El este Elevul Anului în Iaşi

default

Dimensiune font:

| 25-11-2015 11:06

Pasionat de matematică, fizică, biologie, chimie şi ramurile geografiei şi cu numeroase premii naţionale, dar şi internaţionale, Tudor Cristian Cozma, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” este Elevul Anului în Iaşi. Distincţia i-a fost înmânată în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie, ediţia a IV-a. În total, sunt premiaţi aproximativ 650 de elevi şi profesori pentru rezultatele obţinute la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale. 

Tudor Cristian Cozma, nume pe care îl auzim din ce în ce mai des la premierele de la olimpiadele internaţionale din sfera reală, este Elevul Anului, distincţie ce i-a fost oferită ieri, 24 noiembrie, în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie. Obţinute în anul şcolar 2014-2015, cele mai recente reuşite internaţionale ale elevului Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi sunt la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (International Junior Science Olympiad - IJSO a reunit 187 participanţi din 32 de ţări), unde a obţinut medalia de argint, şi Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO a reunit 92 elevi din 23 de ţări), unde a obţinut medalia de bronz. Alături i-au fost profesorii de specialitate pentru fiecare disciplină – Mirela Foca, Paula Gavrilesc, Alina Bârliga şi Silviu Iordache.

Citește și Educaţia rămâne blocată în proiect

„Sunt foarte fericit că am fost nominalizat Elevul Anului. Acest titlul presupune multă muncă şi devotament, dar nu doar din partea elevului, ci şi a profesorilor! Ajungând la un nivel foarte înalt, pot să spun că meritul nu este cel al elevului, ci al profesorului, deoarece el îţi rafinează cunoştinţele, volumul imens de cunoştinţe şi îţi oferă explicaţii sau, dimpotrivă, noi provocări. Sunt foarte recunoscător profesorilor pe care i-am întâlnit – doamna Paula Gavrilescu, de chimie, doamna Mirela Foca, de fizică, doamna Alina Bârliga, de biologie, precum şi domnilor profesori care m-au pregătit la geografie, pe domeniile hidrologie, meteo, astro şi geo”, spune Tudor Cozma. Povesteşte că şi-a descoperit pasiunea de mic, dorind să vadă de fiecare dată mai mult, iar când vorbeşte despre viitor remarcăm că dragostea pentru ştiinţă se împleteşte cu cea pentru oameni. „Nu ştiu ce-mi va rezerva viitorul. Cert este că vreau să fac ceva prin care să ajut oamenii şi să folosesc ceea ce am învăţat şi voi învăţa. Mi-ar plăcea să studiez în străinătate”, mărturiseşte Elevul Anului.

Citește și Trei elevi ieşeni revoluţionează reţelele sociale

O filă din povestea de succes
Tudor Cozma este în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi şi deja are are un important palmares competiţional naţional şi internaţional. Din clasa a V-a, interesul elevului Tudor Cozma s-a îndreptat spre matematică, paşii fiindu-i îndrumaţi de profesorul Cătălin Budeanu, apoi spre zona ştiinţelor exacte, unde i-au fost alături alte cadre didactice. De exemplu, în anul 2013, pe când era în clasa a VII-a (tot la Colegiul Naţional „E. Racoviţă”), Tudor Cozma a participat la Olimpiada Naţională de Matematică, unde a obţinut menţiunea oferită de Ministerul Educaţiei, dar şi medalia de argint de la Societatea de Ştiinţe Matematice din România. Astfel, vorbim despre matematică, fizică, biologie, chimie şi ramurile geografiei.

Nu doar ştiinţele exacte sunt obiecte ale pasiunii lui Tudor Cozma, ci şi muzica, de câţiva ani desluşind tainele pianului.

Citește și Premianţii Moldovei FOTO

Amintim că în 2014, la ediţia a III-a a Galei Excelenţei în Educaţie, Florin Mantale, de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”, a primit distincţia Elevul Anului, anterior acesta fiind câştigătorul marelui premiu al Concursului de Pian „Irina Şaţchi”, precum şi al Premiului Special pentru „Interpretarea unei lucrări din muzică românească”. Andreea IGNEA

Citește și Expoziţie de design vestimentar

Peste 650 de elevi şi profesori de excepţie
Aproximativ 350 de elevi şi profesori din Iaşi au fost premiaţi ieri, 24 noiembrie, în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie – ediţia a IV-a, festivitate desfăşurată în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „M. Eminescu” începând cu ora 11.00. Ziua a fost dedicată premianţilor de la olimpiadele naţionale şi internaţionale, fiind acordată şi distincţia Elevul Anului. Ceremonia organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi va continua astăzi, de la ora 11.00, în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional „C. Negruzzi”. De data acesta, vor fi oferite premii pentru 300 de elevi şi profesori, laureaţi ai concursurilor naţionale şi internaţionale.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:05

Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1445/103/2018, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Casa Scutaru” S.R.L., cu sediul în municipiul Piatra Neamţ, str. Grigore Ureche, bl. G3, et. 3, ap. 71, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Valoare -lei-, 1. Tractor articulat forestier 690 OP, 98.460,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile scoase la vânzare este cel de mai sus. Vânzarea se va face conform hotârârilor adunării creditorilor din data de 05.05.2021 şi 02.06.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 02.08.2021, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe de licitaţie publică cu strigare la un interval de 7 zile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8766/99/2017 (527/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Kolado” S.R.L., cu sediul în sat Dancu, str. Daliei nr. 70, bl. D3, sc. A, et. 3, ap. 13, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Componenţa, Valoare -lei-, 1. Bunuri mobile, Echipamente şi utilaje, 90.670,00, 2. Bunuri mobile, Mijloace de transport, 62.700,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunrile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.07.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv până la data de 10.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat şi a caietului de sarcini, respectiv 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 3093/89/2017, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Total Media Radio - TV” S.R.L. Vaslui, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Unirii nr. 14, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV/BUN, Valoare -Lei- 1., Echipament tehnologic, aparate de măsură şi control, mijloc de transport, mobilier, aparatură birotica 174.679. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scose la vânzare este cel de mai sus şi reprezintă 100% din valoarea de inventar, iar vânzarea se va efectua conform hotărârilor Adunării creditorilor din data de 23.07.2021, respectiv la cel mai bun preţ oferit. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 12.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv până la data de 09.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefon: 0335/566.035, 0744/291.653, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Sute de copii şi adulţi ieşeni, din nou la şcoală!
31/12/2019 00:05

Grupurile ţintă implicate in proiectul „A doua şansă” sunt reprezentate, la Iaşi, de 60 de copii antepreşcolari şi 200 de copii preşcolari care se află in situaţie de risc educaţional, 48 ...

Bacalaureat 2020. Cum arată calendarul complet pentru examenul din vară
16/12/2019 13:47

Cu gandul la examenele care ii asteaptă, elevii asteaptă cu sufletul la gură vesti despre Bacalaureatul, din 2020. Ministerul Educatiei, prin Centrul National de Evaluare si Examinare, a publicat calendarul ...

Rectorul Politehnicii Bucureşti: România are nevoie în următorii 10 de ani de 400.000 de ingineri
14/12/2019 18:54

 Rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti, Mihnea Costoiu, a declarat că Romania are nevoie in următorii 10 de ani de 400.000 de ingineri „faţă de ce produce astăzi”, potrivit progn ...

Scutiri Educație Fizică. Răzvan Buşneag, directorul INMS, semnal de alarmă: Este ilegal!
14/12/2019 18:16

Lectorul Răzvan Buşneag, directorul Institutului Naţional de Medicină Sportivă, a tras un semnal de alarmă, privind scutirile scolare de la Educatie fizică si Sport, in cadrul evenimentului "UPGRADE ...

PROFESORII SUNT DE AZI FUNCȚIONARI PUBLICI. CE EFECTE ARE TRECEREA LA STATUTUL DE AUTORITATE PUBLICĂ
11/12/2019 20:57

Profesorii sunt de azi pe lista functionarilor, a decis Senatul. Ca urmare cadrele didactice pot fi considerate victime ale ultrajului. Proiectul urmează să fie promulgat de preşedintele Klaus Iohannis. & ...

Lecțiile 3D, viitorul în Educație. Realitatea virtuală îi ajută pe elevi să învețe mai ușor
11/12/2019 10:52

Lectii 3D. Acesta este viitorul in Educatie, sustin reprezentantii Editurii Didactice si Pedagogice, care au incheiat un parteneriat cu o companie internatională pentru lectii gratuite timp un an. Demonstratii ...

Educația antreprenorială ar putea deveni disciplină opțională în școli și licee
11/12/2019 10:16

Elevii vor putea invăta cum să-si construiască o afacere si cum să o facă profitabilă De anul viitor in scoli si licee vor fi introduse cursuri optionale de educatie antreprenorială. Iar oamenii de aface ...

Ministrul Educaţiei anunţă modificări la examenul de BACALAUREAT: Vor fi subiecte care
11/12/2019 08:52

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a anunţat că subiectele de la examenul de Bacalureat vor suferi modificări. Acestea insă nu se vor schimba in acest an şcolar. "Pentru anul acesta scolar, nu se p ...

Copilul care urma să devină luna aceasta cel mai tânăr absolvent de facultate din istorie a fost retras de părinți de la studii. Ce s-a întâmplat
10/12/2019 17:16

 Copilul belgian in varstă de 9 ani ce era pe cale să devină cel mai tanăr absolvent de facultate din lume a renuntat la studiile de la Universitatea olandeză din Eindhoven din cauza unei dispute priv ...

Cine este noul secretar de stat la Ministerul Educaţiei
10/12/2019 11:47

Actualul secretar general al PMP Prahova, Lucian Dragos Rădulescu a fost numit in funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei