„Vreau să fac ce-mi place, lumea oricum o să mă judece”

default

Dimensiune font:

| 19-09-2014 19:47

 Dialog cu Radu Ghilaş, un actor de teatru care a copilărit pe platourile de filmare „Moldova Film”, iar întâmplarea de a se fi „intersectat” cu Emil Loteanu l-a făcut să rămână definitiv pasionat de regie şi film.

A jucat în zeci de spectacole pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, printre cele mai recente numărându-se „Iaşii în carnaval” (regia: Alexandru Dabija), „Focul/ 451° Fahrenheit” (regia: Irina Popescu Boieru), „Pălăria florentină” (regia: Silviu Purcărete), „Domnul Swedenborg vrea să viseze” (regia: Mihai Măniuţiu). Pe 5 octombrie, în deschiderea stagiunii 2014 – 2015, îl puteţi vedea în „Hieronymus”, spectacol regizat de Nic Ularu (SUA).
Radu Ghilaş apare tot mai des şi în postura de regizor de teatru, reunind actori din generaţii diferite, în proiecte independente. „Cerere în căsătorie”, cel mai recent spectacol pe care l-a montat pe scena Ateneului Tătăraşi, după „În container”, „Check-in” sau „Inimă de boxer”, a pornit deja prin ţară. După Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, de la Fălticeni, urmează Festivalul de Comedie de la Galaţi, din luna octombrie, precum şi un turneu în oraşele Chişinău, Bălţi şi Soroca, la începutul anului 2015, cu sprijinul ICR Chişinău.

 

  • Născut pe 27 februarie 1971, la Chişinău (Republica Moldova)
  • Absolvent al Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, clasa prof. Getta Angheluţă, Sergiu Tudose, promoţia 1994
  • Actor la Teatrul „Ion Creangă” din Chişinău, în perioada 1987- 1990
  • Actor la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, din anul 1994.

Foto: Alex Condurache

- Faceţi parte din prima promoţie care a absolvit actoria, la Universitatea de Arte din Iaşi, în 1994. Au trecut deja 20 de ani...
- Pe 28 iunie, am avut marea întâlnire, cea de 20 de ani de la absolvire. S-au făcut filmuleţe, s-au scos din sertare poze vechi, pe care puţini dintre noi le mai aveam. Am fost o promoţie foarte mare şi am fost norocoşi, pentru că toţi cei care am vrut să facem teatru, am fost automat absorbiţi de teatre. Printre colegii mei au fost Vitalie Bichir, Irina Mititelu, Doina Deleanu, Constantin Puşcaşu, Lucian Pînzaru şi mulţi alţii... Unii nu au vrut să facă teatru, au ales filmul sau au plecat din ţară. Mai era o chestie foarte faină, care se întâmpla atunci şi nu se mai întâmplă astăzi, un soi de târg, cum îi ziceam noi, aşa, „la mişto”. Directorii erau interesaţi de actori tineri. Au asistat la toate producţiile noastre, au fost patru spectacole - examene de final, unele dintre ele preluate de teatre. Eu am avut patru sau cinci oferte atunci.
- În ce spectacol aţi fost văzut?
- Jucam în „D'ale Carnavalului”, rolul „Crăcănel”, un rol de compoziţie, pentru care am luat şi premiul de interpretare masculină la Festivalul Studenţesc de Teatru „Quo Vadis”.

Concediul de paternitate – o experienţă în vecinătatea artei!
„Uneori simţi nevoia să-ţi încarci altfel bateriile pentru ce va urma. În stagiunea trecută am hotărât să urmez «directiva» autorităţilor, să-mi iau acel concediu de paternitate de o lună şi să stau cu copilul, ceea ce a fost superb. Poate financiar nu a fost prea bine, dar am vrut să o degrevez puţin pe soţia mea de un copil, aşa că am plecat, ne-am plimbat, am fost şi pe la teatru, ne-am apropiat mult mai mult, am încercat să-l scap de pampers... N-am reuşit atunci, dar asta e partea a doua! A fost frumos”.

- Proiectele regizorale sunt cele care vă atrag cel mai mult în afara teatrului pe scena căruia jucaţi?
- Nu neapărat, dar în principal regie teatru. Îmi place la fel de mult să fac regie film – fie că este vorba de spot-uri publicitare sau filme de scurt metraj. Tatăl meu fiind regizor de televiziune, probabil ceva din experienţa de acolo a fost... molipsitoare. Am jucat în câteva filme, roluri mici, pe platourile „Moldova Film”, unde am lucrat şi cu Emil Loteanu. A fost o experienţă uluitoare.

- Aţi ales oficial actoria, dar aţi rămas cu microbul pentru regie...
- Pur şi simplu cred că un creator nu trebuie să se limiteze într-un pătrat. Fac actorie, pentru că am învăţat să fac asta. Vreau să fac ce-mi place, lumea oricum o să mă judece. Să faci film, de exemplu, presupune să ai studii de specialitate. Mie doar îmi place să învăţ lucruri noi. Totul pe lumea asta se învaţă. Diferenţa e ca între un lăutar şi un muzician. Eu deocamdată în materie de film sunt un lăutar, dar încerc să fiu un lăutar bun. Am montat pe la diferite televiziuni, acum lucrez cu un scriitor de sitcom-uri, Adrian Onciu, un ieşean consacrat, care de mult are dorinţa să facă ceva în Iaşi şi să vândă Bucureştiului. Pentru că tot ce se întâmplă acum în materie de film, sitcom, reclamă se întâmplă la Bucureşti. Mergi şapte ore să ajungi la un casting şi când intri acolo mai trebuie să fii şi talentat!

- Sunt elemente care diferenţiază net statutul de actor de cel de regizor?
- Regia este ceva special. Din ce în ce mai mult simt un lucru care e în defavoarea actorului. Mulţi actori, prin prisma conjuncturii, că suntem mulţi, au devenit un fel de executanţi. Poate nu mai reuşesc, poate nu mai este timp, poate... oricum totul se învârte în jurul regizorului. Lucrul ăsta nu-mi place.

- ... Nu ca actor!
- Corect! Nu-mi place deloc şi de multe ori intru în contradicţie cu regizorii. Deci eu nu-i iubesc pe regizori. Din multe motive. Din ce în ce mai mult, ei încearcă să facă regie uitând de elementul principal, actorul! Ei fac imagine, fac 3D-uri, proiecţii, video-proiecţii şi tot ce le trece prin minte, uneori reuşit, alteori nereuşit, în orice caz ei creează, desenează, au fantezie mai mult sau mai puţin bogată. În schimb, actorii sunt supuşi la chinurile acestor fantezii, de multe ori fără vreun aport creativ în realizarea unui tablou, a unui personaj. Cei din generaţiile mai tinere mai întreabă regizorul: şi eu acum ce fac? Ce ai învăţat în facultate! Sunt lucruri care se bat cap în cap cu ceea ce ştiu eu că ar trebui să însemne actoria. Sunt şi regizori care lucrează cu actorii, iar eu ador să joc în spectacolele lor, şi aici mă refer la Măniuţiu, Dabija, Purcărete...

„Pălăria florentină”, regia Silviu Purcărete/ Teatrul Național Iași 

- Cumva, vechea gardă...
- Da, pentru că mai nou, pentru unii regizori a face regie înseamnă a abera. De aceea probabil am şi micile mele porniri de creator când vorbesc de regie, dar fără să uit că actorul este pionul principal, este acea persoană care va face acea nebunie a mea vizibilă. Îmi plac regizorii care au, dincolo de tema propusă de un dramaturg, o supratemă. Atunci piesa începe să aibă valoare. Dar acea supratemă trebuie foarte bine lucrată cu actorul, regizorul trebuie să o explice, actorul trebuie să creadă în ea şi în nebunia regizorului şi atunci este posibil să iasă un spectacol bun. Mai e un lucru foarte important de urmărit când faci regie: să nu faci varză un spectacol, stilistic vorbind. Pentru că de multe ori spectacole cu supratemă bună, într-o cheie modernă, dar cu un decor de epocă şi cu o muzică de discotecă devin o varză. Stilistic, totul trebuie să facă parte dintr-o ecuaţie iniţială.

- Aveţi o relaţie specială cu actorii din tânăra generaţie, sunt freelanceri pe care îi distribuiţi adesea în spectacolele la care lucraţi. Ce are de spus în mod special generaţia lor?
- Orice generaţie se adresează publicului. Cei tineri au ceva de spus în plus, faţă de actorii consacraţi, care sunt adesea rutinaţi de viaţă, de cotidian, şi care deşi nu sunt neapărat în vârstă, sunt „instituţionalizaţi”. Până la urmă, ei vor împinge societatea noastră spre ceva. De altfel, eu cred că teatrul se modifică în funcţie de public, în funcţie de generaţiile tinere. E normal să vrei să lucrezi cu actori tineri. Eu mă încarc de la ei, aflu lucruri noi, pe care nu neapărat că nu le ştiu, dar nu le văd, nu le simt. Ei sunt conectaţi la tot ceea ce înseamnă imediat. Tot ceea ce înseamnă acest „imediat” face să se modifice teatrul. Regizorul trebuie să fie conectat la prezent.

- Freelancerii au multe calităţi, aşadar. Totuşi, de ce e atât de dificil să fie „asimilaţi” în teatre?
- Ei au şi un mare defect, care este, de fapt, ghinion! Fiind atât de mulţi, nu au unde să joace. Şi joacă pe unde apucă. Dar dorinţa lor şi energia cu care lucrează constituie marea lor calitate. De aceea eu ca regizor vreau să lucrez cu ei. În plus, actorii tineri nu sunt comozi, ei nu se aşază şi de aceea le este mult mai greu să reuşească, să fie văzuţi, să ajungă sus. Lupta lor e mai adevărată decât a unui actor angajat.

- Pentru „Cerere în căsătorie”, la Ateneul Tătăraşi, aţi mers chiar mai departe, punând în valoare şi doi foarte tineri muzicieni.
- Cehov este un autor mare, care s-a montat şi răsmontat. „Cerere în căsătorie” e o piesă de câteva pagini, pe care dacă o citeşti la foc automat durează un sfert de oră. De obicei, această piesă e montată în cuplet sau triplet cu „Ursul”, cu „Jubileul”. Au fost foarte multe lucruri care m-au provocat, m-au incitat. Câinii „Okatai” şi „Ugadai” au devenit personaje, jucate de... instrumentişti, personaje care trimit la un neamţ şi un rus, prin intermediul viorii şi al acordeonului. Ştiam formula, ideea îmi „cocea” de mult, actorii m-au inspirat. Cu două luni înainte de a începe repetiţiile, deja lucram cu muzicienii. Daniel Bîrlescu şi Mirela Iluchianu nu sunt cântăreţi acolo, sunt actori care cântă. Am lucrat cu oameni superbi, cu Emil Coşeru, care a fost foarte aproape de noi după terminarea facultăţii, precum şi cu Cezara Fantu şi Codrin Dănilă. Apoi, aveam nevoie de un coregraf special, aşa că am apelat la o mai veche cunoştinţă a mea, profesor la UNATC Bucureşti, Lorette Enache, iar pentru scenografie l-am cooptat în echipa noastră pe Cătălin Târziu. Am avut nevoie de oameni speciali, aproape tot ce mi-am dorit s-a întâmplat pe scenă. Am găsit oamenii potriviţi şi sunt fericit că i-am putut aduce împreună.

„Cerere în căsătorie”, regia Radu Ghilaș/ Ateneul Tătărași

- Rezultatul a fost un spectacol apreciat de public, dar şi de critici. Ţineţi cont de ceea ce spun criticii?
- Mă interesează cronicile. Şi alea bune, şi alea proaste, şi alea foarte proaste! Pot să fiu sau să nu fiu de acord cu cronicarii, se pot isca discuţii, polemici, dar mă interesează. Când simt că reuşesc un lucru, cum e spectacolul acesta, la care ţin foarte mult, îmi doresc să fie văzut. Mulţi regizori spun că teatrul se face pentru cetate, pentru publicul unei instituţii. Da, trebuie văzut de cetate, dar nimeni nu e profet în ţara lui. Acel produs trebuie scos pe o piaţă mai mare decât cetatea, în festivaluri. Altfel, e trist că un spectacol pe care îl visezi, îl munceşti şi îţi provoacă multe emoţii la fiecare reprezentaţie trăieşte o stagiune, poate două-trei... (Gina POPA)

Cu Olimpia Melinte, în „Cinemateca în alb şi negru” (Copyright Bogdan Hunea Photography)

 Radu Ghilaș: „Pentru Bal la Castel, considerat cel mai important eveniment caritabil al anului în Moldova, m-au chemat să fac regie, apoi mi s-a propus să şi joc în spotul care avea ca temă „Cinemateca în alb şi negru”. Iniţial n-am vrut, dar apoi am aflat că voi fi alături de Olimpia Melinte, care mi-e foarte dragă, am avut o echipă superbă, aşa că am alergat de la aparatul de filmat în cadru şi cred a ieşit ceva bun”.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:00

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei