„FungiYo”, pasta-cremă vegană creată de studenți ai USV Iași va reprezenta România la faza internațională a competiției Ecotrophelia, de la Paris

c014d7f8-edde-45a6-bb5d-73612a917f49

Dimensiune font:

| 14-06-2024 12:43

 

Pasta-cremă vegană „FungiYo” (realizată din codițe de pleurotus, aquafaba, tescovină de mere, ștevie, pudră de roșcove și făină din semințe de dovleac) creată de studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va reprezenta România la faza internațională a competiției Ecotrophelia, care va avea loc la Paris, Franța în perioada 20 - 21 octombrie 2024.

Echipa „FungiYo” este formată din studenții Eduard Horlescu, Cristina Dandeș, Livia Bărbuță și Cătălin Scripcă, de la Facultatea de Agricultură a USV Iași, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și este coordonată de șef. lucr. Gabriela Frunză, șef lucr. dr. Marius Ciobanu și prof. univ. dr. Paul Boișteanu.

Pe locul doi s-a clasat echipa Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, cu produsul „Sonata”, o băutură răcoritoare probiotică, iar pe locul al treilea s-a clasat  echipa de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, cu „B12 Fusion”, un mix îmbogățit cu vitamina B12.

Juriul desemnat pentru Ecotrophelia a mai acordat șapte premii speciale echipelor de studenți de la universitățile participante.

Reamintim că USV Iași alături de Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR), a organizat ediția a X-a a Concursului Național Ecotrophelia România 2024, un concurs european de inovație în domeniul alimentar, care evidențiază creațiile și talentele studenților și transformă sectorul alimentar al viitorului. La nivel european, astăzi, Ecotrophelia înseamnă peste 3000 de studenți care au participat la competiție, peste 1100 de produse alimentare inovatoare, mai mult de 200 de universități și 22 federații naționale ale industriilor alimentare din: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Lituania, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Elveția și Regatul Unit.

Scopul este de a implica studenții noștri în activități creative, inovative de a se documenta, de a se specializa pentru a deveni în primul rând buni specialiști în acest domeniu și sigur pentru a-și construi o carieră cât mai frumoasă în domeniul agroalimentar aflat în plină dezvoltare în România. Avem un potențial deosebit, iar noua abordare pe care o are și Universitatea noastră de Științele Vieții este aceea de a veghea asupra securității alimentare, de a crea produse nu doar gustoase, ci și sănătoase și prietenoase cu mediul”, a transmis prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, Rectorul USV Iași. 

 

 Descrierea produsului

FungiYo – preparat vegan

Într-o lume în care preocupările legate de sustenabilitate și sănătate cresc zilnic, produsul nostru apare ca o soluție inovatoare și ecologică, răspunzând nevoilor consumatorilor conștienți de impactul lor asupra mediului. Folosind tulpinile de ciuperci Pleurotus și aquafaba, ingrediente adesea neglijate și irosite, am creat o gamă de produse alimentare care nu doar minimizează risipa, dar oferă și beneficii nutriționale semnificative. Tulpinile de ciuperci, bogate în fibre și micronutrienți esențiali, transformă fiecare porție într-o sursă de sănătate, în timp ce aquafaba adaugă o textură unică și proteine vegetale, făcând produsul nostru ideal pentru cei care caută alternative sănătoase și sustenabile la produsele convenționale.

Prin cele trei variante ale produsului nostru - un aperitiv (PREP), un fel principal (CORE) și un desert (BLISS) - demonstrăm versatilitatea și adaptabilitatea incredibilă a ingredientelor noastre principale. Fiecare variantă este concepută pentru a satisface diferite preferințe și momente ale zilei, oferind o experiență culinară completă, de la o gustare ușoară la o masă complexă și consistentă, și, în final, un desert sănătos. În plus, fiecare produs este gata de consum, oferind o soluție convenabilă pentru consumatorii cu un stil de viață activ.

Produsul nostru complet vegetal este o alegere esențială pentru oricine dorește să adopte o dietă echilibrată și sănătoasă. Incluzând acest produs în dieta ta, contribui la menținerea unui stil de viață sănătos, asigurându-ți în același timp nutrienții necesari pentru buna funcționare a organismului. Acest produs nu doar îmbogățește varietatea dietetică cu gustul său unic, dar susține și vitalitatea generală, promovând un echilibru nutrițional pentru consumatori.

Alegând produsul nostru, consumatorii nu doar optează pentru o nutriție sănătoasă și echilibrată, dar participă și la un efort mai larg de protejare a mediului, susținând practici alimentare care utilizează la maximum resursele și reduc impactul negativ asupra planetei. Produsul nostru reprezintă alegerea perfectă pentru cei care doresc să se bucure de mese delicioase, nutritive și responsabile, reflectând un stil de viață modern și conștient.

FungiYoPREP: Aperitivul Ușor și Viguros

FungiYoPREP, aperitivul ușor și viguros care celebrează bunătatea vibrantă a piureului de coji de morcov. Perfect pentru a-ți începe masa cu un val de arome, această varietate este un amestec încântător care transformă cojile de morcov într-o gustare delicioasă și ecologică.

FungiYoCORE: Cel Mai Consistent dintre Toți

Întâlnește FungiYoCORE, cel mai consistent și mai nutritiv membru al trio-ului nostru. Această varietate robustă este plină de cea mai mare cantitate de făină de semințe de dovleac, derivată din turta nutritivă rămas după extragerea uleiului de dovleac. Este concepută pentru a te menține sătul și energizat pe tot parcursul zilei. FungiYoCORE este alegerea ta ideală pentru o sursă puternică de nutrienți și arome.

FungiYoBLISS: Deliciul Dulce pentru Toate Vârstele

Răsfață-te cu FungiYoBLISS, favoritul nostru dulce și încântător care este garantat să aducă o sclipire papilelor tale gustative. Această varietate prezintă gustul bogat și și aroma de ciocolată a pudrei de roșcove, creând o gustare dulce adorată de toată lumea. FungiYoBLISS este un răsfăț fără vină care promite momente de încântare în fiecare mușcătură.

 

  

Departamentul de Promovare – Comunicare

USV Iași, 14.06.2024

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -Spatiu in suprafata de 35,16 mp, situat in orasul Negresti, Str. Unirii, bl. E2, sc. D, parter, judetul Vaslui, ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Carte Funciara nr. 70102-C1-U27, nr. cadastral 1/4;0;3, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 63/19.07.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru desfasurarea de activitati de coafura si alte activitati de infrumusetare. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: Se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Serviciul Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.08.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 14.08.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Orasul Negresti, Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 19.08.2024, ora 10.00, Orasul Negresti, orasul Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.07.2024.
Premierul Ciolacu umblă rapid la pușculiță: Elevii cu 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat primesc bani de la Guvern
23/07/2024 17:13

Premierul Marcel Ciolacu umblă la pusculita guvernamentală pentru a premia elevii cu note mari. Ministerul Educatiei a lansat in consultare un proiect de Hotărare de Guvern pentru a le acorda stimulente fina ...

Miercuri are loc repartizarea computerizată la licee
23/07/2024 09:31

Repartizarea computerizată in invăţămantul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională se va face miercuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. &Icir ...

Succes românesc la Olimpiada Internaţională de Matematică
21/07/2024 07:04

Ministerul Educaţiei a anunţat sambătă că elevii romani au obţinut o medalie de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică. ”Romania a obţinut o m ...

Adriana Stoicescu: Analfabetul funcțional va deveni istorie. Prostul absolut îi va lua locul
21/07/2024 06:58

Eliminarea din lista concursurilor si olimpiadelor exact materiile de bază: limba romană si Istoria, constituie o gafă a ministerului Educatiei peste care cu greu se poate trece, cu atat mai mult cu cat in s ...

Rușine uriașă în învățământ! 49 de profesori au fost eliminați de la Titularizare, 11 din ei au copiat!
18/07/2024 14:06

In acest an s-a inregistrat o rată de prezentă de 86,48% la titularizare. Au fost peste 31.000 de candidaţi prezenti din totalul celor aproape 36.000 de candidaţi cu drept de participare la această probă, ...

Doar trei din cinci copii intraţi în şcoală au reuşit să obţină medii peste 5 la Evaluarea Naţională
15/07/2024 11:54

Organizaţia Salvaţi Copiii atrage atenţia asupra faptului că doar trei din cinci copii intraţi in şcoală acum nouă ani au reuşit să obţină medii peste 5 la Evaluarea Naţională. Există judeţe un ...

Au fost afișate rezultatele finale de la Bacalaureat 2024. De unde afli ce notă a luat copilul tău?
12/07/2024 13:51

Au fost afisate rezultatele finale de la Bacalaureat 2024. De unde afli ce notă a luat copilul tău? iti spune Ministerul Educatiei. Notele pot fi verificate pe baza unui cod si pe fiecare judet in parte. Rez ...

A început etapa de înscriere la liceu - repartizarea computerizată - pe 24 iulie
11/07/2024 14:32

Absolvenţii claselor a VIII-a care au trecut de Evaluarea Naţională se pot inscrie, incepand de joi, la licee, repartizarea computerizată urmand să aibă loc pe data de 24 iulie. In perioada 11 - 22 iulie ...

Un tânăr din Iași a luat Bacalaureatul cu 9,38, din închisoare. Acum spune că vrea să facă Facultatea de Drept
11/07/2024 13:26

Un tănăr de 19 ani din Iasi a luat Bacalaureatul cu media 9,38 din inchisoare. El se află in Centrul de Detentie Tichilesti de la Brăila si are cea mai mare medie dintre toti elevii unui liceu din oras. Ta ...

Programul FLEX ABROAD se va desfășura și în România după ce ministrul Educației, Ligia Deca, a semnat protocolul de colaborare
10/07/2024 14:32

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, si Eliza Chirilă-Pop, directorul executiv al American Councils for International Education din Romania, au semnat un protocol de colaborare privind derularea, in tara noastră, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei