Singurul diacon străin care slujeşte în Iaşi: „Singura modalitate prin care poţi aduce pe cineva spre credinţă este prin iubire şi exemplu“

default

Dimensiune font:

| 02-03-2017 05:45

 Cu o poveste cât pentru şapte vieţi, dar mai ales cu bucuria nemărginită de a trăi fiecare clipă în locul pe care îl consideră perfect, Iaşi, singurul diacon străin angajat în cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Stephen Holley, a acordat un interviu redactorilor ziarului „Evenimentul Regional al Moldovei”, în care a vorbit nu doar despre dificultăţile pe care viaţa i le-a pus la picioare, dar şi despre importanţa credinţei * viaţa lui „Father Steven”, aşa cum îl strigă toată lumea, este demnă de un scenariu de film: părăsit de mamă încă de când era bebeluş, cu o copilărie tumultuoasă dominată de alcool şi martor al războiului din Vietnam, părintele a renăscut atunci când şi-a întâlnit marea dragoste: Mary Patty, soţia sa

 Întâlnirea părintelui cu Dumnezeu, dar şi stabilirea definitivă în România au fost la fel de surprinzătoare ca povestea sa de până atunci. După un sfert de secol de slujbă în numele credinţei Baptiste, Stephen Holley şi-a îndreptat atenţia către ortodoxism, pe care îl numeşte „esenţa vieţii”.

 

Regula casei: prima întâlnire cu oricare dintre fetele noastre trebuie să fie la biserică”

 

- Ştiu că aveţi o poveste de viaţă foarte interesantă. Povestiţi-mi, pe scurt, povestea dumneavoastră de viaţă.

- Toată lumea are o poveste de viaţă. Eu sunt recunoscător că sunt aici, în frumoasa Românie, şi că sunt creştin ortodox. Viaţa mea a fost foarte dificilă, am copilărit într-o casă din Brooklyn, mama a plecat când eu aveam doar 6 luni, rămânând astfel doar cu tata. Am fost crescut de bunici şi de tată, iar bunicul era alcoolic, motiv pentru care am fost purtat prin foarte multe locuri nepotrivite, în special prin baruri. Aşadar, am ajuns să fiu un tânăr neascultător şi foarte greu de controlat. Nu se vede acum, dar eu sunt la origini roşcat, am un temperament de irlandez, nu aveam control şi deşi membrii familie mele au încercat să mă ţină în frâu, am făcut câteva lucruri foarte nebuneşti în încercarea mea de a căuta atenţie.

Dar a fost o experienţă foarte importantă din viaţa mea şi mulţumesc lui Dumnezeu, am întâlnit-o pe Mary Patty, acum aproape 50 ani, şi am întrebat-o dacă vrea să iasă la o întâlnire cu mine, iar ea mi-a răspuns că în familia ei există o regulă: prima întâlnire cu oricare dintre cele patru fete ale familiei trebuie să fie la biserică. După care m-a întrebat: „Tu mergi la biserică, nu-i aşa?”, iar eu m-am uitat la ea şi am spus: „Cine?! Eu?! Da, sigur, sigur că merg!”. Şi aceea a fost prima mea experienţă cu biserica. Am continuat să merg la biserică şi să fiu cu Mary Patty, iar în 1979 am devenit creştin. Mai târziu, în 1996 am devenit ortodox, amândoi am devenit ortodocşi, iar în 2002 am fost numit diacon. Am ajuns în România într-o zi de vineri, 13, mai exact pe 13 decembrie 2013 şi sunt aici de atunci.

În ziua în care a trebuit să plec din România, am plâns ca un copil”

 

- De ce aţi ales România? Sau România v-a ales pe dumneavoastră?

- Cred că România ne-a ales. Eram la parohia noastră într-o seară, când un domn din Cluj a venit să facă o prezentare despre munca sa din România cu tineri orfani şi persoane alcoolice în cadrul organizaţiei „Centrul Misiunii Creştin Ortodoxe”/„Orthodox Christian Mission Center”. Aşa am aflat că organizaţia caută oameni talentaţi, dispuşi să-i ajute pentru anumite perioade scurte de timp, iar după prezentare m-am dus la domnul respectiv şi i-am spus că eu sunt consilier pe probleme premaritale şi maritale, iar dacă are nevoie de ajutorul meu, m-aş bucura să îl ofer. Asta se întâmpla în luna septembrie, iar în luna ianuarie a următorului an am fost în Cluj pentru două săptămâni şi în Iaşi pentru alte patru săptămâni pentru a ţine prelegeri în biserici şi în faţa unor grupuri de tineri despre căsătorie şi familie. Am fost singur, Mary Patty a rămas acasă, iar în ziua în care a trebuit să plec am plâns ca un copil. Mă ataşasem atât de mult de ţară, de oameni, de cultură încât am simţit că nu mai vreau să plec.

La plecare, oamenii de aici mi-au adus două pachete imense cu daruri pentru a le duce acasă şi am fost atât de copleşit de emoţie încât doi oameni au fost nevoiţi să mă ţină pentru că mi s-au înmuiat picioarele şi era să cad. Iar una dintre doamne mi-a spus că cele mai multe dintre daruri sunt pentru Mary Patty, iar eu am întrebat surprins: „Serios?! Dar nici măcar nu aţi cunoscut-o”, iar ea mi-a spus că felul în care am vorbit despre ea, i-a făcut să simtă că o cunosc la fel de mult ca pe mine. A fost extraordinar şi mi-am spus că trebuie să o aduc pe Mary Patty pentru a vedea frumuseţea acestui loc.

 

- Ce a urmat apoi?

- Am făcut planuri cu preotul Radu Brînză, cu care devenisem prieten, şi m-a ajutat să revin cu Mary Patty. Intenţia mea era să stăm în România trei săptămâni, iar după ce ne întoarcem în California să o întreb foarte discret dacă nu i-ar plăcea să ne mutăm în România într-o bună zi. Acesta era planul meu. Ştiam că nu vrea să ne mutăm pentru că în urmă cu câţiva ani o întrebasem dacă nu vrea să ne mutăm în Pennsylvania, locul în care amândoi am crescut, iar ea mi-a răspuns cu un „nu” foarte ferm, argumentând că nu-şi va lăsa niciodată nepoţii. Aşadar mă gândeam că dacă nu îşi doreşte să se mute din California în Pennsylvania, pentru niciun motiv din lume nu va vrea să se mute din California în România.

- Cum aţi reuşit, totuşi, să o convingeţi?

- Este o întâmplare foarte stranie. Am ajuns în Iaşi într-o Duminică noapte şi am fost copleşiţi să vedem foarte mulţi oameni aşteptându-ne în gară. În ziua următoare, Mary Patty a spus că îşi doreşte să vadă casa părintelui, care pe atunci era în construcţie. Şi, în timp ce admira panorama Iaşului şi casa părintelui, l-a întrebat de nicăieri dacă ştie a cui este proprietatea din vecinătate. Părintele a răspuns că nu ştie, dar se poate interesa, moment în care ea a răspuns serios: „Foarte bine. Interesaţi-vă, pentru că vrem să cumpărăm proprietatea. Acesta este locul în care noi vom locui”. M-am uitat foarte mirat la ea şi nu îmi venea să cred. Deşi aveam această dorinţă în minte nu îi spusesem niciodată nimic, iar ea a luat decizia, pur şi simplu, după doar o zi şi jumătate în România.

Ce a urmat este tot o poveste ciudată, pentru că femeia care deţinea proprietatea era căsătorită cu un arab şi locuia în Emiratele Arabe, iar singura legătură era un agent imobiliar care ne-a spus că a încercat de mai multe ori să ia legătura cu proprietara şi nu a reuşit. Din întâmplare, însă, i-a găsit adresa de mail, iar când a contactat-o, a răspuns imediat şi ne-a vândut proprietatea. Iar un an mai târziu, când am revenit în România pentru două săptămâni, Înaltpreasfinţitul Teofan mi-a oferit invitaţia de a lucra ca diacon.

- Cum este viaţa în România?

- Viaţa în România este fantastică. Avem mici probleme de înţelegere a anumitor obiceiuri şi a limbii, bineînţeles, dar nu aş schimbă-o pentru nimic.

 

- Este vreun lucru care nu vă place în România/Iaşi?

- Cred că dificultatea limbii. Sunt unele lucruri pe care nu reuşesc deloc să le înţeleg. Am studiat Limbile greacă, hindu, latină, germană, dar Limba română tot nu reuşesc să o înţeleg. Trebuie să pornesc de la zero şi să iau totul încetul cu încetul. Dar, trebuie să vă spun că cel mai bun lucru de aici este mâncarea.

 

- Aveţi vreun regret?

- Regret că uneori nu am ascultat sfaturile celor din jur.

A trăi în credinţă înseamnă, de fapt, a recunoaşte adevărata viaţă”

 

- Cum aţi găsit credinţa în Dumnezeu?

- Prin Mary Patty. Şi prin regula casei: prima întâlnire cu oricare dintre fetele noastre trebuie să fie la biserică. Şi m-am gândit că dacă asta trebuie să fac, asta o să fac. Mie nu îmi plac acele, însă dacă trebuie să suport un ac pentru a scăpa de o durere mai mare atunci suport acul. Aşa am păţit şi cu Mary şi credinţa. Dacă prima întâlnire trebuia să fie la biserică, am mers la biserică.

 

- De ce ar trebui oameni să creadă în Dumnezeu?

- Este acelaşi principiu ca atunci când vorbim despre aer/oxigen. Pentru că ai nevoie de el ca să trăieşti. Dacă vrei să negi că există aerul şi să te sufoci, eşti liber să faci acest lucru, însă sigur nu este productiv. Dumnezeu este creatorul tuturor lucrurilor şi este Mântuitorul omenirii, în afara Lui nu avem existenţă. A trăi în credinţă înseamnă, de fapt, a recunoaşte adevărata viaţă. A încerca să negăm că există Dumnezeu este ca şi cum am încerca să negăm că există gravitaţia sau soarele.

 

- Realitatea zilelor noastre ne arată un adevăr trist: nu foarte mulţi tineri frecventează bisericile şi nu foarte mulţi sunt apropiaţi de credinţă. Cum pot fi aceştia apropiaţi de biserică?

- Modalitatea prin care îi putem atrage/apropia pe tineri spre biserică este foarte simplă: trebuie să trăim viaţa în credinţă în faţa oamenilor. Nu putem obliga pe cineva să vină spre Împărăţia lui Dumnezeu. Singura modalitate prin care poţi aduce pe cineva spre credinţă este prin iubire şi exemplu. Trebuie să ne arătăm credinţa şi să facem ce ar face Dumnezeu pentru ei. Oamenii trebuie să experimenteze bucuria credinţei. Este ca atunci când oamenii vin şi îmi spun că au o problemă, iar eu le răspund că nu au o problemă, ci o oportunitate de rezolvare venită de la Dumnezeu.

Căsătoria este baza oricărei societăţi”

 

- Tot mai multe persoane, în special tineri, refuză să se mai căsătorească. Care este sfatul dumneavoastră pentru cei care nu mai cred în căsătorie?

- Căsătoria este baza oricărei societăţi, iar cel mai mare scop al răului este acela de a distruge familia. Dacă distrugi familia, distrugi întreaga societate, în sensul general. Într-un sens mai particular, dacă nu există angajamentul unuia faţă de celălalt, nu există nimic, nu există baza relaţiei. Să spunem că doi tineri locuiesc împreună, iar deodată unul dintre ei se hotărăşte să plece şi să îl lase pe celălalt fără nimic. Dacă eşti unit prin căsătorie înainte lui Dumnezeu, ai mai multe motive de a-ţi dori să rezolvi toate neînţelegerile. Dacă nu există legătura căsătoriei este mult mai uşor să renunţi la tot. Iar un alt aspect al căsătoriei, este cel al responsabilităţii, pentru că există nivelul încrederii, pe care se construieşte dragostea; nu poţi avea dragoste fără încredere, iar în vârful acestora se poziţionează responsabilitatea. Oamenii trebuie să fie responsabili unul faţă de celălalt pentru că toţi suntem responsabili înaintea lui Dumnezeu.

 

- Suntem în plină perioadă a Postului Mare. Care este mesajul dumneavoastră pentru această perioadă şi pentru Sărbătoarea Învierii Domnului?

- Mesajul este unul cât se poate de simplu, şi anume, apelul la credinţă. Sfântul Petru ne spune că dacă Hristos nu ar fi înviat din morţi, noi am fi încă în păcat, dar pentru că El a înviat, avem oportunitatea de a ne fi iertate păcatele şi de a fi uniţi cu Dumnezeu. Acesta este mesajul Învierii Domnului, este ca o uşă deschisă pin care primim o a doua şansă. A consemnat Diana MOLDOVANU

* * *

Pe părintele Stephen îl găsiţi la biserica „Sfântul Haralambie”, situată pe strada Octav Botez (Sărărie).

 

* * *

Stephen Holley este, pe lângă diacon la biserica mai sus menţionată, consilier pe probleme premaritale şi maritale în cadrul Fundaţiei „Pro Vita”.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:45

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei