medalii-olimpici
1olimpiada
02 olimpiada
olimpiada1

Dimensiune font:

Succes răsunător al olimpicilor ieșeni

| 03-05-2016 05:25

 Elevii ieșeni care au participat la concursurile și olimpiadele naționale de anul acesta au obținut zeci de premii și medalii * prin muncă, perseverență și cu ajutorul cadrelor didactice coordonatoare, învățământul ieșean s-a remarcat la nivel național * rezultate onorante au fost obținute la arte vizuale, arhitectură, geografie, chimie, științe socio-umane, tehnologii, limba și literatura română, limbi clasice

 Elevii ieșeni au obținut rezultate remarcabile la etapele naționale ale mai multor olimpiade desfășurate în luna aprilie. „Olimpiadele naționale și rezultatele obținute în acest context reprezintă clipa de emoție supremă, dar și un criteriu important pentru calitatea și performanța școlii ieșene, pentru confirmarea valorii și consecvenței elevilor pe traseul pregătirii lor pentru studiu, cercetare, devenire profesională. Apeciem și anul acesta reușitele majore ale elevilor și ale mentorilor acestora din Colegiile Național, Negruzzi, Eminescu, Racoviță, Liceul D. Cantemir, Palatul Copiilor, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, Colegiul Economic Administrativ șau Liceul de Mecatronică și Automatizări. Se remarcă în continuare rezultate foarte bune la chimie, fizică, geografie, biologie sau matematică, la limba română, limba franceză, chiar la limbile clasice, domenii suficient de dificile, dar indiciu și semn al culturii rafinate, de tip superior”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași.

Rezultate de excepție la Arte Vizuale

Elevi care au reprezentat județul Iași la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor, desfășurată la Baia Mare în perioada 18 – 20 aprilie, au revenit acasă cu rezultate excelente, 11 premii și mențiuni. Doru Rusu, elev în clasa a XII-a la Liceul Național de Artă „Octav Băncilă” s-a clasat pe prima treaptă a podiumului la categoria sculptură, eleva Cătălina Bolocan (clasa a XII-a, Liceul Național de Artă „Octav Băncilă”) s-a clasat pe locul al doilea la categoria sculptură monumentală. Premiul al III-lea a fost adus acasă de elevii Liceul Național de Artă „Octav Băncilă”: Marius Clizon și Nadia Grecu la categoria design, Teodor Knielling pentru categoria proiectare ambientală și Monica Nicoleta Elisei, categoria istoria artei. Nu în cele din urmă, cei patru elevi ieșeni care au reușit să obțină mențiuni la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor sunt Patrisia Marian (grafică), Teodora Beatrice Gheorghiu (ceramică), Oana Savin (proiectare ambientală) și Dora Drăgulănescu (arhitectură). De asemenea, la categoria pictură icoane s-a remarcat Iulian Bejean, elev în clasa a XI-a la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” Iași, care s-a întors la Iași cu premiul al II-lea.

Cei mai buni la chimie și geografie

Elevii ieșeni au reprezentat cu mândrie Iașul și la Olimpiada Națională de Chimie, desfășurată la Bacău în perioada 17 – 23 aprilie. Astfel, cei 24 de elevi participanți au obținut rezultate deosebite un premiu II, un premiu III, 5 mențiuni MENCS și 15 mențiuni speciale. „Prin performanțele lor, elevii ieșeni demonstrează excelența școlii ieșene de chimie și asigură continuarea tradiției prin plasarea județului Iași în primele trei locuri la nivel național pentru al 10-lea an consecutiv. Anul acesta rezultatele obținute plasează județul Iași pe locul secund, după județul Constanța. Suntem încrezători în pregătirea elevilor ieșeni intrați în lotul lărgit, sperăm că se vor califica în lotul restrâns pentru participarea la Olimpiada Internațională de Chimie, care va avea loc în Georgia, respectiv Olimpiada Pluridisciplinară „Tuymaada” din Yakuția, Federația Rusă, competiții ce vor avea loc în iulie 2016”, a precizat prof. dr. Cecilia Foia, Inspector Școlar pentru Chimie.

La Olimpiada Națională de Geografie, desfășurată la Sibiu, în perioada 17 – 23 aprilie, ieșenii s-au clasat pe prima treaptă a podiumului la nivel național. Premiul I a mers către Colegiul Național „Costache Negruzzi” reprezentat de eleva de clasa a IX-a Bianca Solomon, premiul al II-lea a ajuns la Colegiul Național „Emil Racoviță” prin elevul Cristian Manuel Foşalău din clasa a X-a, iar cele patru menţiuni speciale au fost obținute de Călin Vameşu – clasa a VIII-a şi Teodora Doboş – clasa a XI-a, ambii elevi ai Colegiului Naţional „Costache Negruzzi”, Olivia Dobrea elevă a Colegiului Naţional şi Oliver Dinter, elev în clasa a XII-a în cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.

Pe podiumul la Științele socio-umane

Rezultate impresionante au obținut și elevii ieșeni participanți la Olimpiada Națională de Științe socio – umane, desfășurată la Tulcea în intervalul 18 – 22 aprilie. Mihai Alexandru Codreanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” s-a clasat pe cea de-a doua treaptă a podiumului, iar Sebastian Antoce, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi” a obținut mențiune.

În aceeași perioadă s-a desfășurat la Brăila cea de-a 40-a ediție a Olimpiadei Naționale de Istorie la care au participat 220 de elevi din țară. Mara Antoce, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național a reprezentat cu succes Iașul, obținând premiu special cu 93,5 de puncte.

Rezultate deosebite la Tehnologii

Etapa națională a Olimpiadelor la disciplinele din aria curriculară Tehnologii s-a desfășurat în perioada 18 – 22 aprilie 2016, pe domenii, în 10 județe diferite. Elevii ieșeni calificați la etapa națională au fost în număr de 30, câte un elev de clasa a XI-a, respectiv clasa a XII-a pentru fiecare domeniu de activitate. Premiile obținute de elevii ieșeni la olimpiadele din aria curriculară tehnologii au fost în număr de 14, dintre care 5 premii I, un premiu II, 3 premii III, o mențiune și patru premii speciale. „Mă bucur foarte mult pentru că am participat la această olimpiadă. A fost greu, însă cu muncă și pasiune am reușit. Mereu am fost pasionat de tot ce înseamnă electrică, mecanică și tehnologii și când am început să studiez la liceu am devenit și mai interesat ce aceste domenii”, a declarat unul dintre olimpicii premiați la Olimpiada pentru domeniul Electric, electrotehnic și electromecanică.

Județul Iași a găzduit etapa națională a Olimpiadei de Educație Tehnologică, unde ieșenii au obținut premii speciale: la clasa a V-a, eleva Bianca Maria Mironescu de la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași, Marina Agavriloaiei – clasa a VI-a Școala Gimnazială „Ioan Creangă” Târgu Frumos, Andrei Panțir – clasa a VII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași și Maria Sofragiu – clasa a VIII-a Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” Iași.

Performanță la Limba și Literatura Română și Limbi Clasice

În contextul activității pentru susținerea performanței școlare la disciplinele Limba și literatura română și Limbi clasice (limba latină, limba greacă veche), perioada 16 – 24 a reprezentat confirmarea valorică a pregătirii elevilor și a profesorilor acestora, prin rezultatele excelente dobândite la etapa națională a olimpiadelor de profil: Olimpiada de Lectură ca abilitate de viață, Olimpiada de Limba și literatura română și Olimpiada de Limbi Clasice. Astfel, tinerii participanți ieșeni au acumulat un palmares onorant, care atestă interesul acestora pentru competiție, pentru cunoaștere și autodepășire: 15 premii și patru calificări la Olimpiada Internațională de Lectură.

Olimpiada de Limba și literatura română a fost cucerită de următorii elevi: Maria Golinschi – premiul I, clasa a V-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Andrei Daniel Nastas – premiul al II-lea, clasa a VI-a, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Oana Roiu – premiul al II-lea, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Georgiana Târnovanu – premiul al III-lea, clasa a IX-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Andreea Laura Ștreangă - premiul al III-lea, clasa a IX-a, Colegiul Național Iași. Elevii Teofana Bibire, Adelina Filip și Andrei Cioată au obținut mențiuni. Menționăm că Georgiana Târnovanu, Oana Roiu, Adelina Filip și Andreea Laura Ștreangă s-au calificat în Lotul reprezentativ al României pentru Olimpiada de Lectură, programată pentru luna septembrie la Constanța. Olimpicii ieșeni au mai obținut două mențiuni la Olimpiada de Lectură ca abilitate de viață și patru premii și o mențiune la Olimpiada de Limbi Clasice.

Drumul continuă, pentru că vor urma confruntări la nivel internațional, balcanic, european sau internațional prin olimpiade și concursuri spre care se îndreaptă atenția și demersurile noastre următoare. Fără a fi un scop în sine, cu multe abordări contrastante din perspectiva pedagogilor, sursă de frustrare și tristețe când linia dintre premiu și mențiune sau premiu special este deseori fragilă și nedreaptă, olimpiadele, concursurile rămân forme de evaluare externă severă și obiectivă, provocare pentru cunoaștere și depășire de sine, într-o lume în care informațiile se adună halucinant, iar competiția devine, inevitabil, un mod de viață și o șansă sigură de realizare științifică și profesională”, a completat prof. dr. Camelia Gavrilă, Inspectorul Școlar General în cadrul ISJ Iași. Diana MOLDOVANU

 

***

Drumul continuă, pentru că vor urma confruntări la nivel internațional, balcanic, european sau internațional prin olimpiade și concursuri spre care se îndreaptă atenția și demersurile noastre următoare” - prof. dr. Camelia Gavrilă

 

***

Prin performanțele lor, elevii ieșeni demonstrează excelența școlii ieșene de chimie și asigură continuarea tradiției prin plasarea județului Iași în primele trei locuri la nivel național pentru al 10-lea an consecutiv” - prof. dr. Cecilia Foia

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC GANESHA DREAM S.R.L.– societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bun imobil – proprietate agroindustrială, (tip “ferma creștere suine”) situată în extravilanul Com. Ibănești, punctul Condrea, T119, P3068/7; 3068/8, jud. Vaslui, format din teren extravilan în sup. de 8.432 mp, Construcția C1 în sup. de 98 mp, Construcția C2 în sup. de 720 mp și Construcția C3 în sup. de 720 mp, dotate cu echipamente interior grajd creștere suine și panouri fotovoltaice– Preț de pornire 80% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare - 303.650 Euro (exclusiv TVA). 2. Bunuri mobile conform Raport de evaluare - Preț de pornire 80% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr. crt. – Denumirea bunurilor – Buc. – Preț de pornire lei - fără TVA 1 – Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 – 1 – 244.922 2 – Vidanjă TESTORE model C160, fabricație 2015 – 1 – 62.640 3 – Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 – 1 – 43.622 Licitațiiile vor avea loc în zilele de 09, 16, 23 și 29.11.2018, ora 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei; - dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei fără TVA– pentru bunul imobil; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector deschis pe numele debitoarei la Piraeus Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru reprezentantul societății cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă. Taxa de participare și contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul lichidatorului judiciar deschis la Piraeus Bank Iaşi. În cazul în care creditorul garantat Piraeus Bank România SA îşi exprimă intenția de a adjudeca în contul creanţei bunul imobil, acesta va putea participa la licitaţiile organizate fără alte cheltuieli (taxă de participare la licitație, caiet de sarcini, cauţiune) şi fără a fi necesar a prezenta documentele de participare. Creditorul garantat poate adjudeca în contul creanţei bunul asupra căruia poartă garanţia sa la un preţ care se încadrează în strategia de valorificare aprobată de către creditori. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, etaj 1, cabinet nr. 13, jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
CENTRUL DE EXPERTIZĂ ÎN INSOLVENŢĂ SPRL anunţă în datele de 9.11.2018; 23.11.2018; 7.12.2018; 21.12.2018; orele 12.00, organizarea la sediul lichidatorului din Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanul, cam. 13-14, a licitaţiilor publice cu strigare pentru debitoarea SC ALFINCOOL SA, situată în Iaşi, str. Platou Abator nr. 5, vânzarea pe ansamblu imobiliar din Iaşi, str. Abator nr. 5 format din: Teren 21200 mp pe care sunt edificate construcţii: C1 Post trafo nr. inventar 3131 C3 Cabină Poartă nr. inventar 1518 C4 Cabină basculă nr. inventar 5112 C5 Anexă depozit nr. inventar 1504 C6 Depozit spirt vrac nr. inventar 1504 C7 Atelier preparare P+2E nr. inventar 1518 C8 Atelier îmbuteliere P+1E nr. inventar 1520 C9 Depozit produse finite nr. inventar 1522 C10 Hală fabricaţie P+2E nr. inventar 1501 C11 Staţie hidrofor nr. inventar 1523 C12 Atelier+Garaje+Magazii nr. inventar 1523 C13 Depozit cereal nr. inventar 1411 C14 Depozit carburanţi nr. inventar 1517 C15 Pavilion administrative nr. inventar 1502 Pe teren sunt edificate şi alte constructii (depozit borhotformat din cistern, depozit de brut-cisterne, birouri desfacere, puţ apă şi pompe, beci, staţie epurare) neintabulate care au fost luate în considerare în evaluarea proprietăţii. Preţul de vânzare al ansamblului imobiliar - 1.109.000 euro fără TVA. Prețul se va achita la echivalentul în lei din ziua efectuării plăţii. Cei interesaţi se vor adresa la sediul lichidatorului sau la tel. mobil 0774006236; 0723366786; 0747059149.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE S.C. VARA MR S.R.L. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, str.7 Oameni, nr.23, jud. Iaşi, C.U.I. RO4615947, O.R.C.J22/1478/1993, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iaşi, conform Sentinței civile nr. 698/18.04.2012, pronunţată de Tribunalul Iaşi – Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ, în dosarul nr. 4938/99/2010, anunţă scoaterea la vânzare în data de 17.12.2018, ora 11.00, prin licitaţie publică cu strigare a următoarelor active: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de piață evaluare (lei, fără T.V.A.*) – Preț de pornire a licitației (lei, fără T.V.A. ) Activ 1 – Clădire hală producție țevi (Corp C1) cu sc. 866,61 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1971mp înscrise în CF61393/Rediu, nr.cad.1690, nr. parcelă 1(42/13), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi – echipament tehnologic producere ţevi ce include linia de producţie (include linie de calibrare, sudare şi linie de formare) – Bunuri mobile: Unitate centrala Forte Quattro, Generator LX 3000, Instalație de redresare – 1.196.900,00 lei – 718.140,00 lei Activ 2 – Clădire hală (Corp C1) cu sc. 862,37 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1952mp înscrise în (CF61394/Rediu, nr.cad.1691, nr.parcelă 1(42/14), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi; - Clădire hală (Corp C1) cu sc. 883,57 mp și st. utilă de 798mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1970 mp înscrise în (CF61396/Rediu, nr.cad.1962, nr.parcelă 1(42/15), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iasi. – 425.200,00 lei – 223.500,00 lei Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 14.12.2018, ora 11.00, la sediul Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele necesare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud.Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 9.00–16.00, până pe data de 14.12.2018, ora 11.00 (după o programare prealabilă, de 24 de ore) sau pe site-ul www.insolventa.ro secțiunea Portofoliu. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. 0232/243864, 0758049901, 0755132474.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitorului SC BART LIV COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 3157/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamț – Secția II Civilă, în temeiul dispozițiilor Legii 85/2006, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raportului de evaluare al bunurilor mobile – stoc de marfă compus din echipamente electrice, echipamente sanitare, instalații electrice, feronerie etc., situate în mun. Roman, jud. Neamț, astfel: a. Preț de pornire 75% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 52.019 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 04, 11, 18 și 25.01.2019, ora 12.00; b. Preț de pornire 65% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 45.083 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.02.2019, ora 12.00; c. Preț de pornire 55% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 38.147 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.03.2019, ora 12.00. Licitațiile vor avea loc la data și ora stabilită, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector nr.RO26PIRB2900710925003000 deschis pe numele debitorului la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul: RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în preziua licitaţei, ora 16.00. Lista completă a bunurilor mobile precum și alte informaţii suplimentare pot fi oferite la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, sau tel: 0744520508,0744994490, fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
TUIASI, din nou la Preşedinţie
05/12/2018 00:00

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi participă, prin persoana rectorului, prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, la lansarea in dezbatere publică a proiectului la care lucrează incă d ...

Proiecte studenţeşti în atenţia companiilor IT
04/12/2018 20:00

Facultatea de Informatică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, alături de Institutul de Informatică Teoretică al Academiei Romane, filiala Iaşi) sub auspiciile Academiei de Ştiin ...

Scenete la Centenar, în peste o mie de şcoli
29/11/2018 00:00

* actorii au semnat declaraţii pentru unirea cu Republica Moldova şi drepturi pentru romanii din Ucraina, Serbia de Răsărit, Bulgaria şi Balcani * acestea vor fi date spre păstrare, după caz, Muzeului Un ...

Ministerul Educaţiei, somat să revizuiască o parte din deciziile care afectează învăţământul superior
28/11/2018 17:34

Reprezentanţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi au participat la o reuniune de lucru alături de membrii celor patru instituţii de invăţămant superior tehnic care mai fac par ...

 

Proiect important de cercetare pe tema discriminării, la UAIC
27/11/2018 18:08

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a caştigat un grant de la Comisia Europeană pentru proiectul intitulat „Identificarea metodelor bazate pe dovezi empirice pentru a combate in mo ...

Sub semnul Centenarului, la Liceul Cuza
27/11/2018 00:00

Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi desfăşoară, in perioada 26 – 30 noiembrie, o serie de acţiuni in cadrul Proiectului de parteneriat strategic Erasmus + KA 2 Bringing Europe ...

TUIASI inaugurează un Centru modern de Învăţare
15/11/2018 00:00

* miza proiectuluie este reducerea abandonului şcolar pentru tinerii din anul I * la eveniment va participa şi Tatiana Proskuryakova, country manager pentru Romania şi Ungaria al Băncii Mondiale, finanţato ...

 Liceul „Grigore Moisil” are un laborator nou de informatică
09/11/2018 00:00

Şcoala de Valori in parteneriat cu Cegeka Romania a renovat şi tehnologizat un laborator de informatică, incluzand modernizarea infrastructurii prin renovarea reţelei electrice, montarea de corpuri de ilumi ...

UTI îşi premiază profesorii şi cercetătorii
07/11/2018 00:00

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi celebrează, incepand de ieri, „Zilele TUIASI”. Timp de două săptămani se marchează implinirea a 205 ani de cand Gheorghe Asachi a ...

Centru de instruire unic în ţară, la UTI
05/11/2018 00:00

Astăzi, in amfiteatrul T3 din clădirea Rectoratului Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI), va avea loc festivitatea de deschidere a Centrului de Instruire Huawei Authorized ...