„S-a lucrat ca la piramide la Filarmonica din Iaşi”!

default

Dimensiune font:

| 02-08-2015 13:41

  Clădirea Filarmonicii de Stat „Moldova” Iaşi are o istorie complexă şi un prezent... complicat. În 1847 aveau loc, în actuala Casă Balş, concertele lui Franz Liszt. În 1871, congregaţia călugăriţelor franceze „Notre Dame de Sion” cumpăra palatul boierului Alecu Balş, de lângă Teatrul Naţional, unde a deschis liceul pentru fete. În anul 1900, alături de alte clădiri, a fost construită capela Institutului „Notre Dame de Sion” - actuala sală de concerte „Ion Baciu”, inaugurată în 1957. Filarmonica „Moldova” a fost inaugurată însă pe 9 octombrie 1942, în sala Teatrului Naţional din Iaşi, cu un concert dirijat de George Enescu.

 Instituţia ieşeană va începe în luna septembrie stagiunea cu numărul 74. Agenda este completată până în iunie 2016, însă concertele vor avea loc în alte spaţii decât propria sală. Anul acesta se împlinesc 25 de ani de şantier la Filarmonică, iar istoria edificiului emblematic de pe Cuza Vodă nu pare să se simplifice în viitorul apropiat. Clădirea este proprietatea Episcopiei Romano-Catolice (Dieceza de Iaşi). Retrocedată în 2007, clădirea a fost concesionată, un an mai târziu, Universităţii de Arte „George Enescu”. Lucrările au fost finanţate, cu intermitenţe, de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar acum acestea stagnează, din lipsa fondurilor.

 Pe de altă parte, Orchestra, Corul şi ansamblurile camerale formate de-a lungul anilor aici, au adus Filarmonicii ieşene renumele de „bijuterie muzicală” a Moldovei şi nu numai. Orchestra face parte, la fel ca şi în ediţiile precedente, din programul Festivalului „Enescu” 2015, iar „Voces” se află în categoria celor mai bine cotate cvartete în plan mondial, urmând ca pe 10 septembrie, muzicienii ieşeni să fie protagoniştii unui eveniment din Seria „Concertele de la miezul nopţii”, la Ateneul Român din Bucureşti. Iar succesele înregistrate de Filarmonica ieşeană dincolo de „scena de acasă”, nu se opresc aici.

- Cum apreciaţi că a decurs stagiunea 2014/ 2015? Au fost concerte extraordinare, cu invitaţi de marcă, nume mari ale scenei muzicale internaţionale, cu săli pline, din păcate, alte săli decât cea a Filarmonicii...
- Alte săli decât cea pe care o merită Filarmonica din Iaşi! Cred că aprecierea cea mai corectă privind stagiunea ar putea veni din partea publicului. Noi putem rememora evenimentele, care nu sunt puţine, şi să cităm doar câteva nume mari care au răspuns invitaţiei noastre. În genericul pe care l-am iscat acum un an, „Dialogul Maeştrilor”, a cărui primă ediţie s-a bucurat de un succes imens, concertul s-a desfăşurat la Teatrul Naţional Iaşi, cu o sală arhiplină, ceea ce arată şi interesul publicului pentru programe de genul acesta. O astfel de sală, de 780 de locuri, se poate dovedi neîncăpătoare în momentul în care oferi publicului evenimente adevărate.

În primul concert „Dialogul Maeştrilor”, dirijor a fost Radu Postăvaru. Eu şi Şerban Mereuţă am cântat „Dublu Concert” de Bach, Dan Prelipcean şi Filip Papa, „Dublu Concert” de Vivaldi, programul incluzând şi „Simfonia a V-a” de Beethoven. În cel de-al doilea concert desfăşurat sub acest generic, dirijor a fost Horia Andreescu, iar solist, Dragoş Mânza, fost student al meu, acum concert maestru la Dusseldorf.

În stagiunea trecută, ne-au onorat cu prezenţa directorul Institutului „Joseph Haydn”, profesorul Johannes Meissel, apoi Mihnea Ignat, dirijor remarcabil, pianistul Horia Mihail. A fost aici şi Ştefan Tarara, câştigător al Concursului „Enescu” 2014, au fost dirijorii Tiberiu Soare, Vlad Conta şi Cristian Mandeal, care pentru prima oară mi-a spus: „Sunt un om ocupat, dar pentru bucuria de a cânta cu cea mai bună orchestră din ţară - atenţie, a spus-o Cristian Mandeal, nu am spus-o eu! – dacă e posibil, aş veni şi de două ori într-o stagiune, la Iaşi”. Pentru 2015/ 2016, Cristian Mandeal are trecută în agendă Filarmonica Iaşi, de două ori. Vine pe 8 aprilie 2016 şi, de asemenea, va fi cel care va încheia stagiunea, pe 24 iunie 2016. Neavând o sală adecvată, am ţinut concertele la Colegiul „Octav Băncilă”, instituţie ai cărei reprezentanţi ne-au primit cu mare căldură şi mare prietenie.

- Nu sunteţi „chiriaşi” acolo?
- Este un parteneriat, nu plătim chirie. Am şi dus acolo pianul Steinway şi le-am oferit şi elevilor posibilitatea de a da concerte pe un pian autentic, de cea mai înaltă calitate.

- De ce nu s-au repetat concertele în Sala Mare a Teatrului Naţional?
- Sala este ocupată. Am primit-o de câteva ori, cu mare greutate, pentru că şi Teatrul, şi Opera au problemele lor acolo – chiar pentru ei se pare că spaţiul este prea strâmt. Aici nu discut cauze, nu discut decât fapte, precum cel petrecut cu Horia Andreescu, care avea concert programat pe 23 mai şi, cu o săptămână înainte, am fost anunţaţi că nu mai putem primi sala. Şi maestrul Andreescu a spus: „Nu-i nimic, ţinem în sala liceului şi asta este!”. Vorbim de o săptămână înainte, cu locuri vândute… Cam acelaşi lucru s-a întâmplat şi pentru finalul de stagiune. Când nu ai sala ta, iată ce se întâmplă! De aceea consider benefică discuţia pe care am avut-o (pe 16 iulie – n.red.) cu reprezentanţii Primăriei, despre posibilitatea ca Iaşul să aibă o sală de concerte în clădirea Cinematografului „Victoria”.

- Ideea a plecat de la dumneavoastră. Aţi propus ca sala de la „Victoria” să fie refăcută pentru Filarmonică sau o sală în care să aibă loc şi altfel de evenimente?
- Ideea a plecat de la mine, însă în discuţiile acestea am dezbătut pe larg şi am reţinut că a fost o interpretare greşită, pe care au dat-o unii. Dacă municipalitatea a luat această hotărâre de a prelua de la RADEF sala cinematografului şi de a o reface, am propus o sală de concerte a municipiului Iaşi. Aici va avea loc şi Filarmonica, şi oricine altcineva! Sala este necesară Iaşului, care are resurse culturale mari şi acolo pot evolua şi alte formaţii, alte ansambluri etc.

- „Victoria” are 902 locuri. Este o sală adecvată pentru concerte simfonice? Să spunem, prin comparaţie, că Sala Ateneului Român are aproximativ 800 de locuri, ca şi cea a Teatrului Naţional din Iaşi.
- Cu benevolentă, se poate renunţa la două-trei rânduri din faţă, mărind scena pentru a fi cu adevărat încăpătoare pentru ansamblul Filarmonicii. Cu atât mai mult pentru că anul acesta Filarmonica a început să scoată posturi la concurs, din cele tăiate acum vreo cinci ani în urmă.

- Câţi membri are acum Orchestra?
- Sunt 76 de persoane, iar cu posturile scoase la concurs ar urma să ajungem la 94 de membri, aşa cum era în 1999, când am preluat eu orchestra. Este printre cele mai mari din România şi, după cum îl citam pe maestrul Mandeal, după părerea sa, şi cea mai bună. Sigur, planuri avem, acum nu putem decât să aşteptăm, pentru că totul este într-un stadiu incipient. Municipalitatea a făcut acest demers către Ministerul Culturii, pentru cedarea cinematografului către Consiliul Local.


- Vedeţi o transformare radicală a clădirii? În cazul acesta, legea prevede obligativitatea, pentru autorităţile locale, a menţinerii destinaţiei clădirii timp de 15 ani.
- Eu nu sunt arhitect, dar o sală, un asemenea complex cultural, cum îl gândesc eu, în nici un caz nu ar avea sens să existe fără o schimbare din temelii. Depinde cât de repede se mişcă hârtiile, pentru că apoi, cred eu, fonduri s-ar putea găsi. Cinematograful din Copou s-a vândut, iar conotaţia pe care o are pentru mine acum este asemenea numelui cafenelei de acolo. Am şi eu acest acest „déjà vu”... vis-a-vis de „Victoria”!

- Ca o paranteză: ce film aţi văzut ultima dată acolo?
- Cred că era „Balada soldatului”, un film rusesc, înainte de '90. După '90 nu am mai văzut niciun film acolo.

- Vă gândiţi la fonduri europene pentru refacea acestei săli de cinema?
- Da, şi la viteza cu care s-au derulat, de pildă, lucrările la Palatul de Justiţie. Au durat un an şi jumătate!

- În ce stadiu este şantierul de la Filarmonică acum?
- Este în stadiul de stagnare, de peste trei ani. Inspirat am fost că nu am permis constructorilor să decapeze, cum doreau, rapid, întreaga clădire! În stadiul de acum, la numărul de cutremure care ne sunt semnalate în Vrancea, ar fi trebuit să cadă, dacă era de căzut. Însă şi expertizele sunt făcute cu o doză de precauţie – mai bine să spun că va cădea şi să nu cadă, decât să se întâmple invers. Ansamblul clădirilor Filarmonicii este refăcut în proporţie de 30 la sută. A fost restaurată Casa Balş - unde Filarmonica ocupă parterul, iar etajele superioare sunt ale Universităţii de Arte, şi un corp de clădire, unde s-a lucrat...

- La structura de rezistenţă s-a lucrat în ansamblu?
- Aici, la Casa Balş, este totul perfect. În rest, s-au oprit lucrările în momentul în care nu au mai fost asigurate fondurile necesare.

- Câţi bani s-au cheltuit? De câţi ar mai fi nevoie?
- La Casa Balş s-au cheltuit, după ştiinţa mea, în jur de 5 milioane de euro. Ţinând cont de faptul că greul abia acum începe, şi mă refer la a repara o sală de concerte cu toate dependinţele – cred că de cel puţin de trei ori mai mari vor fi costurile. Conform evaluării făcute când s-au oprit lucrările. Acum e greu de calculat. În total ar fi trebuit, pentru întreg ansamblul, 28 – 30 milioane de euro. Fondurile iniţiale au venit de la Ministerul Educaţiei. Concesionarea s-a făcut în contul reparaţiei. Eram scutiţi de plata chiriei şi noi, şi cei de la Universitate, pe o perioadă de 30 de ani. Lucru care ar putea să nu se mai întâmple, dat fiind că documentaţia s-a refăcut pe fonduri europene, pentru că Ministerul Educaţiei nu mai finanţează lucrările, şi se aşteaptă aprobarea acestui proiect.

- În aceste condiţii, Filarmonica ar putea plăti chirie?
- Au fost prevăzuţi şapte ani pentru terminarea lucrărilor. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, dacă nu se primesc fondurile europene pentru continuarea proiectului, probabil va trebui să plătim chirie. Sau ne mutăm la cinematograful „Victoria”...

- Sunteţi cunoscut pentru cariera muzicală, dar şi pentru pasiunile dumneavoastră, vânătoarea şi pescuitul. Dacă aţi prinde peştişorul de aur, cum aţi formula dorinţa cea mai mare legată de clădirea Filarmonicii?
- Aş vrea să se schimbe mentalitatea celor care trebuie să facă ceva pentru cultura ieşeană! Asta aş ruga peştişorul de aur. Sigur, sunt tulburat de toată atenţia manifestată pentru Iaşi în ultima perioadă, dar aceasta dezvăluie de fapt carenţele oraşului. Ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme dezvăluie pofta de cultură a celor care conduceau. Asta îmi arată clar de ce Filarmonica din Iaşi este lăudată peste tot, dar noi ne ducem traiul în condiţiile acestea. M-aş bucura să primească Universitatea aprobarea şi să continue lucrările cu fonduri europene această clădire, dar mă întreb, cum am întrebat şi autorităţile: Filarmonica unde va repeta? Păi, nu ştim! Păi, vedeţi? Dacă mâine vin fondurile, Filarmonica unde repetă?

- Adică nu aţi mai avea nici sala sare stă să cadă!
- Nu stă să cadă, haideţi să lăsăm exagerările...

- Domnule Bujor Prelipcean, din afară, oricare trecător poate vedea, de 25 de ani, un şantier. Deschis, suspendat, în stagnare, dar un şantier.
- Da, din '90! S-a lucrat ca la piramide la Filarmonica din Iaşi!

- Muzicienii repetă, deci, în condiţii de siguranţă?
- Când s-a închis sala pentru public, noi am zâmbit ironic, pentru că aveam unde repeta. Nici nu ar exista un alt loc în oraşul Iaşi unde să încapă un ansamblu gigant, cum e Filarmonica. Imaginaţi-vă că numai corul „Gavriil Musicescu” are peste 80 de persoane. Apoi este orchestra, care numeric nu poate încăpea la repetiţii, dar gândiţi-vă câte pupitre, ce instrumente mari sunt!

Sala „Ion Baciu” era mereu arhiplină, sala aceasta reprezintă măreţia actului de cultură foarte profesional făcut. Nu mi-e jenă să spun că numai faptul că nu am sală mă împiedică să pun în practică proiecte care, cu siguranţă, ar aduce multe puncte în „bagajul” acestui oraş, care se luptă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

Mă bucur că acest colectiv a rămas foarte unit şi că am reuşit să aduc din experienţa mea în a ridica mereu nivelul profesional al acestei orchestre. De aceea este căutată. Mă întreabă mulţi cum l-am adus aici pe Paul Nadler de la Metropolitan Opera New York? Foarte simpu! A venit şi i-a plăcut orchestra! De aceea vin aici şi Mandeal, şi Horia Andreescu, şi Meissel, de aceea vin aici toţi dirijorii mari. 

Gina POPA

Deschiderea stagiunii 2015-2016 va avea loc pe 25 septembrie, cu un Concert vocal-simfonic extraordinar, avându-l la pupitru pe dirijorul Martin Fischer-Dieskau (Germania), iar la pian, pe Manon Fischer-Dieskau, fiica dirijorului, după cum ne-a dezvăluit Bujor Prelipcean. De asemenea, solişti vor fi: Irina Iordăchescu (soprană), Andrada Roșu (mezzo-soprană), Marius Budoiu (tenor), Cristian Hodrea (bas). Programul cuprinde lucrări de Ludwig van Beethoven: Concertul nr. 5 pentru pian şi orchestră, în mi bemol major, op. 73, Imperialul şi Simfonia a IX-a în re minor, op. 125.

 Urmăriţi programul concertelor Filarmonicii aici.


O întâmplare cu... „buget neaşteptat”
Bujor Prelipcean: „Consiliul Judeţean este ordonatorul de credit al Filarmonicii, dar foarte puţini ştiu că în 1999, pe 17 februarie, când am preluat conducerea acestei instituţii, în cel de-al doilea mandat, Filarmonica avea ordonator de credit Consiliul Municipal, pe când primar era domnul Constantin Simirad. M-a primit foarte elegant în audienţă, m-a felicitat pentru preluarea acestui post, mi-a oferit o sumă consistentă ca salariu, şi eu am spus da, dar refuz banii aceştia, până când nu plătiţi oamenilor pe care din acest moment îi conduc, cele trei luni de restanţe. Filarmonica era într-o stare critică, erau oameni nervoşi, care de trei luni nu-şi încasaseră banii. Răspunsul care a fost? Imediat, în contenciosul administrativ, Filarmonica a fost transferată Consiliului Judeţean. Şi unde nu mi-a fost mai mare veselia că peste câţiva ani, eu eram în aceeaşi funcţie, iar Constantin Simirad a devenit preşedintele Consiliului Judeţean. Uite, coane Costică, i-am spus, vrut să scapi de noi! N-ai scăpat”...

  

Bujor Prelipcean este director general al Filarmonicii de Stat „Moldova” Iaşi, din anul 1999, după ce a mai condus acestă instituţie şi în perioada 1984 – 1988. De asemenea, este profesor universitar dr. la Universitatea de Arte „ George Enescu” din Iaşi, profesor de onoare la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca şi la Academia de Muzică din Würzburg, Germania.
Violonistul Bujor Prelipcean este apreciat de specialişti ca fiind un talent de excepţie, cariera sa prodigioasă plasându-l printre personalităţile marcante ale muzicii româneşti. Este fondatorul Cvartetului de coarde „Voces” (1973), care dincolo de valoarea sa artistică incontestabilă, este cel mai longeviv cvartet de coarde din istoria muzicală a României.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:45

BANCUL ZILEI

00:09

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei