Succes răsunător al olimpicilor ieșeni

default

Dimensiune font:

| 03-05-2016 05:25

 Elevii ieșeni care au participat la concursurile și olimpiadele naționale de anul acesta au obținut zeci de premii și medalii * prin muncă, perseverență și cu ajutorul cadrelor didactice coordonatoare, învățământul ieșean s-a remarcat la nivel național * rezultate onorante au fost obținute la arte vizuale, arhitectură, geografie, chimie, științe socio-umane, tehnologii, limba și literatura română, limbi clasice

 Elevii ieșeni au obținut rezultate remarcabile la etapele naționale ale mai multor olimpiade desfășurate în luna aprilie. „Olimpiadele naționale și rezultatele obținute în acest context reprezintă clipa de emoție supremă, dar și un criteriu important pentru calitatea și performanța școlii ieșene, pentru confirmarea valorii și consecvenței elevilor pe traseul pregătirii lor pentru studiu, cercetare, devenire profesională. Apeciem și anul acesta reușitele majore ale elevilor și ale mentorilor acestora din Colegiile Național, Negruzzi, Eminescu, Racoviță, Liceul D. Cantemir, Palatul Copiilor, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, Colegiul Economic Administrativ șau Liceul de Mecatronică și Automatizări. Se remarcă în continuare rezultate foarte bune la chimie, fizică, geografie, biologie sau matematică, la limba română, limba franceză, chiar la limbile clasice, domenii suficient de dificile, dar indiciu și semn al culturii rafinate, de tip superior”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași.

Rezultate de excepție la Arte Vizuale

Elevi care au reprezentat județul Iași la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor, desfășurată la Baia Mare în perioada 18 – 20 aprilie, au revenit acasă cu rezultate excelente, 11 premii și mențiuni. Doru Rusu, elev în clasa a XII-a la Liceul Național de Artă „Octav Băncilă” s-a clasat pe prima treaptă a podiumului la categoria sculptură, eleva Cătălina Bolocan (clasa a XII-a, Liceul Național de Artă „Octav Băncilă”) s-a clasat pe locul al doilea la categoria sculptură monumentală. Premiul al III-lea a fost adus acasă de elevii Liceul Național de Artă „Octav Băncilă”: Marius Clizon și Nadia Grecu la categoria design, Teodor Knielling pentru categoria proiectare ambientală și Monica Nicoleta Elisei, categoria istoria artei. Nu în cele din urmă, cei patru elevi ieșeni care au reușit să obțină mențiuni la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor sunt Patrisia Marian (grafică), Teodora Beatrice Gheorghiu (ceramică), Oana Savin (proiectare ambientală) și Dora Drăgulănescu (arhitectură). De asemenea, la categoria pictură icoane s-a remarcat Iulian Bejean, elev în clasa a XI-a la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” Iași, care s-a întors la Iași cu premiul al II-lea.

Cei mai buni la chimie și geografie

Elevii ieșeni au reprezentat cu mândrie Iașul și la Olimpiada Națională de Chimie, desfășurată la Bacău în perioada 17 – 23 aprilie. Astfel, cei 24 de elevi participanți au obținut rezultate deosebite un premiu II, un premiu III, 5 mențiuni MENCS și 15 mențiuni speciale. „Prin performanțele lor, elevii ieșeni demonstrează excelența școlii ieșene de chimie și asigură continuarea tradiției prin plasarea județului Iași în primele trei locuri la nivel național pentru al 10-lea an consecutiv. Anul acesta rezultatele obținute plasează județul Iași pe locul secund, după județul Constanța. Suntem încrezători în pregătirea elevilor ieșeni intrați în lotul lărgit, sperăm că se vor califica în lotul restrâns pentru participarea la Olimpiada Internațională de Chimie, care va avea loc în Georgia, respectiv Olimpiada Pluridisciplinară „Tuymaada” din Yakuția, Federația Rusă, competiții ce vor avea loc în iulie 2016”, a precizat prof. dr. Cecilia Foia, Inspector Școlar pentru Chimie.

La Olimpiada Națională de Geografie, desfășurată la Sibiu, în perioada 17 – 23 aprilie, ieșenii s-au clasat pe prima treaptă a podiumului la nivel național. Premiul I a mers către Colegiul Național „Costache Negruzzi” reprezentat de eleva de clasa a IX-a Bianca Solomon, premiul al II-lea a ajuns la Colegiul Național „Emil Racoviță” prin elevul Cristian Manuel Foşalău din clasa a X-a, iar cele patru menţiuni speciale au fost obținute de Călin Vameşu – clasa a VIII-a şi Teodora Doboş – clasa a XI-a, ambii elevi ai Colegiului Naţional „Costache Negruzzi”, Olivia Dobrea elevă a Colegiului Naţional şi Oliver Dinter, elev în clasa a XII-a în cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.

Pe podiumul la Științele socio-umane

Rezultate impresionante au obținut și elevii ieșeni participanți la Olimpiada Națională de Științe socio – umane, desfășurată la Tulcea în intervalul 18 – 22 aprilie. Mihai Alexandru Codreanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” s-a clasat pe cea de-a doua treaptă a podiumului, iar Sebastian Antoce, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi” a obținut mențiune.

În aceeași perioadă s-a desfășurat la Brăila cea de-a 40-a ediție a Olimpiadei Naționale de Istorie la care au participat 220 de elevi din țară. Mara Antoce, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național a reprezentat cu succes Iașul, obținând premiu special cu 93,5 de puncte.

Rezultate deosebite la Tehnologii

Etapa națională a Olimpiadelor la disciplinele din aria curriculară Tehnologii s-a desfășurat în perioada 18 – 22 aprilie 2016, pe domenii, în 10 județe diferite. Elevii ieșeni calificați la etapa națională au fost în număr de 30, câte un elev de clasa a XI-a, respectiv clasa a XII-a pentru fiecare domeniu de activitate. Premiile obținute de elevii ieșeni la olimpiadele din aria curriculară tehnologii au fost în număr de 14, dintre care 5 premii I, un premiu II, 3 premii III, o mențiune și patru premii speciale. „Mă bucur foarte mult pentru că am participat la această olimpiadă. A fost greu, însă cu muncă și pasiune am reușit. Mereu am fost pasionat de tot ce înseamnă electrică, mecanică și tehnologii și când am început să studiez la liceu am devenit și mai interesat ce aceste domenii”, a declarat unul dintre olimpicii premiați la Olimpiada pentru domeniul Electric, electrotehnic și electromecanică.

Județul Iași a găzduit etapa națională a Olimpiadei de Educație Tehnologică, unde ieșenii au obținut premii speciale: la clasa a V-a, eleva Bianca Maria Mironescu de la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași, Marina Agavriloaiei – clasa a VI-a Școala Gimnazială „Ioan Creangă” Târgu Frumos, Andrei Panțir – clasa a VII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași și Maria Sofragiu – clasa a VIII-a Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” Iași.

Performanță la Limba și Literatura Română și Limbi Clasice

În contextul activității pentru susținerea performanței școlare la disciplinele Limba și literatura română și Limbi clasice (limba latină, limba greacă veche), perioada 16 – 24 a reprezentat confirmarea valorică a pregătirii elevilor și a profesorilor acestora, prin rezultatele excelente dobândite la etapa națională a olimpiadelor de profil: Olimpiada de Lectură ca abilitate de viață, Olimpiada de Limba și literatura română și Olimpiada de Limbi Clasice. Astfel, tinerii participanți ieșeni au acumulat un palmares onorant, care atestă interesul acestora pentru competiție, pentru cunoaștere și autodepășire: 15 premii și patru calificări la Olimpiada Internațională de Lectură.

Olimpiada de Limba și literatura română a fost cucerită de următorii elevi: Maria Golinschi – premiul I, clasa a V-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Andrei Daniel Nastas – premiul al II-lea, clasa a VI-a, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Oana Roiu – premiul al II-lea, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Georgiana Târnovanu – premiul al III-lea, clasa a IX-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Andreea Laura Ștreangă - premiul al III-lea, clasa a IX-a, Colegiul Național Iași. Elevii Teofana Bibire, Adelina Filip și Andrei Cioată au obținut mențiuni. Menționăm că Georgiana Târnovanu, Oana Roiu, Adelina Filip și Andreea Laura Ștreangă s-au calificat în Lotul reprezentativ al României pentru Olimpiada de Lectură, programată pentru luna septembrie la Constanța. Olimpicii ieșeni au mai obținut două mențiuni la Olimpiada de Lectură ca abilitate de viață și patru premii și o mențiune la Olimpiada de Limbi Clasice.

Drumul continuă, pentru că vor urma confruntări la nivel internațional, balcanic, european sau internațional prin olimpiade și concursuri spre care se îndreaptă atenția și demersurile noastre următoare. Fără a fi un scop în sine, cu multe abordări contrastante din perspectiva pedagogilor, sursă de frustrare și tristețe când linia dintre premiu și mențiune sau premiu special este deseori fragilă și nedreaptă, olimpiadele, concursurile rămân forme de evaluare externă severă și obiectivă, provocare pentru cunoaștere și depășire de sine, într-o lume în care informațiile se adună halucinant, iar competiția devine, inevitabil, un mod de viață și o șansă sigură de realizare științifică și profesională”, a completat prof. dr. Camelia Gavrilă, Inspectorul Școlar General în cadrul ISJ Iași. Diana MOLDOVANU

 

***

Drumul continuă, pentru că vor urma confruntări la nivel internațional, balcanic, european sau internațional prin olimpiade și concursuri spre care se îndreaptă atenția și demersurile noastre următoare” - prof. dr. Camelia Gavrilă

 

***

Prin performanțele lor, elevii ieșeni demonstrează excelența școlii ieșene de chimie și asigură continuarea tradiției prin plasarea județului Iași în primele trei locuri la nivel național pentru al 10-lea an consecutiv” - prof. dr. Cecilia Foia

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8766/99/2017 (527/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Kolado” S.R.L., cu sediul în sat Dancu, str. Daliei nr. 70, bl. D3, sc. A, et. 3, ap. 13, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Componenţa, Valoare -lei-, 1. Bunuri mobile, Echipamente şi utilaje, 90.670,00, 2. Bunuri mobile, Mijloace de transport, 62.700,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunrile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.07.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv până la data de 10.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat şi a caietului de sarcini, respectiv 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 3093/89/2017, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Total Media Radio - TV” S.R.L. Vaslui, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Unirii nr. 14, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV/BUN, Valoare -Lei- 1., Echipament tehnologic, aparate de măsură şi control, mijloc de transport, mobilier, aparatură birotica 174.679. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scose la vânzare este cel de mai sus şi reprezintă 100% din valoarea de inventar, iar vânzarea se va efectua conform hotărârilor Adunării creditorilor din data de 23.07.2021, respectiv la cel mai bun preţ oferit. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 12.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv până la data de 09.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefon: 0335/566.035, 0744/291.653, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Sute de copii şi adulţi ieşeni, din nou la şcoală!
31/12/2019 00:05

Grupurile ţintă implicate in proiectul „A doua şansă” sunt reprezentate, la Iaşi, de 60 de copii antepreşcolari şi 200 de copii preşcolari care se află in situaţie de risc educaţional, 48 ...

Bacalaureat 2020. Cum arată calendarul complet pentru examenul din vară
16/12/2019 13:47

Cu gandul la examenele care ii asteaptă, elevii asteaptă cu sufletul la gură vesti despre Bacalaureatul, din 2020. Ministerul Educatiei, prin Centrul National de Evaluare si Examinare, a publicat calendarul ...

Rectorul Politehnicii Bucureşti: România are nevoie în următorii 10 de ani de 400.000 de ingineri
14/12/2019 18:54

 Rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti, Mihnea Costoiu, a declarat că Romania are nevoie in următorii 10 de ani de 400.000 de ingineri „faţă de ce produce astăzi”, potrivit progn ...

Scutiri Educație Fizică. Răzvan Buşneag, directorul INMS, semnal de alarmă: Este ilegal!
14/12/2019 18:16

Lectorul Răzvan Buşneag, directorul Institutului Naţional de Medicină Sportivă, a tras un semnal de alarmă, privind scutirile scolare de la Educatie fizică si Sport, in cadrul evenimentului "UPGRADE ...

PROFESORII SUNT DE AZI FUNCȚIONARI PUBLICI. CE EFECTE ARE TRECEREA LA STATUTUL DE AUTORITATE PUBLICĂ
11/12/2019 20:57

Profesorii sunt de azi pe lista functionarilor, a decis Senatul. Ca urmare cadrele didactice pot fi considerate victime ale ultrajului. Proiectul urmează să fie promulgat de preşedintele Klaus Iohannis. & ...

Lecțiile 3D, viitorul în Educație. Realitatea virtuală îi ajută pe elevi să învețe mai ușor
11/12/2019 10:52

Lectii 3D. Acesta este viitorul in Educatie, sustin reprezentantii Editurii Didactice si Pedagogice, care au incheiat un parteneriat cu o companie internatională pentru lectii gratuite timp un an. Demonstratii ...

Educația antreprenorială ar putea deveni disciplină opțională în școli și licee
11/12/2019 10:16

Elevii vor putea invăta cum să-si construiască o afacere si cum să o facă profitabilă De anul viitor in scoli si licee vor fi introduse cursuri optionale de educatie antreprenorială. Iar oamenii de aface ...

Ministrul Educaţiei anunţă modificări la examenul de BACALAUREAT: Vor fi subiecte care
11/12/2019 08:52

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a anunţat că subiectele de la examenul de Bacalureat vor suferi modificări. Acestea insă nu se vor schimba in acest an şcolar. "Pentru anul acesta scolar, nu se p ...

Copilul care urma să devină luna aceasta cel mai tânăr absolvent de facultate din istorie a fost retras de părinți de la studii. Ce s-a întâmplat
10/12/2019 17:16

 Copilul belgian in varstă de 9 ani ce era pe cale să devină cel mai tanăr absolvent de facultate din lume a renuntat la studiile de la Universitatea olandeză din Eindhoven din cauza unei dispute priv ...

Cine este noul secretar de stat la Ministerul Educaţiei
10/12/2019 11:47

Actualul secretar general al PMP Prahova, Lucian Dragos Rădulescu a fost numit in funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei