El este Elevul Anului în Iaşi

default

Dimensiune font:

| 25-11-2015 11:06

Pasionat de matematică, fizică, biologie, chimie şi ramurile geografiei şi cu numeroase premii naţionale, dar şi internaţionale, Tudor Cristian Cozma, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” este Elevul Anului în Iaşi. Distincţia i-a fost înmânată în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie, ediţia a IV-a. În total, sunt premiaţi aproximativ 650 de elevi şi profesori pentru rezultatele obţinute la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale. 

Tudor Cristian Cozma, nume pe care îl auzim din ce în ce mai des la premierele de la olimpiadele internaţionale din sfera reală, este Elevul Anului, distincţie ce i-a fost oferită ieri, 24 noiembrie, în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie. Obţinute în anul şcolar 2014-2015, cele mai recente reuşite internaţionale ale elevului Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi sunt la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (International Junior Science Olympiad - IJSO a reunit 187 participanţi din 32 de ţări), unde a obţinut medalia de argint, şi Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO a reunit 92 elevi din 23 de ţări), unde a obţinut medalia de bronz. Alături i-au fost profesorii de specialitate pentru fiecare disciplină – Mirela Foca, Paula Gavrilesc, Alina Bârliga şi Silviu Iordache.

Citește și Educaţia rămâne blocată în proiect

„Sunt foarte fericit că am fost nominalizat Elevul Anului. Acest titlul presupune multă muncă şi devotament, dar nu doar din partea elevului, ci şi a profesorilor! Ajungând la un nivel foarte înalt, pot să spun că meritul nu este cel al elevului, ci al profesorului, deoarece el îţi rafinează cunoştinţele, volumul imens de cunoştinţe şi îţi oferă explicaţii sau, dimpotrivă, noi provocări. Sunt foarte recunoscător profesorilor pe care i-am întâlnit – doamna Paula Gavrilescu, de chimie, doamna Mirela Foca, de fizică, doamna Alina Bârliga, de biologie, precum şi domnilor profesori care m-au pregătit la geografie, pe domeniile hidrologie, meteo, astro şi geo”, spune Tudor Cozma. Povesteşte că şi-a descoperit pasiunea de mic, dorind să vadă de fiecare dată mai mult, iar când vorbeşte despre viitor remarcăm că dragostea pentru ştiinţă se împleteşte cu cea pentru oameni. „Nu ştiu ce-mi va rezerva viitorul. Cert este că vreau să fac ceva prin care să ajut oamenii şi să folosesc ceea ce am învăţat şi voi învăţa. Mi-ar plăcea să studiez în străinătate”, mărturiseşte Elevul Anului.

Citește și Trei elevi ieşeni revoluţionează reţelele sociale

O filă din povestea de succes
Tudor Cozma este în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi şi deja are are un important palmares competiţional naţional şi internaţional. Din clasa a V-a, interesul elevului Tudor Cozma s-a îndreptat spre matematică, paşii fiindu-i îndrumaţi de profesorul Cătălin Budeanu, apoi spre zona ştiinţelor exacte, unde i-au fost alături alte cadre didactice. De exemplu, în anul 2013, pe când era în clasa a VII-a (tot la Colegiul Naţional „E. Racoviţă”), Tudor Cozma a participat la Olimpiada Naţională de Matematică, unde a obţinut menţiunea oferită de Ministerul Educaţiei, dar şi medalia de argint de la Societatea de Ştiinţe Matematice din România. Astfel, vorbim despre matematică, fizică, biologie, chimie şi ramurile geografiei.

Nu doar ştiinţele exacte sunt obiecte ale pasiunii lui Tudor Cozma, ci şi muzica, de câţiva ani desluşind tainele pianului.

Citește și Premianţii Moldovei FOTO

Amintim că în 2014, la ediţia a III-a a Galei Excelenţei în Educaţie, Florin Mantale, de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”, a primit distincţia Elevul Anului, anterior acesta fiind câştigătorul marelui premiu al Concursului de Pian „Irina Şaţchi”, precum şi al Premiului Special pentru „Interpretarea unei lucrări din muzică românească”. Andreea IGNEA

Citește și Expoziţie de design vestimentar

Peste 650 de elevi şi profesori de excepţie
Aproximativ 350 de elevi şi profesori din Iaşi au fost premiaţi ieri, 24 noiembrie, în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie – ediţia a IV-a, festivitate desfăşurată în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „M. Eminescu” începând cu ora 11.00. Ziua a fost dedicată premianţilor de la olimpiadele naţionale şi internaţionale, fiind acordată şi distincţia Elevul Anului. Ceremonia organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi va continua astăzi, de la ora 11.00, în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional „C. Negruzzi”. De data acesta, vor fi oferite premii pentru 300 de elevi şi profesori, laureaţi ai concursurilor naţionale şi internaţionale.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:39

BANCUL ZILEI

06:00

 

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, șos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Starmod S.A. Suceava cu sediul social în mun. Suceava, str. Universității, nr. 29, jud. Suceava, nr. înregistrare în Registrul Comerţului J33/69/1991 , C.U.I. RO3177717, numită potrivit Sentinţei Civile nr. 19 din data de 25.01.2022, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9819/86/2010**, invită toți agenții economici interesați ca, până la data de 11.11.2022, ora 16:00, să depună o ofertă financiară și o ofertă tehnică pentru efectuarea lucrărilor cadastrale de reglementare a situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. Condiții de formă: Ofertele vor fi depuse la sediul lichidatorului judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAȘI S.P.R.L., din Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82, într-un plic închis şi sigilat prin aplicarea ștampilei ofertantului, ce va conţine documentele de participare mai jos menţionate. Plicul va menţiona în mod obligatoriu şi limitativ: numele/denumirea ofertantului, adresa domiciliului/sediului social al ofertantului, precum şi menţiunea „ofertă servicii cadastrale, a nu se deschide înainte de data de 11.11.2022, ora 16.00”. Solicităm ca oferta financiară să conţină următoarele elemente obligatorii: -Preț (va fi exprimat în lei, fără T.V.A.); -Acordul expres al ofertantului ca plata prețului să se efectueze în conformitate cu dispozițiile Legii 85/2006, pe măsură ce se vor obține fonduri din valorificari de active din patrimoniul societății debitoare. Solicităm ca oferta tehnică să conţină următoarele elemente obligatorii: -Termen de execuţie; -Lista serviciilor cadastrale ce vor fi prestate pentru reglementarea situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. -Certificatul de atestare din care reiese că ofertantul este calificat şi atestat în vederea efectuării de operațiuni/servicii cadastrale. Va fi descalificată automat orice ofertă care nu conţine toate documentele sus-menţionate. Pentru cuantificarea preţului de executare a lucrării, accesul în incinta societăţii debitoare se face cu programare (48 de ore) şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a acesteia care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232-243.864 sau e-mail iasi@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relații suplimentare se pot obține de la: -tel. 0232-243.864 0755.132.473 -fax: 0232-212.231 -email: secretariat@insolventa.ro
VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in data de 23.11.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei acelor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Bacalaureat 2020. Cum arată calendarul complet pentru examenul din vară
16/12/2019 13:47

Cu gandul la examenele care ii asteaptă, elevii asteaptă cu sufletul la gură vesti despre Bacalaureatul, din 2020. Ministerul Educatiei, prin Centrul National de Evaluare si Examinare, a publicat calendarul ...

Rectorul Politehnicii Bucureşti: România are nevoie în următorii 10 de ani de 400.000 de ingineri
14/12/2019 18:54

 Rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti, Mihnea Costoiu, a declarat că Romania are nevoie in următorii 10 de ani de 400.000 de ingineri „faţă de ce produce astăzi”, potrivit progn ...

Scutiri Educație Fizică. Răzvan Buşneag, directorul INMS, semnal de alarmă: Este ilegal!
14/12/2019 18:16

Lectorul Răzvan Buşneag, directorul Institutului Naţional de Medicină Sportivă, a tras un semnal de alarmă, privind scutirile scolare de la Educatie fizică si Sport, in cadrul evenimentului "UPGRADE ...

PROFESORII SUNT DE AZI FUNCȚIONARI PUBLICI. CE EFECTE ARE TRECEREA LA STATUTUL DE AUTORITATE PUBLICĂ
11/12/2019 20:57

Profesorii sunt de azi pe lista functionarilor, a decis Senatul. Ca urmare cadrele didactice pot fi considerate victime ale ultrajului. Proiectul urmează să fie promulgat de preşedintele Klaus Iohannis. & ...

Lecțiile 3D, viitorul în Educație. Realitatea virtuală îi ajută pe elevi să învețe mai ușor
11/12/2019 10:52

Lectii 3D. Acesta este viitorul in Educatie, sustin reprezentantii Editurii Didactice si Pedagogice, care au incheiat un parteneriat cu o companie internatională pentru lectii gratuite timp un an. Demonstratii ...

Educația antreprenorială ar putea deveni disciplină opțională în școli și licee
11/12/2019 10:16

Elevii vor putea invăta cum să-si construiască o afacere si cum să o facă profitabilă De anul viitor in scoli si licee vor fi introduse cursuri optionale de educatie antreprenorială. Iar oamenii de aface ...

Ministrul Educaţiei anunţă modificări la examenul de BACALAUREAT: Vor fi subiecte care
11/12/2019 08:52

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a anunţat că subiectele de la examenul de Bacalureat vor suferi modificări. Acestea insă nu se vor schimba in acest an şcolar. "Pentru anul acesta scolar, nu se p ...

Copilul care urma să devină luna aceasta cel mai tânăr absolvent de facultate din istorie a fost retras de părinți de la studii. Ce s-a întâmplat
10/12/2019 17:16

 Copilul belgian in varstă de 9 ani ce era pe cale să devină cel mai tanăr absolvent de facultate din lume a renuntat la studiile de la Universitatea olandeză din Eindhoven din cauza unei dispute priv ...

Cine este noul secretar de stat la Ministerul Educaţiei
10/12/2019 11:47

Actualul secretar general al PMP Prahova, Lucian Dragos Rădulescu a fost numit in funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial in ...

Geografia, din nou materie de examen la Evaluare și BAC
10/12/2019 08:14

Printre solicitările Societătii de Geografie din Romania se numără reintroducerea Geografiei ca disciplină la examenul de Evaluare Naţională si la Bacalaureat, la toate filierele şi profilurile. Luare ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei