UAIC a transformat Sera Pușkin în „Centru de activități colaborative”
Dimensiune font:
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a inaugurat astăzi, 17 decembrie, „Centrul de activități colaborative”, situat în Campusul Studențesc „Titu Maiorescu”. Lucrările de reabilitare a clădirii, cunoscută sub numele de Sera Pușkin, s-au desfășurat în acest an, în cadrul proiectului „Start experiență - START.EXE” (POCU 130654).
La eveniment au participat prof.univ dr. Tudorel TOADER - Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza ” din Iași, prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI – Prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic, lector univ.dr. Olga Andreaa URDA, managerul proiectului Start experiență – START.EXE, membrii echipei de implementare a proiectului, studenți, invitați.
Conform proiectului START.EXE, studenții își vor putea dezvolta în acest centru - HUB latura socială, în pauzele dintre cursuri, vor putea participa la sesiuni individuale de consiliere educațională sau în carieră, vor avea ocazia de a participa la sesiuni de grup pentru dezvoltarea competențelor personale, profesionale și transversale, se vor putea reuni cu reprezentanți din sectorul economic și își vor putea exprima creativitatea, putând dezvolta inclusiv proiecte antreprenoriale, cu ghidaj din partea colaboratorilor din mediul privat.
„Inaugurarea acestui Centru reprezintă un pas important pentru studenți, un mare câștig pentru Universitate. Să ne aducem aminte de vremurile în care aici nu era aproape nimic sau era mai mult un depozit, iar acum inaugurăm o clădire frumoasă, primitoare, care va deveni atractivă pentru studenți. Proiectul Start experiență – START.EXE are marele merit de a atrage studenți din facultăți diferite. Dincolo de inițierea în antreprenoriat, proiectul are rolul de a dezvolta munca în echipă, dorința de colaborare a studenților. Din câte știu, acesta este unul dintre proiectele care, până la această dată, și-a atins obiectivele, este în grafic, fără amânări, iar acesta este meritul fiecăruia dintre cei care lucrează în proiect , ca să nu nominalizez pe cineva anume”, a declarat prof.univ dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC.
„Este o transformare extraordinară, dacă ar fi să ne raportăm la modul în care arăta edificiul acesta în urmă cu patru ani, când am intrat întâia oară aici. Ne dorim ca în anul ce vine să fie gălăgie în această clădire, după cum ne dorim să fie gălăgie în toate clădirile Universității. Totodată, avem speranța că, de acum înainte, acest Centru de activități colaborative să rămână unul de referință pentru studenți, pentru Universitate”, a menționat prof.univ.dr.Mihaela ONOFREI, prorector UAIC.
Între activitățile pe care le vor putea desfășura studenții în acest centru se află cele de tip brainstorming, pentru proiectele la care lucrează la facultate, întâlniri cu viitori angajatori, simulări de interviuri de angajare, training-uri livrate de Alumni UAIC și diferite sesiuni de informare privind proiectele dedicate studenților pe care le oferă companiile potențial angajatoare etc.
În cadrul proiectului „Start experienţă – START.EXE”, 325 de studenți, selectați în 2 ani de proiect, din cadrul a 12 Facultăți ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vor beneficia de sprijin pentru tranziţia de la şcoală la viaţa activă, prin dobândirea de competenţe practice, în vederea creşterii oportunităţilor de angajare. Toţi membrii grupului ţintă vor beneficia de servicii de informare, consiliere și orientare profesională pentru dobândirea de competențe transversale corelate cu necesitățile pieței muncii şi vor participa la stagii de practică, care vor fi corelate cu planurile de învăţământ pentru fiecare facultate.
Sera Pușkin - imobil dobândit de UAIC prin Ordinul 3302/2015, cu o arie desfășurată de 132 mp, a fost ridicată în anul 1921, când profesorul Alexandru Popovici a înființat o Grădină Botanică în spatele clădirii Universității noi (Corpul A din Bulevardul Carol I). La vremea respectivă, pe o suprafață de circa 1 hectar, au fost construite mici sere destinate creșterii plantelor tropicale, Grădina Botanică rezistând mai bine de patru decenii pe locul respectiv, până în anul 1963, când s-a decis mutarea acesteia în Copou, pe actualul amplasament.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau