Elevii revin la ȘCOALĂ pe 5 mai! IȘJ IAȘI a transmis scenariile de FUNCȚIONARE a unităților de ÎNVĂȚĂMÂNT

scoala  ee

Dimensiune font:

| 05-05-2021 08:54

Elevii vor reveni la școală din 5 mai, cu excepția celor din clasele terminale, care se vor întoarce la ore din 10 mai
Ministrul Educației, Sorin CÎMPEANU, a anunțat că elevii vor reveni la cursuri începând cu data de 5 mai, cu excepția celor din anii terminali care nu au avut vacanță în intervalul 12-30 aprilie. Aceștia din urmă revin la școală pe 10 mai.

”Elevii vor reveni la școală în data de 5 mai. Este vorba despre toți elevii, cu excepția celor din clasele terminale, care vor reveni la școală în data de 10 mai.

Elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie, iar examenul de evaluare națională va începe pe 22 iunie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

Ministrul a mai declarat că pentru școlile speciale este esențial să se permită prezența fizică și că este vorba despre 27.750 de elevi, mare parte dintre ei sunt cu tulburări, inclusiv din spectrul autist, care au nevoie de prezență fizică, au nevoie de cabinete de stimulare poli-senzorială, psihomotorie, de locomoție, de kinetoterapie, care nici un caz nu pot fi asigurate în online.

„Programul de ore remediale, care s-a putut derula inclusiv în vacanță, care presupune implicarea a 250.000 elevi e necesar, dar nu suficient, de aceea e necesară prezența fizică. Am propus extinderea acestui program pentru anul școlar 2021 – 2022. Cei din clasele terminale nu vor mai putea beneficia de acest program„, a mai declarat Ministrul Educației.


IȘJ IAȘI a transmis în cursul zilei de ieri (03.05.-n.r.), scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județul Iași pentru săptămâna 5-7 mai 2021
În urma declarației ministrului educației, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, fiecare Inspectorat Școlar a avut obligația de a transmite la începutul acestei săptămâni, scenariile de funcționare pentru fiecare unitate școlară din județ.

Astfel, în conformitate cu Ordinul nr. 3235/93 din 4 februarie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, scenariul de funcționare a unităților de învățământ se stabilește în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcțiile de Sănătate Publică.

În vederea asigurării unui program predictibil pentru elevi, părinți și cadrele didactice, la recomandarea Ministerului Educației, analiza contextului pandemic pentru reluarea cursurilor, începând din data de 05.05.2021, s-a realizat prin raportare la incidența epidemiologică înregistrată joi, 29 aprilie 2021.

La nivelul județului Iași, dintr-un total de 98 de unități teritorial administrative, 64 sunt în scenariul verde, 31 în scenariul galben, 3 în scenariul roșu
Astfel, la nivelul județului Iași, dintr-un total de 98 de unități teritorial administrative, 64 sunt în scenariul verde, 31 în scenariul galben, 3 în scenariul roșu. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori în Costești, Oțeleni, Tansa, între 1 și 3/1000 de locuitori în municipiul Iași, municipiul Pașcani, Podu Iloaiei, Târgu-Frumos, A.I.Cuza, Aroneanu, Bârnova, Brăești, Butea, Ciohorăni, Ciortești, Ciurea, Cotnari, Grozești, Holboca, Ion Neculce, Mircești, Miroslava, Miroslovești, Mogoșești Iași, Popricani, Rediu, Ruginoasa, Schitu Duca, Stolniceni Prăjescu, Strunga, Tomești, Țigănași, Valea Lupului, Valea Seacă, Vânători și sub 1/1000 de locuitori în celelalte localități.

Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ din unitățile administrativ teritoriale au transmis, joi 29.04.2021, Inspectoratului Școlar Județean Iași propunerile de scenarii de funcționare, începând cu data de 05.05.2021.

Pe baza avizului Inspectoratului Școlar Judeţean Iași şi al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene, propunerea Consiliilor de Administrație a fost înaintată spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași.

În conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași nr. 87 din data 29.04.2021, la nivelul județului Iași, se înregistrează următoarea situație:
– 308 unități de învățământ vor desfășura activitățile didactice în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

– 333 de unități de învățământ vor desfășura activitățile didactice în Scenariul 2 (galben): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

– 8 unități de învățământ vor desfășura activitățile didactice în Scenariul 3 (roșu): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor de clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și pentru cele din anii terminali din învățământul profesional și postliceal și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Pe 29.04.2021 a fost publicat Ordinul nr. 3755 pentru modificarea și completarea Ordinului nr. 3235/93 din 4 februarie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 care stabilește doar două scenarii de funcționare a școlilor: scenariul 1 (verde) și scenariul 2 care include atât scenariul galben, cât și scenariul roșu din vechile precizări legislative.

Conform art. 1 din acest Ordin, când incidența cumulată este sub 1/1000 de locuitori, școlile se organizează conform scenariului 1: participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Atunci când incidența cumulată depășește 1/1000 de locuitori, școlile se organizează conform scenariului 2: participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, precum și a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu efectiv complet, prin respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

De asemenea, articolul 3, din Ordinul menționat, permite participarea la cursuri a tuturor preșcolarilor/elevilor din învățământul special, cu prezență fizică, în condițiile în care în localitatea nu este declarată stare de carantină, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Conform Ordinului nr. 3.558 din 29.03. 2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului educației și cercetării nr. 3.125/2020 privind structura anului școlar 2020 – 2021, elevii claselor a VIII-a , a XII-a și a XIII-a au vacanță în perioada 30 aprilie – 9 mai 2021 și revin la cursuri luni, 10 mai 2021, iar grupele de grădiniță și elevii celorlalte clase au vacanță în perioada 2 aprilie – 4 mai 2021 și revin la cursuri miercuri, 05 mai 2021. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
1.Informatii generale privind locatorul: Primaria Comunei Voinesti, cu sediul in satul Voinesti, str.Principala, nr.153, comuna Voinesti, judetul Iasi , telefon/fax: 0232/294755 2.Informatii generale privind obiectul inchirierii : inchiriere pe o perioada de 7 ani a unor suprafete de pasuni aflate in domeniul privat al UAT Comuna Voinesti, conform caietului de sarcini. Pretul de inchiriere stabilit conform HCL nr.74 /23.04.2021 este de 240 lei/ha/an. 2.1. Procedura aplicata : atribuire directa conform HCL nr.74 /23.04.2021 3. Informatii privind documentatia de inchiriere: 3.1.Modalitatea prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de inchiriere. Documentatia de atribuire se poate obtine de la sediul Primariei Comunei Voinesti, din sat Voinesti, str.Principala, nr.153, com.Voinesti, jud. Iasi. 3.2. Denumirea si adresa Compartimentului din cadrul locatorului de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de inchiriere. Documentatia de inchiriere se poate obtine de la Compartimentul Registru agricol din cadrul Primariei Comunei Voinesti, persoana de contact: inspector Marcoci Irina – secretar comisie 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar. Documentatia de atribuire se poate obtine contra sumei de 100 lei de la sediul Primariei Comunei Voinesti, din sat Voinesti, str.Principala, nr.153, com.Voinesti, jud. Iaşi. Suma se achita la casieria institutiei. 4. Informatii privind cererile de inscriere 4.1. Data limita de depunere a cererilor de inscriere la sedinta publica de atribuire directa Dosarele de inscriere se depun la registratura Primariei Comunei Voinesti, pana la data de 26.05.2021 ora 1500. Documntele necesare in vederea intocmirii dosarului de inscriere sunt mentionate in caietul de sarcini. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de atribuire directa Sedinta publica de atribuire directa va avea loc in data de 31.05.2021 ora 0900 la sediul Primariei Comunei Voinesti. 6. Denumirea instantei competente in solutionarea litigiilor Judecatoria Iasi, str.Anastasie Panu, nr.25
Rectorul   prof.dr. Gerard Jităreanu Schimbare majoră la Agronomie. USAMV devine Universitatea de Ştiinţele Vieţii
15/05/2021 11:25

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ a devenit, prin Hotărare de Guvern, Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad“ ...

Cum se va susține Bacalaureatul în acest an. Calendarul examenelor
14/05/2021 09:10

În acest an nu va exista o sesiune specială de Bacalaureat. Elevii care lipsesc in vară, pentru că sunt in carantină sau izolare, pot da examenul in sesiunea din toamnă. Asadar, elevii care se află ...

Peste 180.000 de elevi din clasa a VI-a susțin astăzi proba la Matematică şi Ştiinţele naturii din cadrul Evaluării naţionale
13/05/2021 08:00

Elevii claselor a VI-a susţin, joi, proba la Matematică şi Ştiinţele naturii din cadrul Evaluării naţionale. La probă sunt aşteptaţi să participe peste 181.000 de elevi inscrişi in clasa a VI-a la ...

Turneu de șah caritabil pentru copiii din mediul rural
12/05/2021 11:10

Clubul Rotary Iasi Copou, in parteneriat cu Academia de sah Cotnari, organizează Turneul de sah Rotary Iasi Copou, competitie caritabilă dedicată copiilor din mediul rural, care va avea loc sambătă, 29 mai ...

Elevii claselor a VI-a susţin, miercuri, prima probă scrisă - cea la Limbă şi comunicare - din cadrul Evaluării naţionale
12/05/2021 08:01

Elevii claselor a VI-a susţin, miercuri, prima probă scrisă - cea la Limbă şi comunicare - din cadrul Evaluării naţionale. Următoarea probă, cea la Matematică şi Ştiinţele naturii, are loc joi. P ...

Încep evaluările intermediare ale elevilor din învăţământul primar şi gimnazial
10/05/2021 11:10

Săptămana aceasta incep şi evaluările intermediare ale elevilor din invăţămantul primar şi gimnazial. Pe 12 mai cei de clasa a VI-a susţin proba de limba şi comunicare, iar pe 13 mai cea de matematic ...

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a primit de la Ministerul Educației mai multe locuri la licență și la doctorat pentru admiterea din această vară
08/05/2021 10:22

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) a primit de la Ministerul Educatiei mai multe locuri la studiile de licentă si doctorat pentru admiterea din anul universitar 2021 - 2022. ...

Reorganizarea Academiei de Poliție. Se desfiinţează studiile doctorale şi Facultatea de Arhivistică
07/05/2021 15:20

Ministerul Afacerilor Interne a anuntat că Academia de Politie se reorganizează, urmărindu-se desfiintarea studiilor doctorale si a Facultătii de Arhivistică. Ministerul Afacerilor Interne a organizat, ...

Programul ”România educată”, reducere de alocare în PNRR
05/05/2021 15:47

Miniştrii Proiectelor Europene şi Educaţiei, Cristian Ghinea şi Sorin Cimpeanu, au transmis, miercuri, că s-a impus o reducere a alocărilor din PNRR pentru proiectul ”Romania educată”, dar ...

 Banca Mondială ne dă 100 de milioane de euro pentru a ne repara școlile
04/05/2021 10:41

  Aproximativ 100 de clădiri ce aparţin de 55 de şcoli din Romania vor fi renovate pentru a indeplini standarde moderne de siguranţă, rezilienţă, incluziune, sustenabilitate şi infrastructură dig ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei