default

Dimensiune font:

Succes răsunător al olimpicilor ieșeni

| 03-05-2016 05:25

 Elevii ieșeni care au participat la concursurile și olimpiadele naționale de anul acesta au obținut zeci de premii și medalii * prin muncă, perseverență și cu ajutorul cadrelor didactice coordonatoare, învățământul ieșean s-a remarcat la nivel național * rezultate onorante au fost obținute la arte vizuale, arhitectură, geografie, chimie, științe socio-umane, tehnologii, limba și literatura română, limbi clasice

 Elevii ieșeni au obținut rezultate remarcabile la etapele naționale ale mai multor olimpiade desfășurate în luna aprilie. „Olimpiadele naționale și rezultatele obținute în acest context reprezintă clipa de emoție supremă, dar și un criteriu important pentru calitatea și performanța școlii ieșene, pentru confirmarea valorii și consecvenței elevilor pe traseul pregătirii lor pentru studiu, cercetare, devenire profesională. Apeciem și anul acesta reușitele majore ale elevilor și ale mentorilor acestora din Colegiile Național, Negruzzi, Eminescu, Racoviță, Liceul D. Cantemir, Palatul Copiilor, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, Colegiul Economic Administrativ șau Liceul de Mecatronică și Automatizări. Se remarcă în continuare rezultate foarte bune la chimie, fizică, geografie, biologie sau matematică, la limba română, limba franceză, chiar la limbile clasice, domenii suficient de dificile, dar indiciu și semn al culturii rafinate, de tip superior”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași.

Rezultate de excepție la Arte Vizuale

Elevi care au reprezentat județul Iași la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor, desfășurată la Baia Mare în perioada 18 – 20 aprilie, au revenit acasă cu rezultate excelente, 11 premii și mențiuni. Doru Rusu, elev în clasa a XII-a la Liceul Național de Artă „Octav Băncilă” s-a clasat pe prima treaptă a podiumului la categoria sculptură, eleva Cătălina Bolocan (clasa a XII-a, Liceul Național de Artă „Octav Băncilă”) s-a clasat pe locul al doilea la categoria sculptură monumentală. Premiul al III-lea a fost adus acasă de elevii Liceul Național de Artă „Octav Băncilă”: Marius Clizon și Nadia Grecu la categoria design, Teodor Knielling pentru categoria proiectare ambientală și Monica Nicoleta Elisei, categoria istoria artei. Nu în cele din urmă, cei patru elevi ieșeni care au reușit să obțină mențiuni la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor sunt Patrisia Marian (grafică), Teodora Beatrice Gheorghiu (ceramică), Oana Savin (proiectare ambientală) și Dora Drăgulănescu (arhitectură). De asemenea, la categoria pictură icoane s-a remarcat Iulian Bejean, elev în clasa a XI-a la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” Iași, care s-a întors la Iași cu premiul al II-lea.

Cei mai buni la chimie și geografie

Elevii ieșeni au reprezentat cu mândrie Iașul și la Olimpiada Națională de Chimie, desfășurată la Bacău în perioada 17 – 23 aprilie. Astfel, cei 24 de elevi participanți au obținut rezultate deosebite un premiu II, un premiu III, 5 mențiuni MENCS și 15 mențiuni speciale. „Prin performanțele lor, elevii ieșeni demonstrează excelența școlii ieșene de chimie și asigură continuarea tradiției prin plasarea județului Iași în primele trei locuri la nivel național pentru al 10-lea an consecutiv. Anul acesta rezultatele obținute plasează județul Iași pe locul secund, după județul Constanța. Suntem încrezători în pregătirea elevilor ieșeni intrați în lotul lărgit, sperăm că se vor califica în lotul restrâns pentru participarea la Olimpiada Internațională de Chimie, care va avea loc în Georgia, respectiv Olimpiada Pluridisciplinară „Tuymaada” din Yakuția, Federația Rusă, competiții ce vor avea loc în iulie 2016”, a precizat prof. dr. Cecilia Foia, Inspector Școlar pentru Chimie.

La Olimpiada Națională de Geografie, desfășurată la Sibiu, în perioada 17 – 23 aprilie, ieșenii s-au clasat pe prima treaptă a podiumului la nivel național. Premiul I a mers către Colegiul Național „Costache Negruzzi” reprezentat de eleva de clasa a IX-a Bianca Solomon, premiul al II-lea a ajuns la Colegiul Național „Emil Racoviță” prin elevul Cristian Manuel Foşalău din clasa a X-a, iar cele patru menţiuni speciale au fost obținute de Călin Vameşu – clasa a VIII-a şi Teodora Doboş – clasa a XI-a, ambii elevi ai Colegiului Naţional „Costache Negruzzi”, Olivia Dobrea elevă a Colegiului Naţional şi Oliver Dinter, elev în clasa a XII-a în cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.

Pe podiumul la Științele socio-umane

Rezultate impresionante au obținut și elevii ieșeni participanți la Olimpiada Națională de Științe socio – umane, desfășurată la Tulcea în intervalul 18 – 22 aprilie. Mihai Alexandru Codreanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” s-a clasat pe cea de-a doua treaptă a podiumului, iar Sebastian Antoce, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi” a obținut mențiune.

În aceeași perioadă s-a desfășurat la Brăila cea de-a 40-a ediție a Olimpiadei Naționale de Istorie la care au participat 220 de elevi din țară. Mara Antoce, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național a reprezentat cu succes Iașul, obținând premiu special cu 93,5 de puncte.

Rezultate deosebite la Tehnologii

Etapa națională a Olimpiadelor la disciplinele din aria curriculară Tehnologii s-a desfășurat în perioada 18 – 22 aprilie 2016, pe domenii, în 10 județe diferite. Elevii ieșeni calificați la etapa națională au fost în număr de 30, câte un elev de clasa a XI-a, respectiv clasa a XII-a pentru fiecare domeniu de activitate. Premiile obținute de elevii ieșeni la olimpiadele din aria curriculară tehnologii au fost în număr de 14, dintre care 5 premii I, un premiu II, 3 premii III, o mențiune și patru premii speciale. „Mă bucur foarte mult pentru că am participat la această olimpiadă. A fost greu, însă cu muncă și pasiune am reușit. Mereu am fost pasionat de tot ce înseamnă electrică, mecanică și tehnologii și când am început să studiez la liceu am devenit și mai interesat ce aceste domenii”, a declarat unul dintre olimpicii premiați la Olimpiada pentru domeniul Electric, electrotehnic și electromecanică.

Județul Iași a găzduit etapa națională a Olimpiadei de Educație Tehnologică, unde ieșenii au obținut premii speciale: la clasa a V-a, eleva Bianca Maria Mironescu de la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași, Marina Agavriloaiei – clasa a VI-a Școala Gimnazială „Ioan Creangă” Târgu Frumos, Andrei Panțir – clasa a VII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași și Maria Sofragiu – clasa a VIII-a Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” Iași.

Performanță la Limba și Literatura Română și Limbi Clasice

În contextul activității pentru susținerea performanței școlare la disciplinele Limba și literatura română și Limbi clasice (limba latină, limba greacă veche), perioada 16 – 24 a reprezentat confirmarea valorică a pregătirii elevilor și a profesorilor acestora, prin rezultatele excelente dobândite la etapa națională a olimpiadelor de profil: Olimpiada de Lectură ca abilitate de viață, Olimpiada de Limba și literatura română și Olimpiada de Limbi Clasice. Astfel, tinerii participanți ieșeni au acumulat un palmares onorant, care atestă interesul acestora pentru competiție, pentru cunoaștere și autodepășire: 15 premii și patru calificări la Olimpiada Internațională de Lectură.

Olimpiada de Limba și literatura română a fost cucerită de următorii elevi: Maria Golinschi – premiul I, clasa a V-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Andrei Daniel Nastas – premiul al II-lea, clasa a VI-a, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Oana Roiu – premiul al II-lea, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Georgiana Târnovanu – premiul al III-lea, clasa a IX-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Andreea Laura Ștreangă - premiul al III-lea, clasa a IX-a, Colegiul Național Iași. Elevii Teofana Bibire, Adelina Filip și Andrei Cioată au obținut mențiuni. Menționăm că Georgiana Târnovanu, Oana Roiu, Adelina Filip și Andreea Laura Ștreangă s-au calificat în Lotul reprezentativ al României pentru Olimpiada de Lectură, programată pentru luna septembrie la Constanța. Olimpicii ieșeni au mai obținut două mențiuni la Olimpiada de Lectură ca abilitate de viață și patru premii și o mențiune la Olimpiada de Limbi Clasice.

Drumul continuă, pentru că vor urma confruntări la nivel internațional, balcanic, european sau internațional prin olimpiade și concursuri spre care se îndreaptă atenția și demersurile noastre următoare. Fără a fi un scop în sine, cu multe abordări contrastante din perspectiva pedagogilor, sursă de frustrare și tristețe când linia dintre premiu și mențiune sau premiu special este deseori fragilă și nedreaptă, olimpiadele, concursurile rămân forme de evaluare externă severă și obiectivă, provocare pentru cunoaștere și depășire de sine, într-o lume în care informațiile se adună halucinant, iar competiția devine, inevitabil, un mod de viață și o șansă sigură de realizare științifică și profesională”, a completat prof. dr. Camelia Gavrilă, Inspectorul Școlar General în cadrul ISJ Iași. Diana MOLDOVANU

 

***

Drumul continuă, pentru că vor urma confruntări la nivel internațional, balcanic, european sau internațional prin olimpiade și concursuri spre care se îndreaptă atenția și demersurile noastre următoare” - prof. dr. Camelia Gavrilă

 

***

Prin performanțele lor, elevii ieșeni demonstrează excelența școlii ieșene de chimie și asigură continuarea tradiției prin plasarea județului Iași în primele trei locuri la nivel național pentru al 10-lea an consecutiv” - prof. dr. Cecilia Foia

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

Publicaţie de vânzare a SC Macormar Invest SRL LD EXPERT GRUP IPURL, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Macormar Invest SRL, cu sediul în Sat Pralea, Comuna Căiuți, Jud. Bacău, CUI 17013846 RC J4/2236/2004 - societate în faliment, Dosar nr. 199/110/2016 - Tribunalul Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare următoarele bunuri mobile: Autoutilitară Volkswagen Transporter 70X02D, nr. înmatriculare BC 91 VID, nr. Omologare B112151111J70E2, an fabricație 1997, număr identificare WV1ZZZ70ZVH038335, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare verde - Preț 7.700 lei; Autovehicul Volkswagen Golf Variant, nr. înmatriculare BC 06 TDN, nr. omologare ABVK1N1911T13E3, an fabricație 2001, număr identificare WVWZZZ1JZ1W579319, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare alb - Preț 4.760 lei; Autoutilitară N3 MAN TGA 18463 - autotractor, nr. înmatriculare BC 15 VID, nr. omologare BJMATG1D11B95R3, an fabricație 2001, număr identificare WMAH05ZZZ1M326355, cilindree 12.816 cmc, combustibil motorină, culoare roșu - Preț 27.790 lei; Semiremorcă KOGEL SNC024, nr. înmatriculare BC 05 EDX, nr. omologare D121150011B3800, an fabricație 2003, număr identificare WK05NC02430708571, culoare galben - Preț 8.540 lei. Bunurile mobile se vând în bloc sau individual. Prețurile nu conțin TVA. Licitaţiile vor avea loc în datele de 27 mai, 03 iunie, 10 iunie, 17 iunie, 24 iunie 2019, ora 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării caietului de sarcini de 250 lei; - dovada achitării taxei de participare de 250 lei; - dovada achitării cauţiunii de 30% din preţul de pornire al licitaţiei; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64BRDE380SV46276803800 deschis pe numele debitoarei SC Macormar Invest SRL la BRD-Groupe Societe Generale. Cererile de participare se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cel mai târziu cu o zi înainte de ziua şi ora licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit (5 zile calendaristice de la data licitaţiei) duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Publicația de vânzare se completează cu prevederile din Caietul de sarcini. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar cel târziu cu 3 zile înainte de ziua licitaţiei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar - telefon: 0746153363. Lichidator judiciar LD EXPERT GRUP IPURL
Publicaţie de vânzare SC Alexandra Lux SRL LD EXPERT GRUP IPURL Huşi, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Alexandra Lux SRL, cu sediul ȋn mun. Bacău, str. Nordului, nr. 61-59, jud. Bacău, CUI 33438580, J4/689/2014, dosar nr. 3534/110/2017 pe rolul Tribunalului Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare: Autoturism Opel Zafira, an fabricaţie 2009, cilindree 1686 cmc, sursa de energie motorină, număr de înmatriculare BC-03-HBB, la preţul de pornire de 14.400 lei (fără TVA). Licitaţiile vor avea loc în datele de 24 şi 31 mai, 07 iunie 2019, orele 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: a.cerere de participare la licitaţie; b.dovada achitării cauţiunii - 10% din preţul de pornire al licitaţiei; c. dovada achitării taxei de participare in suma de 500 lei; d.dovada achitării caietului de sarcini în valoare de 500 lei; e.documentele care atestă identitatea şi calitatea participantului la licitaţie, după cum urmează: actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64 BRDE 380SV 48114953800 deschis la BRD-GSG SA pe numele debitoarei SC Alexandra Lux SRL. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 5 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor se va adresa lichidatorului judiciar cu cel puţin 48 de ore înaintea licitaţiei. Informaţii lichidator judiciar la numărul de telefon 0746153363. Lichidator judiciar LD Expert Grup IPURL Practician în insolvenţă Lazăr Dumitru
180 de elevi din județul Iași beneficiază de programul Școală după școală încadrul proiectului Școli prietenoase în comunității implicate
24/05/2019 10:27

 24 mai 2019   180 de elevi din judeţul Iaşi beneficiază de programul şcoală după şcoală in cadrul proiectului Şcoli prietenoase in comunităţi implicate     Scopul progr ...

Studenţi ieşeni şi olandezi ajută la dezvoltarea satului românesc
22/05/2019 18:21

Studenţi ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV), alături de studenţi ai Universităţii „Van Hall Larenstein” di ...

„Dacă nu poți vedea punctele tari ale copilului, nu te atinge de slăbiciunile lui”
18/05/2019 00:00

  * in primăvara acestui an s-a organizat, pentru prima dată in Romania, un curs de formare in evaluarea dinamică a potentialului de invătare la copil - LPAD (Dispozitiv de evaluare a tendintei de inv ...

Rezultate remarcabile ale studenţilor ieşeni la “Agronomiada”
13/05/2019 18:27

Cea mai asteptată competiţie studenţească organizată la nivel naţional de către universitătile agronomice şi-a desemnat caştigătorii celei de a XXXI-a ediţii. Studenţii Universităţii de Ştiinţe ...

VIDEO VIRAL Scurtmetraj despre agresiunile din școală și cum sunt umiliți profesorii la catedră: #FărăApărare
12/05/2019 18:36

 #FărăApărare este un scurtmetraj realizat de către Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţămantul Preuniversitar Iaşi pentru a scoate in evidenţă fenomenul de bullying din şcolile romaneşt ...

Fiecare şcolar va primi, din toamnă, câte o tabletă!
11/05/2019 00:25

  * Guvernul doreşte modernizarea sistemului de invăţămant cu ajutorul noilor tehnologii, urmand a investi cateva sute de milioane de lei pentru a instala sisteme wi-fi in 4.500 de şcoli * asta in co ...

Rectorul TUIASI, Doctor Honoris Causa al Academiei Forţelor Terestre Sibiu
08/05/2019 12:29

Prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI), a primit in cursul zilei de marţi titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Forţelor Te ...

Elevii ieșeni excelează la Olimpiadele de Informatică pentru Liceu și Gimnaziu
07/05/2019 21:33

Lotul judetului Iasi, participant la Olimpiada de Informatică pentru Liceu, etapa natională, derulată la Suceava, in intervalul 30 aprilie - 3 mai 2019, a obtinut rezultate remarcabile. Astfel, elevii part ...

 Orice persoană poate face educaţie sexuală în şcoli
03/05/2019 07:45

  Chiar dacă pare ciudat, Ministerul Educaţiei nu are nicio reglementare in ceea ce priveşte educaţia sexuală in unităţile de invăţămant, astfel de ore putand fi susţine de orice işi doreşte. ...

Educaţia în România, influenţată de banii părinţilor
03/05/2019 06:37

      Potrivit unui raport recent lansat de Eurostat, Romania nu a atins niciuna dintre ţintele asumate in Strategia Europa 2020 la capitolul Educaţie şi Cercetare. Documentul semnat de Rom ...