virus  98426200

Dimensiune font:

Aproape 300 de milioane de elevi din lume nu se duc la scoala din cauza epidemiei de coronavirus

| 05-03-2020 20:24

 Aproape 300 de milioane de elevi din lume nu se duc la scoala, iar Bazilica de la Betleem a fost inchisa, intre alte masuri de preventie, in contextul in care epidemia de covid-19 afecteaza intreaga lume si economia mondiala, mai ales in sectorul transportului aerian, relateaza AFP.

Italia, cel mai important focar european, care a depasit miercuri pragurile de 100 de morti si de 3.000 de imbolnaviri, a inchis toate scolile si universitatile incepand de joi si pana la 15 martie.

Trei prime decese au fost anuntate in Irak si in Elvetia.

In Coreea de Sud, al doilea focar de contaminari dupa China (6.088 de cazuri, 35 de decese), vacanta a fost prelungita cu trei saptamani in scoli si crese.

Japonia a decretat o izolare a tuturor persoanelor care vin din China si Coreea de Sud, iar Australia interzice intrarea in tara a strainilor care au fost recent in Coreea de Sud.

In total 36 de tari au impus deja o interdictie totala de intrare pe teritoriul lor a unor pesoane care vin din Coreea de Sud, potrivit Ministerului sud-coreean de Externe. Iar alte 22 au luat masuri de carantina.

Tokyo a anuntat de asemenea amanarea unei vizite a presedintelui chinez Xi Jinping prevazuta in primavara.

In Iran, unde autoritatile au semnalat inca 15 decese (107 morti in total si 2.922 de imbolnaviri), institutiile scolare au fost inchise pe o perioada de o luna, evenimentele culturale si sportive au fost suspendate, iar orele de munca au fost reduse in administratii.

India a anuntat joi ca scolile primare de la New Delhi urmeaza sa fie inchise pana la 31 martie.

Din cauza epidemiei, cel putin 13 tari au fost nevoite sa-si inchida scolile, o masura care afecteaza peste 290 de milioane de elevi in lume, potrivit UNESCO, care evoca un "numar fara precedent".

Organizatia ONU pentru Educatie si Cultura aminteste ca, in urma cu doua saptamani, China, unde a aparut virusul in decembrie, era unica tara care inchidea scoli.

Bazilica Nasterii de la Betleem, in Cisiordania ocupata, locul de nastere al lui Isus in traditia crestina, se inchide ca masura de precautie, in urma unor cazuri suspecte de contaminare cu coronavirus in acest sector.

Ratie la hartie igienica

Epidemia afecteaza de-acum toate continentele - mai putin Antarctica - si perturba viata cotidiana intr-un numar tot mai mare de tari.

In cateva saptamani, mastile, gelurile dezinfectante, manusile sau combinezoanele de protectie au dvenit marfuri rare in multe tari.

In Coreea de Sud, premierul a anuntat ca exportul de masti urmeaza sa fie interzis incepand de vineri si ca personalul medical si lucratorii in domeniul dezinfectarii urmeaza sa fie prioritari.

Rusia si Germania au interzis miercuri exportul de material medical de protectie. Franta, care a rechizitionat stocurile si productia de masti, vrea acum sa limiteze la 3 euro pretul a 100 de mililitri de gel hidroalcoolic, care a crescut vertiginos.

In Australia, hartia igienica este de-acum rationalizata in anumite supermarketuri, in urma unui puseu al unor clienti panicati. Un tabloid local se amuza publicand joi un supliment special detasabil de opt pagini albe destinat cititorilor sai care ar fi ramas fara.

China a trecut pragul de 3.000 de morti, dupa inregistrarea altor 31 de decese. Iar in prezent se teme de contaminari ale unor persoane venite din strainatate. Shanghaiul a anuntat joi ca un student chinez s-a intors contaminat din Iran.

Stare de urgenta in California

Atat carantina la care orasul Wuhan si provincia in care se afla, Hubei - epicentul epidemiei - sunt supuse de la sfarsitul lui ianuarie, cat si limitarea calatoriilor in tara par sa dea roade: numarul deceselor se afla in scadere in ultimele saptamani, iar peste 50.000 de persoane s-au vindecat.

Reversul medaliei - masurile drastice de izolare paralizeaza economia gigantului asiatic si ameninta, prin ricoseu, cresterea economica mondiala.

O victima colaterala a virusului, compania aeriana britanica Flybe a anuntat ca-si inceteaza activitatea "imediat", afectata de o scadere brutala a traficului aerian in lume. Plasata in redresare judiciara, compania are aproximativ 2.000 de salariati.

In total, companiile aeriene mondiale ar putea inregistra pierderi de venituri de pana la 113 miliarde de dolari, o criza "aproape fara precedent", a apreciat joi Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA).

In Statele Unite - unde s-au inregistrat 11 morti -, California a declarat starea de urgenta, iar un vas de croaziera - Grand Princess - a fost tinut in larg, dupa descoperirea a 20 de cazuri suspecte intre cei aproximativ 2.500 de pasageri si membri ai echipajului.

Pachebotul apartine aceleiasi companii ca Diamond Princess, nava care a ramas in largul Japoniei luna trecuta, la bordul caruia au avut loc 700 de contaminari, dintre care sase mortale.

Congresul a acceptat sa deblocheze un buget de peste opt miliarde de dolari in vederea "indiguirii" epidemiei.

Unda de soc incepe sa afecteze de asemenea activitatea in domeniul auto in Europa. Inamtricularile de masini noi au scazut cu 11% in februarie in Germania, prima piata europeana, iar comenzile cu 19%, potrivit unor date de la producatorii de automobile

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
VIDEO Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020. Ministerul Educației a lansat un clip cu măsurile de protecție în școli pentru copiii care se pregătesc pentru examenele naționale
05/06/2020 20:52

 Ministerul Educatiei a lansat un clip video in care prezintă parcursul elevilor de la intrarea in unitatea de invătămant pană la finalizarea orelor de pregătire pentru Evaluarea Natională si Bacalau ...

UMF Iași a pregătit peste 700 de locuri de admitere fără taxă
04/06/2020 21:23

Universitatea de Medicină si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi a publicat  repartizarea cifrei de şcolarizare aprobată de MEC pentru studii universitare de licenţă in anul universitar 2020/2 ...

Un ieşean face furori în preliminariile Campionatului European de Securitate Cibernetică
19/05/2020 11:23

* studentul Dominic Roca a realizat un punctaj de 1.932 puncte, fiind intre primii 30 din cei 179 de participanti care au realizat cel puţin un exerciţiu Prima etapă natională a Campionatului European de S ...

Școlile particulare din România își oferă ajutorul pentru    implementarea învățământului online în sistemul public
13/05/2020 10:37

  Scolile particulare din Romania isi oferă ajutorul pentru     implementarea invătămantului online in sistemul public Scolile particulare din Romania invită Guvernul la dial ...

DOCUMENT Cum se încheie mediile elevilor. Măsurile prevăzute de Ministerul Educației pentru reluarea cursurilor
10/05/2020 09:34

 Ministerul Educatiei a aprobat măsurile cu privire la reluarea cursurilor după incheierea stării de urgentă. Asa cum a declarat ministrul Educatiei, vor veni la scoală numai elevii din clasele a VIII ...

Sindicatele din învăţământ nu vor examen de bacalaureat, nici de evaluare!
10/05/2020 08:02

 * „Punctul nostru de vedere este că echivalarea cu media anilor de studii a celor două examene este in acest moment unica optiune fezabilă de a iesi din această dilemă”, a declarat prof. ...

Cum se fac educatia sexuala si religia in scolile din Elvetia. Explicatiile unui medic roman din Zurich
05/05/2020 00:29

 In Romania a devenit obligatorie organizarea in scoli a unor cursuri de educatie pentru viata si pentru sanatate, inclusiv de educatie sexuala, cel putin o data pe semestru. Patriarhia Romana a reactionat ...

Baremele pentru testele de antrenament pentru clasa a VIII-a și clasa a XII-a au fost publicate  AICI
27/04/2020 07:57

 Baremele pentru testele de antrenament pentru clasa a VIII-a si clasa a XII-a au fost publicate pe site-ul Centrului de Evaluare si Examinare. Cu ajutorul acestor bareme elevii se pot autoevalua in privin ...

Zilele Porților Deschise online la USAMV Iași
23/04/2020 22:38

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” organizează, pe 7 si 8 mai, Zilele Portilor Deschise online, eveniment dedicat tuturor elevilor interesati de ofe ...

Admitere online: facultățile își pot alege tipul de test (Consiliul Național al Rectorilor)
20/04/2020 19:51

Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, deputatul PNL Sorin Cimpeanu, a declarat luni la Digi24, despre admiterea online la facultate că tipul de test - grilă, eseu, interviu - va fi ales de fieca ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!