„Teatrele nu mai au vedete, din cauza spectacolelor - peisaje”

default

Dimensiune font:

| 09-05-2013 05:00

 

 

 

 

* dialog cu regizorul şi actorul Liviu Manoliu, despre uitata lume a epistolelor de dragoste, despre mereu aprinsa dispută a destinelor între viaţă şi moarte, pe scenă şi în afara ei


 

 

Deşi racordat la mijloacele de comunicare moderne (este un foarte activ „friend” pe FB!), Liviu Manoliu rămâne unul dintre adepţii teatrului clasic. După o prodigioasă carieră de actor, „Variaţiuni enigmatice”, spectacolul care va avea premiera mâine, 10 mai, de la ora 18.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”, este cel de-al cincilea din cariera de regizor a lui Liviu Manoliu. O pasiune urmată „mai bine mai târziu, decât niciodată”...

 

 


 

 

 

 

 

 

- Nu, dar am scris o piesă de teatru, prima şi ultima, legată de o mare dragoste, inspirat fiind de o femeie superbă, fostă colegă de liceu la Suceava. A murit acum doi-trei ani... A fost o dragoste foarte frumoasă, platonică, dar frumoasă! Am iubit-o enorm, mergeam noaptea cu vioara, îi făceam serenade... Mi-a spus într-o zi că, dacă se va mărita, va alege un bărbat care să aibă renume. Am râs, dar cred că atunci mi-a venit ideea cu teatrul, poate de acolo a pornit totul! Ea între timp a intrat la facultate, a plecat la Iaşi, a devenit medic chirurg. Eu am rămas cu teatrul, deşi îmi plăcea şi armata, tatăl meu a fost ofiţer de carieră şi vroia să intru în armată, dar mama vroia să mă fac medic. Eu m-am făcut actor. I-am împăcat, într-un fel! După '89 mă gândeam că dacă alegeam armata, ori eram general în rezervă, ori eram... mort, cu felul meu de a fi, cu temperamentul meu, cu sinceritatea mea...
 

 

- Eu sunt sincer, dar cu sinceritatea ai de pierdut în viaţă. Trebuie să fii însă temperamental şi ca actor, şi ca regizor...
 

 

- Iniţial, am vrut să fac regie, dar am ales să dau la actorie, unde mi s-a părut a fi mai uşor de intrat pe lista admişilor, mă descurcam mai bine la recitat şi improvizat... N-am intrat de prima dată, am făcut armata un an şi şase luni, am fost mecanic de tanc – de-aceea îmi şi place să conduc, am o adevărată pasiune pentru asta. Apoi am intrat la „Ciprian Porumbescu” din Suceava, care era ansamblu mare pe vremea aceea, de 250 de persoane, avea orchestră simfonică, orchestră populară, ansamblu de dansuri, dar avea şi secţie de estradă, care era condusă de Sergiu Malagamba. Am intrat ca actor de estradă şi am rămas acolo 5- 6 ani, până am reuşit să fiu admis la Teatru. Ştiam că din anul al II-lea mă puteam transfera la Regie, dar a venit o lege care a făcut imposibil acest transfer şi am absolvit Actorie, în 1975. Am ajuns apoi, cu repartiţie, la Teatrul Dramatic din Bacău. Acolo am petrecut 12 ani, cei mai frumoşi ani ai mei!
 

 

- Era un spectacol în două personaje, în regia Letiţiei Popa, şi se întâmpla într-o perioadă de mare efervescenţă teatrală. În vremea aceea aveam patru-cinci premiere pe an, cu roluri principale... De la Bacău, m-am întors la Suceava, unde se înfiinţase, graţie lui Mircea Radu Iacoban, o secţie a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”. Se făceau turnee prin ţară, actorii dădeau autografe, ceea ce azi nu se mai întâmplă, pentru că teatrele nu mai au vedete.
 

 

- Teatrele nu mai au vedete, din cauza spectacolelor-peisaje. Sunt regizori mari, care au cărţi de vizită impresionante şi care fac multe astfel de spectacole. La actori nu se mai gândeşte nimeni, parcă formează cu toţii o masă uniformă. Actorii nu se mai evidenţiază în distribuţiile mult prea numeroase, nici critici de teatru nu mai sunt... Câtă muncă este la un spectacol mare, dar niciunul dintre actori nu poate avea satisfacţia unui mare rol! Degeaba duce unul spectacolul în spate, sunt atât de multe personaje, încât se sufocă unul pe altul. Eu cred că teatrul trebuie să fie despre om, pentru om, prin om. Şi aici intervine o altă discuţie: eu nu accept ca vulgaritatea să fie adusă pe scenă. Oriunde ne mişcăm, pe stradă, la televizor, vedem vulgaritate. De ce să o vedem şi la teatru?

 

 


 

 

- Mentalitatea mea ca regizor-actor este să fac spectacole portrete. Dacă aţi urmărit cu atenţie mai multe spectacole la rând, probabil aţi văzut că majoritatea actorilor îşi schimbă costumele şi sunt aceiaşi. Eu nu îmi doresc actori care să facă un rol. În „Variaţiuni enigmatice” veţi vedea două destine, nu două roluri! În scenă trebuie să apară destine, care să uite de al patrulea perete. Am reuşit să fac o echipă omogenă, cu doi actori mari, cu dragoste de text. Cadrul scenografic este imaginat de Axenti Marfa, care în curând va fi premiată de Senatul UNITER cu Premiul pentru întreaga activitate. Ni se alătură apoi Doina Ignea, o femeie extraordinară, care iubeşte actorii şi care nu este numai sufleur, este un consilier foarte bun. Aceasta este, cred, o echipă formidabilă.
 

 

- Poate acesta va fi ultimul spectacol pe care îl voi face, dar nu-mi pare rău. Sunt alte curente în teatru, oameni în vârstă sunt tot mai greu asimilaţi. Se văd multe peisaje, proiecţii... Caractere nu prea se mai văd.
 

 


 

 Născut pe 16 septembrie 1946, la Suceava, Liviu Manoliu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” Bucureşti în anul 1975, la clasa prof. Octavian Cotescu, asistent Ovidiu Schumacher. În perioada 1975 şi 1984 a fost actor la Teatrul Dramatic „George Bacovia” din Bacău, iar din 1984 până în 1989, actor pe scena Teatrului Naţional Iaşi - secţia Suceava. Din 1989 până în prezent este actor al Naţionalului ieşean.
A debutat în cadrul la ATF Bucureşti, cu rolul Vezinet, din „Pălăria florentină”, în regia lui Ovidiu Schumacher (1974), în anul absolvirii jucând pe scenele teatrelor „Lucia Sturdza Bulandra” şi „Ion Creangă” din Bucureşti. Repartizat la Teatrul „George Bacovia” Bacău, a început prin a juca... „Footbal”, spectacol în regia lui I. G. Russu, după un text de Mircea Radu Iacoban (1975). Au urmat numeroase spectacole, Ovidiu Manoliu lucrând cu regizori precum Cristian Pepino, Gheorghe Jora, Letiţia Popa, Ion Olteanu, Bogdan Ulmu, Anca Ovanez – Doroşenco etc.
Din 1984, la Teatrul Naţional Iaşi - secţia Suceava, a jucat în spectacole regizate de Eugen Todoran, Nicoleta Toia, Ovidiu Lazăr etc., cariera sa continuând la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, cu zeci de roluri. Irina Popescu Boieru, Dan Nasta, Ion Sapdaru, Nicolae Scarlat, Alexandru Dabija, Cristian Hadji-Culea, Marius Oltean, Alexander Hausvater, Mihai Măniuţiu, Silviu Purcarete, Radu Afrim, Claudiu Goga sunt doar câţiva dintre regizorii alături de care a lucrat pe scena ieşeană. A jucat în filme precum „Ilustrate cu flori de câmp” (regia Andrei Blaier), „Întunecare” (Alexandru Tatos), „Pe firul apei” (Letiţia Popa) etc. A colaborat cu Radio Iaşi ca regizor al emisiunii „Teatru la microfon”, unde a jucat şi regizat peste 100 de piese.
Urmându-şi vechea pasiune pentru regie, Liviu Manoliu a montat „Schiţe” de Dumitru Solomon, „Fii cuminte, Cristofor !... de Aurel Baranga, „Superba, nevăzuta cămilă” după Dumitru Solomon (2003), „Fluturi, fluturi... ” de Aldo Nicolaj (2011), „Variaţiuni enigmatice” de Eric Emmanuel Schmitt (2013).
Are în palmares numeroase premii şi distincţii şi este Cetăţean de onoare al municipiului Suceava.

Acum ne poți urmări și pe

 

 


 

Există un fragment în text, care se conturează ca un leit motiv al spectacolului, e ca un ecou peste toate cele întâmplate: Ne spunem vorbe de iubire, dar cine suntem noi? Cui îi spunem te iubesc? Dar eu cui i-o spun? Nici nu ştim pe cine iubim, nici n-o să ştim vreodată. În ciuda figurii mele crude, dure şi aşa mai departe, eu sunt un tip foarte sentimental”...(Liviu Manoliu)

(Gina Popa)

- Vă gândiţi deja şi alte spectacole? Înţeleg că actorul Liviu Manoliu îi dă frâu liber acum regizorului Liviu Manoliu...

- Care ar fi opusul spectacolului „peisaj”?

Cea mai bună reclamă pentru un spectacol este cea vorbită, pe care o face spectatorul, când iese din sală. Dacă spectatorii vorbesc despre spectacol, despre cum a jucat cutare actriţă sau cutare actor, partida este câştigată. Dacă spectatorii ies din teatru şi discută despre cum plouă, dacă plouă, e clar!...

- Şi de ce credeţi că se întâmplă asta, într-o eră în care informaţia circulă cu mare viteză?

- În perioada aceea aţi fost răsplătit cu Premiul Naţional pentru cea mai bună interpretare masculină, pentru rolul din „Emigranţii”, la Festivalul Contemporan '78, la Braşov...

- Liviu Manoliu este mai mult actor sau mai mult regizor?

- Credeţi că mai este percepută sinceritatea ca fiind o calitate?

- Readuceţi în atenţia publicului de teatru textul acesta, într-o perioadă în care oamenii nu îşi mai scriu scrisori. Vremurile acelea au devenit istorie. Dumneavoastră aţi scris scrisori de dragoste?

-- Este o piesă jucată pe tot mapamondul, un text de o mare sensibilitate, despre dragoste şi moarte, despre relativitatea adevărului şi a minciunii. Este, în plus, o piesă pe care o am de mult în vedere. Când am citit rolul scriitorului, l-am văzut pe Emil Coşeru, mai ales că a împlinit de curând 65 de ani. Emil Coşeru joacă aici alături de Octavian Jighirgiu, sunt doi actori extrem de înzestraţi, care aparţin unor generaţii diferite.Se petrece o întâlnire între două personaje, care îşi dispută iubirea cu vigoare, trecând de la momente de lirism, la momente dramatice... Piesa mai are încă două personaje importante, care nu apar pe afiş: femeia, care va fi doar o voce, cea a Irinei Răduţu, şi scrisorile de dragoste.

-- De ce „Variaţiuni enigmatice”? Ce v-a atras spre acest text?

«Variaţiuni enigmatice»: două viziuni diferite asupra iubirii, o poveste în care îşi fac loc doi bărbaţi, două personalităţi care se înfruntă şi o singură femeie, iubita neînţeleasă, «muzica rătăcită în carne» a amândurora. În cascada de revelaţii distilate savant, partiturile protagoniştilor compun un rafinament şi o simplitate aparte. Un text de o mare sensibilitate,despre dragoste şi moarte,despre jocul crud şi sinuos al adevărului,despre relativitatea minciunii, presărat cu fine observaţii asupra naturii umane”. (Liviu Manoliu)

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:33

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

VIDEO - MIHAI CHIRICA: „În competiția pentru ridicarea Spitalului Regional de Urgență vor veni 19 mari companii”
11/05/2020 14:32

  - Domnule primar, numărul persoanelor infectate este intr-o usoară crestere in regiunea Moldovei... Ce ne poate aduce această perspectivă deloc imbucurătoare, mă refer la anuntatele măsuri de rel ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei