Ei sunt elevii care au purtat numele Iaşului peste graniţe

default

Dimensiune font:

| 20-12-2016 05:15

 16 elevi ieşeni au purtat numele educaţiei ieşene pe podiumurile concursurilor şi olimpiadelor internaţionale în anul şcolar 2015 – 2016 * cele aproape 20 de medalii şi premii obţinute confirmă nivelul ridicat al învăţământului ieşean * obţinerea unui premiu la o competiţie internaţională reprezintă, în primul rând, un efort al echipei profesor - elev

 Învăţământul preuniversitar ieşean s-a îmbogăţit, în anul şcolar 2015 – 2016, cu numeroase premii câştigate la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internaţionale, olimpicii ieşeni dovedind, încă o dată, că performanţa şi excelenţa sunt valori care pot fi atribuite Iaşului fără niciun fel de dubiu. Olimpiada Internaţională de Matematică, Olimpiada Internaţională de Chimie sau Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada” sunt doar câteva competiţii de mare anvergură la care elevii ieşeni au cucerit premii.

16 olimpici internaţionali

Fie ele de ştiinţe, Limba Română, Matematică sau Arte, competiţiile internaţionale nu reprezintă un impediment pentru elevii ieşeni determinaţi şi ambiţioşi. Cu numeroase participări la diverse competiţii la activ, olimpicii ieşeni poartă pe umerii lor nu doar emoţiile unei olimpiade, ci şi emoţiile întregii ţări pe care o reprezintă. În anul şcolar 2015 – 2016, 16 elevi au făcut numele educaţiei ieşene cunoscut pe podiumurile internaţionale. „Cu emoţiile unei olimpiade nu am ajuns să mă obişnuiesc niciodată; amestecul acela de trepidaţie, speranţă, oboseală, ambiţie, stres, dedicaţie, entuziasm; senzaţia de după o festivitate de premiere, când te întrebi: şi acum, care e următorul pas?; frenezia cu care, în timpul probei, ceri încă o foaie şi încă o foaie. Pentru mine, olimpiadele sunt povestea unei deschideri de orizont, povestea unei înălţări, asemănătoare cu cea a vrejului magic de fasole care creşte dintr-un singur bob”, explică Laura Andreea Ştreangă, aflată printre medaliaţii internaţional în anul şcolar 2015 – 2016.

Bilanţul medaliilor şi premiilor obţinute de olimpicii ieşeni la olimpiadele internaţionale confirmă nivelul înalt al învăţământului ieşean: 7 medalii de argint, o medalie de bronz, două menţiuni, 4 premii I, 2 premii II şi 2 premii III. „Nu întâmplător, Iaşul, oraş al şcolilor şi universităţilor, al spiritualităţii profunde, al culturii şi al cărţilor majore, oferă cu generozitate un spaţiu privilegiat pentru o educaţie aleasă, dar şi un model cultural în care profesorii, intelectualii, artiştii se integrează firesc, adunând sub aceeaşi cupolă şi tânără generaţie”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi.

 

Citește și Doi seniori ai inventicii, răsplătiţi cu cea mai înaltă distincţie pentru cercetare

 

Cârmuitorii drumurilor de succes

Ambiţia, perseverenţa, determinarea şi munca elevilor nu ar da rezultatele aşteptate dacă la cârma parcursului olimpicilor nu ar sta profesorii şi mentorii lor. „Profesorul care antrenează un copil special nu este doar un agent care se supune unui sistem de norme, ci este în egală măsură dascăl, părinte, actor, care investeşte în ceea ce face, conferă semnificaţii, trăieşte activitatea cu elevii, cu un indice important de intervenţie personală. O relaţie bună între cadrul didactic şi elev presupune transparenţă, astfel încât fiecare să fie sincer faţă de celălalt, dar şi interdependenţă, grijă reciprocă, diferenţiere pentru a-i permite să fie unic, creativ”, a declarat prof. Paula Gavrilescu, directorul Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi.

Cheia succesului o reprezintă, în cazul olimpiadelor şcolare, o relaţie deosebită între elev şi profesor. Profesorul care insuflă elevilor dragostea de cunoaştere şi dorinţa de evoluţie îşi depăşeşte condiţia, devenind dintr-un simplu profesor, un adevărat mentor. „Pregătirea pentru olimpiadă nu înseamnă o reţetă clară a succesului, ci o extraordinară colaborare între profesor şi elev. Le inspir elevilor mei dragostea de cunoaştere şi pasiunea pentru materia pe care o predau. Îi susţin şi sunt alături de ei în fiecare moment, ceea ce le determină încrederea în forţele proprii şi însuşirea unui real model”, a opinat Petronela Ilaş, profesor la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi.

 

* * *

Premiile obţinute de olimpicii ieşeni la competiţiile internaţionale:

  • Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie - Irina Mălina Strugaru (clasa a X-a la Colegiul Naţional Iaşi)

  • Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de ştiinţele Pământului - Tudor Pipirig (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică - Ovidiu Avădanei (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică - Ovidiu Avădanei (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie - Tudor Cristian Cozma (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Medalie de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada” - Tudor Cristian Cozma (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Lectură - Laura Andreea ştreangă (clasa a XI-a, Colegiul Naţional Iaşi)

  • Medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Lectură - Ioana – Adelina Filip (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi)

  • Menţiune la Olimpiada Internaţională de Lectură - Oana Roiu (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi)

  • Menţiune la Olimpiada Internaţională de Lectură - Georgiana Târnovanu (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Premiul I la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Teodora Catană (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Premiul I la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Iuliana Georgiana Hristea (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Premiul I la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Maria Stamouli (clasa a VIII-a la Colegiul Naţional Iaşi)

  • Premiul I la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Gabriel Lucanu (clasa a VII-a la Colegiul Naţional Iaşi)

  • Premiul II la Olimpiada Internaţională a Elenismului - ştefan Ilie Graur (clasa a XI-a la Seminarul Teologic „Sf. Vasile cel Mare” din Iaşi)

  • Premiul II la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Cătălina Elena Ivascu, (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi)

  • Premiul III la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Maria – Elena Niţă (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”)

  • Premiul III la Olimpiada Internaţională a Elenismului - Gheorghe Dorneanu (clasa a IX-a la Seminarul Teologic „Sf. Vasile cel Mare” din Iaşi)

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Trei zile de foc pentru candidaţii la „examenul maturităţii”
11/06/2019 00:00

  * calendarul de Bacalaureat 2019 prevede că absolventii de liceu sustin pană astăzi, 11 iunie, competentele digitale, iar pe 12-13 iunie sunt examenele orale de limbă străină * probele scrise ince ...

„Dacă nu poți vedea punctele tari ale copilului, nu te atinge de slăbiciunile lui”
18/05/2019 00:00

  * in primăvara acestui an s-a organizat, pentru prima dată in Romania, un curs de formare in evaluarea dinamică a potentialului de invătare la copil - LPAD (Dispozitiv de evaluare a tendintei de inv ...

Fiecare şcolar va primi, din toamnă, câte o tabletă!
11/05/2019 00:25

  * Guvernul doreşte modernizarea sistemului de invăţămant cu ajutorul noilor tehnologii, urmand a investi cateva sute de milioane de lei pentru a instala sisteme wi-fi in 4.500 de şcoli * asta in co ...

Drama de la Buda l-a scandalizat pe şeful statului
16/04/2019 18:45

  * după ce luni, un copil de trei ani din satul Buda, comuna Brăeşti - Iaşi, a decedat, inecat in fosa septică din curtea şcolii, directorul respectivei unităţi de invăţămant a fost destituit ...

Elevii, educaţi în spiritul practicilor sustenabile de consum
11/04/2019 00:00

  În perioada 1- 6 aprilie 2019, un grup de elevi şi cadre didactice din Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iaşi au participat la cea de-a patra activitate de predare- invăţare din ...

Înscrierea în clasa pregătitoare, etapa a doua
03/04/2019 00:00

  * a inceput cea de-a doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor de inscriere in invăţămantul primar pentru anul şcolar 2019-2020 * se adresează copiilor care nu au fost insc ...

Au rămas neocupate 954 locuri la „clasa zero”
27/03/2019 10:37

  * in judetul Iaşi au fost depuse 6.735 de cereri de inscriere pentru clasa pregătitoare * şcolile care au depăşit numărul stabilit prin planul de şcolarizare sunt Colegiul National „Garabet ...

„Sărbătorim oamenii, nu celebrăm zidurile care ne înconjoară”
17/11/2017 05:04

Gheorghe Asachi este promotorul infiinţării primei linii de educaţie in inginerie, care s-a concretizat in naşterea unei ,,clase de ingineri hoţarnici”, la data de 15 noiembrie 1813. Evenimentul care ...

Munţi de bani pentru angajaţii din învăţământ
10/11/2017 16:00

Luna trecută a fost marcată de apariţia in spaţiul public a unuia dintre cele mai aşteptate, dar şi controversate documente. Este vorba despre proiectul Legii salarizării unitare, proiect promis de alian ...

Cercetarea şi inovarea, susţinute prin Universitatea Tehnică
03/11/2017 04:06

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (UTI) invită doritorii la o Sesiune de informare privind oportunităţile de finanţare din cadrul acţiunilor „Marie Skłodowska-Curie&r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei