„Una e creaţia şi alta e administraţia. Urbanismul este foarte restrictiv”

default

Dimensiune font:

| 06-06-2013 03:56

* interviu cu Dan Florea, arhitectul-şef al municipiului Piatra Neamţ

Se spune că meseria este brăţară de aur, însă definiţia nu este completă fără pasiune. Aşa a fost şi pentru Dan Florea, arhitectul-şef al municipiului Piatra Neamţ, care şi-a dedicat o viaţă planşei şi lucrurilor frumoase pe care le-a materializat.


- Cum a început totul? Când aţi realizat că vreţi să faceţi o carieră în arhitectură?
- În clasa a X-a cochetam cu desenul, am avut un profesor foarte bun. Eu vin dintr-un oraş mic, din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, unde era un singur arhitect care lucra în Bucureşti la vremea respectivă. Nu aveam de unde să ştiu exact ce înseamnă arhitectură, dar mi-am zis că am talent la desen şi voi reuşi. Când am văzut că trebuie să merg la Bucureşti ca să fac cursuri de desen, am renunţat la ideea de a face Arhitectură şi am dat examen la Comerţ Exterior. Eu am fost coleg de liceu în Drăgăşani cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. El era cu doi ani mai mare decât mine. Nu am luat examenul la Comerţ Exterior, aveam probleme cu economia politică. Asta se întâmpla în 1970, primul an în care s-au înfiinţat facultăţi de arhitectură şi în provincie, adică la Timişoara, Cluj şi Iaşi.


- Şi ce oraş aţi ales pentru viitoarea studenţie?
- Eu am încercat la Timişoara, dar nu am luat la facultate. Era al doilea examen în acea vară a anului 1970. Apoi, în sesiunea de toamnă, am mers din nou la Bucureşti, la ASE. Speram să intru şi peste un an să dau o diferenţă şi să mă transfer la Comerţ Exterior. Nu am intrat nici acolo, iar a patra încercare a fost în aceeaşi toamnă, la Şcoala Tehnică de Construcţie a Oraşelor (STACO) din Bucureşti, care cuprindea şi Arhitectură. Am luat examenul şi am mers la Secţia de arhitectură. După doi ani, am luat diploma de tehnician proiectant, apoi am dat din nou examen la Arhitectură în Timişoara, iar de data asta am reuşit. După trei ani, pentru că am avut medie bună, am continuat studiile la facultatea din Bucureşti, deci am făcut 20 de ani de şcoală, în total.


- La Piatra Neamţ când aţi ajuns? Cum aţi ales acest oraş de munte?
- După terminarea studiilor, am fost repartizat la Râmnicu Vâlcea, la Institutul de Proiectări Judeţean. Acolo am cunoscut-o pe soţia mea, care venea din Piatra Neamţ. Eram colegi de serviciu, am stat opt ani acolo, ne-am căsătorit, apoi am decis să ne mutăm la Piatra Neamţ. Aici am lucrat la Institutul de Proiectări până în 1991, când am primit o ofertă de la o firmă privată. Am avut norocul să particip la lucrări mari şi am învăţat multe. Asta a fost până în 1998, când firma a început să meargă din ce în ce mai greu şi a ajuns aproape de faliment. Atunci, împreună cu doi colegi, am înfiinţat firma Trident şi am făcut proiecte până în 2005. În anul 2000, am intrat în politică, m-am înscris în PD, iar în 2005 am venit ca arhitect şef la Primărie, postul fiind vacant de 9 luni.


- Ce înseamnă să fii arhitect şef al municipiului?
- E puţin diferit, nu mai e vorba de acea proiectare practică, adică să primeşti o lucrare şi să o faci. Lucrurile sunt altfel pentru că una e creaţia şi alta e administraţia. Urbanismul este foarte restrictiv. Mi-a fost greu la început, dar am învăţat repede. Am venit cu nişte idei, sugestii privind dezvoltarea oraşului, urmând să fie discutate şi acceptate de către conducerea administraţiei pentru că factorul de decizie e primarul. Dar, pentru ca ideile lui să poată fi puse în practică este nevoie de un specialist care să cunoască normele, condiţiile necesare.


- Aţi reuşit, în opt ani, să schimbaţi aspectul oraşului. Ce aţi avut în vedere şi la ce nivel v-aţi dorit să îl aduceţi?
- Am încercat să vin cu ceva nou pentru că tot ceea ce era până nu mai era în ton cu vremurile în care trăim. Era un oraş comunist. De fapt, blocurile erau ca un fel de dormitor, pentru că toată activitatea se petrecea pe platforma chimică Săvineşti. Oamenii plecau dimineaţa la muncă şi veneau seara, se uitau la televizor două ore, sau mergeau la cinema ori aşteptau duminica să iasă la iarbă verde. Şi atunci, oraşul nu avea nevoie de zone de promenadă. În oraş erau doar câteva complexe comerciale în cartierele Dărmăneşti, Centru, Precista, Mărăţei. După 1990, în momentul în care au apărut serviciile, concurenţa, au fost necesare extinderi de apartamente, schimbarea destinaţiei din locuinţă în firmă, pentru că nu prea aveai unde să construieşti.


- Credeţi că aţi reuşit să daţi o notă de originalitate oraşului?
- Un oraş e ceva viu, are o anumită dinamică. Nu poţi să vii şi să spui că de mâine va fi altfel. Nu se poate, oraşul are o anumită continuitate. Din 2005 încoace, Piatra Neamţ a trecut printr-un proces de transformare, şi-a schimbat aspectul. Spre exemplu, acele garduri vii înalte, din jurul blocurilor comuniste care îţi dădeau fiori seara. Când au fost îndepărtate, totul a devenit mai luminos. Apoi, fiecare îşi făcea în faţa blocului ce vroia, locul era al statului şi al nimănui. Puneau straturi de ceapă, legume, aveau coteţe, câini. La un moment dat, unii şi-au făcut chiar şi beciuri în subsolul blocului. Am dus o luptă foarte grea pentru desfiinţarea acestor anexe, pentru că oamenii nu au înţeles ce vroiam noi să facem. De fapt, ei se gândeau doar la faptul că primăria vine şi strică, nu şi la ce are de gând să facă.


- Şi totuşi aţi reuşit.
- Da, iar după ce au început să apară amenajările noi, spaţiile verzi, băncile, coşurile de gunoi, locuitorii din anumite zone ale oraşului veneau singuri la noi să ne semnaleze vreo construcţie părăsită care strică imaginea cartierului. Am mai avut ceva probleme şi cu vopsitul blocurilor, pentru că e clar: comunismul a însemnat doar gri, cenuşiu, ca nu cumva să fie omul vesel. A trebuit să încercăm un oarecare control, am decis să ne oprim la nişte culori naturale de pământ. Sigur, sunt şi locuri unde nu am putut interveni, în privat. Nu există o lege să obligi omul să facă într-un anumit fel, pentru că el spune că e proprietar şi face cum îi place lui.


- Dacă ar fi să o luaţi de la început, ce aţi schimba?
- Nimic, tot arhitectură aş alege să fac. Nu am nici un regret, sunt mulţumit de ceea ce am realizat în viaţă. Am avut şi noroc mă simt împlinit atât din punct de vedere profesional, cât şi personal. Chiar şi mutarea mea în Piatra Neamţ a fost un lucru benefic, m-am ataşat foarte tare de oraş. E diferit faţă de alte oraşe din Moldova, oamenii sunt altfel, mai calzi.


Ingrid Ciofoaia

 

* În 2007, Dan Florea a primit diploma pentru preocupări în dezvoltarea turismului în profil urban, în cadrul conferinţei naţionale „Urban Concept-dezvoltare urbană modernă în România”

* Arhitectul Dan Dlorea a semnat peste 300 de proiecte în judeţul Neamţ, la Bucureşti, Iaşi, Bacău şi în alte zone ale ţării.

„Tot ceea ce se face trebuie să arate bine, să nu fie kitsch. Avem multe locuri frumoase în oraş, s-au realizat multe proiecte, turiştii au ce vedea. Sunt puţin subiectiv, dar e firesc” - Dan Florea.

- Care este lucrarea dumneavoastră de suflet?
- Mi-a plăcut foarte mult să proiectez case, pentru că stau foarte mult de vorbă cu oamenii. Trebuie să intri în sufletul lor şi să îţi dai seama ce anume îşi doresc. Îi ascultam cu atenţie şi am avut şansa ca în 90 la sută din proiecte, să nu modific mai nimic. La proiectarea unor instituţii lucrurile stau altfel, trebuie să respecţi anumite norme. Cea mai mare lucrare cred că este turnul de la sediul Romtelecom, ridicat în perioada 1993-1994, a fost prima lucrare din oraş cu perete cortină de sticlă. Mai sunt proiecte importante - extindere sediului BRD, Banca Agricolă din Roznov, Trezoreria din Târgu Neamţ, case, sedii de firme.

 

 

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:45

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei