„Urgenţele sunt o poartă permanent deschisă”

default

Dimensiune font:

| 17-01-2017 18:00

Interviu cu prof. dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi 

 

Diana Cimpoeşu este primul şi singurul profesor de Medicină de Urgenţă din ţară, motiv de mândrie pentru Iaşi. Pasionată de Medicină de mic copil, jucându-se de-a doctorul de la patru ani, a ales această profesie nobilă de care, spune cu mândrie, este foarte mulţumită. Lucrând de peste 20 de ani în serviciul de Urgenţă al Iaşului, în sprijinul pacienţilor din toată regiunea şi nu numai, profesorul, medic şef al Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon” din Iaşi şi coordonator al SMURD Iaşi poate spune că ştie cel mai bine situaţia de aici. Despre începuturile sale, despre provocările meseriei, cazurile cel mai des întâlnite în UPU, nevoile Serviciului de Urgenţă din Iaşi şi alte lucruri interesante, aceasta a avut plăcerea de a povesti în cadrul unui interviu acordat cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”.

- Practicaţi Medicina de Urgenţă de peste douăzeci de ani, făcând parte din prima generaţie care a terminat această specialitate. Aţi fost atrasă de mic copil de această profesie?
- Sunt dintre copiii care se jucau de-a doctorul de pe la 4 ani şi mi-am dorit asta cam tot timpul. Dar, prin clasa a X-a, îmi doream, aşa cum văd că-şi doresc şi adolescenţii din ziua de astăzi, mai multe lucruri. În afară de Medicină, voiam să aleg să devin critic literar, să fac Filologie şi, cea de-a treia opţiune, era să mă fac profesor de matematică. Mergeam la olimpiadele de matematică şi Limba Română şi îmi plăceau toate aceasta şi nu eram ferm hotărâtă ce să aleg. Însă, mama a fost farmacist, bunica a fost profesor de Biologie şi sunt două persoane care m-au direcţionat cumva atunci când un adolescent are nevoie. Întotdeauna o să ţin minte cuvintele bunicii mele cu care semăn: „E mai bine să te faci doctor, că profesor o să ai tu timp să fii”. Şi aşa a fost. În 2005 am devenit cadru didactic, şef de lucrări mai întâi, apoi conferenţiar şi, din 2014, profesor de medicină de Urgenţă şi spun cu laudă, şi încerc şi sper să n-o luaţi ca pe o lipsă de modestie, primul şi singurul profesor de Medicină de Urgenţă pe care îl are România, lucru de care sunt foarte mândră.
- De ce Medicina de Urgenţă şi nu altă specialitate? A fost aceasta prima şi singura opţiune?
- Am ales Medicina de Urgenţă din prima, pentru că m-a atras. A fost atunci prima dată în istoria României când a putut fi aleasă la Rezidenţiat Medicina de Urgenţă, ca specialitate. Am terminat facultatea în anul 1992, am terminat anul de stagiu obligatoriu cum era atunci, am dat Rezidenţiatul, am luat şi am ales Medicina de Urgenţă. Nu ştiam prea multe despre această specialitate atunci când am ales-o, cum nu ştia nimeni pe atunci în România, dar am învăţat pe parcurs. Apoi am început specialitatea în Iaşi, am dat concursul la Bucureşti şi mi-am ales atunci, prin repartiţie naţională, singurul post care exista în Iaşi, care a fost scos de Serviciul de Ambulanţă Iaşi. Astfel, un an am fost medic acolo, aşa am început, şi tot atunci am început şi primele misiuni pe elicopter, pentru că exista un elicopter la Serviciul de Ambulanţă Iaşi, în 1997. În anul acela am fost şi câteva luni manager, am ţinut interimatul, apoi, tot prin concurs, am ocupat postul de la „Sfântul Spiridon”.

- Lucrând de atâţia ani la Unitatea de Primiri Urgenţe din Iaşi, puteţi face o comparaţie între cum era cu câţiva ani în urmă şi cum e acum. S-a schimbat ceva radical, din punct de vedere al cazurilor? Care sunt urgenţele cu care vă confruntaţi acum cel mai des?
- În primul rând, numărul cazurilor este mult mai mare, pentru că Urgenţa e o poartă permanent deschisă, care este accesată de pacienţi şi atunci când trebuie, şi când nu trebuie. La început, aveam pe an 15.000 de pacienţi, în timp ce, în anul 2016, au fost peste 80.000. Nu trebuie să fie bariere aici, ci considerăm că, pentru a fi în regulă, porţile trebuie să fie deschise în altă parte. E vorba de cabinete, de centre de permanenţă şi clinici. Atunci când pacientul are alte opţiuni, nu se va îndrepta pentru toate problemele în Urgenţă. Din punct de vedere al cazurilor, a crescut numărul accidentelor rutiere şi gravitatea lor, a crescut numărul agresiunilor, a crescut numărul intoxicaţiilor, dar şi vârsta pacienţilor care se prezintă în Urgenţe. Ceea ce a crescut în număr clar şi evident este numărul urgenţelor oncologice. Nu am o cifră exactă, dar sunt de câteva zeci de ori mai multe. Am experienţa muncii în câteva Unităţi de Primire Urgenţe în alte ţări şi nu am văzut nicăieri atâtea cazuri care se descoperă în urgenţă cu neoplazii. Este un efect al lipsei de programe de prevenţie, a lipsei de educaţie, a felului unora dintre români care spun că dacă nu mă doare nimic, nu mă duc la doctor. Şi, când merg, stadiul bolii e deja înaintat.
- Au trecut Sărbătorile şi mă gândeam cum este pentru medicii urgentişti această perioadă. Aţi făcut gărzi de Sărbători?
- Am făcut şi Crăciun şi Revelion la UPU. Eu îmi puneam gardă pe elicopter mereu a doua zi de Crăciun. Îmi amintesc şi acum de un Revelion, când ne pregăteam să punem cozonacul, să ne pupăm, şi a venit un caz de edem pulmonar acut, care a trebuit intubat. Asta îmi amintesc de la ultimul Revelion de la spital. Evident că am lăsat tot şi ne-am ocupat de pacient.

„Sunt mândră că oriunde sun, oriunde întorc capul, sunt oameni care s-au format aici”

- În timpul liber cum sunteţi? Lăsaţi deoparte meseria sau tot la asta vă gândiţi?
- Chiar la început de an, când mă aflam pe pârtie la Gura Homorului, am intervenit la un pacient căzut, cu o leziune de genunchi, posibil o fractură de rotulă şi o ruptură de ligament intern, aşa cum am putut să pun diagnosticul pe pârtie, pe care l-am imobilizat cu ajutorul Salvamontului. I-am recomandat un medicament puternic pentru durere şi apoi am sunat la UPU Suceava, unde era una din cele mai tinere specialiste, absolventă de-a noastră, de anul acesta, căreia i-am spus că i-am trimis pacientul pentru radiografie şi consult ortopedic. Deci, şi când sunt în vacanţă nu mă părăseşte chestia asta, dar sunt mândră că oriunde sun, oriunde întorc capul, sunt oameni care s-au format aici şi sunt mândră de tot ce ei fac. Am crescut o echipă mare în toate Unităţile de Primire Urgenţe din Iaşi, Unităţile de Primire Urgenţe şi SMURD-urile din Moldova. O parte sunt şi la Bruxelles, şi la Birmingham, şi prin Franţa, dar cei mai mulţi sunt în Regiunea de Nord-Est.
- Care a fost cel mai dificil moment din cariera dumneavoastră?
- Cele mai dificile momente sunt, din păcate, cele două accidente aviatice. Momentele acestea au fost groaznice şi au fost singurele momente în care am simţit că nu mai pot merge mai departe. În rest, orice s-a întâmplat, am trecut peste. Amintirea zilei în care a trebuit, la cea de-a doua tragedie, să mă duc la Chişinău cu patru sicrie să-i aduc acasă, mă chinuie. Când am văzut-o pe Mihaela Dumea senină şi parcă era cu noi, dar era de fapt doar cu sufletul, şi când am ieşit de acolo era o zi cu ploaie, cu vânt, cu frig, toată lumea plângea, a fost de nedescris...
- După primul accident aviatic doar dumneavoastră v-aţi mai urcat la bordul elicopterului SMURD. Nu v-a fost teamă?
- Da, dintre medici doar eu m-am urcat, iar dintre asistenţi, marea majoritate. Mi-a fost teamă şi recunosc şi cred că frica este un sentiment omenesc. Eu, mereu când merg, fac un semn al crucii şi spun o rugăciune. Am avut şi eu momente de zbor dificile şi în România, şi în Republica Modova, cu vânt puternic, când am zis că nu mă mai urc în elicopter, dar am luat-o de la capăt.
- Câţi vor mai avea curajul să facă misiuni pe elicopter după cea de-a doua tragedie?
- Acum dintre cei care zburau continuă să zboare alături de mine, trei medici, doi au renunţat, în timp ce asistenţi medicali au renunţat mulţi. Avem şi colaboratori pe elicopter, care erau şi până acum şi care vor continua. Este vorba de un medic de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Militar Iaşi, unul de la Spitalul Judeţean Vaslui şi altul de la Spitalul din Roman. Ei ne-au declarat intenţia de a zbura în continuare. De asemenea, va fi şi un proaspăt medic specialist, rezidenta mea de cinci ani, care tocmai a intrat şi s-a decis să zboare, să facă misiuni.

„Trebuie să mergem mai departe de dragul sacrificiului lor”

- Cum s-a simţit lipsa elicopterului în această perioadă la Iaşi?
- Am fost uimiţi că din factorii de decizie din Iaşi, Bucureşti sau celelalte judeţe ale Modovei, ne-au transferat apeluri pentru elicopter fără să ştie că nu avem. Drept să să spun, la acel moment, nimeni nu avea puterea de a zbura. Perioada de doliu e şi o perioadă în care te aduni şi reuşeşti să regândeşti lucruri şi să spui că trebuie să continue misiunile acestea, pentru că, altfel, şi Mihaela Dumea, şi Gabi Sandu, s-ar fi jertfit degeaba. Şi, dacă ar fi fost aici cu noi, cred ar fi făcut acelaşi lucru, ar fi fost primii. Pentru ei, trebuie să mergem mai departe, de dragul sacrificiul lor. Sperăm însă să fie condiţii mai sigure de zbor pentru că, deciziile, din păcate, nu le ia echipa medicală, ci echipa de piloţi, astfel că echipa medicală îşi pune viaţa în mâinile lor. Cât nu a fost elicopter, multe solicitări s-au făcut la întâlnire, asta s-a întâmplat şi în noaptea de Anul Nou pentru pacienta cu traumă de la Vaslui, transferată la Spitalul de Neurochirurgie. De la Bucureşti, au mai fost aduşi cu avionul pacienţi arşi grav. Lucrurile se rezolvă până la urmă, cu un timp mai mare, câteodată cu dificultăţi de transfer pe cale rutieră, dar asta e.
- Îi lipseşte ceva Serviciului de Urgenţă din Iaşi, la acest moment? Vă doriţi ceva în mod deosebit?
- Aparatură medicală avem, pentru că facem eforturi şi am cheltuit toţi banii alocaţi. Niciodată nu am făcut împrumuturi de la Banca Mondială, iar fondurile de la guvernul elveţian sau alte surse au fost mereu cheltuite, pentru că la noi nu a contat dacă a fost sărbătoare, nu a contat nimic. De aceea, suntem uşor invidiaţi de alte specialităţi, pentru că avem tot ce ne trebuie din punct de vedere al aparaturii. Ce ne mai trebuie sunt maşini noi şi sperăm ca licitaţia care a fost deschisă de Crăciun de MAI, care gestionează maşinile SMURD, să însemne aducerea acestora, pentru că ne trebuie. E nevoie de înlocuirea întregului parc auto. Mai avem nevoie de un spital în care să fim cu toţii, de un spital regional, cu toate specialităţile şi în care să avem împreună acces la pacient cu cei de la Neurochirurgie, de la Ginecologie şi toate care încă nu se găsesc în această locaţie şi cu care colaborăm la distanţă. E nevoie permanentă şi de oameni şi avem 12 rezidenţi ai Iaşului, trei alegând Galaţiul şi sperăm că pe cei 12 îi vom convinge să rămână aici, pentru că avem nevoie de echipă permanentă. Mai avem nevoie de respectarea legislaţiei şi a protocoalelor, pentru că mulţi spun „Faceţi voi, că puteţi şi aveţi de toate”, dar nu aşa ar trebui să stea lucrurile. În afară de astea, să fim sănătoşi, tineri şi prieteni între noi.
A consemnat Roxana NĂSTASĂ

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:43

BANCUL ZILEI

00:11

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei