Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a obținut prin firma pe care o deține peste 140 de contracte cu statul în perioada 2018 - 22.11.2019. Valoarea contractelor se ridică la peste 681.000 lei. Bogdan

00000 scandal-696x233

Dimensiune font:

| 01-12-2019 07:18

 Bogdan Gheorghiu, cel care conduce frâiele culturii române din 4 noiembrie 2019, este un politician bine conectat la bugetul statului român. Premierul României, Ludovic Orban, îl aprecia drept un „om care știe să administreze bugete, să asigure prioritățile în domeniul culturii și mai ales este deschis dialogului[1]. Și a dovedit asta în primul rând pentru propriul buzunar. 

SC B. G. Media, firma lui Gheorghiu

Conform datelor la zi obținute de la Oficiul Național al Registrului Comerțului la solicitarea STIRIPESURSE.RO[2] aflăm că Bogdan Gheorghiu este asociat unic la compania B. G. Media SRL și îl are ca persoană împuternicită în calitate de administrator pe Valentin Huianu-Airinei. Activitatea principală este cea de difuzare a programelor de televiziune (Bucovina TV). Compania apare și în declarația de interese semnată în 12.06.2019 și în declarația de avere din 12.06.2019, postate ambele pe site-ul Camerei Deputatilor[3]

 

Parcursul profesional

Aflăm din CV-ul lui Gheorghiu din Parlament[4] că a coordonat Bucovina TV în calitate de „realizator cât şi director de programe, manager şi proprietar al postului”  până în 2014, moment în care se retrage din lumina reflectoarelor. În 2016 intră în politică în Partidul Național Liberal și ajunge parlamentar de Suceava, iar în 2019 ministru al Culturii.

În toată această perioadă contractele de publicitate cu primăriile și instituțiile din zona Sucevei s-au derulat în continuare. Din datele aflate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice aflăm că în perioada 2018-22.11.2019 firma lui Gheorghiu a încheiat un total de 144 de contracte cu diverse instituții ale statului, de la primării la muzee până la asociații, centre culturale sau direcții.

Servicii prestate

În privința serviciilor prestate ele sunt clasificate astfel: servicii de promovare; cartonaș ilustrat cu „Mesaj de Sărbători”; transmisiune evenimente culturale Comuna Dumbrăveni; servicii de informare și promovare a activităților proiectului cultural „Crăciun în Bucovina”; videoclip „Mesaj de Sărbători” Consiliul Local Salcea; servicii de promovare TV „Sărbătorile de Iarnă 2018-2019”; mesaj de felicitare/urare sărbători de iarnă; servicii de publicitate pe postul de televiziune Bucovina TV – filmare; producție și difuzare o știre; servicii de promovare bursa locurilor de muncă pentru absolvenți; servicii de publicitate și promovare pe postul de televiziune Bucovina TV - filmare, producție și difuzare; servicii de publicitate pentru Evenimentul Suceava Air Show; promovare evenimente organizate în Cacica pe 14-15 august; servicii de promovare festival internațional de folclor „Întâlniri Bucovinene”, editia a XXX.

Contractele

În cei doi ani, 2018 și 2019 (până în 22.11.2019), Bogdan Gheorghiu a câștigat prin firma sa contracte cu statul în valoare de 681.706 lei, fiind înregistrate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice un număr de 144 de contracte.

În anul 2018 suma cumulată a fost de 152.009 lei, fiind 77 de contracte. În anul 2019 (până la 22.11.2019) suma cumulată a fost de 150.997 lei, fiind înregistrate 65 de contracte. Aceste contracte au fost realizate prin cumpărare directă.

Separat de acestea se remarcă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (la anunțuri de atribuire la anunțuri de participare) două contracte cu Primăria Suceava, condusă de Ion Lungu de la PNL.

Un contract, sub cod CPV principal 79341000-6 Servicii de publicitate (Rev.2), având număr de referință 14179, este în valoare de 231.300 lei. Denumirea contractului: publicitate TV+act adițional nr. 1 prel. 4 luni. Număr, data: 26580+act adițional nr. 1/3 aug. 2018. Obiectul contractului îl constituie producerea de spoturi TV, difuzare spot TV și asigurare spaţiu de emisie. Ofertant câștigător: B. G. Media.

Un alt contract, sub cod CPV principal 79341000-6 servicii de publicitate (Rev.2), având număr de referință 4244792_2019_PAAPD1067443, este în valoare de 147.400 lei. Denumirea contractului: contract de servicii de publicitate TV. Număr: 20094. Data: 20 iun. 2019. Obiectul contractului îl constituie producerea de spoturi TV, difuzare spot TV și asigurare spaţiu de emisie. Ofertant câștigător: B. G. Media.

De precizat este faptul că firma B. G. Media SRL are mai multe contracte cu instituțiile publice și în alți ani. Ele urmează să fie obținute, instituțiile fiind solicitate în acest sens cu întrebări.

Bogdan Gheorghiu: „Rog sms”

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, nu a răspuns la telefon când a fost contactat pentru un punct de vedere, cu toate că am încercat insistent să luăm legătura cu el din 27 noiembrie 2019. La primul telefon ne-a transmis un sms: „rog sms”; după ce i-am explicat tema generală și i-am spus faptul că dorim să luăm legătura nu ne-a contactat. A doua zi, în 28 noiembrie, am sunat din nou la telefon. Ne-a trimis din nou mesajul „rog sms”. A treia zi, în 29 noiembrie, i-am trimis un set de întrebări prin sms, dar tot nu a răspuns, cu toate că a văzut mesajul pe WhatsApp.

O „știre” despre ziua comunei Moara, județul Suceava

Pentru relatări de la ziua comunei Moara din 2018 Bucovina TV a primit suma de 1.500 de lei. În contract condițiile erau: 2 știri de promovare beneficiind de 15 difuzări fiecare, spot de promovare cu durata de 30'' - 70 difuzări, difuzare material de promovare de 1h 30'' cu ocazia organizării evenimentului „Ziua comunei Moara” din data de 19.08.2018.

Iată transcriptul pentru o „știre”[5]:

Prezentatoarea TV: Cântec, joc și voie bună: de toate acestea au avut avut parte duminică, 19 august, locuitorii comunei Moara la prima ediție a zilei comunei. Marea sărbătoare a adunat un număr impresionant de localnici, care au asistat la un regal folcloric susținut de mai mulți interpreți, dar și ansambluri apreciate din județ.

Voce: La festivitățile prilejuite de ziua comunei Moara au participat și prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi, senatorul Virginel Iordache, dar și subsecretarul de stat în ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Cristian Șologon.

Mirela Adomnicăi, prefecul județului Suceava: Această zi până la urmă este un element de identitate pentru comuna dumneavoastră. Nu se poate o comună frumoasă să nu aibă o zi a ei, zi care să fie un prilej pentru dumneavoastră, pentru copiii dumneavoastră care sunt plecați pe la școli sau în alte țări. Aceste cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie, și nu-i ușor să ajungi la o asemenea vârstă, și să fie recunoscută contribuția ta din comună. Și invitați aici pe scenă aceste cupluri pe care și eu vreau să le felicit, să le urez mulți ani frumoși în continuare și sănătate.

Virginel Iordache, senator: Nu pot să particip la o asemenea − să spunem sărbătoare − fără a-l felicita pe primarul comunei Moara, domnul Eduard Dzminschi. Să felicit, de asemenea, Consiliul Local pentru că au fost de acord și a fost de acord cu această zi de 19 august, care după părerea mea, fără a folosi cuvinte mari, va rămâne o zi în istoria acestei comune.

Cristian Șologon, subsecretar de stat: Vreau să facem un scurt exercițiu. Vreau să priviți în stânga dumneavoastră. Vreau să priviți în dreapta dumneavoastră. Sunt convins că ceea ce vedeți sunt oameni destoinici, vecinii dvs., colegii dvs. și vreau să vă dați seama că vedeți oameni cu care aveți mai multe în comun decât lucruri care vă despart, aveți mai multe lucruri care vă apropie decât lucruri care vă îndepărtează. Astea sunt esența unei comunități.

Voce: Sărbătoarea comunei Moara a debutat cu o slujbă religioasă, după care au fost premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie și au fost acordate titlurile de cetățean de onoare a comunei medicului Liviu Cârlan, șeful Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean și profesorului Aurelian Ungureanu.

Eduard Dzminschi, primarul comunei Moara: Sper din ce în ce să fie mai frumos. Toate din mers se învață. Am avut de toate. Aș vrea să am și eu părinți să fie și ei la 50 de ani de căsătorie, dar din păcate nu-i mai am. Pentru ceilalți invitați...un prilej de bucurie și foarte mare să vezi părinții tăi că fac 50 de ani de căsătorie. E o bucurie foarte mare! De la an la an o să înaintăm și o să facem evenimentul mai frumos. Să arătăm că Moara există pe harta județului Suceava!

Voce: Primarul comunei Moara a precizat că acest eveniment a luat naștere ca urmare a dorinței cetățenilor din comună de a avea o sărbătoare a lor având în vedere că manifestările similare se organizează și în alte localități.

Dr. Liviu Cîrlan, șef UPU Suceava: Înalți părinți...mă adresez dvs. cu un înalt salut de bun venit în această zi de mare sărbătoare în prima duminică după postul Sfintei Maria din luna august. Zi consacrată de acum încolo ca și zi de mare festivitate pentru locuitorii comunei Moara. Mă simt onorat pentru titlul primit de cetățean de onoare al comunei Moara dăruit de dumneavoastră mie la inițiativa domnului primar Eduard D. și cu acordul consilierilor locali al Consiliului Local Moara. Vreau să mulțumesc în primul rând mamei mele pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor, de strălucirea mea ca medic soției mele, copiilor mei care-mi sunt alături și aproape și mă susțin... rudelor și prietenilor apropiați care se află alături de mine.

Prof. Aurelian Ungureanu, cetățean de onoare Comuna Moara: Ce aș putea să vă spun? Vă mulțumesc pentru invitație, să vă felicit pentru sărbătoarea pe care ați organizat-o în frunte cu domnul primar. Mă bucur că munca mea a fost întrucâtva cunoscută și apreciată. De aceea nu o să mă lungesc prea mult doar trebuie să vă spun că am rămas la Moara din mai multe motive.

Voce: În continuarea programului pe scena amplasată pe stadionul din Moara a avut loc un regal folcloric susținut de numeroși interpreți de muzică populară. Astfel, au cântat pentru cei prezenți la eveniment Angelica Flutur Alexandru Brădățan, Marius Găian, Mihai Hrincescu, Andreea Chisăliță, Laura Erhan, Roxana Lupu, Emilia Frumușanu, Sabina și Alexandra Holotă, Teodora și Dana Săsărman și Roxana Oțet. Pe scenă au mai urcat ansamblul studențesc Arcanul, ansamblul Bucovina al Școlii de Artă Ion Irimescu Suceava, Grupul Tradițional Dor precum și soliștii Anamaria Ieremie și Andrei Mirailov.

Știrea se încheie cu imagini video de ambianță montate aproximativ un minut și jumătate cu jocurile populare de pe scenă și cântecele artiștilor.

Contractele cu Primăria Suceava:

content-image

content-image

Contracte în SEAP:

content-image

content-image

content-image

Lista contractelor B. G. Media SRL pentru 2018.

Lista contractelor B. G. Media SRL pentru 2019.

Declarație de avere Bogdan Gheorghiu 12.06.2019.

Declarație de interese Bogdan Gheorghiu 12.06.2019.

-------------------------------------------------------------------------------

[1] Ludovic Orban despre Bogdan Gheorghiu:  https://www.youtube.com/watch?v=IMI68FLUp3w

[2] Solicitarea cu numărul ORCTCJ: 135211/26.11.2019 și nr. ONRC: 670638/26.11.2019.

[3] Declarația de avere Bogdan Gheorghiu: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=128&cam=2&leg=2016&pag=5. Declarația de interese Bogdan Gheorghiu: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=128&cam=2&leg=2016&pag=6.

[4] CV-ul lui Bogdan Gheorghiu: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=128&cam=2&leg=2016&pag=0

[5] Știrea publicată de Bucovina TV: https://www.youtube.com/watch?v=Vw0nYI-rWoY

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Trei zile de foc pentru candidaţii la „examenul maturităţii”
11/06/2019 00:00

  * calendarul de Bacalaureat 2019 prevede că absolventii de liceu sustin pană astăzi, 11 iunie, competentele digitale, iar pe 12-13 iunie sunt examenele orale de limbă străină * probele scrise ince ...

„Dacă nu poți vedea punctele tari ale copilului, nu te atinge de slăbiciunile lui”
18/05/2019 00:00

  * in primăvara acestui an s-a organizat, pentru prima dată in Romania, un curs de formare in evaluarea dinamică a potentialului de invătare la copil - LPAD (Dispozitiv de evaluare a tendintei de inv ...

Fiecare şcolar va primi, din toamnă, câte o tabletă!
11/05/2019 00:25

  * Guvernul doreşte modernizarea sistemului de invăţămant cu ajutorul noilor tehnologii, urmand a investi cateva sute de milioane de lei pentru a instala sisteme wi-fi in 4.500 de şcoli * asta in co ...

Drama de la Buda l-a scandalizat pe şeful statului
16/04/2019 18:45

  * după ce luni, un copil de trei ani din satul Buda, comuna Brăeşti - Iaşi, a decedat, inecat in fosa septică din curtea şcolii, directorul respectivei unităţi de invăţămant a fost destituit ...

Elevii, educaţi în spiritul practicilor sustenabile de consum
11/04/2019 00:00

  În perioada 1- 6 aprilie 2019, un grup de elevi şi cadre didactice din Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iaşi au participat la cea de-a patra activitate de predare- invăţare din ...

Înscrierea în clasa pregătitoare, etapa a doua
03/04/2019 00:00

  * a inceput cea de-a doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor de inscriere in invăţămantul primar pentru anul şcolar 2019-2020 * se adresează copiilor care nu au fost insc ...

Au rămas neocupate 954 locuri la „clasa zero”
27/03/2019 10:37

  * in judetul Iaşi au fost depuse 6.735 de cereri de inscriere pentru clasa pregătitoare * şcolile care au depăşit numărul stabilit prin planul de şcolarizare sunt Colegiul National „Garabet ...

„Sărbătorim oamenii, nu celebrăm zidurile care ne înconjoară”
17/11/2017 05:04

Gheorghe Asachi este promotorul infiinţării primei linii de educaţie in inginerie, care s-a concretizat in naşterea unei ,,clase de ingineri hoţarnici”, la data de 15 noiembrie 1813. Evenimentul care ...

Munţi de bani pentru angajaţii din învăţământ
10/11/2017 16:00

Luna trecută a fost marcată de apariţia in spaţiul public a unuia dintre cele mai aşteptate, dar şi controversate documente. Este vorba despre proiectul Legii salarizării unitare, proiect promis de alian ...

Cercetarea şi inovarea, susţinute prin Universitatea Tehnică
03/11/2017 04:06

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (UTI) invită doritorii la o Sesiune de informare privind oportunităţile de finanţare din cadrul acţiunilor „Marie Skłodowska-Curie&r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei