EXCLUSIV Promoţia de aur a Iaşului GALERIE FOTO

default

Dimensiune font:

| 30-06-2015 17:56

Anii de liceu au fost de neuitat pentru elevii ieşeni şi, poate, mai mult pentru cei 41 de şefi de promoţie din 28 de unităţi de învăţământ cu clase liceale. 17 dintre ei au acceptat invitaţia de a se întâlni în redacţia cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”. A fost o oră în care personalităţi diverse, cu pasiuni nenumărate, au stat la aceeaşi masă, oferind o fărâmă din ceea ce sunt, depănând amintiri din viaţa de elev şi împărtăşindu-şi visurile, dorinţele şi planurile pe care le vor atinge încetul cu încetul, aşa cum au demonstrat deja. De fapt, viitorul este bine conturat pentru majoritatea dintre ei, care, deşi sunt atât de diferiţi, toţi au dat dovadă de rigurozitate, perseverenţă, creativitate şi pasiune, indiferent de domeniu, acestea fiind caracteristici ale succesului. Cu toţii au amintit dascăli ce le-au îndrumat paşii pe drumul performanţei în diferite domenii, devenindu-le mentori şi, de multe ori, prieteni dragi, pentru că „toţi profesorii merită distincţii, deoarece sunt adevărate modele şi mereu ne vor oferi o perspectivă în anumite momente ale vieţii”. Andreea IGNEA

Bianca Alexandra Capră: „Ca orice elev, bineînţeles că nu am avut doar perioade foarte bune, ci au fost şi unele când eram prea solicitată şi cu moralul la pământ, însă pe parcursul anilor de liceu m-am străduit să dau tot ce am mai bun, să le ofer părinţilor şansa de a fi mândri de mine. Iar, în tot acest timp, sora mea mi-a fost model. Pe mai departe, aş vrea să dau la Medicină Generală, iar a doua opţiune ar fi Kinetoterapie, în Iaşi”.

 

Cătălina Brănişteanu: „Eu am fost atrasă mai mult de proiectele sociale ale liceului, unul dintre cele mai importante fiind „Worl School”, la care am participat ca reprezentant al României în urmă cu doi şi care a avut loc în Japonia. Îmi place foarte mult să cânt şi am avut ocazia să urc pe scenă de mai multe ori, inclusiv în renumitul musical „Sunetul muzicii”. Facultatea pe care vreau s-o urmez este Medicina. Într-adevăr, este o tradiţie de familie, însă am făcut această alegere deoarece înglobează toate pasiunile mele”.

 

Cosmin Pascaru: „Îmi place foarte mult informatica, absolvind şi liceul în acest domeniu, şi astfel am participat la olimpiadele de profil, inclusiv la faza naţională. De fapt, mă atrag toate ştiinţele exacte – matematica, chimia, fizica, însă nu am avut o pasiune pentru ele, ca pentru informatică. Bineînţeles, voi continua formarea în acelaşi domeniu, la Facultatea de Informatică din Iaşi”.

 

Dumitra Mădălina Petraru: „În principal, m-au atras olimpiadele de chimie, dar şi concursurile de matematică. De asemenea, îmi place foarte mult să citesc, să scriu şi să cânt, chiar dacă nu am talent. Am optat deja pentru a continua studiul Chimiei Aplicate în Anglia, iar acum aştept rezultatele la Bacalaureat pentru a şti dacă voi fi admisă. Însă, în caz contrar, vor rămâne să studiez chimia în Iaşi”.

 

Cristian Ciupilan: „În timpul şcolii am organizat numeroase competiţii, participând, în acelaşi timp, la multe alte activităţi. Am fost la olimpiada de matematică în clasele a IX-a şi a X-a, însă, apoi m-am reorientat, dezvoltând o adevărată pasiune pentru psihologie. De asemenea, îmi plac foarte mult voluntariatul, fotbalul şi jocurile video. În continuare, voi studia Psihologia la Universitatea din Bucureşti, unde cred că sunt mai multe deschideri spre străinătate”.

 

Ekaterina Maria Ştifiuc: „Pasiunea mea este ştiinţa exactă, orientându-mă, în special, spre concursuri de chimie, matematică, fizică. Acum, la facultate voi aborda un domeniu cu totul diferit, pregătindu-mă intens pentru admiterea la Arhitectură. Am făcut această alegere pentru că tot timpul mi-a plăcut să fac ceva pentru societate şi cred că arhitectura este cel mai indicat domeniu, întrucât ceea ce voi crea va dura în timp”.

 

Cristian Druţă: „Am participat la mai multe concursuri de specialitate din domeniul economic, cum ar fi „Dumitru Rusu”, absolvind şi profilul de liceu în acestă direcţie. De fapt, acesta este domeniul pe care mă voi axa şi în viitor, de mic dorindu-mi să devin un specialist în economie. Cred că voi urma facultatea la Iaşi. Asta şi pentru că, deşi sunt din Republica Moldova, cu uşurinţă m-am acomodat în noul cerc de prieteni, de profesori, fiind primit cu mult drag”.

 

Mădălina Epuri: „Pe parcursul liceului mi-a plăcut să particip la olimpiade şi diverse concursuri. Asta şi datorită doamnei diriginte, care m-a ajutat foarte mult, la fel ca şi domnul profesor de engleză. Mai departe aş vrea să merg la Facultatea de Litere, pentru că îmi plac foarte mult limbile română şi engleză. A doua opţiune este Pedagogia. Oricum, mă atrage foarte mult cariera didactică”.

 

Georgiana Calancea: „Pot spune că pe parcursul liceului am fost inspirată să particip la mai multe olimpiade, având o istorie ce începe din clasa a V-a cu cea de matematică. Adevărata mea dragoste, însă, a fost fizica, pentru care a trebuit să renunţ la alte pasiuni, cum ar fi engleza sau matematica. Am oferte de a-mi continua studiile în fizică şi informatică în Anglia sau Olanda, dar cel mai probabil vor rămâne în Iaşi, pentru că nu ştiu cât s-ar merita să studiez informatica, de exemplu, în străinătate”.

 

Marius Ilău: „Niciodată nu am văzut şcoala ca o ţintă, ci am avut foarte mare grijă de timpul meu liber. Cred că cea mai importantă evoluţie am avut-o în afara şcolii. Până acum, am avut tangenţe cu muzica, făcând chitară de aproximativ 6 ani, însă informatica este viitorul meu. Cel mai mare noroc al meu a fost vara trecută, când am participat la un stagiu de mentorat la Google, în Londra, iar acum mă pregătesc să aplic în iarnă la Google Summer of Code. De asemenea, sunt într-un stagiu de pregătire pentru o firmă de game development din Iaşi”.

 

Ingrid Stoleru: „Aş putea spune că mi-au plăcut deopotrivă limba română şi matematica, iar până în clasa a X-a am mers la ambele olimpiade. De asemenea, am mers la concursuri de dezbateri şi pentru că mişcarea a stârnit entuziasm în cadrul şcolii, am alcătuit un club de acest tip, alături de doamna Chiharoi, profesor de religie şi coordonator în ceea ce priveşte dezbaterile. Întotdeauna mi-a plăcut să mă orientez spre toate palierele educaţiei, să evoluez. Acum îmi doresc să rămân în Iaşi, să studiez Dreptul sau Informatica”.

 

Irina Popa: „Profesorii noştri ne spuneau Dacă vrei să mergi la olimpiade, mergi, însă nu asta îţi arată adevăratul talent, ci ceea ce eşti tu în esenţă! Am participat la olimpiade de limbă română, religie, de artă şi arhitectură, precum şi la concursuri naţionale şi internaţionale în domeniul artelor. La început îmi doream să fiu medic, apoi, am descoperit că arta este mult mai puternică decât medicina pentru a ajuta oamenii. Un om care este capabil să schimbe problema, nu doar fizic, ci şi mental, la nivelul spiritului, reuşeşte mai mult decât poate cineva prin medicina clasică”.

 

Lucia Indrei: „De-a lungul liceului am participat la olimpiadele de matematică, inclusiv la etapele naţionale, acesta fiind una dintre pasiunile mele şi, chiar dacă voi continua într-un alt domeniu, cred că va rămâne mereu plăcerea de a descoperi o rezolvare frumoasă în spatele unei probleme. Astfel, voi opta pentru Facultatea de Medicină, continuând tradiţia familiei. În plus, cred că aceasta este una dintre cele mai frumoase meserii, în care chiar ai posibilitatea să simţi că schimbi ceva în viaţa oamenilor”.

 

Melania Maria Tolea: „Una dintre pasiunile mele este istoria şi, astfel, m-aş îndrepta spre acelaşi domeniu, însă a doua opţiune ar fi Dreptul. Pentru a-mi fructifica pasiunea, am participat la numeroase concursuri şi la olimpiada de profil. Activitatea care mi-a marcat o perioadă din viaţă, însă, este „O zi din comunism”, când am fost alături de alţi 13 colegi din întreaga ţară în Făgăraş şi am participat la diverse workshop-uri. De asemenea, îmi place voluntariatul şi să mă implic în activităţi ce ţin de partea umană, de comunicare”.

 

Miruna Cezara Chirilă: „Mi-am ocupat tot timpul liber participând la concursuri care îmi dezvoltă anumite deprinderi, pentru că nu am vrut să mă orientez către clasicile olimpiade. În continuare, aş vrea să urmez Facultatea de Drept din Iaşi, pentru că îmi place să dezbat anumite teme şi spre să îmi materializez visul prin prisma facultăţii. Nu cred că o întâlnire cu avocaţi sau judecători m-ar fi ajutat să îmi dau seama dacă îmi place sau nu Dreptul, voi şti sigur răspunsul doar când voi studia exact miezul problemei”.

 

Nicoleta Lazăr: „Disciplina preferată din liceu a fost chimia, motiv pentru care am participat la olimpiada naţională în toţi cei patru ani. Ca şi activităţi extraşcolare, fac parte din Clubul IQ, dedicat olimpicilor, şi am făcut un an voluntariat la clubul şcolii, „Impact”. De asemenea, am fost coordonatorul principal al Concursului IQ, pe care l-am organizat împreună cu ceilalţi olimpici pentru elevii de gimnaziu. Pe viitor, am aplicat deja la Facultatea de Chimie şi, astfel, din toamnă voi merge la Oxford”.

 

Oana Gorduza: „În timpul şcolii, principalele rezultate le-am avut la franceză, începând în clasa a VI-a să particip la olimpiadele de profil. În rest, rezultate frumoase am avut şi la sport, participând cu echipa şcolii la competiţii de fotbal feminin şi de baschet. Pe viitor voi urma Medicina la Iaşi, crescând într-o familie de medici care mi-a insuflat pasiunea pentru acest domeniu. Acesta este cea mai bună variantă pentru mine, pentru că, deşi îmi place foarte mult franceza, nu m-aş vedea cadru didactic sau translator”.

 

Câteva recomandări de la şefii de promoţie pentru viitorii liceeni...
Întâlnirea s-a încheiat cu invitaţia de a le oferi colegilor mai mici câteva sfaturi. Au fost multe, amintind, din nou, una dintre trăsăturile comune ale celor 17 invitaţi ai ziarului „Evenimentul Regional al Moldovei” - creativitatea. Recomandările au avut câteva puncte comune, cum ar fi ca noii liceeni să facă tot posibilul pentru a se descoperi pe ei înşişi, să nu se lase influenţaţi de părerile celor din jur, să nu se simtă presaţi dacă nu ştiu de la început ce facultate îşi doresc să urmeze, dar şi să evite stresul sau să nu plece de la ideea că vor să fie şefi de promoţie, ci, mai degrabă, să îşi găsească domeniul în care îşi doresc să exceleze.
„Este un şoc foarte mare când vezi că ai foarte multe titluri, diplome şi vezi că, de fapt, nu ştii să faci prea multe. În niciun caz nu spun să abandoneze studiile, bineînţeles! Acestea trebuie făcute, pentru a exista o bază, însă fără stres!” - Marius Ilău
„Eu le-aş spune să nu se streseze. Nici eu nu m-am stresat şi nu a fost un capăt de ţară” - Oana Gorduza
„Să facă voluntariat. M-am uitat la cei care vin în clasa a IX-a şi am observat că sunt atât de timizi, de tăcuţi. Dacă ai o părere, spune-o! Implică-te! Cunoscând foarte mulţi oameni prin voluntariat, ţi se lărgeşte orizontul” - Irina Pop

 

Vă invităm să cunoaşteţi şi Promoţia de aur a Iaşului din anul 2014!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:01

 2.200 de școli nu au conexiune la Internet
26/10/2020 12:34

  Aproximativ 2.200 de clădiri in care functionează unităti de invătămant din tară nu au conexiune la internet, a declarat luni ministrul Educatiei, Monica Anisie. Potrivit ministrului Educatie ...

 Peste 10.000 depersoane înscrise la RIUF. Elevi de liceu, studenți,  profesori sau părinți sunt interesați de educația peste hotare
26/10/2020 12:25

  Joi, 29 octombrie, intre 12:00 si 18:00, la editia online RIUF – The Romanian International University Fair, sunt asteptati peste 10.000 de elevi de liceu, studenti, dar si profesori sau părinti. ...

Veste bombă pentru elevi -  tezele ar putea dispărea în anul școlar 2020-2021
26/10/2020 11:34

  Ministrul Educatiei, Monica Anisie, spune că se ia in calcul varianta ca in acest an scolar să se renunte la teze, anuntă Digi24. În prezent, 2500 de scoli din Romania sunt acum in scenariul ro ...

 Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti a rămas fără Școala doctorală
26/10/2020 11:04

  Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat, luni, că a semnat un ordin prin care a retras acreditarea Şcolii doctorale de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza&rdqu ...

Elevii din clasele primare şi copiii de grădiniţă sunt, de luni, în vacanţă timp de o săptămână. Aceștia se vor întoarce la şcoală pe 2 noiembrie
26/10/2020 08:41

 Elevii din clasele primare şi copiii de grădiniţă sunt, de luni, in vacanţă timp de o săptămană. Acestia se vor intoarce la şcoală pe 2 noiembrie, transmite Mediafax.   Potrivit struct ...

Incepând de luni, 17 unități de invățământ din județul Iași reiau cursurile școlare organizate în modalitatea ”față în față”
24/10/2020 10:16

 Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgentă Iasi, constituit prin Ordinul nr. 239/16.09.2020 al Prefectului judetului Iasi, intrunit in sedintă extraordinară in sistem electronic in data de 23.10.202 ...

 Cursuri online de limba română pentru copiii din Marea Britanie
23/10/2020 09:19

  Aveti un copil care intelege romaneste, dar ii este mai greu să vorbească, să scrie si să se exprime corect in limba romană? Ati dori ca el să cunoască si alti copii romani din Anglia cu care să ...

Soluția lui Cristian Diaconescu în privința educației pe timp de pandemie - Vacanța mare în această perioadă și reluarea cursurilor la vară
22/10/2020 17:04

  Prim-vicepreşedintele PMP, Cristian Diaconescu, pune in dezbatere publică o propunere venită din partea profesorilor şi a părinţilor – aceea de efectuare in această perioadă a vacanţei ma ...

 Rectorii vor avea mandate pe viață
22/10/2020 14:45

  Rectorii ar putea să-si păstreze mandatul pe viată, potrivit unor modificări aduse Legii Educatiei si aprobate de Senat in calitate de for decisiv. Mai exact, un amendament propus de deputatul PSD T ...

 Școlile grădinițele și piețele, obligate să aibă parcări pentru biciclete
20/10/2020 14:46

  Deputaţii au aprobat marţi, in calitate de for decizional, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor in spaţii publice. ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei