„Oamenii care iubesc ceea ce fac nu trag linie niciodată”

default

Dimensiune font:

| 03-11-2014 21:37
Născut pe 18 iulie 1959, la Huşi (judeţul Vaslui), Vasile Arhire a absolvit Facultatea de Construcţii - Institutul Politehnic Iaşi (1984). În perioada 1975 – 1990, a fost colaborator la „Flacăra Iaşului” şi Radio Iaşi. A urmat cursurile de Master în Comunicare şi Relaţii Publice ale Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy” Bucureşti (2004). A fost director al Studioului Teritorial Iaşi (2003 – 2013). Este autorul volumelor „Fenomenul Penicilina” (Editura „Altius Academy” Iaşi, 2001) şi „Curajul de a crede în victorie” („Timpul”, Iaşi, 2007).

 

 

- Se împlinesc 23 de ani de la înfiinţarea Studioului Teritorial TVR Iaşi. Sunteţi unul dintre întemeietori şi aţi rămas, în tot acest timp, în echipă. Care sunt atuurile unui jurnalist de cursă lungă?

- A fost o perioadă în care s-a dezvoltat o paletă foarte largă de emisiuni, în care am încercat să satisfacem gustul publicului, dar să prezentăm şi realităţile din societatea românească. Ne-a preocupat specificitatea regiunii, reflectarea ei, dar am fost deschişi şi către oameni şi evenimente cu valoare naţională şi internaţională. TVR Iaşi a creat o şcoală de reportaj de televiziune, prin care s-a impus. M-am raliat la această strategie a staţiei de a fi un post regional, dar în nici un caz unul provincial. Trecând lucrurile prin filtrul meu şi învăţând şi de la alţii, aş spune că în primul rând trebuie să fii foarte pasionat de ceea ce faci, să ai capacitatea de a te sacrifica în unele momente când profesia o cere, să fii foarte serios în abordarea activităţii pe care ţi-ai ales-o şi să iubeşti publicul, în cazul nostru telespectatorii, să-i preţuieşti, să fii sincer cu ei. Aşa cred că poţi fi jurnalist cu adevărat. Publicul reprezintă partenerul nostru, dar şi judecătorul suprem, de aceea jurnalistul trebuie să fie preocupat permanent de crearea unui act artistic de calitate.

- Cum aţi defini seriozitatea unui jurnalist?

- Seriozitatea este strâns legată de atitudinea faţă de profesia aleasă, chiar dacă aceasta are multe variabile în exercitarea ei. Plecând de la punctualitate, de la îndeplinirea unor sarcini, indiferent pe ce poziţie ierarhică te afli într-un sistem editorial, valoarea ta nu constă în a îndeplini o misiune, ci în a transforma tema respectivă într-un act de creaţie sesizabil de public, în limitele deontologiei. Vorbim, deci, şi de creativitate, care să înnobileze ceea ce faci. Cred că important este şi să vrei să fii mereu primul în zona ta de manifestare, prin generarea de proiecte noi, atrăgătoare. Seriozitatea nu exclude spectaculozitatea, ci mai curând creează platforma de manifestare la cel mai înalt nivel de interes. Student fiind, eram colaborator la Radio Iaşi şi timp de trei luni nu am fost plătit din motive administrative, ce ţineau de Bucureşti. Realizam o rubrică de sport zilnică şi o dată pe săptămână o emisiune de 30 de minute, o normă ca a unui redactor. N-am renunţat, cu credinţa că pasiunea mea va influenţa, cumva, situaţia. Mentorul meu a fost Grigore Ilisei, un om pe care îl respect, el a fost cel care mi-a deschis poarta acestei profesiuni, apoi au fost Marin Florea, Ştefan Daraban, Constantin Pălăduţă, Gheorghe Matei - profesionişti care mi-au influenţat drumul. De la ei am învăţat mult şi le mulţumesc de fiecare dată când ne întâlnim. Lucrurile acestea nu se pot uita. Sper ca nici generaţiile următoare să nu uite.

- TVR Iaşi a fost, de-a lungul anilor, o pepinieră foarte generoasă. Aţi avut, la rându-vă, discipoli, nu puţini fiind cei care sunt acum la Bucureşti...

- Eu nu fac distincţie între Iaşi şi Bucureşti. De la jurnalişti, la cameramani şi tehnicieni, colegii mei ar putea oricând merge la orice televiziune din afara ţării, să susţină un program atractiv. Sunt profesionişti care au acumulat experienţă, au lucrat în situaţii diferite, au fost prezenţi la evenimente naţionale sau internaţionale care au avut loc în regiunea Moldovei. Fiind un studio regional, cu un program în care producţiile noastre erau insertate în programe naţionale, cerinţele s-au schimbat periodic, iar colectivul s-a antrenat să fie permanent creativ. Au fost colegi care şi-au dorit să lucreze la Bucureşti şi mă bucură faptul că am contribuit direct, am susţinut câteva talente autentice – Ligia Munteanu, Oana Anton Dobrescu, Cătălin Sava... Nu poţi să opreşti un om, ai fi incorect cu tine însuţi, pentru că toţi aspirăm la lucruri mai înalte. Dar au ales să rămână la Iaşi mulţi dintre cei care ar fi putut să facă performanţă în altă parte. Raluca Chirilă, Roxana Bratec, Lucian Lucescu, Laura Lucescu, dacă ar fi să dau doar câteva nume, fac parte dintr-o generaţie căreia am încercat să-i transmit caratele seriozităţii în abordarea profesiei. Avem permanent noi prezentatori îndrăgiţi de telespectatori.

- Care a fost momentul cel mai important al celor 10 ani în care aţi fost director la studioul teritorial al TVR din Iaşi?

- Am dus acolo ceva ce, poate, era specific personalităţii mele. Mi-am dorit mai multă imagine, mi-am dorit ca oamenii din faţa ecranului să ne cunoască munca. Odată cu înfiinţarea canalului TVR 3 - pentru că acesta este, cred, momentul cel mai important al celor 10 ani în care am condus instituţia -, lucrurile de valoare puteau fi văzute de un public mult mai larg, ceea ce a stimulat echipa. Câteodată am o mâhnire când mai citesc pe bloguri sau pe Facebook pe unii care spun că televiziunile din România nu au loc pentru olimpici, de exemplu. Am înfiinţat în urmă cu zece ani, la TVR Iaşi, un program care se difuza în lunile mai-iunie, „Fii primul cu TVR Iaşi”, în care prezentam poveşti ale unor olimpici. Am dorit întotdeauna ca telespectatorii să vadă şi frumosul din spectaculos, nu numai spectaculosul, de cele mai multe ori facil, din cazurile dramatice. Să creionezi spectaculosul din frumos presupune un pic de trudă. Noi am încercat să promovăm calitatea umană, să arătăm că semenii noştri nu sunt doar cei care fac tâlhării, accidente, ci şi cei care ne învaţă copiii în şcoli şi la facultăţi, care inventează ceva şi că viaţa lor are, şi ea, un spectacol.

- La 16 ani vă doreaţi să deveniţi cronicar sportiv şi aţi ajuns la radio, în încercarea de a vă îndeplini acest vis. Ce rol a jucat sportul în cariera dumneavoastră?

- Sportul a avut un rol determinant. Faptul că n-am mai putut să joc baschet, din cauza unei afecţiuni oftalmologice, m-a determinat să-mi doresc să ajung comentator sportiv. Înainte de '89, dar şi o vreme după, erau puţine emisiuni în direct, iar una dintre ele, „Fotbal minut cu minut”, în care se transmiteau meciurile din toată ţara, era foarte ascultată. După 30 de ani, încă îmi mai spun oamenii că îmi ştiu vocea de acolo. Lumea sportului este extraordinară, efortul nu se face doar cu muşchii, asta înveţi mergând la meciuri. Am avut marea şansă de a cunoaşte mari sportivi şi am constatat că valoarea unui sportiv este cu atât mai mare, cu cât caracterul lui este mai deosebit. Te impresionează capacitatea lor de a lupta cu timpul, viaţa lor este, de fapt, o cursă continuă pentru succes. Sportul rămâne o pasiune, şi acum fac ştiri, reportaje...

- O pasiune care s-a dovedit molipsitoare. Vlad Lucian Arhire, fiul dumneavoastră cel mare, este jurnalist sportiv. Totuşi, Dan Alexandru, fiul cel mic, a ales muzica, fiind cunoscut pentru concertele de chitară clasică...

- Nu am făcut nici un efort să inoculez pasiunea mea, pentru că profesia de jurnalist sportiv are dezavantajele ei, nu totul este roz. În cel mai fericit caz, speri ca fiul tău să te întreacă, dar uneori vrei să-l protejezi, să nu trăiască permanent sub impresia publicului - „E copilul lui cutare”! -, să nu-i aşezi în spate o povară pe care nu o merită, pentru că el la momentul opţiunii nu îşi dă seama de ea. Pot spune că am susţinut tineri colegi din redacţie mai mult decât pe fiul meu. Am făcut pentru ei mai mult din punct de vedere profesional, pentru a-i învăţa, pentru a le da încredere. Vlad a plecat la Bucureşti, la solicitarea şefului departamentului de sport Radu Naum, ceea ce a fost, spun eu, benefic, a învăţat lucrurile într-un alt mod. Nici cu opţiunea lui Dan pentru muzică nu am fost de acord, în sinea mea, dar fiecare om care îşi manifestă un talent şi face asta cu seriozitate – revin la acest cuvânt care cred eu e foarte bogat în esenţe –, cu pasiune, cu dăruire, trebuie ajutat. E o misiune a fiecăruia dintre noi să-i susţinem pe cei tineri, pentru în fond ei vin din urmă, ei creează noile medii, generează valori, atmosferă, performanţă.

- Care a fost ideea care a stat la baza seriei de emisiuni „Descriptio Moldaviae”, pe care aţi realizat-o în perioada 1999 – 2003?

- Sportul m-a dus pe multe meleaguri ale ţării, dar nu cunoşteam specificul fiecărui loc. La început gândeam că oamenii trebuie să-şi cunoască foarte bine ţara, era o perioadă în care se vorbea mult de plecări în străinătate, toată lumea îşi făcea concediile în Grecia, Turcia... şi atunci am zis: „Ţara asta e prea frumoasă ca să nu o cunoaştem!”. Cea mai mare răsplată a venit de la telespectatori. O doamnă dintr-o comună din Banat ne-a scris după emisiunea pe care am făcut-o la Ciocăneşti: „Nu avem condiţiile materiale şi nu cred că vom ajunge vreodată acolo – avem copii, necazuri, probleme etc.– dar aţi făcut un lucru nemaipomenit, am cunoscut acest loc prin ochii dumneavoastră”. Era misiune îndeplinită! A fost o experienţă de echipă - televiziunea înseamnă muncă de echipă şi aceasta nu este o lozincă, nu e un şablon! Fără un cameraman creativ, care să aibă viziune, fără Adrian Păduraru, călăuza noastră, „Descriptio Moldaviae” nu ar fi avut acelaşi succes. M-am bucurat când colegii mei au continuat acest proiect, în cheie proprie.

- Cronologic, a urmat „Ghici cine vine la cină!”. Ce au în comun invitaţii acestei emisiuni?

- „Ghici cine vine la cină!” a apărut în urma acumulării unor experienţe, ştiam foarte mulţi oameni valoroşi, care la televiziunile din Bucureşti nu apăreau sau apăreau rar, dar ei aveau o valoare intrinsecă. Am căutat un spaţiu neconvenţional şi am găsit o formulă agreată, constat, şi de telespectatori, la Bellaria, unde bunul gust se împleteşte cu ideea de şuetă pe care n-o doream. Restaurantul este locul în care povesteşti cu prietenii, locul în care limbile oamenilor de dezleagă. Ştiu acum, după doi ani şi jumătate, că spaţiul acela a creat un efect, împletindu-se cu valoarea interlocutorilor. Oamenii aceştia au în comun seriozitatea misiunii pe care şi-au ales-o. Oamenii care iubesc ceea ce fac nu trag linie niciodată. Ei nu ştiu să tragă linie, urăsc „trasul liniei”! Dar un bilanţ de etapă sunt de acord să facă! Unul dintre oaspeţii mei, care avea peste 80 de ani, aşa de entuziast a vorbit despre ceea ce a făcut şi continua să facă, încât l-am întrebat, la final: „Care sunt proiectele dumneavoastră?”. Regizorul de transmisie m-a întrebat, în cască: „Crezi că e cea mai potrivită întrebare, nu o să înţeleagă că e o ironie?” Nu mă gândisem la asta, eu am fost foarte sincer, iar omul a reacţionat firesc, mi-a spus că ar mai avea nişte proiecte, rămâne să vadă dacă Dumnezeu îi va îngădui să le îndeplinească...

- Întrebarea de final, fără nici o ironie... Care sunt proiectele dumneavoastră? (râde...)
- Proiecte avem în fiecare zi, rămâne să avem timp. Sunt două cărţi pe care îmi doresc să le termin, una despre sport, pentru că de sport mă leagă foarte multe, despre istoria fotbalului ieşean în prima divizie, şi o carte de interviuri cu oaspeţii mei „la cină”, oameni care merită mult mai mult, chiar dacă emisiunile acelea rămân. Tot pentru relevarea valorilor Iaşului şi ale regiunii, am filmat vara aceasta pentru un documentar, al cărui titlu provizoriu este „Aleea Seniorilor”. Am foarte mult material, e o emoţie permanentă acolo şi e atât de greu să tai la montaj, când ai oameni valoroşi în faţa camerei!...
Gina POPA 

Printre distincţiile care au răsplătit activitatea jurnalistului Vasile Arhire, de-a lungul anilor, se numără:

Premiul Naţional pentru televiziune acordat de Asociaţia Presei Sportive din România (1997)

Premiul I la Festivalul Naţional de Film şi Diaporamă „Toamnă la Voroneţ”, pentru filmul „Bucovinenii” (2002)

Premiul special al juriului la Festivalul internaţional „Cronograf” Chişinău, pentru filmul documentar „Căpitan de cursă lungă” (2005)

Premiul pentru televiziune al Asociaţiei scriitorilor şi jurnaliştilor de turism din România, pentru emisiunea „Alo, România” pe TVR Internaţional (2009)

Premiul pentru Portret al Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR) şi Premiul special al Festivalului de film sportiv de la Lipetsk (Rusia), pentru filmul „Alergând de la Iaşi la Los Angeles” - cu Maricica Puică (2010/ 2011)

Premiul APTR pentru interviu, pentru emisiunea „Ghici cine vine la cină” (2013).

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:43

BANCUL ZILEI

00:11

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei