REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Cum se face ADMITEREA la LICEU

default

Dimensiune font:

| 30-06-2013 00:00

Primele REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 publicate pe site-urile inspectoratelor şcolare şi date despre ADMITEREA la LICEU şi REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ pe EDU.RO.  

 

Vedeţi, de asemenea, mai jos şi cum se fac CONTESTAŢIILE la REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 din acest an. Termenul de depunere a contestaţiilor a fost prelungit până sâmbătă la ora 22.00, la cererea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, întrucât enoriaşii săi nu pot întreprinde în această zi niciun fel de activităţi laice până la apusul soarelui.

UPDATE ora 17:13

Ministerul Educaţiei a anunţat, la această oră, că până la ora 16.00 a centralizat aproximativ 90% din totalul rezultatelor la evaluarea naţională, datele parţiale arătând că 115.730 de elevi, reprezentând 77,17% din totalul centralizat, au obţinut note peste 5. Anul trecut, doar 66,1% dintre levevii care au participat la examenele de CAPACITATE 2013 au luat medii peste cinci.

Rezultatele la examenele de la evaluarea naţională au fost afişate sâmbătă, între orele 15.45 şi 16.30, în fiecare centru de examinare, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN)

UPDATE ora 16:30

Dintre elevii care au participat la probele de EVALUARE NAŢIONALĂ 2013, 18 au reuşit să obţină media 10. Este vorba despre 18 fete care învaţă în mediul urban.

La EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 s-au înscris 3.518 elevi, dintre care 3.457 au fost prezenţi la examen, după cum au explicat pentru gândul reprezentanţii ISJ HUNEDOARA. Detalii despre medii şi note găseşti pe REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 HUNEDOARA.

UPDATE ora 16:22

Rezultate la evaluarea naţională în Capitală: 90,16%, note peste 5 la Română, 82,55% la Matematică.

Un procent de 90,16 dintre elevii din Capitală care au susţinut examenele de la evaluarea naţională au luat note mai mari sau egale cu 5 la Limba română, iar 82,66 la sută la Matematică, 87 de elevi obţinând nota 10 la ambele materii. Mai multe detalii găseşti pe REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BUCUREŞTI.

UPDATE ora 16:22

După CONTESTAŢII EVALUARE NAŢIONALĂ 2013, elevii vor avea nevoie să completeze FIŞA ADMITERE 2013, pe baza căreia se va face REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ EDU.RO şi ADMITERE LICEU 2013. Descarcă aici FISA ADMITERE 2013.

UPDATE ora 16.12

La Şcoala nr. 136 din Prelungirea Ferentari, Bucureşti, dintre cei 29 de elevi care au susţinut examenul de evaluare naţională doar cinci l-au promovat. “Da’ mai pot să-l dau o dată?”, o întreabă un absolvent de gimnaziu pe o fostă profesoară. “Aici nu e ca la fotbal. L-ai dat o dată, cu nota asta te repartizează la liceu”, a răspuns cadrul didactic.

UPDATE ora 15:48

Surse de la Inspectoratul Şcolar Bucureşti spun despre REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 că aduc note mult mai bune decât anul trecut.

UPDATE ora 15.45

Zeci de elevi şi părinţi aşteaptă acum pentru a vedea primii REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Părinţii au declarat că aşteaptă să vadă mai ales dacă nota comisiei va coincide cu nota calculată de elevi pe baza baremului. Dacă nu va fi aşa, speranţele copiilor vor fi în CONTESTAŢII EVALUARE NAŢIONALĂ 2013.

UPDATE ora 15.15

În şcolile din întreaga ţară este deja tumult. Elevii şi părinţii au venit să vadă notele necesare pentru admiterea la liceu. Mulţi dintre aceştia sunt nemulţumiţi că şcolile au pus afişe că REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 se afişează între ore 12.00 şi 16.00, însă ordinul emis de Ministerul Educaţiei le interzice să le facă publice înainte de ora 16.00. "De la ora 12.00 tot facem drumuri între şcoală şi casă. Dacă ştiau că nu le dau până la ora 16.00, de ce nu au schimbat afişul ăla. Nu mai putem de emoţii, nici noi, nici copiii", a declarat pentru gândul o mămică din Braşov.

UPDATE ora 15.00

Atunci când completează fişele de înscriere pentru ADMITERE LA LICEU 2013 părinţilor li se aduce la cunoştinţă numărul de locuri alocate pentru fiecare liceu, respectiv pentru fiecare profil, specializare sau domeniu de pregătire, căruia i s-a acordat un cod.

UPDATE ora 14.30

După ce află notele de la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 elevii de clasa a VIII-a se pot gândi la ce şi ce pot să ar dori să-şi continue studiile. Este recomandat ca după REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013, absolvenţii să completeze pe fişa de înscriere, codurile liceelor şi al opţiunilor pentru profilurile, specializările sau domeniile de pregătire dorite în ordinea descrescătoare preferinţelor pentru a avea mai multe şanse de a intra la liceu.

Dacă vor să opteze pentru unul dintre profilurile, specializările sau domeniile de pregătire la care predarea se face într-o limba a unei minorităţi naţionale, pot înscrie codul respectiv în fişa de opţiuni numai dacă au urmat cursurile gimnaziale în limba materna respectivă, susţinând Evaluarea Naţionala din clasa a VIII-a la aceasta disciplină. În caz contrar, opţiunea respectiva va fi anulată în momentul repartizarii computerizate.

Dacă vor să opteze pentru specializările la care predarea unei limbi moderne se face în regim bilingv, pot înscrie codul respectiv în fişla de opţiuni numai dacă au susţinut şi promovat proba de verificare a cunoştinţelor la limba modernă respectivă şi au pe fişa nota obţinută la aceasta probă.La fel, dacă nu se întâmplă astfel, atunci opţiunea respectivă va fi anulată în momentul repartizării computerizate.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 13.40

La examenul de Evaluare Naţională din şcolile din Braşov s-au înscris un total de 3.710 absolvenţi de clasa a VIII-a. Dintre aceştia, la proba de limba română au participat 3.613 de elevi. La examenul de matematică s-au prezentat cu 10 mai puţini - 3.603 elevi, în timp ce examenul de limba maternă a fost susţinut de 326 de absolvenţi.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 13.30

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Braşov au declarat că rezultatele sunt mult mai bune decât anul trecut, atât după medii, cât după notele obţinute pentru fiecare probă în parte. "O surpriză foarte plăcută este că, spre deosebire de anii anteriori, acum sunt mai multe medii de 10 curat", au declarat reprezentanţii ISJ Braşov, fără să dea mai multe detalii despre REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Braşov.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 13.00

Toate inspectoratele şcolare vor afişa REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 la ora 15.55, ora de afişare a fost convenită împreună cu ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care le-a spus inspectorilor în ultima videoconferinţă să aibă grijă să nu existe greşeli cu notele elevilor de la CAPACITATE 2013. Chiar dacă în presă au apărut informaţii că în şcolile din judeţul Sălaj s-ar fi afişat rezultatele, informaţiile sunt incorecte.

„Nu s-a afişat nimic până acum. Le-am spus directorilor să pună notele la 15.55. Aşa am primit ordin de la ministru. Ceea ce a apărut în presă sunt rezultate de anul trecut. Directorii ştiu că nu au voie. Că altfel, îii luam la întrebări”, a declarat pentru gândul Gheorghe Bancea, inspector general la Sălaj

Primele REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 pentru cei peste 161.000 de elevi de clasa a VIII-a sunt afişate sâmbătă, 29 iunie, până la ora 16.00, la fiecare centru de examen, precum şi pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene. Elevii vor obţine la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 două note, la română şi la matematică.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 12.15

Surse din Inspectoratul Şcolar Prahova au declarat pentru gândul că notele de la CAPACITATE 2013 vor fi afişate la ora 14.00 în şcolile din Ploieşti şi din celelalte oraşe. Elevii vor putea merge să vadă mediile cu care au intrat liceu începând cu această oră. Toate şcolile sunt obligate să afişeze la sediile proprii notele pe care le-au primit elevii la probele scrise de matematică, limba română şi limba maternă. Cei care consideră că au fost neîndreptăţiţi la corectare pot depune contestaţii începând cu ora 16 şi până la ora 22.00.

 

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 9.15

Elevii de clasa a VIII-a află sâmbătă, 29 iunie, cu ce note vor intra la liceul dorit. Până la ora 16.00, toate centrele de examen din România vor afişa REZULTATELE LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2013.

Admiterea la liceu se va face ca în fiecare an prin repartizare computerizată şi va avea loc în trei etape.

În prima etapa de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, dar şi absolvenţii din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014.

Absolvenţii de clasa a VIII-a alături de părinţii lor vor completa fişele de înscriere la liceu în perioada 5 -10 iulie. Apoi diriginţii elevilor introduce fişele în calculator şi vor verifica dacă opţiunile făcute de elevi sunt corecte.

Pe 16 iulie, la Ministerul Educaţiei va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă.

Listele cu candidaţii vor fi afişate în 17 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi. Până în 26 iulie elevii îşi vor depune dosarele de înscriere la liceul la care au fost admişi.

A doua etapa de admitere va avea loc în perioada 17 iulie - 1 august. Acum, se pot înscrie atât candidaţii din seria curentă, cât şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului scolar 2013 - 2014.

A treia etapă de admitere are loc între 5 şi 6 august. Metodologia de organizare a admiterii predeve că acum vor fi repartizaţi elevii nu au participat la nicio etapă de admitere, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

 

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 8

„A fost scandalos de simplu”. Este o frază des întâlnită după publicarea subiectelor la română şi matematică la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Subiectele au avut un grad redus de dificultate, ceea ce va face dificilă departajarea elevilor. „Voi lua 10.50”, spunea un tânăr absolvent, într-un reportaj difuzat de PROTV.

Şi aşa, au existat voci, în special printre profesori şi părinţi, care au susţinut că baremul la matematică nu a fost corect. Mai exact, celebra problemă „Ana are mere” ar fi avut o problemă de barem. După ce a văzut baremul de corectare a subiectelor de la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013, un profesor, citat joi seară de presa centrală, a spus că acesta nu e corect pentru că la problema „Ana are mere” se punctează şi câte mere are Călin, cu mai multe puncte decât cerinţa „Câte mere are Ana”.

Problema vizată de profesor este: „Ana şi Bogdan au împreună 7 mere, iar Ana şi Călin au împreună 8 mere. Determinaţi câte mere are Ana, ştiind că, împreună, cei trei copii au 12 mere”. BAREMUL publicat de Ministerul Educaţiei Naţionale pe EDU.RO arată că elevii primesc în total 5 puncte pentru această cerinţă: 3 puncte pentru „Călin are 12 -7 = 5 mere” şi alte 2 puncte pentru „Ana are 8-5=3 mere”.

Profesorii contactaţi de gândul ne-au spus că baremul este corect şi că problema avea cel puţin patru moduri de rezolvare.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 22.30

Sâmbătă, 29 iunie, fiecare centru de examen afişează până la ora 16.00 rezultatele la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013. După afişarea rezultatelor, elevii împreună cu părinţii lor pot depune contestaţiile, în cazul în care sunt nemulţumiţi de notele primite.

Ministerul Educaţiei Naţionale(MEN) a decis prelungirea cu două ore intervalului orar alocat pentru depunerea de contestaţii la Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a, din ziua de sâmbătă, 29 iunie. Măsura a fost luată prin Ordinul de ministru 3.974/26.06.2013.

Astfel, elevii nemulţumiţi de REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 vor putea depune contestaţiile între orele 16.00 - 22.00. MEN a notificat inspectoratele şcolare judeţene şi pe cel al municipiului Bucureşti să pună în aplicare, imediat, Ordinul de ministru.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 21.30 La fiecare dintre cele trei probe susţinute de elevi -limba română, limba maternă şi matematică- au absentat câteva mii se elevi. La proba scrisă de limbaromână, desfăşurată marţi, 25 iunie, au absentat 3.694 de elevi, cei mai mulţi absenţi fiind în judeţele Bacău - 221 şi Bihor -163.

Statisticile de la Ministerul Educaţiei arată că la proba scrisă de limba maternă au lipsit 256 de elevi, cei mai mulţi absenţii fiind în Mureş- 73 şi Bihor -58.

La proba de Matematică din 27 iunie au absentat 3935 de elevi, judeţele cu cei mai mulţi absolvenţi care nu s-au prezentat la examen fiind Bacău - 244 şi Arad 243. În total, la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 s-au prezentat la examene peste 161.000 de elevi de claasa a VIII-a. Cei absenţi vor putea urma cursurile unui liceu, ei fiind repartizaţi de către inspectoratele judeţene pe locurile rămase libere la licee în luna septembrie.

 

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 20.20

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) media generală la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;

b) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

c) nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale;

d) nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;

e) nota obţinută la proba de limba maternă din cadrul Evaluării Naţionale, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

 

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. UPDATE ora 19.00

Mai multe inspectorate judeţene au hotărât ca afişarea rezultatelor de la Evaluare Naţională 2013 să se facă în acelaşi timp la toate centrele de examen. La Bucureşti inspectoriii şcolari au decis ca afişarea notelor obţinute de elevi să se facă la ora 16.00 simultan. „Metodologia ne permite acest lucru. Şi am zis să-i lăsăm să verifice cât mai bine toate tabele cu notele, ca să nu fie vreo problemă”, a declarat Liliana Toderiuc, preşedintele comisiei de EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 din Capitală. La fel se va întâmpla şi în judeţul Alba, unde inspectorii au hotărât afişarea rezultatelor la ora 16.00 fix. „Toate centrele de examen vor publica rezultatele la ora 16.00”, a spus Rodica Groza, inspector şcolar la Alba.

 

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. UPDATE ora 18.00

Absolvenţii de clasa a VIII-a care au fost absenţi la una sau chiar la toate probele de examen se pot înscrie la liceu, în ciuda acestui lucru. Metodologia de organizare a ADMITERII LA LICEU dă posibilitatea celor care nu au susţinut EVALUAREA NAŢIONALĂ să prinsă un loc la un liceu. Astfel, în situaţia în care există candidaţi cărora nu li se poate calcula media de admitere, întrucât nu au participat la Evaluarea Naţională, aceştia vor fi repartizaţi de inspectoratele şcolare în perioada septembrie 2013, după repartizarea celorlalţi candidaţi. Inspectorii vor face repartizarea în ordinea descrescatoare a mediilor de absolvire a gimnaziului.

Când se fac contestaţiile pentru REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013

Elevii nemulţumiţi de notele primite le pot contesta în aceeaşi zi rezultatele la evaluare naţională 2013, între orele 16.00 şi 22.00, cu două mai mult decât era prevăzut iniţial. Contestaţiile vor fi soluţionate între 30 iunie şi 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe data de 3 iulie.

Fiecare şcoală unde a avut loc examenul de evaluare naţională 2013 va afişa la avizier notele obţinute de elevi la probele scrise de limba română, limba maternă şi matematică.

 

Cum se face ADMITEREA LA LICEU

După ce afla primele REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013, elevii de clasa a VIII-a se vor înscrie pe baza mediei obţinute la examen la liceul preferat.

Calculul mediei de admitere se face după formula: MA = ABS + EN, unde MA = media de admitere, ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a ― a VIII-a, iar EN = media generală obţinută la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.

Înscrierea la liceu are loc la sediul unităţii şcolare absolvite de către elevi şi se va face prin completarea fişei de admitere.

Elevii alături de părinţi vor completa fişa specială de admitere în periaoda 5 -9 iulie.

În fişa de admitere se vor completa codurile liceelor, în ordinea preferinţelor, listă care se află pe fiecare inspectorat judeţean în parte.

Pe lângă numele şi prenumele complet, mediille din anii de gimnaziu şi mediile de la evalurea naţională, elevii trebuie să compelteze pe foaia de admitere cât mai multe coduri de licee ca să fie siguri că vor prinde un loc la un liceu.

După ce vor completa fişa de admitere, reprezentanţii din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei judeţene/ şi a municipiului Bucureşti până pe 11 iulie.

 

Vezi aici REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 pe judeţe:

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BUCUREŞTI

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 ALBA

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 ARAD

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 ARGEŞ

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BACĂU

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BIHOR

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BISTRIŢA-NĂSĂUD

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BOTOŞANI

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BRAŞOV

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BRĂILA

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BUZĂU

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CĂLĂRAŞI

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CARAŞ-SEVERIN

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CLUJ

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CONSTANŢA

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 COVASNA

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 DÂMBOVIŢA

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 DOLJ

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 GALAŢI

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 GIURGIU

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 GORJ

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 HARGHITA

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 HUNEDOARA

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 IALOMIŢA

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 IAŞI

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 ILFOV

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 MARAMUREŞ

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 MEHEDINŢI

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 MUREŞ

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 NEAMŢ

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 OLT

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 PRAHOVA

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SATU MARE

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SĂLAJ

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SIBIU

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SUCEAVA

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 TELEORMAN

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 TIMIŞ

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 TULCEA

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 VASLUI

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 VÂLCEA

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 VRANCEA

Cum te poţi înscrie la un liceu din alt judeţ

După ce au aflat REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013, absolvenţii care doresc să participe la admitere în alt judeţ, primesc, până în data de 30 iunie 2013, de la unitatea şcolară pe care au absolvit-o, fişa de înscriere, completată cu datele personale şi, după caz, cu notele, dar şi media finală obţinute la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 din clasa a VIII-a, cu media de absolvire a claselor a V – VIII, precum şi media de admitere la liceu calculată conform formulei menţionată mai sus. Pe această fişă nu vor fi completate opţiuni la i la şcoala de provenienţă, ci la centrul special de înscriere din judeţul în care se doreşte repartizarea.

Ulterior, în 12 iulie, fişele vor fi transmise către Centrul Naţional de Admitere. Repartizarea computerizată se va face pe 16 iulie, când computerul de la Ministerul Educaţiei îi va repartiza pe elevi.

Cei care nu vor fi repartizaţi în prima sesiune, vor avea şanse pentru cea de-a doua sesiune care începe 25 iulie, când vor trebui să completeze din nou fişa de admitere liceu, dar în prealabil să verifice ce locuri libere mai sunt la liceele pe care vor să le pună pe foaia pentru înscriere la liceu.

Rezultate dezastruoase anul trecut, la Evaluarea Naţională

REZULTATE dezastruoase s-au înregistrat anul trecut la EVALUAREA NAŢIONALĂ. Din numărul total de candidaţi înscrişi la evaluarea naţională, în 2012, 33,9% dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au obţinut medii sub 5. Astfel, un număr de 56.606 de elevi au înregistrat o medie sub cinci, faţă de 38.897 de elevi în 2011. De asemenea, 8% dintre candidaţii de la evaluarea naţională de anul trecut au avut medii între 5,00 şi 5,50, 8,1% - între 5.50 şi 6,00, iar 7,8% - între 6,00 şi 6,50. Ponderea celor cu medii mari este considerabil mai mică, respectiv 5,3% - cu medii între 9,00 şi 9,50, 3,8% - între 9,50 şi 10 şi doar 0,2% cu media 10.

Pricopie: Nu exclud ca toate subiectele la examene să fie pe internet

În contextul examenelor de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat zilele trecute, la conferinţa Fabrica de Idei, organizate de gândul, că ar putea ca subiectele să fie publicate, în viitor, şi pe internet, înainte de examen.

"Sunt mii de subiecte, de itemi şi calculatorul extrage în dimineaţa probei un anumit număr de itemi. Nu exclud, în funcţie de ce spun şi alţi specialişti, ca toate subiectele din calculator să fie pe internet, la anumite discipline", a arătat Pricopie.

În ceea ce priveşte discrepanţa de educaţie dintre tinerii care studiază în mediul urban şi cel rural, aceasta ar putea fi redusă cu ajutorul noilor tehnologii, crede ministrul.

"Şi eu am crescut într-o şcoală de ţară. Eu aş vrea să am profesori-mentori. Aici apare diferenţa între cei care consideră profesia de profesor o slujbă şi cei care o văd ca pe o vocaţie. Digitalizarea este cea mai scurtă soluţie pentru nivelarea diferenţelor. Dacă vor avea aceleaşi resurse de acces la internet, de acces la tehnologii, aceste diferenţe scad", a spus Pricopie.

Sursa: www.gandul.info

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

andaluza

Jun 30, 2013

contestatii pana la 22? dar cu drepturile miilor de profesori din comisii cum ramane? cum sa stea ei in scoala in orase si sate (in unele locuri, probabil nici nu mai au cu ce pleca acasa ...) pana dupa 10 noaptea sau chiar toata noaptea?????? le-ati "prelungit" si plata sau trebuie sa faca voluntariat pentru cei care nu se ostenesc sa scrie 2 randuri inainte de apusul soarelui (ce absurd!!!!!!!)? e alt abuz la adresa bietilor profesori!!!!

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Trei zile de foc pentru candidaţii la „examenul maturităţii”
11/06/2019 00:00

  * calendarul de Bacalaureat 2019 prevede că absolventii de liceu sustin pană astăzi, 11 iunie, competentele digitale, iar pe 12-13 iunie sunt examenele orale de limbă străină * probele scrise ince ...

„Dacă nu poți vedea punctele tari ale copilului, nu te atinge de slăbiciunile lui”
18/05/2019 00:00

  * in primăvara acestui an s-a organizat, pentru prima dată in Romania, un curs de formare in evaluarea dinamică a potentialului de invătare la copil - LPAD (Dispozitiv de evaluare a tendintei de inv ...

Fiecare şcolar va primi, din toamnă, câte o tabletă!
11/05/2019 00:25

  * Guvernul doreşte modernizarea sistemului de invăţămant cu ajutorul noilor tehnologii, urmand a investi cateva sute de milioane de lei pentru a instala sisteme wi-fi in 4.500 de şcoli * asta in co ...

Drama de la Buda l-a scandalizat pe şeful statului
16/04/2019 18:45

  * după ce luni, un copil de trei ani din satul Buda, comuna Brăeşti - Iaşi, a decedat, inecat in fosa septică din curtea şcolii, directorul respectivei unităţi de invăţămant a fost destituit ...

Elevii, educaţi în spiritul practicilor sustenabile de consum
11/04/2019 00:00

  În perioada 1- 6 aprilie 2019, un grup de elevi şi cadre didactice din Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iaşi au participat la cea de-a patra activitate de predare- invăţare din ...

Înscrierea în clasa pregătitoare, etapa a doua
03/04/2019 00:00

  * a inceput cea de-a doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor de inscriere in invăţămantul primar pentru anul şcolar 2019-2020 * se adresează copiilor care nu au fost insc ...

Au rămas neocupate 954 locuri la „clasa zero”
27/03/2019 10:37

  * in judetul Iaşi au fost depuse 6.735 de cereri de inscriere pentru clasa pregătitoare * şcolile care au depăşit numărul stabilit prin planul de şcolarizare sunt Colegiul National „Garabet ...

„Sărbătorim oamenii, nu celebrăm zidurile care ne înconjoară”
17/11/2017 05:04

Gheorghe Asachi este promotorul infiinţării primei linii de educaţie in inginerie, care s-a concretizat in naşterea unei ,,clase de ingineri hoţarnici”, la data de 15 noiembrie 1813. Evenimentul care ...

Munţi de bani pentru angajaţii din învăţământ
10/11/2017 16:00

Luna trecută a fost marcată de apariţia in spaţiul public a unuia dintre cele mai aşteptate, dar şi controversate documente. Este vorba despre proiectul Legii salarizării unitare, proiect promis de alian ...

Cercetarea şi inovarea, susţinute prin Universitatea Tehnică
03/11/2017 04:06

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (UTI) invită doritorii la o Sesiune de informare privind oportunităţile de finanţare din cadrul acţiunilor „Marie Skłodowska-Curie&r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei