmi place cu adevărat dar nu îmi imaginam că pot face altceva. Chiar dacă pasiunea pentru pictură a existat mereu, am început să pictez constant din noiembrie 2018. De ziua mea am primit cadou un șevalet, pânză și culori. Pot să spun, sincer, că de atunci nu am lăsat pensula din mână mai mult de câteva zile. A început ca un hobby pe lângă jobul pe care îl aveam, apoi am decis să îmi vând lucrările și să trec full-time pe activitatea Nelea’s Art.
- De unde ți-a venit ideea acestor creații? Cum le-ai descoperit? 
- Ideea de a picta pe tablouri și haine a venit de la sine. Tot ceea ce fac vine din suflet. Ideea articolelor vestimentare pictate mi-a venit când a început pandemia. Eram în șomaj tehnic și aveam mult timp liber. Am pictat o colecție de tricouri cu pisici, pe care le-am vândut iubitorilor de animale. O parte din bani i-am donat către un adăpost de pisici din Iași. Astfel mi-am creat primii clienți. Nu am avut o strategie anume, nu am crezut că o să reușesc să am o mică afacere deși îmi plăcea ideea. Mă simt norocoasă că mi-am pierdut jobul în pandemie și am avut timp să dezvolt ceva mai mult din pasiunea pe care o am.
- Spune-mi trei cuvinte care descriu cel mai bine brandul tău.
- Sunt mai multe dar cele mai importante sunt: pasiune, perseverență și dăruire.
- Prezintă-ne, pe scurt, pașii prin care ia naștere o creație de-a ta!
- Spre exemplu, dacă pictez o geantă din piele naturală, trebuie mai întâi să o curăț cu o soluție specială pentru a îndepărta vopseaua din fabrică, apoi o pictez cu vopsea specială pentru piele. În funcție de complexitatea picturii, aplic două sau mai multe straturi, cu pauze pentru uscare. Dacă pictez un tricou, folosesc culori speciale pentru textile, astept 24 ore să se usuce vopseaua, apoi calc pictura cu fierul de calcat ca să intre în țesătură.
- Ce materiale preferi să folosești în creațiile tale? 
- Creativitatea mea nu are limite. Pictez pe tricouri, geci, pânză, piele naturală și lemn. Cel mai mult îmi place să pictez pe articole vestimentare.  Îmi aleg cu mare atenție materialele pe care le folosesc, mai ales culorile. Pentru fiecare tip de material există culori speciale. De exemplu, pentru articole vestimentare trebuie să folosesc neaparat culori speciale pentru textile, altfel nu rezistă la spălări repetate.
- E mai ușor să vinzi sau să promovezi creațiile tale?
- Sunt singură în afacerea mea, fac ceea ce îmi place mie, în primul rând, și atrag oameni care apreciază stilul meu. Majoritatea clienților vin prin recomandîri. Prefer să îmi cunosc fiecare client, să știu sigur că îi place produsul pictat și că nu rămâne dezamăgit, mai ales când vine vorba de o comandă personalizată. Regula mea este ca: niciun produs nu pleacă din atelier dacă clientului nu îi place cum a ieșit. Fac toate modificările necesare până îi place. Unii clienți revin și de 2-5 ori pentru că trăiesc un sentiment unic atunci când dăruiesc cadouri pictate de mine. Imaginați-vă ca ați pierdut cel mai drag patruped și cineva vă dăruiește un tricou sau un tablou pictat cu acesta. E o amintire pe viață.
- Căror tipologii de persoane te adresezi?
- Cred că mă adresez acelor persoane care au valori asemănătoare cu ale mele. Iubitori de animale și de lucruri unicat.
- Cum ai denumi stilul tău de a picta? Ce tehnică ai folosit înpicturile din ultimii ani? Ai o tehnică preferată?
- Nu cred că am un stil anume deocamdată, însă am înclinație spre realism și pictural. După 3 ani de zile în domeniu, am realizat că îmi place cel mai mult să  pictez animaluțe, peisaje, flori și tablouri abstracte. Cred că asta mă atrage cel mai mult și pot să-mi folosesc imaginația la maxim. 
Ruxandra CAȘU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
„Singura realitate este ziua de astăzi. Viitorul depinde de ce creezi tu, acum”
22/04/2024 15:40

Un şoc emoţional, un stres puternic sau pur simplu o supărare aparent minoră care nu e decat picătura care a umplut paharul şi indarjirea de a sta in cea stare, de a o permanentiza ca manifestare, pot fi ...

„Noi, oamenii, avem trei vieți: viața cu sine, viața cu ceilalți și viața cu munca”
13/04/2024 11:48

În ritmul haotic al vietii moderne, grija de sine devine adesea o prioritate neglijată. Cu toate acestea, este esential să intelegem că a avea grijă de noi nu este un lux, ci o necesitate pentru o via ...

„Genul nu dictează capacitățile intelectuale și nu ar trebui să fie o barieră de care femeile să se lovească în alegerea unei cariere”
13/04/2024 10:53

„Fiecare proiect este o experientă unică si m-a ajutat să cresc si să mă dezvolt atat profesional, cat si personal. În ceea ce priveste cel mai inspirat proiect, imi este aproape imposibil să ...

„Bucuria de a vedea cum un proiect își găsește loc în sufletul și în viețile oamenilor mă motivează să mă implic cu dăruire în ceea ce fac”
13/04/2024 10:29

„Fiecare proiect este o experientă unică si m-a ajutat să cresc si să mă dezvolt atat profesional, cat si personal. În ceea ce priveste cel mai inspirat proiect, imi este aproape imposibil să ...

 „Sunt într-o continuă căutare a sensului a ceea ce fac, cum fac și de ce fac”
13/04/2024 10:18

- Care au fost cele mai mari provocări pe care le-ai intampinat ca femeie in domeniul consultantei strategice si organizationale? - (rade) O provocare a fost in primul rand faptul că eram femeie si ...

  „E doar o poveste faptul că suntem diferiți acasă față de mediul de business. Suntem aceleasi persoane, cu aceleași emoții, valori, credințe”
13/04/2024 08:48

- Cum faceti diferenta dintre psihoterapie si coaching in ceea ce priveste abordările si metodele utilizate? - Cred că cea mai bună metaforă este icebergul. Ceea ce se intamplă in coaching este varful ais ...

„ Afecțiunile pielii, mai ales cele cronice, trebuie controlate pe termen lung și de foarte multe ori pentru toată viața, ceea ce îi sperie pe pacienți”
13/04/2024 08:33

Afectiunile dermatologice sunt extrem de diverse si pot varia de la conditii usoare si temporare pană la probleme cronice si debilitante. În ciuda diversitătii lor, există cateva afectiuni care sunt in ...

 „În sistemul meu de valori, definiția succesului este dată de familie”
23/03/2024 18:32

S-a remarcat ca antreprenor, ca si cadru didactic asociat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”din Iasi, dat si mentor. Zi de zi duce la bun sfarsit misiuni asumate multor roluri pe care le are. Nu ...

Detectivii juniori din Iași. O aventură în lumea criminalisticii
23/03/2024 17:10

În fiecare week-end, un grup de tineri entuziasti se intalnesc in inima Iasului, intr-un loc unde curiozitatea se impleteste cu stiinta aplicată. Ei sunt membri ai Clubului de Criminalistică, un proiect ...

„A îndrăzni să fii tu însuți în afara regulilor e cea mai frumoasă vindecare. În artă nu există nici reguli și nici limite!
23/03/2024 16:30

Art-terapia este o formă de terapie care utilizează procesele creative ale artei pentru a ajuta oamenii să isi exprime si să isi exploreze emotiile, gandurile si traumele. Oferă un spatiu sigur, in care in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei