default

Dimensiune font:

Oglinda definirilor de sine

| 07-06-2013 02:00

 

Liceul Teoretic „Miron Costin” Paşcani 
 

Imn copilului

 

 
Înceţi, timizi sunt paşii copilului prin viaţă,
Dar forţa-ntr-al lui zâmbet e-atâta de măreaţă!
Câtă iubire-ascunde un suflet inocent
Nu poate sa cuprindă întregul orizont
 
Mânuţa ce-ţi întindem e chiar neputincioasă;
Nu ştie-a trasa planuri ori a zidi o casă,
Dar dă o-mbrăţişare cu-atâta dăruire!
Şi-aduce-n inimi frânte alin şi fericire.
 
Voi sunteţi steaua noastră, ne oferiţi lumină,
Prin daruri şi prin jocuri, prin vorba calmă, bună.
Noi vă purtăm în suflet, adânc întipărită,
Recunoştinţă multă cu dragoste-mplinită.
 
Aceasta-i şcoala noastră şi este specială;
Pe portativul vieţii, o notă muzicală,
Într-un cocon de vise e-un fluture pitit –
Speranţa, care face copilul fericit.
 
Colessa Andreea, clasa a XII-a E
 
 
 
 
 

Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Paşcani

 

 

 

O lume nouă…

 

 
Sunt un fluture venit din amintire…
Căutând o lume nouă, plină de fericire.
Nu ştiu unde o să mă poarte aripile vântului,
Dar sunt dispus să fac şi înconjurul pământului.
Privesc către o lume nouă, nemaiîntâlnită,
Plină de o speranţă nemărginită.
De linia orizontului de-o să reuşesc să trec,
Cu toţi prietenii mei o să petrec,
O să arunc sămânţa fericirii pe oriunde o să trec
Şi o rază de soare am să împrumut înainte să plec.
Eu lumea am de gând să o schimb într-o zi.
Oricât de târziu va fi eu tot vă voi dovedi,
Imposibilul eu îl voi realiza
Şi niciodată numele meu nu-l veţi uita.
Piti-Zburătorul eu mă numesc
Şi pe toţi eu vă iubesc!
Ţehaniuc Teona Alexandra, clasa a VII-a
 
 
 

Strigăt din abis

 

 
Ţin capul în palmă, dar am gândurile pierdute…
Şi-mi aduc aminte de clipele trecute
De tot ceea ce am crezut odată…
De dragostea ce o împrăştiai cu o plăcere necondiţionată.
 
Mi-e dor şi doare când noaptea-n mine încet pătrunde
Şi ştiu că privirea ta amintirea-mi încă mai ascunde,
Speranţe prăfuite de timp s-au risipit într-un târziu
Lăsând cu ele inima-mi arsă şi sufletu-mi pustiu…
 
Doar cerul morţii se apropie bătând cu putere
Ducându-mi sufletul pustiu mai departe în tăcere.
Mă cuprinde un tremur lung şi trupu-mi vibrează.
În zadar mă zbat în chinuri, căci inima-mi cedează.
 
M-am născut… să mor pentru a renaşte în lumea întunecată
Ca o prinţesă a nopţii pe veşnicie blestemată.
Cucu Mihaela, clasa a X-a
 
 
 

 

 

Măicuţei mele…

 

 
Fiecare clipă, stau şi mă gândesc
Că, la casa dragă, iarăşi mă grăbesc,
Că, la pragul casei, stai şi ne aştepţi
Mereu nerăbdătoare să ne spui poveţi.
 
Eu, mărindu-mi pasul, iarăşi mă grăbesc,
Întâmplarea, iarăşi, să ţi-o povestesc.
Chiar de-o ştii prea bine, totuşi, mă asculţi
Şi, fără clintire, în ochii mei te uiţi.
 
Tu ştii că ţin la tine şi nu te voi uita
Dar totuşi, ştii prea bine, că viaţa este una.
Că tu nu poţi întoarce tot timpul înapoi
Să fim cu toţi acasă, să fii mereu cu noi,
Mereu tu să ne mângâi pe creştete pe toţi,
Dar nu uita mămică că ai acum nepoţi.
 
Şi cât suntem departe şi-ţi este dor de noi
Tu mângâie-ţi nepoţii, gândindu-te la noi.
Că fiecare clipă şi pentru noi e-un chin,
Iar pentru-a ta iubire mereu o să mă-nchin.
David Viorica, clasa a X-a
 


 

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
1 iunie: Sarbatorim Ziua Copilului cu spectacole si sotron online, dar si cu reduceri la carti
31/05/2020 10:34

 Teatru de animatie, ateliere de creatie, sotron online, dar si reduceri considerabile la titluri de la editura Corint, vizite gratuite la Muzeul Hartilor si programe tv speciale sunt cateva dintre surpriz ...

Proiect de lege în Parlament: uniforma școlară, obligatorie în unitățile de învățământ
31/05/2020 07:36

Senatorul PMP, Lucian Iliescu, a depus un proiect de lege prin care se introduce obligativitatea ca elevii să poarte uniformă scolară incepand cu anul 2020-2021.     ”Ieri am depus la ...

 NOI CONTROVERSE cu Evaluarea Națională 2020. Trei întrebări fără răspuns
30/05/2020 20:33

Cu doar două săptămani inainte de inceperea Evaluării Naţionale, mai multe intrebări sunt ridicate de părinţii copiilor care ar putea să nu intre la examen din cauza unor probleme de sănătate. O ...

Război total între SUA și China: Washingtonul ANULEAZĂ vizele studenților chinezi
29/05/2020 09:11

Washingtonul se pregăteşte să anuleze vizele pentru mii de studenţi chinezi care studiază in Statele Unite, despre care administraţia Trump consideră că au legături cu armata chineză, au declarat joi ...

Un ieşean face furori în preliminariile Campionatului European de Securitate Cibernetică
19/05/2020 11:23

* studentul Dominic Roca a realizat un punctaj de 1.932 puncte, fiind intre primii 30 din cei 179 de participanti care au realizat cel puţin un exerciţiu Prima etapă natională a Campionatului European de S ...

Școlile particulare din România își oferă ajutorul pentru    implementarea învățământului online în sistemul public
13/05/2020 10:37

  Scolile particulare din Romania isi oferă ajutorul pentru     implementarea invătămantului online in sistemul public Scolile particulare din Romania invită Guvernul la dial ...

DOCUMENT Cum se încheie mediile elevilor. Măsurile prevăzute de Ministerul Educației pentru reluarea cursurilor
10/05/2020 09:34

 Ministerul Educatiei a aprobat măsurile cu privire la reluarea cursurilor după incheierea stării de urgentă. Asa cum a declarat ministrul Educatiei, vor veni la scoală numai elevii din clasele a VIII ...

Sindicatele din învăţământ nu vor examen de bacalaureat, nici de evaluare!
10/05/2020 08:02

 * „Punctul nostru de vedere este că echivalarea cu media anilor de studii a celor două examene este in acest moment unica optiune fezabilă de a iesi din această dilemă”, a declarat prof. ...

Cum se fac educatia sexuala si religia in scolile din Elvetia. Explicatiile unui medic roman din Zurich
05/05/2020 00:29

 In Romania a devenit obligatorie organizarea in scoli a unor cursuri de educatie pentru viata si pentru sanatate, inclusiv de educatie sexuala, cel putin o data pe semestru. Patriarhia Romana a reactionat ...

Baremele pentru testele de antrenament pentru clasa a VIII-a și clasa a XII-a au fost publicate  AICI
27/04/2020 07:57

 Baremele pentru testele de antrenament pentru clasa a VIII-a si clasa a XII-a au fost publicate pe site-ul Centrului de Evaluare si Examinare. Cu ajutorul acestor bareme elevii se pot autoevalua in privin ...