UAIC a transformat Sera Pușkin în „Centru de activități colaborative”

222222222222222222222
3333333

Dimensiune font:

| 17-12-2021 17:42

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a inaugurat astăzi, 17 decembrie, „Centrul de activități colaborative”, situat în Campusul Studențesc „Titu Maiorescu”. Lucrările de reabilitare a clădirii, cunoscută sub numele de Sera Pușkin, s-au desfășurat în acest an, în cadrul proiectului „Start experiență - START.EXE” (POCU 130654).

La eveniment au participat prof.univ dr. Tudorel TOADER - Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza ” din Iași, prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI – Prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic, lector univ.dr. Olga Andreaa URDA, managerul proiectului Start experiență – START.EXE, membrii echipei de implementare a proiectului, studenți, invitați.

Conform proiectului START.EXE, studenții își vor putea dezvolta în acest centru - HUB latura socială, în pauzele dintre cursuri, vor putea participa la sesiuni individuale de consiliere educațională sau în carieră, vor avea ocazia de a participa la sesiuni de grup pentru dezvoltarea competențelor personale, profesionale și transversale, se vor putea reuni cu reprezentanți din sectorul economic și își vor putea exprima creativitatea, putând dezvolta inclusiv proiecte antreprenoriale, cu ghidaj din partea colaboratorilor din mediul privat.

„Inaugurarea acestui Centru reprezintă un pas important pentru studenți, un mare câștig pentru Universitate.  Să ne aducem aminte de vremurile în care aici nu era aproape nimic sau era mai mult un depozit, iar acum inaugurăm o clădire frumoasă, primitoare, care va deveni  atractivă pentru studenți. Proiectul Start experiență – START.EXE are marele merit de a atrage studenți din facultăți diferite. Dincolo de inițierea în antreprenoriat, proiectul are rolul de a dezvolta munca în echipă, dorința de colaborare a studenților. Din câte știu, acesta este unul dintre proiectele care, până la această dată, și-a atins obiectivele, este în grafic, fără amânări, iar acesta este meritul fiecăruia dintre cei care lucrează în proiect , ca să nu nominalizez pe cineva anume”, a declarat prof.univ dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC.

„Este o transformare extraordinară, dacă ar fi să ne raportăm la modul în care arăta edificiul acesta în urmă cu patru ani, când am intrat întâia oară aici. Ne dorim ca în anul ce vine să fie gălăgie în această clădire, după cum ne dorim să fie gălăgie în toate clădirile Universității. Totodată, avem speranța că, de acum înainte, acest Centru de activități colaborative să rămână unul de referință pentru studenți, pentru Universitate”, a menționat prof.univ.dr.Mihaela ONOFREI, prorector UAIC.

Între activitățile pe care le vor putea desfășura studenții în acest centru se află cele de tip brainstorming, pentru proiectele la care lucrează la facultate, întâlniri cu viitori angajatori, simulări de interviuri de angajare, training-uri livrate de Alumni UAIC și diferite sesiuni de informare privind proiectele dedicate studenților pe care le oferă companiile potențial angajatoare etc.

În cadrul proiectului „Start experienţă – START.EXE”, 325 de studenți, selectați în 2 ani de proiect, din cadrul a 12 Facultăți ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vor beneficia de sprijin pentru tranziţia de la şcoală la viaţa activă, prin dobândirea de competenţe practice, în vederea creşterii oportunităţilor de angajare. Toţi membrii grupului ţintă vor beneficia de servicii de informare, consiliere și orientare profesională pentru dobândirea de competențe transversale corelate cu necesitățile pieței muncii şi vor participa la stagii de practică, care vor fi corelate cu planurile de învăţământ pentru fiecare facultate.

Sera Pușkin - imobil dobândit de UAIC prin Ordinul 3302/2015, cu o arie desfășurată de 132 mp, a fost ridicată în anul 1921, când profesorul Alexandru Popovici a înființat o Grădină Botanică în spatele clădirii Universității noi (Corpul A din Bulevardul Carol I). La vremea respectivă, pe o suprafață de circa 1 hectar, au fost construite mici sere destinate creșterii plantelor tropicale, Grădina Botanică rezistând mai bine de patru decenii pe locul respectiv, până în anul 1963, când s-a decis mutarea acesteia în Copou, pe actualul amplasament.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Universul Prove it  - primul techathon din Romania, organizat de BEST Iași
28/03/2023 15:39

  Haideti să descoperim Universul Prove it  - primul techathon din Romania, organizat de BEST Iasi.  Prove it isi propune să pună abilitătile tehnice a cat mai multi studenti la incercare. & ...

Un nou proiect de cercetare de vârf la USV Iași care vizează sănătatea omului, animalelor și mediului înconjurător
28/03/2023 14:06

La Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi  a avut loc lansarea unui proiect important pentru societate, finantat prin Planul National de Redresare si Rezilientă ...

Comuna SABAOANI –  “Achiziție echipamente de protecție și dispozitive medicale pentru sprijinirea sistemului educațional din Comuna Săbăoani, județul Neamț în contextul pandemiei cu virusul Covid-19”
28/03/2023 12:00

 COMUNICAT DE PRESĂ Data: 28.03.2023 Anunt de finalizare proiect  Denumire beneficiar: Comuna SABAOANI  Titlu proiect: “Achizitie echipamente de protectie si dispozitive medicale pentr ...

Comuna CALARASI – Desfasurarea in conditii de preventie a activitatilor didactice aferente anului scolar 2020-202 in contextul riscului infectarii cu coronavirusul SARS-COV-2 prin achizitionarea de echipamente medicale”
28/03/2023 12:00

 COMUNICAT DE PRESĂ Data: 28.03.2023 Denumire beneficiar: Comuna CALARASI   Titlu proiect: “Desfasurarea in conditii de preventie a activitatilor didactice aferente anului scolar 2020-2 ...

ȘCOALA GIMNAZIALĂ CIUREA – Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS)
28/03/2023 10:40

 Comunicat de presă   Programul National pentru Reducerea Abandonului Scolar (PNRAS)        

Simulare la Bac, proba la matematică
28/03/2023 08:31

Viitorii absolventi de liceu au astăzi, 28 martie, simularea pentru BAC. Acestia susţin al doilea examen de simulare pentru Bacalaureat 2023, cel la materia obligatorie a profilului, adică istorie sau matema ...

Astăzi are loc Simularea examentului de Bacalaureat la Limba Română
27/03/2023 08:30

Elevii clasei a XII-a vor sustine, luni, prima probă a simulării examenului de Bacalaureat din 2023, cea la Limba si literatura romană. Scopul probelor din cadrul simulării este de a pregăti elevii in vede ...

Aproape 6.000 de elevi ieșeni intră azi în febra Bacalaureatului
26/03/2023 20:27

După elevii de gimnaziu, a venit şi randul elevilor din anii terminali de liceu să susţină simulări ale examenelor. Sunt 5.432 de elevi de clasa a XII-a şi 456 de elevi de clasa a XIII-a din judeţ care ...

Statutul elevului a fost modificat. Chiulangiii vor avea nota scăzută la purtare
24/03/2023 10:00

Ministerul Educatiei a publicat Ordinul nr. 3.797/2023 in care sunt prezente toate modificările care au fost aduse in ultimul timp statutului elevului. Acestea sunt valabile incepand cu 22 martie. Modificăr ...

Se schimbă admiterea la liceu. Elevii vor susține și concurs, pe lângă Evaluarea Națională
21/03/2023 08:30

Admiterea la liceu ar putea lua noi forme, potrivit noilor prevederi din Legile Educaţiei, anunţate de Ministrul Educaţiei, Ligia Deca. Absolvenţii clasei a VIII-a ar trebui să susţină atat Evaluarea Na ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei